Filmy - Strona 127

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
pauletta_atletta
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Jakie filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pauletta_atletta » 26 lis 2012, 14:20

Czytając Wasze recenzje, przypomniał mi się jeszcze jeden film godny uwagi, z 2010 roku - Repo Men - Windykatorzy. Świetne, ciekawe zakończenie, Jude Law ;)) i bardzo dobry klimat. Polecam!

W ten weekend miałam iść do kina na Atlas Chmur, ale znajomi odradzili. Za to dziś znalazłam dobre opinie i trochę żałuję... ktoś widział, polecacie?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 lis 2012, 17:46

Repo-man swego czasu też wywoływał skrajne emocje od uwielbienia po nienawiść. Ja jestem gdzieś w środku, nie powalił mnie na kolana ale też nie zmuszałem się żeby oglądać do końca, sam pomysł całkiem ciekawy i na pewno jest to film warty uwagi.

Atlasu chmur nie oglądałem ale koleżanka była z chłopakiem w weekend i im się podobał. Ponoć strasznie długi i trochę nuży ale wedle jej relacji to bardzo ładny film w kontekście wrażeń wizualnych. Też z tego co widzę budzi skrajne emocje więc pewnie żeby ocenić trzeba będzie samemu obejrzeć :)

Awatar użytkownika
pauletta_atletta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pauletta_atletta » 29 lis 2012, 10:28

Morrow pisze:Repo-man swego czasu też wywoływał skrajne emocje od uwielbienia po nienawiść. Ja jestem gdzieś w środku, nie powalił mnie na kolana ale też nie zmuszałem się żeby oglądać do końca, sam pomysł całkiem ciekawy i na pewno jest to film warty uwagi.

Atlasu chmur nie oglądałem ale koleżanka była z chłopakiem w weekend i im się podobał. Ponoć strasznie długi i trochę nuży ale wedle jej relacji to bardzo ładny film w kontekście wrażeń wizualnych. Też z tego co widzę budzi skrajne emocje więc pewnie żeby ocenić trzeba będzie samemu obejrzeć :)
Hmmm jeśli jeszcze mi się uda, to koniecznie muszę nadrobić :) dzięki :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 lis 2012, 14:21

Kolejne świeżynki odhaczone.

End of Watch (Bogowie Ulicy)

Obrazek

Jedna z milszych niespodzianek końca roku. Naprawdę bardzo fajny film od Ayera (scenarzysta m.in. Dnia Próby, reżyser Królów Ulicy), swoisty hołd złożony policjantom i służbom mundurowym, kręcony w charakterystyczny sposób, może nie każdemu odpowiadający ale nie zniechęcajcie się, szybko się przyzwyczaicie. Kapitalna drugoplanowa rola Michaela Peny, także bardzo dobra rola Gyllenhaala co też nie dziwi. Bardzo fajnie zagrane, bardzo fajne dialogi, bardzo fajnie zmontowane, bardzo fajny podkład muzyczny (sbQ i Rezus powinni być zadowoleni :arrow: Ogólnie bardzo fajny film. Nie jest to ani typowy film sensacyjny ani typowy dramat ale dla mnie naprawdę bardzo pozytywne zaskoczenie. Polecam :!:

Brave (Merida Waleczna)

Obrazek

Całkiem sympatyczna animacja choć bez wielkich uniesień. Od czasu do czasu można się uśmiechnąć, podobał mi się soundtrack, choć do takiego "Jak wytresować smoka" zarówno muzyce jak i samej animacji baaaardzo daleko moim zdaniem. Ogólnie w jak nie macie nic ciekawego do roboty to w wolnej chwili można obejrzeć ale podejrzewam, że za dwa lata nie będę jej jakoś szczególnie wspominał.

