Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 810

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 17 gru 2012, 22:17

Krążą plotki o problemie Valencii z plecami. Może to jest powodem jego obecnej zniżki formy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 gru 2012, 22:21

Niesamowita jest ta ilość kontuzji u nas, chyba nie ma 2 klubu na swiecie z tyloma urazami.Jak wypadnie Carrick to lezymy bo nie mamy jego zmiennika,LAV mało daje ale jednak gramy skrzydłami..
jesli MC wypada to jestesmy w pizdzie bo nie wyobrazam sobie środka pola bez niego.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 gru 2012, 22:29

smurano pisze:Krążą plotki o problemie Valencii z plecami. Może to jest powodem jego obecnej zniżki formy.
Te problemy z plecami wynikają głównie z tego, że Luis ma jedną nogę krótsza od drugiej, co przekłada się na ból w plecach, dodatkowo ujawniono, że ostatnie dwa mecze grał na silnych środkach przeciwbólowych, co z pewnością nie pomaga z bólem. I tutaj niestety wychodzi brak jakiegokolwiek zmiennika na pozycję LAVa, bo o ile przy kontuzjach na lewym skrzydle mamy do wyboru Naniego/Younga/Welbecka (ale to od biedy, bo Danny niestety fatalnie zazwyczaj wypada na tej pozycji, ale jest zawsze jakimś kołem ratunkowym) o tyle na prawym skrzydle straszna bieda.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 gru 2012, 22:30

.Jak wypadnie Carrick to lezymy bo nie mamy jego zmiennika
Obrazek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 gru 2012, 22:32

Kamil to ironia?

Fletcher zdrowy to bardzo cenny zawodnik nawet w nie najlepszej formie,problem w tym że poza golem z QPR prezentuje się bardzo słabo i widac braki fizycznie.Jakby to był 2009 rok to nie byłoby tematu.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 gru 2012, 22:34

Dlatego dziwi mnie zapowiedź Fergusona o braku transferów w zimie. Strach pomyśleć, co będzie jak Carrick wypadnie choćby na miesiąc, wtedy będziemy udupieni i pozostanie nam czekać na powrót Ando :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 gru 2012, 22:46

Kamil to ironia?
No jakiegoś tam zmiennika mamy :wink: Tutaj po prostu wychodzi brak przeprowadzenia wzmocnień w lecie, na skrzydłach to samo pisałem to przed sezonem, że trzeba tam kogoś bo znając naszą kontuzjogenność może być różnie,przewidywałem sytuacje, że i Valencia i Nani będą kontuzjowani i jest problem. Ale tutaj mi już chyba przyznałeś rację, że się wtedy myliłeś.
W każdym bądź razie w tej chwilii już trzeba grać tym co jest.

Myślę, że to po prostu ostatni taki sezon. Scholes i Giggs chyba dadzą już sobie spokój i w lecie trzeba będzie sprowadzić dwójkę do środka pola. W każdym bądź razie na ten moment bym tak to widział, dalsze trwanie weteranów może paradoksalnie blokować rozwój tego zespołu, bo Fergie uzna, że nie trzeba mu wzmocnień a bo w razie czego jeszcze tam będzie np. Rudy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 gru 2012, 22:55

Przyznałem bo nie spodziewałem się humorków Naniego i kontuzji , miałeś wtedy jednak racje.Można żonglować nazwiskami ale carrick jest kluczowy, nie Ando Tom Rudy to MC który jest taktycznym mózgiem tego zespołu.

Jones grał fajnie na środku ale obok Michasia.Cóż mam nadzieje że nic się MU nie stało , jego brak będzie odczuwalny chyba najbardziej w zespole po Rooneyu czy RVP.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 gru 2012, 23:03

Arwin pisze: I tutaj niestety wychodzi brak jakiegokolwiek zmiennika na pozycję LAVa, bo o ile przy kontuzjach na lewym skrzydle mamy do wyboru Naniego/Younga/Welbecka (ale to od biedy, bo Danny niestety fatalnie zazwyczaj wypada na tej pozycji, ale jest zawsze jakimś kołem ratunkowym) o tyle na prawym skrzydle straszna bieda.
Nani zdecydowanie lepiej wygląda na prawym skrzydle niż na lewym. Odchodzi czy nie to wobec kłopotów z formą i kontuzjami Valencii chętnie zobaczyłbym Portugalczyka na prawej stronie. Welbeck od biedy też tam może pobiegać, nie jest to długoterminowe rozwiązanie ale zawsze jakieś, jak to trafnie ująłeś takie koło ratunkowe. Gdyby trafiła się jakaś potężna plaga kontuzji tam i nie byłoby zupełnie kogo tam wystawić spróbowałbym tam Rafaela. Brazylijczyk z przodu radzi sobie wciąż lepiej niż z tyłu a w chwili obecnej na prawej obronie zawsze mogą zagrać Jones albo Smalling. No i zawsze jest jeszcze "zapchajdziura" Rooney :lol:

