Liga Europy (zbiorczy) - Strona 116

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 paź 2012, 19:58

Ale jaja, Maribor prowadzi ze Spursami :jupi: W dodatku gola strzelil wielki Robi Beric :smoke:

PAO frajerzy caly sezon, ale bramka jaka stracili z Lazio :blow:

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 25 paź 2012, 20:26

Liverpool vs. Anży czy Borrusia vs. Marsylia? Co polecacie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 25 paź 2012, 20:28

Kamil_77 pisze:Liverpool vs. Anży czy Borrusia vs. Marsylia? Co polecacie?
Ja się skuszę chyba na LFC-Anżi.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 paź 2012, 20:54

Ale demolka Levante w II polowie. Pedro RIos mecz zycia.

Athletic powoli zegna sie z LE.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 25 paź 2012, 21:55

Jako że oglądałem Rubin - Neftczi, to z meczu Maribor - Tottenham zobaczyłem tylko 2. połowę. Tottenham w sumie bił głową w mur, prócz bramki nie mieli zbyt wielu sytuacji, za to Maribor groźnie kontratakował - Macedończyk Agim Ibraimi oraz Tavares nie wykorzystali niestety sytuacji. Bardzo ciekawa sytuacja w grupie swoją drogą, każdy ma szanse na awans.

1. połowa Liverpool - Anży nie zachwyciła, Liverpool niby z optyczną przewagą, ale Gabułow póki co dobrze broni strzały z dystansu, a Johnson w kompromitujący sposób zmarnował świetną sytuację (nie trafił w piłkę). Eto'o póki co mało widoczny.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 paź 2012, 21:57

Andzia Maczawkale nie jest w stanie w absolutnie żaden sposób zagrozić Liverpoolowi w dzisiejszym spotkaniu. Liverpool ze zdecydowaną przewagą. Shelvey i Johnson jak dla mnie powinni wpisać się na listę strzelców, ale znowu skuteczność dała o sobie znać i mamy 0:0.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 paź 2012, 22:30

O piczka mater... Jaka brama Emre z wolnego :rotfl4: Gol miesiaca.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 26 paź 2012, 2:10