A na koniec jeszcze ciekawostka odnośnie wymawiania nazwiska Jake'a Gyllenhaala, które sprawia wiele trudności. Tu co na ten temat powiedział sam Jake, dla mnie wkręca tego redaktora ale cholera wie, ponoć ma jakieś skandynawskie korzenie:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 gru 2012, 9:38

Mam stosunkowo mocne nerwy jeśli chodzi o oglądanie filmów (badziewia dam radę pooglądać do końca) ale przy "Niezniszczalnych 2" wytrzymałem jakieś 40 min. i to tylko ze względu na to, ze wczoraj po pracy włączyłem do snu i niewiele pamiętam z początkowych 30 min. Ukłon w stronę kina akcji lat 80-tych i 90-tych wcale nie pomaga bo tamte filmy były też żenująco słabe. Film jest gównem rzadkiej maści i nie polecam się zbliżać.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 gru 2012, 10:29

Mnie tam się film podobał, po prostu trzeba do niego podejść z przymróżeniem oka. Tak jakby się oglądało Avengersów.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 gru 2012, 20:06

Obrazek

Film absolutnie kapitalny, chociaż raczej nie dla każdego. Specyficzne poczucie humoru, które całkowicie do mnie trafia. Świetny scenariusz, świetne dialogi, świetni Christopher Walken i Woody Harrelson, no i kapitalny Sam Rockwell, który bez dwóch zdań kradnie całe show. Colin Farrell też daje radę, chociaż pozostaje w cieniu wspomnianej trójki. Martin McDonagh pokazuje klasę - zarówno jako scenarzysta, jak i reżyser.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 gru 2012, 14:35

Jest nowy trailer "The Lone Ranger". Wygląda to trochę jak Piraci z Karaibów na Dzikim Zachodzie, w sumie twórcy Ci sami więc trudno się dziwić. Nic wielkiego to pewnie nie będzie ale rzucić okiem choćby ze względu na Deppa będzie można :)

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 gru 2012, 15:09

Ten End of Watch to straszliwie nudny film. Na siłę przeciągnięty, blee.
Lawless też w zasadzie nuda, spodziewałem się czegoś więcej, a tu zwyczajna historia bimbrowników podrasowana przez średnią grę Hardiego i Labeoufa. Lipa jak cholera. Nieco wcześniej oglądałem po raz kolejny Infiltrację i American History X, przy nich te dwa filmy z 2012 roku wypadają jak Maluch przy Ferrari. Oscary 2013, ale będzie pustka.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 gru 2012, 15:15

szefu91 pisze:Oscary 2013, ale będzie pustka.
Nie ma to jak pisać takie głupoty przed premierami filmów, które wezmą udział w oscarowym wyścigu.

:roftl3:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 gru 2012, 15:19

Hobbity? Atlasy chmur? Bez jaj. Co roku Oscary lecą na łeb na szyję, nie napisałem nic odkrywczego. Mamy grudzień, a ja nie widzę żadnych konkretnych produkcji. Ani na horyzoncie, ani za mną. Nuda.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 gru 2012, 15:20

szefu ile osób tyle opinii :) Nie twierdzę, że te filmy to dzieła sztuki bo takimi na pewno nie są ale z ostatnich nowości przypadły mi do gustu. Obok American History X za 2 lata raczej nikt ich nie postawi. Co do gry aktorskiej w Lawless to nie stawiałbym na pewno LaBeoufa obok Toma bo IMO to w chwili obecnej zdecydowanie inny rozmiar kapelusza, także jeśli mówimy o tym konkretnym filmie. Co do przytoczonego porównania, to w sumie to samo można napisać o wspomnianej przez Ciebie Inflitracji przyrównując ją do świetnego oryginału.

Co do End of Watch to ja go łyknąłem bez mrugnięcia okiem. Jak wspominałem to trochę inny film ale byłem przygotowany, że taki będzie i miałem wobec niego też inne oczekiwania, może z tego też wynika jego inny odbiór z mojej strony.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 gru 2012, 20:51

Witajcie i proszę Was o pomoc. Link do filmu Pokłosie. Może być TS,CAM, ale żeby był. PILNA SPRAWA.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 gru 2012, 13:24

Podbijam temat, bo nie mogę znaleźć tego wątku o poszukiwanych filmach. (gdzie on jest?)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1559
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 gru 2012, 13:26

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p731258
Wydaje mi się, że na tą chwilę może być ciężko znaleźć ten film

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”