Juventus Turyn (zbiorczy)

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
Rafcio
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Juventus Turyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rafcio » 11 lip 2004, 9:20

Witam wszystkich uczestniczących w tym forum:))) Mój temat "Juventus Turyn" będzie rzecz jasna o Juve. Mam nadzieję, że wszyscy będą wypowiadać się na temat Juve, jego gry, transferów, itp. , itd... Z mojej strony dodam, że Juve to najlepszy klub na świecie :D FORZA JUVE !!! Pozdrowienia :P

adik16sw
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik16sw » 11 lip 2004, 10:39

ja rowniez uwazam ze juve jest najlepsze ale ostanio denerwuja mnie transferami. chca miec za duzo napastnikow: del piero, trezeguet, micoli, di viao, gilardino, kovalenko, sallas, nie wspomne ze chca jeszcze sporowadzic ibrahimovica.

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 12 lip 2004, 18:29

Juve to jeden z najlepszych klubów na świeci.Ale w lidze mu się chyba nie wiedzi.Dwa razy pod żąd AC Milan zdobył mistrzostwo Włoch.I w tym sezonie także Milan zdobędzie MIstrzostwo Włoch. :wink:

A co do napastników to mogli by sobie kogoś kupić.Del Piero i Trezeguet a takze Di Vaio .Ciekawe kto jeszcze zawita w Juve.A moze Rooney.Słyszałęm że Rooney dostał ofertę od Chelsea , Realu MAN UTD i Juve.Ale jak dobrze pamiętam to Juve dawało najmniej za tego wspaniałego gracza. :?

Edgar Davids jest piłkarzem Interu Mediolan. Dzisiaj rano Nerazzurri wydali oficjalne oświadczenie informujące o podpisaniu z piłkarzem trzyletniego kontraktu. Chociaż nie ujawniono szczegółów finansowych umowy, przypuszcza się, że Holender będzie zarabiał 2.3 miliona funtów...
( czyli już nie mają Davidsa) :evil: :x

Chorwacki obrońca Juventusu Turyn, Igor Tudor od nadchodzącego sezonu będzie występował w jednym z klubów angielskiej Premiership - podają włoskie media.
:cry:
Zawodnik obecnie znajduje się w Anglii gdzie negocjuje warunki kontraktu z dwoma lońdyńskimi klubami Tottenchamem oraz Chelsea. Do, którego z nich przejdzie jeszcze nie wiadomo.

[/quote]
Wszystko wskazuje na to, że pomocnik AS Romy Brazylijczyk Emerson jednak trafi do Juventusu Turyn. We Włoszech mówi się, że najpóźniej w środę dojdzie do zawarcia transakcji.

Działacze Giallorossich początkowo nie chętnie negocjowały ze 'Starą Damą' warunki przejścia 'Pumy' do Turynu. Kluby nigdy za sobą nie przepadały i nie lubią przeprowadzać miedzy sobą transferów.

Jednak upór Emersona, który ma zamiar grać tylko i wyłącznie w Juventusie, sprawił, że Roma poddała się i zdecydowała się na sprzedaż zawodnika właśnie do Turynu.

Dyrektor generalny Bianconerich, Luciano Moggi ma zamiar zapłacić Giallorossim 10 mln. euro i dodatkowo oddać Stephane Appiaha.

Obrońca Interu Mediolan i reprezentacji Włoch - Fabio Cannavaro już niebawem może zostać piłkarzem Juventusu Turyn. Władze "Bianconerich" coraz bardziej zabiegają o obrońcę "Nerazzurich".

Sam piłkarz również chętnie przeprowadziłby się do Turynu. Na skutek olbrzymiej rywalizacji w defensywie Interu (o dwa miejsca na środku obrony rywalizują: Cordoba, Cannavaro, Materazzi i Burdisso, a mówi się, że niebawem dołączy do nich Kompany), kapitan reprezentacji Włoch nie może być pewien miejsca w podstawowej jedenastce. Z kolei w Juventusie miałby je zapewnione, gdyż od dawna zalicza się do ulubieńców Fabio Capello.