Ja obejrzałem Liverpool-Anzhi Machaczkała (1:0) i pare przemyśleń :mrgreen:
Hiddink się trochę obsrał i przyjechał po remis na Anfield Road :? Niby na planszy przed meczem ustawienie było przedstawione jako 1-4-3-3 ale jak grali to było 1-4-5-1, a w lidze najczęściej grają 1-4-2-2-2 ewentualnie 1-4-2-3-1 wtedy Eto'o jako wolny elektron :mrgreen:
W bramce V.Gabulov bo Pomazan ciągle kontuzjowany. W obronie Agalarov, Joao Carlos, Samba i Zhirkov. Gra Samby nogami przy wyprowadzaniu piłki to jest istny cyrk gość po dobrym odbiorze mając czas i miejsce zamiast wykonać dokładne podanie do partnera to wali po autach albo daleko do przodu i sam wprowadza niepotrzebną nerwowość. Chyba nie ma przypadku, że gra gdzie gra i nikt mocniejszy się o niego nie upomniał jak był w Blackburn...
Pomoc i atak w lidze najczęściej wygląda tak cofnięci pomocnicy na środku L.Diarra, Jucilei, skrzydła Shatov i Boussoufa i w napadzie Eto'o i L.Traore gdzie Samuel gra tego bardziej cofniętego. Dziś na środku grali G.Gabulov, Shatov i Boussoufa na skrzydłach Smolov i Carcela-Gonzalez na szpicy Eto'o. Nie wiem czemu nie grali Jucilei i L.Diarra czy jakieś kartki czy urazy szkoda może by chociaż w niektórych momentach udało się coś pograć przez nich bo tak to środek pola zupełnie nie istniał cała gra to tylko dalekie przerzuty do przodu z obrony albo gra do skrzydeł ale tam też skrzydłowi najczęściej się wywracali i próbowali wymuszać faule conajwyżej... W sumie trudno się dziwić, że środek nie istnieje jak gra tam typowy skrzydłowy Shatov (szybki z niezłym dryblingiem) co ciągle uciekał na bok albo do przodu i Boussoufa co z postury przypomina dziecko z podstawówki i pomimo niesamowitego wyszkolenia technicznego nie było z niego wiele pożytku bo był po prostu niszczony przez zawodników Pool'u. Mbark najwięcej daje na skrzydle albo ewentualnie jako typowy ofensywny pomocnik.
Tego Smolova to pierwszy raz na oczy widziałem i nic nie pokazał poza tatuażem na ręce i jedną plątaniną w polu karnym gdzie chciał... a jakże wymusić rzut karny :mrgreen: Szkoda tej sytuacji bo juz czekał w polu karnym Eto'o a wiadomo co robi Samuel jak dostaje piłke w polu karnym :mrgreen:
Około 60 minuty pojawił się na boisku L.Traore, Eto'o się cofnął i coś się zaczęło dziać. Ciężko powiedzieć czy to przez zmianę ustawienia czy przez fakt, że już wtedy Anzhi przegrywało i musieli zacząć wreszcie coś grać. Szkoda, że nie grali od początku tak jak w lidze z Eto'o i Traore pewnie i tak by przerżneli ale przynajmniej byłoby ciekawiej i padłoby więcej goli :twisted:
Lacina Traore to powinien trochę popracować na siłowni i przybrać na wadze bo gość ponad dwumetrowy, zwrotny i bardzo dobrze wyszkolony technicznie ale często pojedynki bark w bark czy jakieś przepychanki kończy leżąc na murawie...
Liverpool wygrał zasłużenie, Anzhi w 1 połowie to chyba nawet strzału w światło bramki nie oddało. Gerrard powinien jeszcze ok 50 minuty strzelić bramkę głową jak był sam na sam z Gabulovem. Dobrą okazję miał też Suarez ale minimalnie przestrzelił w sumie nic nowego :lol:

tobacco14
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tobacco14 » 26 paź 2012, 10:40

Ja obejrzałem PSV - AIK Solna. Tytoń grzał ławe, ale wszedł na początku 2 połowy i od razu zaliczył nieudane wyjście, napastnik minął go jak dziecko ;) dobrze, że Lens potem strzelił na 1:1

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 08 lis 2012, 19:22

Dobry mecz w Marsylii, tempo całkiem szybkie. Gospodarze mieli szansę po błędzie Ter Stegena (piłka wybita z linii bramkowej), ale przed chwilą katastrofalny błąd Cheyrou (prosta strata we własnym polu karnym) i prowadzenie Borussi.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 08 lis 2012, 19:42

Piekny gol Anity, polecam obejrzec go sobie w hajlajtsach :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2231
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lis 2012, 19:51

Na Napoli mecz nawet ujdzie.Szybki gol Cavaniego, początek zdecydowanie dla Azzurich, ale zgaśli tak od 20 minuty i to Dnipro przejęło inicjatywę.Zaczęli fajnie grać, parę strzałów, a bramka po rogu.Solidnym crackiem jest tam Konoplienka, żywe srebro jest gościu - kwestia czasu kiedy trafi do Europy (oby!), nie boi się grać, szybki, dobry technicznie, pomysłowy - zapewne Jacek ma go w swoim zeszycie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lis 2012, 19:56

Konoplianka ;)

Pewnie, ze mam go w notesiku, ale to juz od kilku lat. Przeciez to stary dziad jest ;)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 lis 2012, 19:59

Ja go kojarzę głównie z Euro i wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Doktor, stary 23-latek? :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lis 2012, 20:05

Stary jak na moje standardy :lol:

Konoplianka wiadomo, ze kocur. Drybling, szybkosc, zmysl do gry kombinacyjnej, technika, a przy tym niezwykla jak na skrzydlowego inteligencja boiskowa. Razem z Jarmolenko powinien juz niszczyc system w TOP 4, ale na Ukrainie kasa sie zgadza, wiec sie zasiedzieli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”