Sporty Walki - Strona 28

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5305
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 lis 2012, 1:36

Co Wach ma głowe ze stali :shock:

Dobre porównanie ktos dał wyżej, że walka jak Celtic - Barca, z tym że Wachowi brakło kibiców i... jednego nokautującego uderzenia.

Mimo wszystko widać który pięściarz jest bardziej doświadczony, silniejszy i kto jest mistrzem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lis 2012, 1:41

Fajna fota :)

Obrazek

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 11 lis 2012, 11:50

Myślę , że mimo porażki Wach się zaprezentował godnie . Miał swoją chwilę kiedy poszedł do przodu ( nie mieli jej ani Adamek ani Sosnowski ) , ale też nie dał się powalić na deski jak poprzednicy , mimo że dostał masę ciosów . Mistrzem jest Kliczko , ale coś czuję że powoli era ukrainców się kończy . Potrzeba jednak bardziej doświadczonego niż Wach i szybszego przeciwnika . Wtedy wszystko będzie możliwe :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lis 2012, 12:26

A ja podpiszę się pod postami MGiggsa odnośnie wagi ciężkiej. Ta kategoria od ładnych kilku lat przeżywa kryzys i brakuje tam kogoś kto wniósłby trochę ożywienia. Kliczkowie panują zdecydowanie i fakt, że w ostatnich latach po mistrzowski pas sięgali pięściarze tacy jak Wałujew czy Haye pokazuje dobitnie jaka jest posucha na rynku. Dochodzi do tego, że jak trafił się nam Wach, który został bezlitośnie obity przez młodszego z Kliczków to w mediach robi się z niego bohatera bo wytrzymał 12 rund mimo, że na punkty został wręcz zmiażdżony. Kliczkowie to fantastyczni bokserzy i to nie ich wina, że czasy ich największej chwały są pozbawione godnych konkurentów ale mimo wszystko nie wiadomo gdzie ich ulokować w hierarchii debeściaków skoro za najgroźniejszych konkurentów robią im Haye i Adamek, którzy są cruiserami. Haye ma tę przewagę nad Polakiem, że ma coś w tej łapie i potrafi przygrzać ale to także moim zdaniem nie jest materiał na mistrza. Różnica między wymienionymi a Wachem była taka, że Mariusz to typowy ciężki i w dodatku ma żelazną szczękę ale do poziomu obu Kliczków mu bardzo daleko, samymi warunkami nie da się tego nadrobić. Póki Kliczkowie boksują nie widać dla nich przeciwników, kiedyś przez chwilę przeszło mi przez głowę, że może Powietkin albo Solis coś zmienią ale nic z tego, są za słabi. Po walce Chisory z Kliczką pojawiła się jakaś tam nadzieja, że Brytyjczyk coś wniesie ale kilka miesięcy później zostało to brutalnie zweryfikowane i okazało się, że to był chyba jednorazowy wybryk Chisory. Sam fakt, że jedyną walką, która mogłaby rozgrzać kibiców w tej kategorii jest starcie braci, do którego jak wiemy nigdy nie dojdzie pokazuje jaką mamy posuchę.

Swoją drogą zapomniałem napisać tydzień temu. Oglądał ktoś w zeszłym tygodniu walkę Huck - Arslan? Świetna i bardzo efektowna walka, szczególnie w wykonaniu 42-letniego Arslana, który powinien zdobyć mistrzostwo świata. Werdykt słusznie skwitowany przez całą halę wielkimi gwizdami wywołał u mnie zniesmaczenie i przypomniał jak brudnym sportem jest boks. Jednogłośne zwycięstwo Niemca, który chce się porywać na Kliczkę a powinien zostać bez pasa po starciu z emerytem po tym co oglądaliśmy to był dla mnie największy skandal ostatnich miesięcy. Nie dziwiłem się Arslanowi, że nie wierzył i miał świeczki w oczach. Sam Huck po ostatnim gongu sprawiał wrażenie zrezygnowanego i pogodzonego z porażką ale cóż, kasa musiała się zgadzać.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 gru 2012, 17:16

Orientuje się ktoś o której godzinie polskiego czasu rozpoczyna się dzisiaj UFC? I gdzie znajdę jakiś dobry stream? Wiziwig?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 gru 2012, 17:29

o 4 maincard sie zaczyna ;) linki w komantarzach na mmarocks , ewentualnie na czat trzeba wbic i poprosic to chlopaki podrzuca ; )

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 gru 2012, 18:29

:bicz: :bicz: :bicz: :bicz:

Dos Santos- Cain 2 :beer:

Długo człowiek na to czekał ale wkoncu jest.2 najlepszych cięzkich na świecie.Kogo obstawiam? Obaj sa potworami ale czuje że Cygan znowu wygra, jest cholernie silny mentalnie i fizycznie no i te jego szybkie łapy i stójka mma :shock: .Czuje że bedzie powtórka z rozrywki ale nie taka szybka jak ostatnio choć fakt że Cain był bo ciezkiej kontuzji. Obstawian Juniora KO choć nic mnie nie zdziwi w tej walce(no może dzwignia Juniora :mrgreen: )

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 gru 2012, 19:27

Overeem wroci i pokaze ze dwoch najlepszych ciezkich na swiecie musi ustapic :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 gru 2012, 19:30

