Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 824

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 sty 2013, 23:15

MGiggs pisze:Spursi się dogadali z Belgami że Ci go wezna za darmo a Totki im zapłacą w połowie sezonu. Nam mieli dac 6 a dali Belgą 3.

Zajebiste praktyki, już się nie moge doczekac az Bale z tamtąd ucieknie.

Nie wiem czy to takie fajne bo daje przykład dla klubów jak nie płacić za wyszkolenie zawodnika.
Akurat Fergie robi żale nie wiadomo o co,sam nie raz by pozyskać zawodnika robił dziwne akcje, Pogba?

Przepisy są takie ,że można tak zrobić to złapali okazję,nie wiem czemu to oburzenie.Nie od dziś wiadomo że w biznesie nie ma sentymentów, kasa się liczy.
Samego zawodnika wam przecież nie szkoda.Macie Evrę i Buttnera.

Lukassch
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 04 sty 2013, 23:20

Szczerze mówiąc to sam nie wiem po co go kupowaliśmy. Podobno straszny przeciętniak :badziewie:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sty 2013, 23:25

Były klub Pogby przegrał z nami w sądzie.Przypomne że Chelsea wtedy dostała kare za Kakute. Nikt tutaj nie robił myków jak Spursi.Cwaniacy pokroju Levego mogę robić podobne procedery ale nie z MU tylko z klubami które zyja ze przedania utalentowanych graczy, jest to smutne ale jak historia pokazuje Levy za swoje numery zawsze płaci,a to Berba a to Modric, niech sie szykuje na lato bo wiadomo kto odejdzie.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 04 sty 2013, 23:27

Bale odejdzie za grubą kasę i Spursi tak wyjdą na swoje,nie ma się co oszukiwać. Modricia stracili i źle mimo wszystko im nie idzie.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 04 sty 2013, 23:34

Wielu fanów (w tym i ja) uważa że obecnie Dembele gra równie dobrze (a może nawet lepiej) od Modricia :). Oprócz ogromnych walorów w ofensywie jest również bardzo użyteczny w odbiorze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sty 2013, 23:37

Dembele jest świetny ale zobacz że każdy lepszy gracz od Was odchodzi- Carrick Berba a teraz Modrić. Moge się założyć że sezon 2014/15 Bale nie zacznie w Spursach.Przy takim kominie płacowym,stadionie i takiej konkurencj w lidz Spursi są na to skazani.

Że Dembele jest zajebisty to widziałem od jego 1 meczu na środku pola.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 04 sty 2013, 23:40

Trudno ,żeby ze Spursow nie odchodzili tacy gracze jak przykładowo Modric i zapewne Bale później.Oni nawet w Lidze Mistrzów nie grają i pewnie w tym sezonie też się nie załapią,mimo wysokiej pozycji obecnie.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 04 sty 2013, 23:46

Już od jakiegoś czasu mówi się o nowym stadionie. Niedawno oddano do użytku świetne nowoczesne centrum treningowe, budowa nowego stadionu (mieszczącego 56.000 kibiców) ma się rozpocząć w ciągu najbliższych kilku lat. W jakimś stopniu powinno to polepszyć sytuację finansową klubu :).

Tak czy siak Spursi w ciągu ostatnich kilku lat poczynili bardzo duży postęp, jakość składu jest o wiele lepsza niż ten, którym dysponował Jol jeszcze parę sezonów temu. Wydaje mi się, że najlepsi zawodnicy ostatnich sezonów (Bale, Modrić) są sporo lepsi od ówczesnych asów, których kupiło United. Jest progres :).

