Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1085

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2012, 6:49

W sobotę gramy z QPR. Wóz albo przewóz. Albo wygramy, albo będzie syf, kiła i mogiła. I masa złamanych armat w gazetach i w ogóle panika.

Gibbs dalej out, jedyny, który wraca, to Sagna. W takim wypadku zagrałbym taką jedenastką:

Martinez - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Coquelin, Arteta, Cazorla - Podolski, Giroud, Gervinho

Oczywiśćie, Martinez nie zagra w lidze, to jest prawie pewne. Ale Santosa nie chcę widzieć, bo, jak to elegancko napisał fieldy, on się nadaje na brazylijskie plaże, a nie boiska LM czy PL. Ale to też wątpliwe, żeby Wenger na to poszedł, niestety. Ewentualnie może Sagna zacznie od początku na LB? :think: Wszystko, tylko nie Santos :pray:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 paź 2012, 15:02

Wilshere od pierwszej min :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2012, 15:06

Rozumiem, że cieszysz się ze gra, ale też jesteś zły z tego powodu ? :P
Jak Jackowi się coś stanie <odpukuje> to atmosfera wokół klubu zrobi się jeszcze gorsza. Choć na moje oko, jakby nie był jeszcze gotowy, to by dziś nie grał.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 27 paź 2012, 15:11

Ale fajny skład. Jeszcze jakby grali Gibbs i Rosicky (w formie z wiosny) za Ramseya to naprawdę dobrze by to wyglądało

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 paź 2012, 16:45

No przecież to co gramy, to jest jakaś kpina. Strasznie biednie to wygląda.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 paź 2012, 16:55

Oglądałem różny Arsenal ale nigdy nie widział Arsenalu mającego problem z wymiana 3 piłek mając tak świetnych techników w pomocy grając u siebie z najwiekszymi lolkami w lidze...

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 27 paź 2012, 18:17

Duch pisze:No przecież to co gramy, to jest jakaś kpina. Strasznie biednie to wygląda.
Boring, Boring Arsenal...
Nie przyglądałem się dobrze powtórce, ale gol nie padł czasem ze spalonego?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2012, 18:24

znów bardzo słaby mecz, ale udalo sie wyrwać 3 pkt. Hughes jak zwykle nakazał grac ostro z Arsenalem i mamy tego efekty. Jacek wraca po 524 dniach do gry i jest kopany w każdej akcji. Gervinho nabawił się kontuzji kostki i Wenger mówi, że nie wygląda to dobrze, a M'Bia jak taki idota kopie ze złości Vermaelena. Granero też niby kartkę dostał, ale wcześniej powinien dostać ze 2, jak nie 3.
Gol Artety za spalonego, ale wcale mi Hughesa nie żal.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 paź 2012, 23:30

O ile początek sezonu napawał optymizmem, po ostatniej przerwie reprezentacyjnej gramy poniżej krytyki. Sytuację pogarszają zawirowania w klubie, jakieś pogłoski o czystce w styczniu (wątpliwej jak dla mnie).
Nie rozumiem czemu Arszawin nie dostaje szansy za snującego się w ostatnich meczach po boisku Gervinho. Zagrał kapitalnie w pucharze ligi, ale widać że Wenger go zaszufladkował do odejścia i nie chce z tej szufladki wyciągnąć. Co więcej - Walcott, który każdym kolejnym występem (z ławki!) udowadnia że nowy kontrakt należy mu się jak Bolku trampki, nie dość że tej umowy jeszcze nie dostał, to coraz bardziej zanosi się na jego odejście z klubu :roll:

I jeszcze słowo o Diabym. Wielki szacunek dla niego, za ten upór w walce z kontuzjami. Prawdziwy mężczyzna i fighter. Ale zarówno on jak i Wenger powinni się zastanowić czy poziom PL i CL to nie jest dla Abou już za wysoko. Sam otwarcie się przyznaje, że zaczyna odczuwać strach przed wejściem na boisko, w związku z nawrotami kontuzji. Dla mnie na tym poziomie to jest niedopuszczalne. Wielka szkoda, bo chłopak ma papiery na grę, ale imo powinien zmienić klub.

Źle się dzieje w Arsenalu, niestety.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 paź 2012, 0:52

fieldy pisze:Rozumiem, że cieszysz się ze gra, ale też jesteś zły z tego powodu ? :P
Tak. :) Chcę, żeby wracał, ale z drugiej strony bałem się, że w stylu Wengera - "gramy kiepsko więc szybko zdrowiejesz mimo że nie jesteś gotowy bo jesteś potrzebny". Nie raz i nie dwa tak było i o to się bałem. Ale skoro chyba wszystko OK, to ok.

