Man Utd - Arsenal

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 lis 2012, 16:17

Tradycyjnie już, założę temat meczowy. :P

Już w sobotę spotyka się Arsenal z Manchesterem United na Old Trafford, a wszyscy pamiętamy, jak skończył się ten mecz rok temu. Cudów nie oczekuję, Wenger w historii swojej tylko 4 razy wygrywał na Old Trafford, jest to niesamowicie trudny teren do zdobycia czegoś, a poza tym gramy jak gramy ostatnio i nasz skład jest taki, jaki jest.. co zrobić. Remisem będę wniebowzięty, ale spodziewam się niestety przegranej. Głównie z powodu naszej lewej flanki, która jest okropna na chwilę obecną.

Dalej niedostępni są Szczęsny, Gibbs, Diaby czy Gervinho. Ta pierwsza dwójka miała być i byłaby dobrym wzmocnieniem, ale nie ma, więc kupa.

Przewidywana jedenastka: Mannone - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Santos - Arteta, Wilshere, Cazorla - Podolski, Giroud, Ramsey

Kiepsko to wygląda, bo Santos z Podolskim się kompletnie nie rozumieją, Santos gra kupę w obronie, Vermaelen też najwyższych lotów ostatnio nie jest.. Ciężko być optymistycznie nastawiony przed tym meczem. Smutne trochę.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2013, 4:03 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Man Utd - Arsenal (03.11.12)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lis 2012, 21:13

My zapewne zagramy w takim zestawieniu.

De Gea-Rafale, Ferdinand,Evans, Evra-Valencia, Scholes, Carrick, Young- Rooney, Van Persie.

Ewentualnie na skrzydle za Younga, Welbeck. Ale wydaje mi się, że Fergie nie wyjdzie tak ofensywnie.

Co do meczu to Arsenal po świetnym początku ostatnio mocno spuścił z tonu. 3 porażki z rzędu, potem wymęczona wygrana z QPR po golu ze spalonego i graniu w przewadze. Nie ma co ukrywać, ten mecz trzeba wygrać i tyle. Na drugą wpadkę na OT nie można sobie pozwolić.

Ciekawie zapowiada się walka w środku pola. Arteta wg. statystyk jest na ten moment najlepszym środkowym pomocnikiem ligi.
Tak jak pisałem przed sezonem wcale Arsenal nie potrzebuje żadnego typowego DM, bo tą rolę może pełnić Arteta jak u nas Carrick i na razie się prezentuje wyśmienicie.
http://www.eplindex.com/20814/premier-l ... ats.html/4 Tutaj pełne statsy, w każdej niemal kategorii znajduje się w pierwszej piątce.

Szykuje się fajnie starcie z Carrickiem tutaj fajnie porównanie obu panów http://www.eplindex.com/20752/arsenals- ... rrick.html
Oby mimo statów w sobotę to Michael był górą :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 lis 2012, 23:06

Zapraszam do przeczytania lub chociaż przejrzenia natchnionej zapowiedzi naszego redaktora :lol:

http://gunners.com.pl/news/12331-wiecej ... vs-arsenal

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 lis 2012, 23:57

Tyle wysiłku przy pisaniu artykułu, a 0 pkt jak każde inne. Szczerze mówiąc nie jestem jakoś specjalnie podjarany zbliżającym się spotkaniem, bo na chwile obecną jesteśmy na tyle słabi, że spodziewany jest srogi wp*e*dol. Wolałbym teraz mecz z kimś słabszym, kogo by szło przepchnąć jak QPR, a z Diabełkami zagrać kiedy indziej. 1 pkt wziąłbym w ciemno.

Może przy ustawionym ofensywnie United Santi będzie miał więcej miejsca niż zazwyczaj, co jest kluczowe dla naszej postawy. Może Jacek zagra jakąś zaskakującą akcję, albo Giroud coś strąci. Po drugiej stronie boiska RvP i Rooney zniszczą naszą obronę i 4 w plecy mnie nie zaskoczy.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 lis 2012, 0:05

Robin, dobiegniesz tak szybko? 8)

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 02 lis 2012, 0:14

Zbytnich szans w tym meczu nie widzę ,ale mam nadzieję ,że Van Persie dostanie to na co zasłużył.
Przydałby nam się Bowyer na ten mecz ewentualnie

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 lis 2012, 1:28

ewentualnie http://www.youtube.com/watch?v=T_A7TflrDqU

Widzę że jest więcej osób które mu życzą "niedobrze" :twisted:

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 02 lis 2012, 12:55

Środowy mecz Chelsea z MU pokazał jednak,że nawet słabsi niż przed laty Kanionierzy są w stanie strzelić United dwie,trzy bramki.Wydaje mi się,że padnie sporo goli(z pewnością >3,5 i to obstawiam z tego meczu),ale wygrają Czerwone Diabły,pewnie ktoś każe mi się popukać w czoło,ale pachnie mi tutaj wynikiem "tylko" 3-2 dla United 8)

Jeśli Arsenal zagra równie przyzwoicie jak na Etihad Stadium,to wydaje mi się,że 2-2/3-3 to jak najbardziej możliwe rozstrzygnięcia,zauważmy,że ostatnie 170-180 minut w wykonaniu MU nie wyglądało najlepiej,a Arsenal gorzej niż w meczach przeciwko Norwich czy Schalke grać już chyba nie potrafi 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2012, 13:01

gangsteroflove pisze:Środowy mecz Chelsea z MU pokazał jednak,że nawet słabsi niż przed laty Kanionierzy są w stanie strzelić United dwie,trzy bramki.
weź pod uwagę, że z defensywy która grała z Chelsea (obrona + bramkarz) z Arsenalem zagra pewnie tylko Rafael, reszta to rezerwowi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 lis 2012, 21:17

Oxlade-Chamberlain doznał nowej kontuzji dzisiaj i jutro nie zagra. Szlag by to trafił. Zamiast niego, na prawej bedzie Ramsey. Dobranoc.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lis 2012, 21:39

Życie już wiele razy nauczyło mnie, że w takich meczach nie da się niczego przewidzieć. Ile to razy jedni czy drudzy wychodzili na boisko skazywani na pożarcie a w meczu dominowali zdecydowanie. Mnie w sumie nie zdziwi chyba żaden wynik, w takich meczach trudno cokolwiek wytypować. Jedyny logiczny typ jaki mi przychodzi do głowy to tylko, że Van Persie strzeli :twisted: :lol:

Co do szans, Arsenal ostatnio stracił błysk i gra przeciętnie, szczególnie w defensywie, która w pierwszych meczach sezonu była imponująca. My wygrywamy, z przodu wyglądamy dobrze, na tyłach mamy bardzo dużo problemów i tracimy sporo goli. W środku jesteśmy chimeryczni i ciężko wytypować jak to będzie działać jutro. Jeśli chodzi o skład to nawet nie podejmuję się typów odnośnie środka, byłem pewny, że z Chelsea zagra Rudy a Ferguson zaskoczył i zagrał parą Carrick-Clev, która nie wyglądała dobrze. Kamil wspominał o wysokiej formie Andersona, jest on jakąś opcją ale jakoś wątpię żeby Fergie jutro na niego postawił od pierwszej minuty choć cholera wie jaki pomysł tli się w głowie Szkota.

Pewny występu na prawej może być Valencia, na lewej pewnie ganiać będzie Young żeby ubezpieczać tyły. Swoją drogą czemu kibice Arsenalu tak przekonani są o Ramseya na prawej? Theo po wtorkowym wyczynie wobec kontuzji w drużynie nie dostanie szansy?

Jakbym miał typować to przewiduję coś takiego: De Gea - Rafael, Rio, Evans, Evra - Scholes, Carrick, Valencia, Young - Rooney, Van Persie ale Szkota ostatnio trudno wyczuć choć na duet Cleverley - Anderson się nie nastawiam. Jak bodaj MGiggs wspominał, Scholes już kilka spotkań odpoczywał, jutro pewnie dostanie szansę. Z drugiej strony Clev też w środę miał wolne więc nie zdziwię się jak Fergie postanowi go jakoś wykorzystać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2012, 21:53

Theo od początku raczej nie zagra, po pierwsze ma w nogach 120 minut z Reading sprzed kilku dni, po drugie stracił miejsce, bo kontraktu nie chce przedłużyć :P ale co najwazniejsze, to gra zbyt ofensywnie, a Wenger na takie mecze lubi wystawiać na skrzydlach piłkarzy, którzy pomagają w defensywie. Na lewym na pewno zagra Podolski, na prawym powinien, gdyby nie kontuzja Ox, bo on dużo się wraca i pomaga. Ramsey niby też nie jest żadnym defensywnym piłkarzem, ale wróci częsciej niz Theo i pewnie zagra od początku. Theo będzie dobry po przerwie, gdy trzeba bedzie gonić wynik i rywal bedzie miał jakąś godzinkę w nogach.
Trudno być optymistą po tym co ostatnio pokazujemy. W defensywie Vito, czy Santos nie przekonują, zwłaszcza ten drugi i jak zagra Valencia, to będzie miał niezł pas startowy po swojej stronie. Podolski będzie musiał czesto wracać, przez co w ofensywie pewnie sam Giroud będzie się kopał w czoło.
Ciekaw jestem czy Jacek zagra od początku, mam nadzieję, że tak.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lis 2012, 12:56

Man Utd: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Cleverley, Young - Rooney, van Persie.

Arsenal: Mannone - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Santos - Arteta, Wilshere, Ramsey, Cazorla, Podolski - Girou

Czyli jednak Tom a nie Ando czy Scholes.Czuje że będzie ogien :bicz:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lis 2012, 13:01

Skład identyczny jak z Chelsea, przeszło mi coś takiego wczoraj przez głowę, że skoro z Niebieskimi się udało to Szkot nie zmieni składu. Trochę kręcę nosem bo współpraca Cleva z Carrickiem wygląda średnio wbrew temu czego byśmy chcieli, Tom lepiej się czuje mając obok siebie kogoś bardziej ruchliwego typu Anderson ale na takie coś dziś sobie od pierwszych minut pozwolić nie możemy. Welbecka nie ma nawet na ławce.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 lis 2012, 13:35

Pomimo tego, że jak chyba większość wolałbym Ando od pierwszych minut, to uważam że jest to na dzień dzisiejszy nasze optymalne zestawienie, które powinno dać nam trzy punkty ... Ale mecze z Arsenalem to mecze z Arsenalem i spodziewam się ciężkiej przeprawy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”