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 sty 2013, 23:51

Super progres, niedawno gra z Realem o pofinał LM a teraz walka w LE.Mega progres. Nie wiem o co chodziło w ostatnim zdaniu.Modrica cholernie lubie ale to zupełnie inny pilkarz od Carricka i nigdy by nam nie dał tego co MC.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 04 sty 2013, 23:56

Progres w porównaniu do tego co było ogólnie przez ostatnie 20 lat, czyli środek tabeli. Z ostatnim zdaniem chodziło mi o to, że obecny skład jest dużo lepszy od tego sprzed paru sezonów, o czym może świadczyć jakość najlepszych zawodników. Bale jest teraz o wiele bardziej pożądanym zawodnikiem niż Berbatov kiedy od nas odchodził.

Apropo Fryersa :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 sty 2013, 2:24

Fajne czy nie ale nikt tu prawa nie złamał więc żale Fergusona nic nie dadzą.
Sprawą Fryersa powinien bez wątpienia ktoś się zająć. Nie po to przecież wymyślano tą rekompensatę za wyszkolenie, żeby potem ta kasa trafiała do zagranicznego klubu. Prawdopodobnie nic nie wywalczymy dla siebie w chwili obecnej, ale może w przyszłości w jakiś sposób ukróci się takie praktyki.

Zeki niewątpliwie o wszytskim wiedział i wielka szkoda, że poszedł tą drogą. Z drugiej jednak strony żądaliśmy dosyć astronoimcznej kwoty (5-6mln) i zaproponowaliśmy mu ponoć żenujący - w porównaniu do Pogby - kontakt. Ponoć to sympatyczny chłopak, ale talentu na grę na najwyższym poziomie raczej nie ma.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 05 sty 2013, 11:21

Ktoś wykazał się inteligencją i umiał świetnie obejść przepisy?Zlinczować,zgwałcić zabrać wszystkich zawodników,spuścić do trzeciej ligi :!: Jeszcze jakieś propozycje?

Co w takim razie chcecie dla Fryersa?Może nadajmy mu zakaz pracy w Anglii to z pewnością nie odejdzie do żadnego klubu konkurującego z Manchesterem?Jak dla mnie wasze gorzkie żale są nieuzasadnione, bo skoro Belgowie zgodzili się na taki deal to jak dla mnie nie ma tutaj żadnych kontrowersji.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 05 sty 2013, 11:24

Jezeli nie zlamali zadnego przepisu to o co cale halo, wincie bezskuteczne prawo a nie to, ze ktos chce osiagnac korzysc legalna metoda. :shock:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 sty 2013, 13:06

Poraża mnie nie zrozumienie problemu przez poprzedników. Nie po to wymyślone te całe przepisy, żeby w ten dziwaczny sposób kluby się dogadywały. Jeśli by w tym nie było nic(nic!) złego, to by jedni i drudzy przyznali się do tego, a nie wymyślali opowieści w stylu "Trener w Standardzie się zmienił, nie miał Zekiego w planach, a Anglik poczuł się w Belgii źle i poprosił agenta o szukanie klubu w Anglii, blabla".

Powtarzam, nikt nie chce nikogo karać. Nie w tym rzecz. Moim zdaniem niefajne postępowanie ze strony SPurs i należałoby jakość ograniczyć tego typu cwaniactwo, bo kasa tym sposobem jest wyprowadzana z Wysp. Zresztą ja nie od dzisiaj mówię, że nie podoba mi się takie podbieranie młodych zawodników i tym samym tonie wypowiadałem się jak to my podkradaliśmy innym utalentowanych juniorów (tyle, że aż tak jak SPursi to nie kombinowaliśmy :lol: )

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 sty 2013, 17:28

ManUtd XI (v West Ham): De Gea; Rafael, Evans, Vidic, Smalling; Buttner, Scholes, Cleverley, Kagawa; Welbeck, Chicharito.

Bench: Lindegaard, Ferdinand, Valencia, Giggs, Young, van Persie, Macheda.

Czyli jednak się spinamy na FA Cup, zresztą Fergi zapowiedział że zamierza powalczyć w Pucharze Anglii.

Edit.
Wygląda na to, że Buttner na skrzydle :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”