Luciano Moggi zaoferował Interowi gotówkę plus Juliano lub Tudora.

:!: :!:

No i co dalej :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
owen150
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: owen150 » 13 lip 2004, 8:10

Ja myślę, że w tym roku Juventus nie zdąbedzie mistrzostwa.Będzie to Roma, lub Milan.To są dwa główni kandydaci.

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 13 lip 2004, 10:23

To będzie napewno AC Milan.Ale trzeba wspomniec na temat Interu.Wkońcu będzie tam grał Davids. :wink:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 13 lip 2004, 15:45

[quote="R@f@ł"]Juve to jeden z najlepszych klubów na świeci.Ale w lidze mu się chyba nie wiedzi.Dwa razy pod żąd AC Milan zdobył mistrzostwo Włoch.I w tym sezonie także Milan zdobędzie MIstrzostwo Włoch. :wink:
quote]

Nie no teraz mnie rozwaliles swoją znajomoscią Serie A. Akurat Milan zdobył dwa razy z rzędu Mistrza. Chyba jak sobie namalujesz. W 2003 roku mistrzem był Juventus, a MIlan w 2004 :?

Myśle, że Juventus nie zdobędzie scudetto, mają chyba za słaby skład. Inter i Milan mają obecnie lepsze kadry.........

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 30 lip 2004, 17:49

Juve i tylko Juve !! :)
Milan kupuje dużo zawodników ale większośc jest juz wypalona i najlepiej zrobiła by im zmiana klubu! natomiast Inter znowu kupywał co tylko było do kupienia i zapewne nic z tego nie wyjdzie!! Jesli myslicie ze davids zbawi Inter to mozecie sie pomylic !! kiedyś grał w Milanie i nic tam nie pokazał!!

Awatar użytkownika
the_yeast
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the_yeast » 30 lip 2004, 20:13

Sallas? nie znam... Tam gra Salas. Napastników dobrych jest 2- Trezeguet i Miccoli, Di Vaio przecież w Valencii, a Alex klasycznym napadziorem nie jest. Kovalenko? Jak na Juve, to on jest kelnerem. Dla rotacji, lub w wypadku kontuzji jeszcze jeden musi być. Do tego kiepska obrona- z lewej Zambrotta- nominalny skrzydłowy, a nie obrońca, dalej starzejący się Montero i Thuram, któremu Capello obiecał grę inside, i z prawej dziursko. Jeśli sprawdzą się ploty, o co się modlę, i przyjdzie ktoś z trójki- Cambell, Cannavaro, Bonera, to problem z głowy. Bo Bonera na prawicę, a tamci do środka a na bok Thuram. Legrottraglie to co najwyżej dobry zmiennik, podobnie Zebina. Pomoc niby ok, jest kozak Nedved, jest dobry Camoranesi. Dobrze będzie, jeśłi potwierdzą Emersona, bo na pozycji defensywnego pomocnika źle było. Appiah dobry, ale nei klasa światowa. Blasi i Brighi to obiecujące chłopaki, ale na razie na ławę. Tacchinardi też. Jedynie bramka super obsadzona i ja zastrzeżeń nie mam- Gigi.
Ale przecież nei ma drużyn idealnych, choć ten sezon może należeć do Milanu. Serce wskazuje mi Juve, rozsądek- Milan i Romę. Zakończymy na 3 miejscu i ćwiartce Champions League.
Załączniki
logo.jpg
logo.jpg (7.68 KiB) Przejrzano 4725 razy

