Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 15 sty 2013, 10:57
rzeznik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 15 sty 2013, 11:00
Gall
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sty 2013, 11:04
Legia, Lech, Śląsk, Ruch, Górnik itd.rzeznik pisze:We Włoszech też jest bardzo szeroka czołówka. Juve, Inter, Napoli, Lazio, Fiorentina, Roma, Milan, Udinese. Ale nie jestem pewien czy to świadczy o sile ligi
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 15 sty 2013, 11:08
guru pisze: jak można porównywać ligę wyłącznie za osiągnięcia w LM, czy LE [...]Załóżmy, że PSG teraz przez kilka lat będzie dominowało w Europie (Barca) to Ligue 1 jest najlepsza?
Tak podobno. Mówili tak też znani, całkiem nieźli piłkarze, grający i tu i tu.guru pisze:W ogóle coś tu czytałem o tym, że La Liga jest lepiej ułożona taktycznie
Ja piernicze. A ja widziałem mecz Liverpoolu i Tottenhamu i też był nudny. Co to za standardy. Jak napisałeś nie oglądasz meczów La Ligi na obrzeżach, więc nie do końca fajnie jest tak porównywać. Wiadomo, Anglia większa renoma i tak dalej. Ale czy najsilniejsza = najmniej nudna? Trochę głupot imo żeś nawalił.guru pisze:Nie oglądam za często La Liga, bo jest po prostu nudna.[...] W Anglii jest Chelsea, Arsenal, Tottenham, Everton i Liverpool. Mecze pomiędzy tymi drużynami gwarantują dobre widowisko. A w Hiszpanii? No właśnie.
szefu91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 11:12
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sty 2013, 11:15
Widzę, że ligi włoskiej też nie oglądasz, bo Fiorentina przeszła absolutną rewolucję. Mają świetnego młodego trenera, sprowadzili wielu dobrych piłkarzy i grają cholernie dobrą, efektowną piłkę. To w tym momencie lepsza drużyna on Milanu czy Romy. Też kadrowo.Lol, Fiorentina, Udinese to czołówka..
Ben Arfa to dobry piłkarz, cholernie efektowny, ale nie jest z niego żadne zjawisko. El-Shaarawy czy Jovetic to są zjawiska.Ben Arf by nie byl zjawiskiem w innych ligach?
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sty 2013, 11:21
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 11:27
Biorąc pod uwagę, że angielskie kluby leją na LE to nie. Ale to Wasz przywilej.ryba_82 pisze:ale gra w LM czy LE nie powinna być jedynym wyznacznikiem która liga jest najmocniejsza
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2013, 11:39
To byl jeden z najgorszych meczow jakie widzialem. Atletico sie nie chcialo, bo awans mieli w kieszeni, a Getafe ten mecz po prostu musialo zagrac. W lidze jest zupelnie inna bajka.Ostatnio włączyłem w CdR Atletico z Getafe. Ciężko to się oglądało. Zero tempa, masakra
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2013, 11:41
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 15 sty 2013, 11:43
rzeznik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sty 2013, 11:54
W Hiszpanii walka o mistrza jest praktycznie rozstrzygnięta przed sezonem,na 99% będzie to Barca lub Real,w Premier League trochę więcej klubów aspiruje do majstra.Ponadto Copa del Rey nie ma chyba takiego prestiżu dla klubów hiszpańskich jak FA Cup dla angielskich.Przynajmniej tak mi się wydaje,jeśli się mylę to mnie popraw.Może dlatego w Hiszpanii nikt laski na LE nie kładzie co zdarza się nierzadko w przypadku zespołów z Anglii.Zwyczajnie kluby w obu krajach mają inne priorytety i stąd ciężko postawić na jedno właściwe kryterium.Osobiście uważam iż PL jest ligą najlepszą,ale to moje osobiste odczucie i nie mam zamiaru nikogo przekonywać iż tak jest w rzeczywistości,nawet jeśli zaraz wpadnie Cement i napisze iż najlepszą ligą na świecie jest liga macedońska.bartbuks pisze:Ale to Wasz przywilej.
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 12:03
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 sty 2013, 12:05
po raz kolejny zapytam - kto sie smieje z dempseya?Smiejecie sie z Dempseya, a ten z lawki ma calkiem dobre mecze, strzela bramki i asystuje
ale za dwa lata już pewnie di natale nie bedzie grał więc dolna część tabeli witaA Udine straciło swój potencjał po sprzedaniu Handanovicia, Asamoaha, Isli, Inlera, Sancheza czy Armero, ale za dwa latka pewnie znów będą mieli paru zajebistych graczy.
beznadziejnymDobrym kryterium powinna być liczba zawodników występujących w reprezentacjach swoich państw.
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 sty 2013, 12:11
Akurat o to dosłownie mi nie chodziło.Taka Valencia to chętniej przygarnie zapewne zwycięstwo w LE niż w Copa del Rey a Tottenham postawi na FA Cup czy nawet miejsce w Lidze Mistrzów co już miało miejsce nie tak dawno.bartbuks pisze:ryba_82 chcesz mi wmówić, że Hiszpanie walczą w LE, bo w lidze nie mają o co walczyć? Czytasz co piszesz? Jak to nie mają?
ryba_82
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio