NBA... - Strona 91

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lis 2012, 19:41

YES! YES! YES! Mike Brown zwolniony z Lakers. Nie wiem czy mógłbym sobie wymarzyć lepszą informację. Lakers przedupili jeden sezon za sterami tego nieudacznika, teraz wyglądało to jakby szli na jakąś prawdziwą katastrofę. Gra Jeziorowców wygląda wręcz tragicznie a każda personalna/ taktyczna decyzja Browna tylko pogłebiała chaos w grze.
Już wspominałem że chciałbym ponownie Zen Mastera, daj Boże. Jerry Sloan to także intrygująca opcja.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lis 2012, 11:23

Mike D'Antoni trenerem Lakers :lol:.No to Jeziorowcy będą mieć difens :lol:., jak się cieszę, że pozbyto się tego pana z Knicks jakiś czas temu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lis 2012, 12:02

z drugiej strony pomysl jaki beda mieli offence :P w knicks klapa ale tam nie mial nasha, z ktorym wspolpracowaw w phx. Oczywiscie tytul wygrywa sie obrona ale bedzie to ciekawa radosna koszykowka na miare polfinalu? :lol:

memphis zajebiscie gra

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 09 sty 2013, 20:44

Supersonics wracają do ligi :jupi:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 sty 2013, 20:45

A i w końcu Kings nie trzeba będzie oglądać :P.

Podzielam radość Białego :].

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 09 sty 2013, 20:50

Biały pisze:Supersonics
NBA wraca do Seattle, ale wcale nie jest powiedziane, że wrócą Supersonics :>

Szkoda Kings bo to był swego czasu świetny zespół. Z drugiej strony fajnie, że liga wraca do Seattle.

Sokol_KnT
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sokol_KnT » 16 lut 2013, 4:12

Ruszył weekend gwiazd a tutaj taka cisza? ;-)

Generalnie nie lubię piątkowego dnia gwiazd, bo all star celebrytów niewiele mnie obchodzi, mecz debiutantów z pierwszoroczniaków też w sumie nie powoduje u mnie zbyt wielkiego entuzjazmu. Samą ligą interesuje się od 14 lat, mecze gwiazd oglądam od jakiś 8-9 lat, no wcześniej nie mogłem, bo brak neta czy tv i żałuję, że nie mogłem obserwować konkursów wsadów 2000 czyli dominacji Cartera oraz konkursów, gdzie dominował Jason Richardson ;-) Generalnie poziom wsadów od paru lat jest bardzo niski, bo wsady się powtarzają, granice żenady osiągnęły konkursy z Howardem i z Robinsonem, ale to na szczęście mamy za sobą. W tym roku skupiam się bardziej na sobotnich konkursach, gdzie liczę na Irvinga w skills challenge, ale przede wszystkim na Terrence'a Ross'a w konkursie wsadów (jestem sympatykiem Raptors od 14 lat (Vince Carter) i od paru lat Bostonu) i mam wielką nadzieję, że konkurs będzie stał na wielkim poziomie, bo obsada w tym roku jest bardzo dobra, chociaż widziałbym w tym konkursie chętnie Pawła Grzegorza z Indiany czy Imana Shumperta ;-) Ale nie mniej liczę, że sobotnie konkursy wypadną bardzo dobrze i może psikusa dostąpi Steve Novak w konkursie trójek, którego nie da się nie lubić, bo jest jednym z nasz ;-)

A niedzielny mecz traktuję pół poważnie, bo zawsze grają na poważnie 3 i 4 kwartę, ale dawno minęło mi jaranie się tym meczem a bardziej skupiam się na sobotnich konkursach a po weekendzie gwiazd nastąpi to co tygryski lubią najbardziej czyli ostatni dni okienka transferowego i liczę, że jednak Marcin trafi do Jazz, gdzie po prostu bardzo dobrze pasuje ;-)

Pozdrawiam

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 16 lut 2013, 11:56

Tutaj generalnie w temacie cisza a szkoda bo chętnie bym częściej i więcej pisał gdyby było z kim :> Apeluję zatem do wszystkich zainteresowanych, aby się uaktywnili :)

Weekend Gwiazd to akurat nuda. Oczywiście konkury indywidualne bywają w porządku, ale same mecze są raczej słabe. Przeciętny weekend w NBA jest ciekawszy od Weekendu Gwiazd, ale jakoś da się to przetrzymać :wink:

Dobór zawodników do tegorocznego Slam Dunk Contest jest rzeczywiście fajny i daje nadzieję na lepszy konkurs niż te z ostatnich lat. Konkurs trójek też zapowiada się dobrze. Zwycięstwo Novaka nie byłoby psikusem ani niespodzianką :> Dla mnie jest faworytem, ale Matt Bonner tanio skóry nie sprzeda :lol:

Mniejsza jednak o ten weekend bo niespecjalnie mnie te wydarzenia interesują. Również czekam na jakieś wymiany, ale moim zdaniem Gortat w Utah to bzdura. Przecież chcą oddać Jeffersona albo Millsapa po to, aby Kanter i Favors mieli więcej minut. Obaj mogą być (i pewnie będą) zawodnikami lepszymi od Marcina także dla mnie teoria o Gortacie w Utah jest bez sensu zupełnie.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lut 2013, 12:19