Znowu kiepski mecz. Nie wiem, czemu nasza pomoc nie potrafi zdominować środka pola. Coś jest pod tym względem nie tak. Nie wiem, co. Mam nadzieję, że z biegiem czasu to się poprawi, Wilshere zgra się z resztą i będzie OK. Ale na razie to martwi.

Atak też kiepsko. Giroud nie bardzo ogarnia, Podolski kolejny już mecz niewidoczny, nie ma w ogóle komu tam strzelać. Ramsey paradoksalnie najlepiej, co wcale nie znaczy, że dobrze. Coś jest nie tak. Może kupić Henry'ego w styczniu? :P

Aha - wielkie pozdrowienia dla liniowego, który nam dał tę bramkę. Nie mam pojęcia, jak można nie zauważyć takiego spalonego, ale cóż. Można. Dzięki :lol:
Logan pisze: udowadnia że nowy kontrakt należy mu się jak Bolku trampki, nie dość że tej umowy jeszcze nie dostał, to coraz bardziej zanosi się na jego odejście z klubu :roll:
A skąd wiesz z jakiego powodu nie dostał? Jeśli chce 100k tygodniowo to też ma dostać?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 paź 2012, 18:11

Wraca Szczęsny :jupi: Prawdopodobnie jutro zagra z Reading i w sobotę z United. Uf! Wreszcie.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 paź 2012, 22:27

Magnum pisze:
Logan pisze: udowadnia że nowy kontrakt należy mu się jak Bolku trampki, nie dość że tej umowy jeszcze nie dostał, to coraz bardziej zanosi się na jego odejście z klubu :roll:
A skąd wiesz z jakiego powodu nie dostał? Jeśli chce 100k tygodniowo to też ma dostać?
Oczywiście że tak. Nie po to się go ogrywało żeby mu takich pieniędzy nie dać, tym bardziej że zaczyna grać regularnie na dobrym a nawet bardzo dobrym poziomie. Takiej regularności brakuje młodszym zawodnikom, a nawet doświadczonym, którzy nie radzą sobie z aklimatyzacją. Frajerstwem byłoby oddawanie ukształtowanego, wchodzącego w swój najlepszy wiek piłkarski zawodnika. Poza tym to nie jest jakiś Lolek, tylko zawodnik, który indywidualnymi zagraniami wygrywał ciężkie mecze dla reprezentacji Anglii i Arsenalu. Podsumowując - ja bym mu dał nawet 120/tyg.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 29 paź 2012, 22:41

Logan pisze: Frajerstwem byłoby oddawanie ukształtowanego, wchodzącego w swój najlepszy wiek piłkarski zawodnika.
Nie nazwałbym tego w tym wypadku frajerstwem. Bardziej chlebem powszednim.
Logan pisze: Podsumowując - ja bym mu dał nawet 120/tyg.
Ktoś w ogóle w Arsenalu zarabia ponad 100?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2012, 22:56

był jeden jeszcze niedawno, ale już nie ma

Obrazek

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 29 paź 2012, 23:40

Oczywiście że tak. Nie po to się go ogrywało żeby mu takich pieniędzy nie dać, tym bardziej że zaczyna grać regularnie na dobrym a nawet bardzo dobrym poziomie. Takiej regularności brakuje młodszym zawodnikom, a nawet doświadczonym, którzy nie radzą sobie z aklimatyzacją. Frajerstwem byłoby oddawanie ukształtowanego, wchodzącego w swój najlepszy wiek piłkarski zawodnika. Poza tym to nie jest jakiś Lolek, tylko zawodnik, który indywidualnymi zagraniami wygrywał ciężkie mecze dla reprezentacji Anglii i Arsenalu. Podsumowując - ja bym mu dał nawet 120/tyg.
Dając mu 120 tys/tyg reszta drużyny także oczekiwałaby podwyżki,już nie wspominając ,że inni w tej drużynie bardziej zasługują na pensję +100 tys.Po za tym on jest strasznie nierówny , dość kontuzjogenny i Wenger widzi go raczej w roli jokera(najwyższa pensja w drużynie i gra po 20-30 minut?)

Tak gwoli ścisłości ,dla mnie on może odchodzić w okienku zimowym ,na jego miejsce można sprowadzić kogoś imo ciekawszego i nie wymagającego aż tak wysokiej pensji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”