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lip 2004, 23:45

luk1208 pisze:Juve i tylko Juve !! :)
Milan kupuje dużo zawodników ale większośc jest juz wypalona i najlepiej zrobiła by im zmiana klubu! natomiast Inter znowu kupywał co tylko było do kupienia i zapewne nic z tego nie wyjdzie!! Jesli myslicie ze davids zbawi Inter to mozecie sie pomylic !! kiedyś grał w Milanie i nic tam nie pokazał!!
A Tobie by zrobila dobrze zmiana mozgu :lol: Juz Ci sie wypalil mimo zapewne mlodego wieku (dam Ci w porywach 15 lat :lol: ) Jak Juventus wygral Serie A w tym roku to chyba sie nawroce :D Sa przerazliwie slabi.Davids moze nie zbawi Interu ale kto wie?A kto ma zbawic Juventus?Zebina? :lol: Davids gral w Milanie wiele lat temu i nie mial szans przebic sie do pierwszego skladu podobnie jak Vieira i Elber ktorzy tez kiedys w Milanie grali.Henry gral kiedys w Juventusie i nic tam nie pokazal a teraz wymiata wiec jak widzisz Twoja teoria nie trzyma sie kupy.
Ale zeby Ci smutno nie bylo Juve wygra wszystko co jest do wygrania Del Piero bedzie krolem strzelcow a obrona Zebina Legrotalie bedzie zapora nie do przejscia :lol: :lol: Tak wam dopomoz Bog bo jak on wam nie pomoze to czekaja was eliminacje LM jak w tym roku albo puchar UEFA :lol:

MariuszPSG
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MariuszPSG » 30 lip 2004, 23:58

Inter Mediolan będzie mistrzem. Juventus nie ma szans!!

Awatar użytkownika
morgus
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morgus » 01 sie 2004, 17:25

Juventus tak jak Inter i Milan sa wymieniani jako głowni kandydaci do zdobycia mistrzostwa Włoch. Juventus choć dokonał tylko jeden bardzo dobry zakup ( Emerson ), choc mówiło sie o wielu to jak zawsze bedzie groźnym przeciwnikiem dla każdego klubu. Juve słynie z nienagannej taktyki i ma zawodnikow tak dobranych, ktorzy umieja wykonać poszczegolne założenia taktyczne. każdy z 11 Juve wie co ma robic na boisku. Inter choć zawsze jest w gronie faworytów juz chyba od 11 lat kibice Interu czekają na Sccudetto. W tym roku dokonali wielu bardzo dobrych transferów (Davids :( Veron, Stankovic ) na czele z trenerem Mancinim to i tak uważam ze obejdą sie smakiem. Jak zawsze przezd sezonem są wielkie transfery i wiele gadki że Inter to jest dobra druzyna itd. W rzeczywistości mają dobrych piłkarzy ale nie mają druzyny. Morratti wydaje kase na dobrych zawodników ale nie przemysli decyzji jakiego zawodnika ma kupic. W Interze nie ma kolektywu!! jeżeli będą tworzyć zgrany team to wtedy będą grozni. Zobaczymy jak Roberto upora sie z tym problemem. Milan to bardzo dobra druzyna. Dobry skład z dobrym trenerem. Wzmocnili sie takimi zawodnikami jak Stam i Crespo wiec jeszcze bardziej będą groźni. Tworzą zgrany team :(

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 sie 2004, 23:47

Ja nie rozumiem takiej gadki w stylu Milan i Inter mają lepszy skład niz Juve! :? co to wogole ma byc? uslyszeliscie w telewizji nazwiska i myslicie ze tylko one odgrywają role? wiadomo ze jeden pilkarz ma gorsza forme niz drugi ale wszyscy sa zawodowcami! Juventusowi nie poszlo w sezonie 2003/2004? Smiechu warte! dla mnie 3 miejsce tez jest miejscem bardzo dobrym! a co powiecie o Interze, Lazio czy Parmie? kolejno byli z tyłu! zalezy od formy łosie! zobaczymy pod koniec sezonu kto zdobedzie mistrzostwo bo to jest tylko glupia gadka na poziomie 10-latków! Jesli ktorys z was przewiduje przyszlosc to gratuluje mu tego! Ale nikt tego nie potrafi wiec co tu duzo gadac! Ja jestem calym sercem za Juventusem ale nie mowie ze zdobedzie on Scudetto! watpie zeby moj tekst was czegos nauczył bo tego sie nie da zrobic! A co do Ciebie panie "Chłopaczek" to dał bym ci 5 lat i odsunal z wypowiadania sie tutaj bo gadasz gorsze glupoty niz mniemany 15 latek! Dziekuje i pozdrawiam wszystkich kibiców nie tylko Juve. P.S. mam nadzieje ze panu R@f@łowi to te dwa Scudetta pod rzad Milanu to byla tylko niefortunna pomylka bo jak nie to ja takze gratuluje znajomosci Serie A.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 sie 2004, 14:21

