PSG (Paris Saint-Germain) (zbiorczy) - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Re: Paris Saint Germain (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 wrz 2012, 21:52

Jasne, Matudi wirtuozem nie jest, ale na ligę spokojnie starczy. M'Villa jest lepszy, choć z drugiej strony nie jestem pewien czy płacenie za niego 25-30 mln., które podobno chce Rennais, jest warte zachodu. Zwłaszcza, że chłopak wydaje się być problematyczny. No i ciężko upatrywać problemów PSG w jednym czy nawet dwóch zawodnikach. Kadrowo wyglądają mocniej niż jakakolwiek drużyna w lidze. Czy to Matuidi, czy Sissoko, czy nieszczęsny Chantome to i tak powinni kontrolować mecz i spokojnie rozgrywać piłkę.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 wrz 2012, 21:59

Matuidi to faktycznie przecietny gracz srodka pola,taki akurat na lige ale nic wiecej.

Jak nie Mvile to mozna brac Gonalonsa bo rownie dobry zawodnik srodka pola,tez mysle,ze okolo 15-20 trzeba by dac,ale ze Aulas sprzedaje w OL wszystko co sie rusza to by sie mogli dogadac.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2012, 22:05

Tak jeszcze a propos meczu, to w barwach Toulouse bardzo podoba mi sie prawy obronca - Aurier. 92 rocznik, zapierdziela az milo, moga byc ludzie z tego chlopaka.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 wrz 2012, 22:13

W bramce jest Ahamada,wiem,ze broni w mlodziezowkach a jest rocznik '91,warunki ma dobre,ale taki troche elektryczny.Lawe grzeje Akpa Akpro,tez '92.W tamtym sezonie debiutowal w L1 i calkem solidnie zagral kilka meczy.

Natomiast w meczu z Bordo w PSG gral gosciu z rocznika 95 - Rabiot.Nie wiem skad taka decyzja Ancelottiego,ale mlody wypadl blado.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 wrz 2012, 22:29

W PSG głównym problemem jest Ancelotti. Niezrozumiałe decyzje kadrowe, eksperymenty z ustawianiem graczy na nie swoich pozycjach, ciągłe zmiany ustawienia linii pomocy. Nie dziwię się, że druga linia nie ogarnia tak jak powinna, skoro w każdym ze spotkań gra co innego. To widać jak na dłoni, Carlo albo ma za wiele pomysłów na grę i za mało cierpliwości, albo nie ma ich wcale :| Zlatan robi różnicę wszędzie gdzie się pojawia i dziś strzelił już piątą ligową bramkę (dzisiejsza bramka Pastore jest pierwszą, którą dla klubu nie strzelił w tym sezonie Ibra)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 wrz 2012, 5:05

piękna asysta verattiego, myślałem, że będzie ławe grzał a tutaj pierwszy plac. czemu silva ciągle nie gra, jakaś kontuzja?

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 23 wrz 2012, 13:16

Wczoraj po raz pierwszy w tym sezonie obejrzałem w całości mecz PSG czyli spotkanie z Bastią wygrane 4:0 na Korsyce. Jakieś tam skróty czy większe fragmenty już widziałem ale jednak obejrzenie meczu w całości daje zupełnie inny obraz.
Ogólnie gra PSG nie powala na kolana, grają bez jakiegoś dominującego pomysłu (chyba, że zagranie piłki do Zlatana i czekanie na jakieś jego genialne zagranie nazwiemy pomysłem :mrgreen: ) za to bardziej koncentrując się na zagraniach indywidualnych bądź dwójkowych. Czasem to wygląda tak jakby sami pomiędzy sobą coś udowadniali, kto jest lepszy, kto zdobędzie piękniejszą bramkę itd. Oczywiście potencjał tej ekipy jest ogromny bo nawet grając w ten sposób powinni miażdżyć kolejnych rywali ale jednak żeby dołączyć do europejskiej czołówki będzie im trzeba czegoś więcej. Wczoraj łatwo wygrali, a na boisku nie było nawet przez chwile Pastore czy Lavezziego, zimą dołączy jeszcze Lucas Moura :shock: Będzie miał niezlą zagadkę do rozwiązania Carlo Ancelotti żeby to wszystko poukładać na boisku i przede wszystkim poza nim żeby wszyscy byli zadowoleni bo napewno wszyscy nie będą :mrgreen:
Osobny akapit należy się Zlatanowi. Zdaje sobie sprawę z klasy rywala z jakim grali ale to co pokazał wczoraj to absolutny geniusz piłkarski. Już nawet nie chodzi o te 2 jego bramki ale ogólnie o jego grę, łatwość z jaką porusza się z piłka po boisku, łatwość w wykańczaniu sytuacji, niesamowity przegląd pola i umiejętność dostrzeżenia kolegi z zespołu na lepszej pozycji, siłę fizyczną którą dominuje wręcz budzi lęk w rywalach i to wszystko oczywiście jak to Zlatan łączy z niespotykaną na tym poziomie efektownością ocierającą się w niektórych momentach nawet o brawure :mrgreen:
Niesamowity zawodnik warto obejrzeć mecz PSG choćby tylko dla jego popisów...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2012, 14:52

Wczoraj łatwo wygrali, a na boisku nie było nawet przez chwile Pastore czy Lavezziego, zimą dołączy jeszcze Lucas Moura :shock: Będzie miał niezlą zagadkę do rozwiązania Carlo Ancelotti żeby to wszystko poukładać na boisku i przede wszystkim poza nim żeby wszyscy byli zadowoleni bo napewno wszyscy nie będą :mrgreen:
Z tego co wiem to Ancelotti w tamtym sezonie stosował taktykę 4-2-3-1 i do niej zostały poczynione transfery. Jednak po słabym początku sezonu przeszedł do swojego 4-3-1-2 i od razu lepsze wyniki. Jest to o jedną pozycję ofensywną mniej i lada moment ktoś będzie niezadowolony (stawiam, że po przyjściu Lucasa). Z tego co wiem Lavezzi nie gra chyba (kontuzja?) i stawiam, że on będzie pierwszy do odstrzału, bo jemu się gra lepiej na skrzydle niż na środku ataku.

Verratti widzę bezproblemowo się aklimatyzuje we Francji. Genialny jest ten chłopak.

Ibra podniósł niesamowicie poziom w Paryżu. Od razu odbił swoje piętno jak w Milanie. Ekipa nabrała pewności.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 paź 2012, 22:06

Co stało sie wczoraj z Lavezzim? Wszedł i po kilku minutach zszedł. Mówią, że kontuzja, ale czytałem opinie w necie i wielu ekspertów w to nie wierzy. Coś wiecie na ten temat?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 paź 2012, 20:02

http://www.francefootball.fr/#!/news/20 ... u-psg.html

News z tych mało realnych lub wręcz niemożliwych,ale kto wie co włodarzom PSG chodzi po głowie.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 31 paź 2012, 20:29

Widziałem to dzisiaj rano na ekranach w metrze i wcale się nie zdziwiłem. 100 mln za Ronaldo? Szczerze to za dużo. Nie odejdzie w przerwie zimowej, a po sezonie zostanie mu rok kontraktu. Tylko idiota dawałby 100 mln. W PSG mógłby zarobić 18 mln za sezon a w Realu "tylko" 14. Wiadomo, że dochodzi "prawo Beckhama", ale myślę że to trochę za wcześniej by Ronaldo szedł na emeryturę w wieku 29 lat. A Mourinho pewnie pójdzie do PSG a potem do Anglii. Wszystko się może zdarzyć.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 paź 2012, 20:47

Nie wszystko. Jestem praktycznie pewien, że Ronaldo nie pójdzie grać do jakiegoś PSG w marnej lidze francuskiej. Po co? Ma kontrakt w Realu do 2015 roku i jego przedłużenie jest kwestią czasu, a precyzyjniej kwestią odejścia Kaki, po tym sezonie już raczej nieuniknionego. Jeśli gdziekolwiek odejdzie to do Anglii.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 31 paź 2012, 20:57

Myślałem, że ma kontrakt do 2014 ale zarówno on, jak i Kaka podpisali 6 letnie umowy. To jednak do 2015.
To "wszystko się może zdarzyć" odnosiło się raczej do Mourinho. Mendes tak będzie zwodził Pereza, że ten pewnie da Ronaldo 15 mln za sezon.
Moim zdaniem, Flo pewnie sprowadzi na miejsce Kaki jakiegoś cracka z Premiership, więc pensja Kaki w jakimś stopniu będzie dla niego ( Bale?).Oby to nie był Neymar.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 paź 2012, 21:26

Dobry wałek w meczu PSG - OM. Hoarau czuje obrońcę na plecach i się przewraca w polu karnym. Arbiter wywala Fanniego i daje karnego z dupy.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 lip 2013, 9:34

Według L'Equipe i paristeam.fr w nocy na podpryskim lotnisku wylądował Cavani,który dziś ma przejść testy medyczne i podpisać pięcioletnią umowę,która ma zagwarantować Urugwajczykowi zarobki rzędu 10mln. euro rocznie.Prezentacja nowego nabytku PSG ma odbyć się jutro na placu Tocadero,w tym samym miejscu gdzie zaprezentowany został Zlatan.

Ciekaw jestem jak ten transfer ma się właśnie do Ibrahimovica.Czy Blanc da im grać razem czy jednak zanosi się na odejście Szweda z PSG,bo nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie jeden z nich będzie grzał ławę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”