Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 552

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 lut 2013, 21:45

grzegorzfcb pisze:A przed meczem bodaj w informacjach polsatu usłyszałem, że z całym szacunkiem ale Irlandia to drwale a zwycięstwo nad nimi pomorze Fornalikowi wybrać optymalny skład na Ukrainę itp.
Typowa polska buta, co my to nie jesteśmy :roll:
Fornalik popłynał z Bonieschem na prawej obronie, po przerwie powinien wejść Jędrzejczyk czy inny Celeban za Warzywniaka/Boenischa(może lepiej tego pierwszgo) bo trzeba szukać lewego obrońcy na Ukrainę

A Lewandowski aka nie ma podań mógłby coś strzelić w końcu
Boenisch gra dobrze przecież. Na Ukrainę Boenisch na lewej, Piszczek na prawej.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 lut 2013, 21:49

BarcaQzYN pisze:Lewandowski w reprezentacji mnie tak wkurwia, że gdybyśmy tylko mieli jakiegokolwiek innego napastnika to żądałbym niepowoływania Roberta. To jest kpina co on odpierdala chwilami.
+ milion

Wygląda jak zawodnik z Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 lut 2013, 22:22

Wymiękłem, nie oglądam do końca. Jestem wściekły, że oglądałem to gówno zamiast któregoś z hitów towarzyskich. Mogli [k****] o 14:00 zagrać.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 lut 2013, 22:23

Drwale z Irlandii pograli ładnie :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lut 2013, 22:33

Zawsze mnie wkurwiało jak Darek gasł, kiedy ekipa, której kibicował przegrywa i nie ma szans na odwrócenie losów spotkania - jeszcze ta męcząca intonacja po końcowym gwizdku :roll:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 lut 2013, 22:39

Janusze przemówili - Robert Lewandowski najlepszym Polskim piłkarzem w meczu z Irlandią :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lut 2013, 22:40

Arwin pisze:Janusze przemówiły - Robert Lewandowski najlepszym Polskim piłkarzem w meczu z Irlandią
wlasnie ialem o tym pisac....[*]

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lut 2013, 22:42

czeher pisze:
Arwin pisze:Janusze przemówiły - Robert Lewandowski najlepszym Polskim piłkarzem w meczu z Irlandią
wlasnie ialem o tym pisac....[*]
Może da wam to do myślenia - prosta odpowiedź dlaczego TVP puszcza BVB - Szachtar. Dla mnie nie było w tej decyzji nic zaskakującego.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 lut 2013, 22:46

Dobrze, że zrobiłem multi i oglądałem Anglia Brazylia na laptopie, a mecz Polski leciał w TV. Najgorsze było ostatnie 15 minut, bo Anglicy już skończyli i musiałem sie skupic na meczu naszej cudownej reprezentacji.

Dno to komplement dla tych patałachów. W B klasie lepiej wybijają piłki z obrony. Potem się dziwią, ze naród pije. Ja np. na trzeźwo nie mógłbym obejrzeć naszego meczu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 lut 2013, 22:46

Dla mnie też nie było to zaskoczeniem. Już na początku meczu pomyślałem, że wygra Lewandowski albo Kuba i obaj zajęli dwa pierwsze miejsca. Ludzie to już chyba z przyzwyczajenia głosują. Dla mnie najlepszy z Polaków był dzisiaj Krychowiak, ale miałem pewność, że przeciętny kibic w kapciach, jaki głosuje w takich plebiscytach, nie zagłosuje na mało znanego defensywnego pomocnika. Ogólnie Polacy nie zagrali źle w pierwszej połowie, a druga zawsze wygląda w sparingach gorzej kiedy miesza się bardzo ze składem. Zabrakło ostatniego podania i skuteczności, a po raz kolejny przekonaliśmy się największe problemy mamy w obronie. Ja nie wiem co ten Wawrzyniak ma w sobie, że cały sezon gra równie na wysokim poziomie, a przychodzi mecz kadry i zawala bramkę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2013, 23:35

Benisz > Wawrzyniak oczywiscie, choc Sebastian w grze obronnej jest po prostu sredni.

Ogolnie rzecz biorac: nasi ultraofensywni boczni obroncy + sila Ukraincow, czyli skrzydla w osobach Konoplyanki & Jarmolenki = troche czarno to widze.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 07 lut 2013, 0:00

Obraniak dzisiaj strasznie frustrujący. Nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Mierzejewski mógł dostać przynajmniej 45 minut, ale w ciągu tych kilkunastu przynajmniej nie tracił głupio piłek i nie wymachiwał rękoma. Lewandowski to cień samego siebie. Miał setkę i nie wykorzystał. A to jest zadanie napastnika. Kuba coś tam próbował, ale ogólnie wrażenie też słabe. Pawłowski - piach totalny. Krychowiak przy pierwszym golu chyba bramki pomylił. Wawrzyniak bardzo przeciętny dzisiaj, ani z tyłu ani z przodu nic nie pokazał. Boenisch i jego dośrodkowania... Bez komentarza. Perquis wyglądał jak stoper z B klasy. Glik bardzo nerwowo i niepewnie dzisiaj. Generalnie nasi środkowi obrońcy to dzisiaj kopali wyżej niż dalej. Boruc bez oceny. Jedna interwencja na refleks przy straconej bramce i tyle. Szczęsny też nie miał zbyt wielu sytuacji, ładne zachowanie przed polem karnym. Na plus moim zdaniem dzisiaj na pewno Łukasik.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 lut 2013, 0:07

Z Pawłowskim były jaja, bo chyba z 3 razy stał z boku niekryty i zamiast mu podać to niestety Lewy i Obraniak strzelali mając przy sobie obrońców.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lut 2013, 0:11

niente pisze:Obraniak dzisiaj strasznie frustrujący.
Tylko dzisiaj? Obraniak w kadrze to nie jest nawet połowa Obraniaka z Bordeaux. Pawłowski dobrze się pokazywał do gry, ale tak jak pisze Damien, to Lewy wtedy albo strzelał albo podawał do Kuby. Chyba zapomniał, że to nie jest mecz Borussii.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lut 2013, 0:15

http://www.sport.pl/pilka/1,65037,13360 ... czyli.html

Nagłówek mówi sporo. Kiedy ktoś wreszcie ogarnie ten syf? Już kilkukrotnie pisałem, że zawodników mamy wcale nie najgorszych - część z nich to solidne grajki dobryc lig europejskich, niektórzy to nawet giwazdy tych najlepszych! A tymczasem gramy dno, dno i jeszcze raz dno.

Odkrycie Kolumba!

http://www.sport.pl/mundial2014/1,12835 ... silna.html
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 0:17 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”