Skoki Narciarskie - Strona 61

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 mar 2012, 19:13

No to czas na podsumowanie sezonu.
Na plus na pewno Stoch który zajął 5 miejsce. Myśle, że jeśli nie będzie żadnej kontuzji, upadku, problemów to może w następnym sezonie powalczyć o podium. W tym niedużo brakło.
Brawo także dla Żyły i pozostałych Polaków. Nie pamiętam sezonu żebyśmy mieli tyle razy tylu Polakow w drugich seriach. Bachleda w całej karierze zdobył mniej punktów niż Żyła w tym sezonie. Może coś w końcu ruszyło? Bo wygląda to coraz lepiej.
Dobrze, że Bardal wygrał. Mam już dość zwyciestw tych Austriaków. I ładnie się ITo w końcówce pokazał, atakże Kranjec. Ale o nich było już od dawna wiadomo że to lotnicy, więc to chyba nie jest wielka niespodzianka.

Na minus Austriacy (i dobrze) i sędziowie. Pare razy faktycznie niezłe jaja robili.

Pozostaje czekać na letnie GP, może polacy powalczą o zwycięstwo :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 mar 2012, 20:00

Tak jest panowie Morrow i rzeznik jak wspomniał Sammyy chodziło mi o Słoweńca Hvalę który wraz ze Zniszczołem zdobył srebro na MŚ juniorów :)

A jak już byliście przy Czechu przez moją małą pomyłkę :P To trzeba przyznać że również miał dobry sezon i przede wszystkim równy :brawo: Na pewno wyróżniająca się postać oprócz Koudelki bo Janda,Matura i inni nasi sąsiedzi ten sezon mieli mimo wszystko nieudany :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 paź 2012, 16:21

ALE JAJA :shock: :shock: :shock:
W ubiegłym tygodniu świat skoków narciarskich obiegła informacja na temat ewentualnej organizacji zawodów Pucharu Świata w skokach narciarskich na Stadionie Narodowym w Warszawie. Specjalnie dla naszych czytelników, Walter Hofer udzielił wywiadu na temat tego ekscytującego pomysłu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lis 2012, 23:34

Zaczynamy sezon skokow :!: Teraz to dopiero bedzie dylemat co ogladac w sobote popoludniu :?

Pierwszy w historii konkurs mieszany wygrali Norwegowie po sensacyjnej dyskwalifikacji Austriakow (Kofler mial nieregulaminowy kombinezon). Polacy nie startowali.

W sobote o 14:45 pierwszy konkurs indywidualny na K-100.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2012, 23:39

znów jakies zmiany z kombinezonami wprowadzili, mają być bardziej obcisłe i zapowiada się własnie sporo takich sytuacji z dyskwalifikacjami ...

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 23 lis 2012, 23:46

Ponoć oprócz konkursu w Zakopanem ma być jeszcze konkurs w Wiśle. I komentarz Małysza w Eurosporcie :) . Co ciekawe faworytem buków do wygrania PŚ (i jutrzejszego konkursu) jest Severin Freund. Szczerze mówiąc nie śledziłem w ogóle skoków od ostatnich konkursów poprzedniego sezonu w marcu, więc nie mam pojęcia dlaczego :lol: .

