Która liga świata jest najsilniejsza?? - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która liga jest najsilniejsza ?

Angielska
47
34%
Włoska
34
24%
Hiszpańska
48
35%
Niemiecka
8
6%
Francuska
0
Brak głosów
Brazylijska
2
1%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Która liga świata jest najsilniejsza??

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sty 2013, 12:22

szefu91 pisze:A załóżmy, że hiszpańskie zespoły wygrywają trzy lata z rzędu i Ligę Mistrzów i Ligę Europy. W finale też są tylko hiszpńskie zespoły. To oznacza, że liga hiszpańska nie jest najlepsza? Wyznacznik marny, ale o czymś świadczy.
Załóżmy, że angielskie zespoły wygrywają trzy lata z rzędu Ligę Mistrzów i Ligę Europy. W finale też są tylko angielskie zespoły. To oznacza, że liga angielska jest najlepsza? Czy wtedy wg Ciebie liga angielska byłaby najlepsza? Nie wiem dlaczego GŁÓWNYM wyznacznikiem, świadczącym o sile ligi w waszym mniemaniu jest LM, czy LE. Chelsea wygrała ostatnio LM, to znaczy, że jest najlepsza w Europie? Teoretycznie tak, ale tylko teoretycznie.
szefu91 pisze:Ja piernicze. A ja widziałem mecz Liverpoolu i Tottenhamu i też był nudny. Co to za standardy. Jak napisałeś nie oglądasz meczów La Ligi na obrzeżach, więc nie do końca fajnie jest tak porównywać. Wiadomo, Anglia większa renoma i tak dalej. Ale czy najsilniejsza = najmniej nudna? Trochę głupot imo żeś nawalił.
Napisałem, ze nie ogladam za często. Nie pisałbym nic, nie oglądając żadnych meczów. Jako przykład jeden z ostatnich podałem mecz Atletico z Getafe w CdR. Oglądałem tez mecz Realu z Osasuną, Valencii z Sevillą. Nie będę wymieniał meczów z całego sezonu, bo nie ma sensu. Na pewno La Liga oglądam najczęściej ze wszystkich innych lig oprócz BPL. Liverpool i Spurs? Owszem trafiają się mecze słabe, tak jest wszędzie.
(L)oczkerson pisze:Widzę, że ligi włoskiej też nie oglądasz, bo Fiorentina przeszła absolutną rewolucję. Mają świetnego młodego trenera, sprowadzili wielu dobrych piłkarzy i grają cholernie dobrą, efektowną piłkę. To w tym momencie lepsza drużyna on Milanu czy Romy. Też kadrowo.
W tym sezonie nie oglądam praktycznie w ogóle, bo nie pokazują ligi włoskiej na C+, dlatego ograniczam się tylko do oglądania meczów pomiędzy Interem, Milanem i Juve. Aczkolwiek nie wierze w jakiś kolosalny postęp ligi na przestrzeni niecałego sezonu. Z Udinese i Fiorentiną przesadziłem, zwracam honor.
rzeznik pisze:Zapewne Premier League jest nieco silniejsza, ale przepaści między nią a Serie A nie ma.
W ogole czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach napisałby o przepaści pomiędzy tymi ligami? Tak można napisać w stosunku czołowych europejskich lig do naszej ekstraklasy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8804
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2013, 12:25

rekinho pisze:beznadziejnym
Niby dlaczego? Podaj jakiś argument.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 sty 2013, 12:32

cloner pisze:
rekinho pisze:beznadziejnym
Niby dlaczego? Podaj jakiś argument.
reprezentacja reprezentacji nierówna. reprezentant hiszpanii/niemiec > reprezentant togo/litwy/itp a jak wiadomo liga hiszpańska stoi hiszpanami. tak samo niemiecka niemcami. w tym kryterium liga angielska jest faworyzowana bo jest najbardziej multikulturowa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sty 2013, 12:40

ale za dwa lata już pewnie di natale nie bedzie grał więc dolna część tabeli wita
tego to nigdy nie możesz być pewien :lol:
rok w rok się pisze, że Di Natale kolejnego wielkiego sezonu nie rozegra. Przed tym się też tak wydawało, bo przecież strzelił już "tylko" 23 gole, a nie 28 czy 29 jak w dwóch poprzednich sezonach i co? i ma na półmetku 14 bramek. 94 bramki w trzy i pół roku. Jestem pewien, że w tym okresie tylko dwóch zawodników w czołowych ligach świata strzeliło więcej bramek.