Reem się musi najpierw odkoksowac :wink:

Na dzien dzisiejszy nie wiem czy dałby dzisiejszym bohaterą wieczoru rade ale z Cormierem mogą troche namieszać.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 29 gru 2012, 20:56

W Przyszłym roku będzie mogł juz walczyc z tego co kojarze to gdzieś na wiosne

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 gru 2012, 21:02

Z tego co kojarze to mu się na dniach konczy zawieszenie, jesli przejdzie badania to na wiosne zawalczy z wygranym dzisiejszego wieczoru.
Fajnie by było bo Ali to 1 zawodnik który może zamieszac w walce z tymi gigantami, Cormier jest swietny ale to chyba nie ta waga i nigdy nie zawalczy z Cainem(jest jego trenerem zapasów z AKA)

Ja po cichu licze ze Jones pozamiata wage do 93(w sumie juz pozamiatał :lol: ) i przejdzie do wagi cięzkiej gdzie ze swoim kosmicznym zasiegiem i umiejetnosciami mogłóby zamieszać.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 29 gru 2012, 21:18

Zawieszenie tak na dniach sie kończy ale gala z jego udzialem ma byc cos na wiosne gdzieś wyczytałem niedawno

Cain dosłownie zniszczył Dos Santosa ,troche dziwne dla mnie bo mimo wszystko stójka powinna należeć raczej do Santosa a w tej walce był jak dziecko,chociaż trzeba mu przyznać ze twardy to on jest przyjąć tyle ciosów na głowe no i pas wrócil do Velasquesa ,zobaczymy ja na długo :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 gru 2012, 17:51

Szacunek dla 1 i 2. :brawo: :brawo:

Dos Santos ma szczęke z granitu,przyjąć tyle ciosów :shock: .Cain po przegranej 1 walce stał się bestią w ludzkiej skórze, cholernie poprawiona i tak dobra stójka plus niespotykana determinacja.Junior nie spodziewał się że bedzie na wstecznym i nie miał pomysłu jak zaatakować agresywnego jak dzik Caina.Swietnie bronił obalenia ale przyjęcie prawego sierpa wyłączyło go z walki.

Aili będzie miał przewalone z Cainem bo szczeki Juniora nie ma a jego defensywna stójka zostawia wiele do zyczenia(jesli Werdum potrafił trafiac Reemai byc lepszy to co zrobi Cain?)

Cormier chce przejsc do kategori niższej...szkoda, coś czuje że Cain może zdominować tą kategorie na lata, niespodziewałem sie takiej stójki w jego wykonaniu :bicz:

Jeszcze odnosnie valasqueza- niesamowita ma genetyke..gdzie on k... ma te 108 kg :shock:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 gru 2012, 18:27

28 grudnia stawał przed komisja w Nevadzie o przywrocenie licencji , raczej za duzy z niego "player" by cos poszlo nie tak i zapewne juz ja ma. Co do walki Reema to w 2 lutego walczy z Big Footem.

(jesli Werdum potrafił trafiac Reemai byc lepszy to co zrobi Cain?)
trafiac trafial ale czy byl lepszy ? kladzenie sie na ziemi i zapraszanie do polgardy to jak dla mnie miernota , jezeli bylby lepszy to by po pierwsze wygral u sedziow , po drugie sam by sprowadzal Overeema do parteru ale z siła Holendra nie mozna porownac chyba nikogo wiec ciezkie bedzie to zadanie nawet dla Valazqueza :>

Co do zaskoczenia stojka Caina to radze poogladac sobie jego poprzednie walki , Cain zawsze mial swietna stojke oparta na kombinacjach i raczej nie polepszyl jej zbyt duzo ostatnio bo ona juz jest na najwyzszym poziomie , raczej czynnikiem decydujacym o tym ze wygral w taki a nie inny sposob , lejac przez 5 rund mistrza HW byla determinacja, juz jak ogladalem walke z Big Footem to widac bylo po Cainie ze jest wsciekly i chce jak najszybciej odzyskac pas.

Co do walki i gali to jestem pozytywnie zaskoczony, lubie Brazylijczyka ale Cain ma cos w sobie i bylem po jego stronie tym bardziej ze w ich poprzedniej walce Amerykanin nie byl soba bo powracal po dlugiej kontuzji i nie byl w rytmie jakim jest teraz.

Co do jego wagi to - grube kosci :D to jest odpowiedz :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 gru 2012, 18:35

Tzn zle sie wyraziłem- Ali był od Werduma lepszy ale ten zbyt czesto go trafiał w stójce i bym powiedział że Ali tutaj nie był lepszy.Walke wygrał tylko dlatego że Werdum chciał wciągnąć Alego do parteru i co chwile lezał- sedziowie słusznie to punktowali.

Co do stójki to sie nie zgodze Etusie- Cain już dostawał od Kogo czy JDS i teraz znacznie lepiej trzymał garde, bo to troche było dziwne że Junior ciosem z kilometra go trafił :wink:

Ali juz wczesniej pogodził sie z Whitem wiec pewnie komisja nie będzie przeszkadzała :wink:.

Jesli dojdzie do walki Ali-Cain... jakbym przyparty do muru miał obstawiać to obstawiam na Caina choć siła i kolana Alego...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”