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 24 lis 2012, 0:04

Ten sezon szykuje się arcyciekawie :D Nie ma że stawka wyrównana to jeszcze dochodzą te kombinezony...Nie śledziłem LGP także nie wiem jak tam zawodnicy wypadali - z Polaków najlepiej błyszczał Kot(najwięcej jego nazwisko pojawiało się w mediach)...Mamy młodą kadrę także oby chłopaki walczyli o czołową 20, a Stoch o czołowe 1-5 a będę zadowolony :D
Nie wiem czemu, ale jakoś mam przeczucie, że w tym sezonie oprócz walki Austriaków(Schlieri,Morgi i Kofler) dołączy do nich dziadek Ammnan( jak to obecnie brzmi :roll: ) i...Freitag...Coś czuje, że to on będzie ciągnął niemieckie skoki do przodu, choć jak tak patrzę właśnie na klasyfikację LGP to się nie zanosi, bo jak ktoś pisał Freund jest faworytem w/g bukmacherów do końcowego zwycięstwa w PŚ :P Ale jakoś nie sądzę, aby mógł tego dokonać, ale kto wie jak pisałem wcześniej przeczucie :D W tamtym sezonie też nie wierzyłem w Bardala a mu się udało :P
Groźni będą też Norwegowie z Hildem i...młody Fannamelem :D Na zwycięzcę PŚ w poprzednim sezonie Bardala znów jakoś nie liczę :P No i do walki o czołową 10 pewnie dołączą Kranjec,Koudelka :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lis 2012, 15:34

Oj cos slabo nasi w I konkursie. Kamil ledwie zlapal sie do 30, Kot w trzeciej dziesatce, reszta odpadla...

Prowadzi jakis nounejm z Niemiec :shock:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 lis 2012, 17:20

26. Mietus
36. Stoch
42. Zyla
44. Kubacki
45. Klusek
47. Kot

No panie Kruczek, a podobno mamy najlepszy zespol obok Austriakow :lol: Az przypomnialy sie czasy przed Malyszem kiedy mielismy radoche, ze Skupien albo Mateja zalapali sie do 30 od czasu do czasu...

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 25 lis 2012, 17:36

Nie oglądałem tych pierwszych dwóch konkursów, ale patrząc na same wyniki - na szczycie zgodnie z przewidywaniami Morgenstern, Schlierenzauer, Bardal, Freund... Z faworytów słabo jedynie Kofler, no i fatalnie Stoch, oby Kamil szybko odpalił, bo po poprzednim świetnym sezonie wydawało się, że teraz o top 3 w klasyfikacji końcowej spokojnie może powalczyć. A i wygląda na to, że Jacobsen powrócił do dobrego skakania.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 lis 2012, 0:02

Stoch nie dosc, ze mial groznie wygladajacy upadek na treningu, to jeszcze odpadl w kwalifikacjach... Z calym szacunkiem, ale Mietusami i Kotami wiele w sobote nie zdzialamy :? Zle sie dzieje w polskich skokach.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 lis 2012, 0:08

No ej! Jak to dziś były kwalifikacje? Byłem pewny, że jutro... no i nie obejrzałem.

Ciekawe jak to z tym Stochem. Czytałem o dwóch teoriach: konflikcie z Kruczkiem i problemach z przystosowaniem się do nowych kombinezonów (to trochę przypomina tę zmianę, po której przepadł Liegl). Ewentualnie po prostu zapomniał jak się skacze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lis 2012, 0:10

Sammyy pisze:Ewentualnie po prostu zapomniał jak się skacze.
Obrazek
Nigdy nie był wybitnym skoczkiem i nigdy nim nie będzie. Gwiazdorek jednego/dwóch sezonów, tyle.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 lis 2012, 0:14

Dobra, dobra. Ty go najzwyczajniej w świecie nie lubisz, tak jak Radwańskiej :P

Nie musi być wybitny, ani najlepszy, nie musi nawet wygrywać, ale przez kilka miesięcy, ot tak, nie można stać się kompletną łamagą. Biorąc pod uwagę, że Koudelka również zaliczył regres, a i ciągle się słyszy narzekania na te nowe kombinezony, jestem w stanie uwierzyć, iż w tym tkwi problem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 lis 2012, 0:15

Gdzieś widziałem też wywiad, w którym Stoch mówił, że to będzie dla niego sezon przejściowy i eksperymentalny, może więc to też ma jakiś wpływ na kiepski początek Kamila. Z drugiej strony początki sezonu zwykle nie były imponujące w jego wykonaniu, potem może się rozkręci. 60 miejsce w kwalifikacjach to jednak na pewno powód do zastanowienia choć głębszych wniosków nie ma póki co wyciągać, poczekajmy jeszcze kilka konkursów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”