A ten temat jest fajny tylko dlatego, że można poczytać opinię fanów mocno zapatrzonych w wyższość swojej ligi. Ja się przestałem patrzeć na futbol w ten sposób. Tak samo mnie cieszy dobra gra Fiorentiny w Serie A co Evertonu w PL.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2013, 12:44

rekinho pisze:reprezentant togo/litwy/itp a jak wiadomo liga hiszpańska stoi hiszpanami. tak samo niemiecka niemcami. w tym kryterium liga angielska jest faworyzowana bo jest najbardziej multikulturowa.
Ilu tych reprezentantow Litwy gra w lidze angielskiej?

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 15 sty 2013, 12:44

bartbuks pisze: chcesz mi wmówić, że Hiszpanie walczą w LE, bo w lidze nie mają o co walczyć? Czytasz co piszesz? Jak to nie mają?
Bonifikata za zajęte miejsce w lidze angielskiej jest duuużo wyższa niz w lidze hiszapńskiej,w tym tempie to niedługo Real i Barcelona będą dostawały 90% ze sprzedazy praw telewizyjnych do swoich meczów i dlatego angielskim klubu bardziej się opłaca wyższe miejsce w lidze niż walka w pucharze śmietnika.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 sty 2013, 12:45

cloner pisze:
rekinho pisze:reprezentant togo/litwy/itp a jak wiadomo liga hiszpańska stoi hiszpanami. tak samo niemiecka niemcami. w tym kryterium liga angielska jest faworyzowana bo jest najbardziej multikulturowa.
Ilu tych reprezentantow Litwy gra w lidze angielskiej?
to był przykład...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2013, 12:51

rekinho pisze:to był przykład...
Bardzo marny, niestety się skompromitowałeś. Szkoda czasu na dyskusje z takim przeciętnym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 12:52

Smashing Pumpkins pisze:Bonifikata za zajęte miejsce w lidze angielskiej jest duuużo wyższa niz w lidze hiszapńskiej,w tym tempie to niedługo Real i Barcelona będą dostawały 90% ze sprzedazy praw telewizyjnych do swoich meczów i dlatego angielskim klubu bardziej się opłaca wyższe miejsce w lidze niż walka w pucharze śmietnika.
Jeśli poruszasz ten temat, to chociaż podawaj prawdziwe proporcje.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 15 sty 2013, 12:55

Napisałem tylko jak będzie w przyszłości ,wiem ile obecnie Barcelona czy Real dostają.Te kluby są coraz bardziej zachłanne i niedługo dojdzie do takiego paradoksu ,czyli za kilkanaście lata koło 90% ze sprzedazy praw telewizyjnych i inne kluby będą robić coraz częstsze wyprzedaże i coraz większa przepaść między tą dwójką ,a resztą ligi będzie się robić.

Imo ta liga jest chora ,ale to już inny temat.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 sty 2013, 12:58

Smashing Pumpkins numery lotto też znasz? Podzieliłbyś się ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 13:01

Smashing Pumpkins pisze:Te kluby są coraz bardziej zachłanne i niedługo dojdzie do takiego paradoksu ,czyli za kilkanaście lata koło 90%
Pierdolisz takie głupoty, że głowa mała. Nie masz zielonego pojęcia na jakiej zasadzie skonstruowano umowy, o tym, że grozuł strajk i je renegocjowano. Od sezony 15/16 Barcelona i Real będą dostawać 34% zysków, czyli ich przychód z tytułu praw się zmniejszy o 10%. 11% przypadnie Valencii i Atletico, a 45% otrzymają pozostałe kluby PD. 9% dostaje SD, a 1% do podziału dla spadkowiczów z PD.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 15 sty 2013, 13:06

O tym ,że renegojowano umowę nie wiedziałem ,ale to i tak nie jest sprawiedliwsze niż w Anglii,dlatego nigdy ta liga pod względem przykładowo sprzedaży praw telewizyjnych nie dogoni angielskiej ligi.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 13:13

Smashing Pumpkins pisze:O tym ,że renegojowano umowę nie wiedziałem ,ale to i tak nie jest sprawiedliwsze niż w Anglii,dlatego nigdy ta liga pod względem przykładowo sprzedaży praw telewizyjnych nie dogoni angielskiej ligi.
Więc to jest kolejny przykład tego, że tak naprawdę większość z Was nie ma zielonego pojęcia o PD, a do dyskusji jesteście pierwsi.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 sty 2013, 13:13

cloner pisze:
rekinho pisze:to był przykład...
Bardzo marny, niestety się skompromitowałeś. Szkoda czasu na dyskusje z takim przeciętnym zawodnikiem.
nie moja wina, że nie zrozumiałeś, ale próbuj dalej typku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”