Co do środka pola to zwyczajnie nie mamy zmiennika dla Carricka i to było wiadome już przed sezonem dlatego cały czas dopominano się gracza, który wzmocniłby siłę fizyczną naszego środka ale i mógłby czasem zluzować Michaela. Nikogo takiego nie dostaliśmy więc jeśli absencja Michaela okaże się faktem będziemy musieli sobie radzić z tym co mamy i na taką sytuację zarówno my kibice, jak i Ferguson mogliśmy się przygotować. Szkot ma opcje takie a nie inne, może próbować gry parą Scholes-Cleverley, Fletcher-Cleverley czy tymi samymi wariantami z Kagawą zamiast Cleva kiedy ten już wróci. Nie zdziwię się też jeśli Ferguson zacznie eksperymentować z Jonesem w środku skoro zarówno Phil jak i Rafael ostatnio wyglądali dobrze. Nie jest to szczyt marzeń ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Carrick to gracz nieoceniony w naszej taktyce i nie mamy dla niego zmiennika, przy którym nie stracimy na jakości w środku pola ale wierzę, że jakoś sobie poradzimy jeśli dojdzie do takiej sytuacji. Nie ma co dramatyzować, City na PNA też traci Yayę. Co do potencjalnych wzmocnień, nie ma sensu kupować kogoś żeby tylko zapchać dziurę w środku, sztuką jest kupić kogoś kto rzeczywiście będzie realnym wzmocnieniem, zwiększy konkurencję w środku pola i da nam więcej niż pomocnicy, którymi obecnie dysponujemy. Widzicie w okienku zimowym gracza, który jest do wyjęcia i spełnia te kryteria?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 gru 2012, 23:18

Co do potencjalnych wzmocnień, nie ma sensu kupować kogoś żeby tylko zapchać dziurę w środku, sztuką jest kupić kogoś kto rzeczywiście będzie realnym wzmocnieniem, zwiększy konkurencję w środku pola i da nam więcej niż pomocnicy, którymi obecnie dysponujemy. Widzicie w okienku zimowym gracza, który jest do wyjęcia i spełnia te kryteria?
To podstawa sprowadzić kogoś kto coś da, zapchajdziur nam nie trzeba(jedna robi furore w Evertonie :wink: ). W zimie nikogo się nie spodziewam. Ale mam nadzieję, że mamy przygotowane opcje. Muszą one być, bo Giggs już się nie nadaje. Rudy jeszcze może by sezon pograł, ale to trochę przedłużanie tego co nieuchronne. Oczywiście jeśli nikogo innego nie znajdziemy, niech zostanie jeszcze sezon. Ale mam nadzieję, że opcje przygotowane mamy.

Ostatnio czytałem o Defourze. Fergie go chciał przed kontuzją, potem odpuścił. Ale mówiło się, że to idealny następca Scholesa. Cieżko mi powiedzieć, bo słabo śledzę ligi typu Portugalska czy Holenderska. I nie wiem jaki to dokładnie typ gracza i czy odpowiedniej klasy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 gru 2012, 23:24

Nie wiem po co nam skrzydłowy miał być przed sezonem. Na prawej Valencia, Nani oraz od bidy Young czy Kagawa, zaś po przeciwnej - Nani, Young, Welbeck oraz również Kagawa. Sytuacja się oczywiście diametralnie zmieni jeśli założymy, że Nani jest na wylocie, ale jeśli nadal jest w planach Fergiego to nie widzę potrzeby wzmacniać tej pozycji.

Ja dawno przestałem wierzyć w te gadki Fergiego o transferach. Jesli powiedziałby, że kogoś kupimy to wcale nie byłbym pewien, że tak się stanie i po jego ostatnich wypowiedziach również nie będę bardzo zszokowany jeśli w zimie jednak kogoś sprowadzimy. Małe prawdopodobieństwo, ale niczego nie wykluczam.

