Najlepszy trener ligi włoskiej - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 maja 2005, 15:45

ja bym jeszcze dodał do listy Huntera :

Carlo Mazzone ( legenda włoskiej trenerki)
Zdenek Zeman 8)

Nie mówie, że to najlepssi, ale napewno bardzo, bardzo dobrzy :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 maja 2005, 18:46

hmm...
Dla mnie najlepszy jest Capello bo potrafi z każdym zdobyć mistrza gdzie tylko zostaje trenerem a to co zriobił z JUVE w swoim pierszym sezonie to potwierdza
Poza nim niesłychanie podziwiam Lippiego bo to wielki taktyk i ma świetne podejście do zawodników to było wiidac w JUVE. Dodobnie jak inni podziwiam Trapa z "całokształt twórczości"
W mniejszym stopniu Ancelottiego bo on musi tylko nie oprzeszkadzac gwiazdom ale i tak sporo w Milanie robi
PS: nie rozumiem dlaczego wpisuijecie Manciniego facet sobie w Intrze troche nie radzi kolektyw w zespole wielki a on gra w kółko tymi samymi zamias od czsu do czasu wstawic takiego Davidsa Emre czy Recobe co by podniosło rywalizacje a przez to i motywacje nie wspominając o zmniejszeniu zmęczenia pod koniec sezonu. Zeman tez dlamnie wielkim fchwcem nie jest. A chciałem tylko napisac że Sacchi to menager, taki ktoś jak Moggi a nie trener (chyba że piszemy o kimś innym bo ja mam na myśli tego z Realu

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 27 maja 2005, 19:52

:lol: to ten sam Arrigo Sacchi...trenowal Milan za czasow van Bastena, a teraz jest dyrektorem Realu :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 maja 2005, 21:34

:arrow: Capello
:arrow: Mazzone
:arrow: Ancelotti
:arrow: Zeman

Jeszcze dodalbym Lippiego , ale on szkoli Squadra Azurra :twisted: Przyszloscia jest Mancini ktory ostantnio pozbieral Inter do kupy i jesli w przyszlym sezonie Nerazzurri tak beda grac to kto wie :D

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 28 maja 2005, 0:56

Najlepszym trenerem jest Capello, chociaż z Juve zrobił drużynę, która nie gra tak efektownie jak kiedyś i ofensywnie, ale za to efektywnie.

Awatar użytkownika
lucass
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucass » 28 maja 2005, 6:36

Txp1986 pisze:Najlepszym trenerem jest Capello, chociaż z Juve zrobił drużynę, która nie gra tak efektownie jak kiedyś i ofensywnie, ale za to efektywnie.
a przypomnij mi , kiedy Juventus grał efektowną piłkę ? ...i ofensywną???

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 maja 2005, 14:25

lucass pisze:
Txp1986 pisze:Najlepszym trenerem jest Capello, chociaż z Juve zrobił drużynę, która nie gra tak efektownie jak kiedyś i ofensywnie, ale za to efektywnie.
Od kiedy przyszedł Capello Juve przestało grać efektownie. Widziałeś wcześniejsze mecze Juventusu?

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 28 maja 2005, 14:29

Tomusmc pisze:
lucass pisze:
Od kiedy przyszedł Capello Juve przestało grać efektownie. Widziałeś wcześniejsze mecze Juventusu?
No tak. Fabio wprowadził nudną i defensywną piłkę w Juventusie, na zasadzie "strzelamy jedną bramkę i się bronimy", Lippi prowadził ofensywną taktykę, zobacz sobie Juventus z innych lat.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 maja 2005, 15:23

