Tenis - Strona 80

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 wrz 2012, 8:42

Ładnie Ula, nie sądziłem,że ma jakiekolwiek szanse z Ivanović.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 paź 2012, 14:53

Co ta Radwańska dzisiaj momentami gra, to głowa mała :badziewie:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 14 paź 2012, 12:46

Znakomity mecz finałowy Djoko - Murray, ostatnie momenty transmisji live:
http://www.frombar.tv/v-4/6/2/v-460376.html

E: żem się pomylił. Murray miał championship point, by zakończyć to w dwóch setach. Do końca meczu to jeszcze daleko...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 paź 2012, 13:19

Leci też na PS Extra. Potwerdzam, że mecz kapitalny. Murray miał już 5 lub 6 piłek meczowych, ale jednak to Djoko wygrał w tie breaku 12-10 i mamy 3 seta. Włączać panowie, bo emocje spore.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 paź 2012, 13:25

Zacząłem oglądać od tie-breaka i kapitalny mecz...Brawo Novak 8) Jakoś nigdy nic nie miałem do Murraya ale to jak się zachowuje,ta ekspresja po nie udanych zagraniach - cóż stary słaby Murray i dlatego był przez tak długi okres nr 3-4 :P ...
Liczę że Novak wybije Anglikowi tenis z głowy w decydującym secie :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 paź 2012, 13:37

Wstałem więc włączyłem mecz i trafiłem na taką jakość http://i50.tinypic.com/1191iqs.jpg. :shock: Nic nie tnie :!:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 14 paź 2012, 14:04

Novak Djokovic wygrywa turniej w Szanghaju, pokonując w finale Murraya, który wcześniej rozprawił się z Federerem. Szkot jest w gazie; Djokovic z kolei cały turniej w Szanghaju grał na niezwykłym poziomie. Finał był znakomity, mocne wymiany, dramaturgia, techniczne zagrania, dużo kątowych piłek z najwyższego topu - taki powinien być finał US Open (drugi set to najlepsze widowisko rozegrane w tym sezonie). Nie sądziłem, że Murray będzie kiedykolwiek tak dobrze grał - broni niemalże jak Nadal, returnuje jak Novak, posyła kątowe i szybkie piłki jak Federer; psychika i wydolność troszkę szwankują, ale wszystko da się poprawić. Serb natomiast imo wrócił do formy z poprzedniego roku; może jeszcze return nie tak szalony, ale jest blisko. Zobaczymy też w jakiej formie wróci Nadal; na Federera już niestety bym nie stawiał.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 02 lis 2012, 18:20

Janowicz :) Pocisnął dzisiaj Serba niesamowicie, chociaż w pierwszym secie nie radził sobie kompletnie.
Pod koniec wygrywał gemy samymi serwami, niesamowicie bombarduje :)

Tipisarevic poddał się pod koniec, bo już nie miał sił :D mówił, że nie widzi piłek zagrywanych przez Polaka :D

BRAWO JANOWICZ !!

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 02 lis 2012, 18:25

rozwala mnie ta podjara tym Janowiczem,jeszcze pare tygodni temu nikt nic nie wiedział o tym chłopaku a teraz wielka ekstaza nim :roll:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lis 2012, 18:31

Odpadnie z dwóch następnych turniejów w pierwszej rundzie i już zacznie się jechanie od kurw i nieudaczników. Tylko na to czekam.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lis 2012, 18:47

Ekstaza, bo to jednak spory sukces. Ja tam sie jaram. BRAWO JUREK !

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 02 lis 2012, 18:50

Dr.Football1 pisze:Ekstaza, bo to jednak spory sukces. Ja tam sie jaram. BRAWO JUREK !
Doktorku Ty się wszystkimi młodymi chłopaczkami jarasz więc luz :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 lis 2012, 18:56

dziki16 pisze:
Dr.Football1 pisze:Ekstaza, bo to jednak spory sukces. Ja tam sie jaram. BRAWO JUREK !
Doktorku Ty się wszystkimi młodymi chłopaczkami jarasz więc luz :P
Uważaj dziki, bo z twoim nickiem to i tobą może się niedługo zainteresować :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lis 2012, 19:38

Ja tam podchodzę do tego z dystansem. Jeszcze. Chłopak faktycznie dobrze rokuje bo widać, że poza kapitalnymi warunkami fizycznymi i potwornym serwem coś potrafi ale dopóki nie pokaże czegoś dobrego na którymś turnieju Wielkiego Szlema podchodzę do wszystkiego spokojnie. W Paryżu faktycznie gra bardzo fajnie, dziś Tipsa skreczował ale pewnie i tak dostałby 6:1, mecz już był przegrany więc nie ma sensu patrzeć na to przez pryzmat rezygnacji Serba. Mimo wszystko podchodzę do tego chłodno, chłopak co prawda powoli się przebija i oby dalej parł do przodu, szanse na finał są jak najbardziej realne ale długa droga przed nim do top10, o którym mówi ojciec. Z drugiej strony wcale nie musi okazać się też taka długa o czym poniżej. Mimo wszystko myślę, że jak najbardziej go na to stać w przyszłości przy odpowiednim prowadzeniu. Równie dobrze może jednak przepaść w przeciętności.

Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie intryguje. Zbliża się powoli czas zmiany warty w tenisie i jestem ogromnie ciekawy jak będzie ona przebiegała. Federer może nie jutro albo za rok ale za jakiś czas zacznie myśleć o zakończeniu kariery. Nadalowi przy jego eksploatującym stylu gry kontuzje pewnie będą się teraz zdarzać częściej niż rzadziej. Zostają Djoko i Murray, potem są wakaty i miejsce na wtargnięcie do czołówki dla kogoś kto będzie w stanie zaprezentować pewien w miarę równy i wysoki poziom. To trochę wróżenie z fusów z mojej strony ale wydaje mi się, że po ostatnich grubych latach kiedy przed turniejem śmiało można było wytypować komplet albo większość półfinalistów mogą nadejść bardziej nieprzewidywalne lata dla tenisa gdzie coraz więcej będzie takich niespodzianek jaka stała się chociażby udziałem Polaka w ostatnich dniach. Dla takich Janowiczów może być coraz więcej miejsca co pokazuje, że obecnie koło pierwszej "10" rankingu kręcą się tenisiści tacy jak Kohlschrieber, Gasquet czy Isner, którym do wybitności daleko a taki Berdych, który jest bardzo sympatycznym facetem ale i tenisistą, który raczej pewnego poziomu nie przeskoczy twardo okupuje 6 miejsce w rankingu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2012, 20:14

Morrow pisze:taki Berdych, który jest bardzo sympatycznym facetem
Ja zawsze postrzegam Berdycha jako buraka, zachowanie z Almagro, wcześniej z Nadalem takie dość niefajne i zawsze mi się kojarzył z takim chamem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”