Tomusmc.Koles widze ze nie wiesz co piszesz.Juventus ma najgorszy sklad od lat.Zobacz sobie na ostatnie wyniki Juventusu i sie wypowiadaj.Dostaja baty od kazdego z kim sie zmierza.Obrone maja do kitu.Nic nie zdzialaja z takim skadem w tym sezonie a jesli 3 miejsce jest dla Ciebie bardzo dobrym wynikiem to sie ciesze bo wyzej niz na trzecim w tym sezonie nie bedziecie.Ja krytykuje fanow Juventusu ktorzy sa slepo zapatrzeni w ta druzyne i nie widza w jakiej obecnie jest formie i jaki ma sklad.Te wszystkie gadki co z tego ze przegrywamy i tak Juve rzadzi itp itd.Jesli nazwiska nie graja to dlaczego Del Piero jest ciagle w pierwszej jedenastce Juventusu?Zreszta co ja bede Ci mowil zobaczysz jak bedzie i mam nadzieje ze po sezonie albo juz w trakcie niego przyjdziesz mnie ladnie przeprosic :lol:

Enzo Francescoli
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enzo Francescoli » 02 sie 2004, 20:07

a wiec tak...Juve kupilo nastepujacych graczy:
Narcisse Kapo z Auxerre
Jonathan Zebina z AS Roma
Manuele Blasi z AC Parma*
Davide Baiocco z Regginy*
Marcelo Zalayeta z Perugii*
Giorgio Chiellini z Livorno
Emerson da Rosa z AS Roma
Landry Benneforti z Messiny*
Ruben Olivera z Atl.Madryt*

*zawodnicy którzy wrocili z wypozyczen!

Juventus pozbył sie tez kilku piłkarzy:Mirante (Crotone); Maresca (Fiorentina); Davids (Inter); Di Vaio (Valencia); Konko (Crotone); Palladino (Salernitana); Zanchi (Messina), Zenoni (Sampdoria); Brighi (AS Roma); Conte (koniec kontraktu); Moretti (Valencia); Chumiento (Siena),
Zawodnikami Juve nadal zostaja: Salvatore Fresi i Marcelo Salas - ci dwaj piłkarze szukaja sobie klubu na nadchodzacy sezon!

a wiec skladJuve w sezonie 04/05 bedzi nastepujacy:
Bramkarze:
Buffon, Chimenti, Benneforti
Obrońcy:
Ferrara, Montero, Tudor, Pessotto, Iuliano, Birindelli, Thuram, Legrottaglie, Zebina, Chiellini,
Pomocnicy:
Tachinardi, Nedved, Camoranesi, Appiah, Zambrotta, Olivera, Blasi, Emerson, Kapo, Baiocco,
Napastnicy:
Miccoli, Del Piero, Trezeguet, Zalayeta,

w kazdej chwili moga byc sfinalizowane kolejne transfery o ktorych głosno w Turynie-Wiltorda i Bonery!

podstawowa jedenastka na przyszły sezon(bez Bonery i Wiltorda):

Buffon
Birindelli - Thuram - Montero - Zebina
Zambrotta - Tacchinardi - Nedved - Kapo
Del Piero - Trezeguet

jesli przybyłby Bonera najprawdopodobniej zajałby miejsce w srodku obrony koło Montero,, Thuram wrocilby na pozycje prawego obroncy a Birindelli wyladowałby na ławce! Jesli przyjdzie Wiltord to mam nadzieje tak jak Emerson nie przebije sie predko do podstawowej jedenastki!

Enzo Francescoli
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enzo Francescoli » 02 sie 2004, 20:15

a ah - i jeszcze jedno...Emerson dostał numer 8.
jakie numery otrzymali pozostali zawodnicy którzy przybyli do klubu??

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”