Mikusinski pisze:
Tomusmc pisze:
lucass pisze:
No tak. Fabio wprowadził nudną i defensywną piłkę w Juventusie, na zasadzie "strzelamy jedną bramkę i się bronimy", Lippi prowadził ofensywną taktykę, zobacz sobie Juventus z innych lat.
Taa, Juve strzelilo 63 bramki, czyli drugie miejsce w serie A, wiec co pieprzycie, ze wygrywa tylko 1-0?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2005, 21:20

właśnie JUVE zdobywa dóżo bramek, ale chyba nie tego wszyscy powinni się czepiać, dla mnie tym co tak źle jest oceniane w grze JUVE nie jest skuteczność czy perfekcyjna gra w obronie ale drzydki styl. Kiedyś za Lippiego JUVE grało szybciej a akcje wyprowadzane przez Nedveda i Camora po skrzydłach były jednymi z najbarzdziej widowiskwych we włoszech czy w Europie. Teraz tak nie jest bo Nedved za Capello formy nie osiągnął podobnie jak Del Piero, który tez wiele piękna swoimi sztuczakami i dryblingami w mecze Bianconerich wnosił. Wydaje mi sie że to sie jednak moze zmienic...wystarczy kupić jakiegoś dobrego rozgrywającego na środek pomocy który by rozpędził JUVE i pokazał pare pięknych zagrań w meczu (Rosicki np.)

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 28 maja 2005, 21:38

Capello jest świetny, gra piłkę efektywną, nie efektowną. Ancelotti mnie bardzo zawiódł w środę. Śmiem twierdzić, że gdybym to ja był trenerem Milanu w drugiej połowie to by wygrali.

Awatar użytkownika
Embi
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Embi » 31 maja 2005, 12:50

Jesli chodzi o Lige Wloska najwiecje z druzynami Milanu i Juve zdobyli Lippi i Capello. Jesli chodzi o wieksza slawe jaka na poczatku lat 90 to wlasnie z obecnych trenerów bylo glosno o Capello i jego Milanie natomiast nasepne osiagnol Lippi i jego Juve w tej chwili obydwaj trenerzy nalerza do najlepszych ale podoba mi sie Macini który odbudowal nieco Lazio za jego kadencji. Ancelotti osiagnol z Milanem dwa sezony temu LM teraz w meczu z Liverpoolem jego zespól pokazal ofensywny styl strzelajac 3 bramki, niestety zbyt duza lekkomyslnosc jego spowodowala, ze nawet tak dobra obrona jak Stam, Nesta czy Maldini doprowadzila do utraty 3 bramek w ciagu 6minut wiec jego nie wyróznialbym przynajmiej w tym sezonie. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 maja 2005, 12:58

Jak by wybiać jednego trenara za sukcesy w ostatnim czesie to chyba były to Capello bo jego Milan potem Roma i Juve we włoszech wygrywały. Z Milanem też w europie. Ale jak bym jeszcze dopisał. Ancelottiego mimo że w tym sezonie przegraliścmy to nadal twierdze że powinień Carlo pracować. Już i tak pokazał co potrafi wsześniej. I jeszcze Zdenek Zeman - człowiek który od lat odkrywa takie talenty a jego sezpoły graja lepszą Galaktyke nież Real :D :roll:

Nie ma niestety skrzyżowania tych trzech trenerów. A szkoda. Bo co to by był za trener :D

Nie można zapomieć o Trapatonim i Lippim czy jeszcze kilku ale w tan czas to trzech nr.1.

Kobyl07
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kobyl07 » 12 cze 2005, 21:07

Lippi lub Capello

trezegol17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: trezegol17 » 26 cze 2005, 12:31

Lippi- świetnie trenował juve zdonył wiele trofeów, nadal trenuje azzurich i mam nadzieje że kiedyś powróci do JUVENTUSU
Capello- świetny taktyk, urodzony zwycięzca, wygrał już bardzo wiele i wiele przed nim
Ancelotti- może i milan nie wygrał nic w tym sezonie, ale byli drugą drużyną we włoszech i europie, bardzo dobry trener
Spaletti- doprowadził średnie udinesse do czwartego miejsca w serie a, dzieki niemu zagrają w lidze mistrzów, a kadry nie miał najlepszej, napewno nie lepszej niż roma

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”