Dobór zawodników do tegorocznego Slam Dunk Contest jest rzeczywiście fajny i daje nadzieję na lepszy konkurs niż te z ostatnich lat.
Do doboru zawodników zastrzeżeń mieć nie można, ale do samej formuły odbywania się konkursu wsadów jak najbardziej-
Dobry pomysł, to zaproszenie najbardziej ekscytującego młodego dunkera (Ross) i dwóch najlepszych zawodowo grających w koszykówkę dunkerów (Green i White), a zły, to wprowadzenie do konkursu durnego formatu Wschód kontra Zachód, który powoduje, że do finału może awansować tylko jeden z trójki Ross-Green-White. W pierwszej rundzie zawodnicy będą mieli dwa 1,5-minutowe „okienka” na wykonanie wsadu. Do finału wejdzie jeden zawodnik z trójki reprezentującej Konferencję Wschodnią oraz jeden z zachodniego trio. Pierwsze dwa wsady oceniać będą sędziowie, a w finale, głos oddany zostanie fanom (via SMS, Twitter, specjalne aplikacje i stronę internetową NBA).
F-Lamp pisze:Obaj mogą być (i pewnie będą) zawodnikami lepszymi od Marcina także dla mnie teoria o Gortacie w Utah jest bez sensu zupełnie.
Przecież Favors już na ten moment zjada Gortata, to w jaki sposób blokuje dostęp do strefy podkoszowej Utah Jazz robi ogromne wrażenie. Znacząco poprawił się również w ofensywie co było jego największą słabością podczas 2 pierwszych sezonów w NBA. Kanter również nie odstaje w tym momencie od Marcina.

Jazz albo zostawią swój duet podkoszowych do lata licząc, że powalczą w PO albo oddadzą któregoś z graczy (prawdopodobnie Millsapa, który ma większą wartość od Big Ala) za jakiegoś rozgrywającego lub pick wysoki pick w drafcie co pozwoli im później wybrać Treya Burke(najlepszy rozgrywający w NCAA, określany jest jako słabsza wersja CP3).

Mecz debiutantów był mega słaby, przykro oglądało się jak gracze podkoszowi specjalnie robiili miejsce rywalowi aby ci mogli jak najefektowniej zakończyć akcje. Podobny cyrk pewnie zobaczymy w niedziele.

W dalszym ciągu Celtics rozpatrują wymianę Kevina Garnetta za Bledsoe i DeAndre Jordana, jeżeli KG zgodzi się na coś takiego to Clippers z miejsca stają się największymi faworytami do wygrania konferencji zachodniej.

Mówi się też o wymianie Rondo za Dwighta Howarda :lol:

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 16 lut 2013, 12:32

Czytałem o tej formule i mi również się to nie podoba, ale to i tak powinien być lepszy konkurs niż te z ostatnich lat.

Zgadzam się również co do oceny Favorsa, ale Kantera jeszcze aż tak wysoko nie cenię. Tym bardziej czekam już na ruchy w Utah, które uwolnią potencjał tej dwójki.

Jeśli chodzi o wartość transferową Millsapa i Jeffersona to jest raczej podobna. Oczywiście jedne zespoły byłyby zainteresowane Paulem a inne Ale, ale generalnie obaj mogą być warci całkiem sporo. Niech któregoś wymienią bo patrząc na ich terminarz i tak uważam, że wylecą z ósemki i do PO nie wejdą.
Biały pisze:wysoki pick w drafcie co pozwoli im później wybrać Treya Burke(najlepszy rozgrywający w NCAA, określany jest jako słabsza wersja CP3).
Marcus Smart chyba nie jest gorszy :>

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lut 2013, 12:41

Millsap budzi większe zainteresowanie ze względu na niższe oczekiwania finansowe, biorąc pod uwagę zmiany, które od przyszłego sezonu następują w płaceniu podatku od przekroczenia salary cap nie wszyscy będą skłonni do płacenia Jeffersonowi maksymalnego kontraktu. Millsap natomiast jest graczem, który przydałby się każdemu zespołowi w lidze, więcej niż 10 baniek za rok nie weźmie co też z pewnością zachęca więcej klubów.

Marcus Smart chyba nie jest gorszy
Smarta nie widzę jako rozgrywającego w NBA, bardziej spodziewam się po nim roli podobnej do tej którą w Rockets odgrywa James Harden. Burke go zjada w aspektach takich jak nadawanie tempa gry czy grze PNR.

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 16 lut 2013, 12:54

Skoro już jesteśmy przy ewentualnych wymianach to jestem zdruzgotany informacją jakoby Chicago Bulls chcieli wymienić Boozera i Robinsona na Bargnaniego i Johna Lucasa III :? Podobno wszystko zależy od Toronto i liczę na to, że odmówią choć nie powinni liczyć na więcej za Włocha.

Awatar użytkownika
aQer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aQer » 16 lut 2013, 13:11

Mniej więcej o której zacznie się Mecz gwiazd? Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o koszykówkę ale staram się ten mecz co roku oglądać.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 lut 2013, 13:12

Studio na C+ zaczyna się o 1:30.

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 16 lut 2013, 14:26

Ja mam prośbę do moderacji. Prosiłbym o usunięcie aktualnej ankiety (nieco się przeterminowała :lol: ) i wstawienie nowej. W tytule ankiety wystarczyć zmienić sezon na 2012/2013. Wśród opcji do wyboru proponowałbym:

San Antonio Spurs
Oklahoma City Thunder
Miami Heat
Los Angeles Clippers
inny zespół...

Celowo dałem mniej opcji żeby pobudzić dyskusję w razie gdyby komuś szczególnie brakowało któregoś zespołu wśród opcji :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”