Szkoda, że niemal każdy wiedział od dawna, że jak Carrick nam wypadnie to jesteśmy w dupie, a Fergie jakoś nie chciał. Być może standardowo za bardzo wierzył w swoich zaufanych ludzi (Fletcher). A może koniec końców znowu się okaże, że wyjdzie na jego :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 gru 2012, 14:06

Media (a w zasadzie goal.com) trąbią o transferze Lewandowskiego do United. Jak bodaj Kamil kiedyś wcześniej wspominał, za dużo tych plotek żeby nie było tematu ale podchodzę do tego z bardzo dużym dystansem. Już wielokrotnie było wspominane tu, że Polak jest ciekawym graczem ale na jego pozycję mamy na dobrą sprawę 4 dobrych bądź bardzo dobrych zawodników, z których większość wciąż się rozwija. Jak dla mnie wciąż to wszystko mieści się w obrębie wymysłów mediów i dopóki nie zobaczę oficjalnego potwierdzenia tego transferu to w niego nie uwierzę.

Z innych wiadomości, Henriquez wypożyczony do Wigan. IMO fajna decyzja, atak Wigan nie należy do najpotężniejszych, może młodemu Chilijczykowi uda się złapać jakieś minuty w PL u Martineza. Lepsze to niż obijanie się w rezerwach bo nie ukrywajmy, na grę w pierwszym składzie w chwili obecnej szanse ma zerowe.

Evans przedłużył kontrakt do 2016 roku. Irlandczyk w ostatnim czasie przekonał do siebie krytyków i wyrósł na naszego najlepszego stopera w ostatnich miesiącach. Ciągle się uczy ale cieszy, że po czasie kiedy jakby zatrzymał się w rozwoju wreszcie wykonał naprawdę zauważalny progres.

W mediach za to coraz więcej doniesień o tym, że Giggs i Scholes planują zakończyć po sezonie swoją przygodę z piłką. Chyba to odpowiedni czas, nie ma sensu aby Ci wspaniali gracze zostawiali rysy na swoich legendach a takimi są ostatnimi czasy ich występy. Niestety ale czasu oszukać się nie da.

Obok plotek o zakończeniu kariery przez Giggsa i Rudego pojawiły się też takie mówiące, że po sezonie pożegnamy Rio, któremu kończy się kontrakt i który jeszcze by pograł w USA albo w Chinach w wiadomych celach. Mimo wszystko trudno mi to sobie wyobrazić i spodziewam się, że Anglik skończy swoją karierę na OT.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 gru 2012, 14:09

Lewy na fb zdementował, także można odpuścić dywagacje na ten temat

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 gru 2012, 14:37

Mimo wszystko biorąc pod uwagę naszą sytuację kadrową coś zdecydowanie za dużo tych doniesień o przenosinach Lewandowskiego na OT.

W kadrze na Swansea nie będzie Rafaela, Naniego i Kagawy. Wszyscy z powodu urazów. Vidic podobno nie jest jeszcze gotowy na 90 minut. Za to Evans ma uraz za sobą i będzie w kadrze. Kagawa ma trenować od poniedziałku z pierwszą drużyną. Długo musimy na niego czekać. Podejrzanie długo pauzuje Nani, już od 1,5 miesiąca nie gra. Reszta podobno zdrowa więc z Carrickiem musi być wszystko ok i obawy okazały się niepotrzebne. Nie będzie łatwo ale fajnie byłoby zrobić sobie prezent na święta i przywieźć 3 pkt z trudnego terenu. Swansea do tej pory przegrała u siebie tylko dwukrotnie, we wrześniu z Evertonem i ostatnio z Norwich.

Ferguson zaprzeczył doniesieniom mediów o pożegnaniu weteranów. Za to zaczyna się już szał związany z zimowym okienkiem transferowym i media wciskają nam Sneijdera.

Ktoś pytał o to jak zachowa się Ronaldo podczas meczu z MU. Portugalczyk podkreślił jak pozytywnymi uczuciami darzy Manchester i Fergusona i zapewnił, że nie będzie celebrował bramki jeśli taką strzeli swojej byłej drużynie. Znakomicie go będzie znowu widzieć na OT choć na pewno to będzie dziwne uczucie oglądać go w koszulce przeciwników. Szkoda, że odszedł ale trudno nie wspominać z rozrzewnieniem czasów kiedy Portugalczyk zachwycał świat grając w szeregach United.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 gru 2012, 13:45

United: De Gea; Jones, Evans, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Cleverley, Young, Rooney, Van Persie
Subs : Anders Lindegaard, Giggs, Hernandez, Welbeck, Scholes, Fletcher, Buttner
Vidic w pierwszej 11 :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”