Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 53

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sty 2013, 0:22

Weszło potwierdza, a raczej mają dobre kontakty z Kołakiewiczem.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 29 sty 2013, 17:29

Bastos w Schalke 04

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sty 2013, 10:48

Wilki wypożyczają Klicha do Zwolle.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sty 2013, 18:08

Heurelho Gomes wypożyczony do końca sezonu do Hoffenheim.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lut 2013, 23:15

Jest już szał. Sky Italia podaje, że Lewy podpisał kontrakt z Bayernem. Dziś Zarzeczny zacytował Kucharskiego, który podobno powiedział mu, że Dortmundu już nie stać na Lewego.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 lut 2013, 23:19

Szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć. Nawet jeżeli miałby przejść koniecznie do tego Bayernu, to jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że już teraz (w lutym) podpisał kontrakt.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lut 2013, 23:22

Włączyłem niemiecki Sky Sport News i cisza. Zero jakichkolwiek spekulacji, czyli raczej kolejna plota.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lut 2013, 23:24

Transfermarkt daje 20% szans na transfer Lewego do Bayernu :P

Na cholere im Polak, ja sie pytam ? Maja przeciez fenomenalnego Mandzukica, ktory co mecz wali brame, a na lawie Gomez. No chyba, ze az tak sie przelewa w Bawarii, ze chca miec 3 napastnikow swiatowej klasy (a i tak zawsze gra jeden).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lut 2013, 23:34

bartbuks pisze:Dziś Zarzeczny zacytował Kucharskiego, który podobno powiedział mu, że Dortmundu już nie stać na Lewego.
czy tam nie stac... poprostu trzymaja sie zalozen, dzieki ktorym wyszli na prosta - a jak zycie pokazuje nie ma ludzie niezastopionych (sahin)
Przeciez klub z taka publikom, grjacy w najbardziej rozwojowej i przynoszocej zyski lidze w europie moze miec adekwatna kwote jezeli tylko by chcial...

Bayern... ale po co? aby wkurzyc dortmunczykow? przeciez lewy im zbedny, a po drugie skoro bvb ma inne oferty to bedzie sklonne sprzedac za granice dostajac mniej wg mnie. jezeli chodzi o samego lewego... to przepadnie w takim Bayernie, MU. Na jego miejscu bym sie nie ruszal, bvb perspektywy rozwojowe ma, moze zostac krolem dortmundu - tam jest jego kawalek murawy a wszytsko inne to wielka niewiadoma. Jezeli juz mialby odejsc to tam gdzie brakuje napastnikow topowych... Liverpool - jakos tylko tam mi z premiership pasuje, Inter, Juve?
barca, real bez jaj raczej a inne kluby z hiszpani sa zbyt biedne.

edi
no dobra moze atletico po sprzedazy falcao

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lut 2013, 0:18

Jest niemal pewne, że po letnim okienku masę pieniędzy będzie miało Napoli po sprzedaży Cavaniego i właśnie Atletico po odejściu Falcao. Dla kariery Lewego to z pewnością rozwojowe kierunki, ale myślę że najlepiej by zrobił zostając w Dortmundzie. Bardzo dobry klub w bardzo dobrej lidze.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6263
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 lut 2013, 5:54

Dr.Football1 pisze:Transfermarkt daje 20% szans na transfer Lewego do Bayernu :P

Na cholere im Polak, ja sie pytam ? Maja przeciez fenomenalnego Mandzukica, ktory co mecz wali brame, a na lawie Gomez. No chyba, ze az tak sie przelewa w Bawarii, ze chca miec 3 napastnikow swiatowej klasy (a i tak zawsze gra jeden).
Tu chyba bardziej chodzi o pozbawienie Borussii napastnika...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 lut 2013, 8:24

Też uważam, że Robert powinien zostać, ale jestem wstanie zrozumieć czemu chciałby odejść.
Pewnie jako dziecko marzył o występach w Manchesterze United czy innej Chelsea i tak jak mówi, chce sprawdzić jak daleko jest w stanie dojść. Ile jest w stanie osiągnąć. I jeżeli odejdzie do któregoś z największych klubów Europy, to nawet mu przyklasnę, ale jeżeli przejdzie do City, PSG czy Napoli, to wybaczcie. Bayern to też niewłaściwy kierunek, zdecydowanie.

Myślę, że Robert nie podejmie żadnej decyzji zanim BVB nie odpadnie z Ligi Mistrzów. Gdyby np udało im się dojść do półfinału, to na jeszcze jeden rok raczej zostanie...

A że w Dortmundzie ma szansę stać się prawdziwą legendą i jednym z najlepszych zawodników w historii klubu nie ulega żadnej wątpliwości, tylko, że to chyba nie jest szczyt ambicji naszego rodaka.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lut 2013, 12:30

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 lut 2013, 9:40

Czytam te wszystkie spekulacji i o ile na początku śmiać mi się chciało jak to z kolejnej plotki transferowej, to o tyle teraz coraz bardziej nabieram przekonania, że tu nie ma pytania "czy?, tylko "kiedy i za ile?" 8)

Lewy ponoć marzy o zdobyciu LM (jest taki artykuł w nowym Sport Bildzie). Ile jest drużyn z którymi ma na to szansę? Raczej niewiele i - w mojej przynajmniej opinii - nie zalicza się do nich Dortmund. A na pewno Bayern tak - więc to jest plus dla monachijczyków. Jakie inne - ano, nie musi się wynosić z Niemiec, z Monachium ma do Polski nawet chyba ciutkę bliżej (i lepsze połączenia lotnicze) niż z Dortmundu. Do tego styl gry Bayernu jest wręcz stworzony dla Polaka - grający napastnik taki jak on, świetnie wkomponuje się w ofensywną grę, opartą na dużej ilości podań i wymienności pozycji w ataku (u Pepa będzie to pewnie bardziej elastyczne niż u Heynckessa).

A inne kluby mające szansę wygrać LM - no Barca raczej Lewego nie kupi, potencjalnie Real (zależy od nowego trenera, bo chyba nikt nie wierzy w pozostanie Mourinho), Man Utd ma Rooneya i van Persiego, zresztą przykład Kagawy, który nie gra na swojej pozycji raczej powinien zniechęcać Roberta (z tego co kojarzę, to obaj chyba za sobą zbytnio nie przepadali ;).

Także Bayern jest bardzo realny, IMHO. Co do naszych napastników, oczywiście konkurencja jest ogromna, ale ona zawsze była i będzie w takim klubie ;) Podobnie jak wymienianie największych gwiazd w ataku - por. ostatnia dekada: w 2003 r. Elbera (króla strzelców BL!) wymienił Makaay, później tegoż Makaaya w 2007 r. zastąpili Toni i Klose, a potem - mimo obecności tychże - w 2009 r. doszli Gomez i Olic. Więc niech się nikt nie sugeruje, że skoro w Bayernie jest teraz Mandzukic (aktualny lider strzelców) oraz Gomez, to Bayern nie ściągnie Lewandowskiego ;).

No i nie zapominajmy o tym, że Lewandowski nastrzelał Bayernowi kupę goli. A w Monachium lubią ściągać tych, którzy napsuli nam krwi w przeszłości (por. wspomniany Makaay). Także wszystko się spina ;) Ciekawe jak dalej się to potoczy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2013, 12:30

Michał M pisze:Ile jest drużyn z którymi ma na to szansę? Raczej niewiele i - w mojej przynajmniej opinii - nie zalicza się do nich Dortmund. A na pewno Bayern tak - więc to jest plus dla monachijczyków.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”