Heko Czermno (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Heko Czermno (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 cze 2005, 13:23

Ten klub z wioski w województwie Świętokrzyskim dostał siędo II ligi . Kurde świat się kończy :):) A taka np. Stal Mielec niestety siedzi w IV lidze :( Stal Mielec była przecierz mistrzem Polski .
Oto stadion Heko :
wymiary: 110m x 72 m oraz ok 2.000 miejsc dla publiczności

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 cze 2005, 14:33 przez Scyzoryk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 03 cze 2005, 13:32

znam ten zespół bo gram w Gorniku Wieliczka

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 03 cze 2005, 13:45

Ten klub z wioski w województwie Świętokrzyskim dostał siędo II ligi . Kurde świat się kończy A taka np. Stal Mielec niestety siedzi w IV lidze Stal Mielec była przecierz mistrzem Polski
Czemu niestety?
Ja się bardzo z tego powodu cieszę.Jestem symaptykiem futbolu w małych miastach -w końcu ponad 50% mieszkańcow Polski to mieszkancy małych miast i wsi(w tym ja własnie tez) i im tez się coś od zycia nalezy.
Dlaczego mamy jeździć do duzych maist by oglądac wielki futbol,skoro mozemy miec go u siebie?
Co z tego,ze Stal Mielec ,była Mistzrem Polski-czy miejsce w II czy I lidze ,ma być przyznawane za zasługi?Czy za poziom jakii aktualnei prezentuje druzyna?Odpowiedź jest chyba oczywista,a czasy gdy grało sie w I lidze za zasługi odeszły juz do przeszłosci,wraz z systemem kimunistycznym.Wtedy były premiowane druzyny za zasługi.

Wiem ,ze wielu marudzi,narzeka ,ze małe miasta grają w I ,czy II llidze.
Ale futbol to sport,który w swojej zasadzie ma wpisaną równośc-to ,że kazdy mzoe wygrac z kazdym-to,ze druzyna z małego miasteczk,moze pokonywac wielkomiejski klub ze stuletnią tradycją.
Ja nie mam nic przeciwko klubom z wielkich miast-wiec nei rozumiem,dlaczego niektórzy pałają taką agresją do klubów z małych miast.
W lidze jest miejsce ,zarówno dla jednych jak i dla drugich.
Oczywiscie miesjce wywalczone w ucziciwej,sportowej walce-a nie na zasadzie,,Nasz klub ma duża tardycją,nasze miasto ma 500tys mieszkańców-nalezy nam sie I liga".Nalezy wam sie?To sobie wywalczcie.
Nie umieice,nie jestescie w stanie-trudno.Są lepsi od was.
I niech nikt nie mówi,ze w małych miejscowosciach nie ma kibiców-owszem,jest ich mniej,owszem nie mozna ich porównywac z kibicami Legii czy Lecha,ale są i mają prawo oglądac wielki futbol.
Cieszę sie z awansu Heko do II ligi i mam nadzieje,na rychle spotkanie ich w najwyzszej klasie rozgrywkowej.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 03 cze 2005, 14:00

A mnie osobiście krew zalewa jak słyszę o tym, że kolejna wioska będzie grała na szczeblu centralnym (Czermno - 800 mieszkańców).Takie kluby są zabawkami dla bogatych lokalnych biznesmenów, którzy nie wiedzieć czemu decydują sie na sponsorownie klubików, bez kibiców, bez tradycji.Owszem zgodze sie z tym że futbol jest dla wszystkich itp. no ale wielu kibiców odbiera to z niesmakiem.W Czermnie, zapewne w II lidze nastąpi boom i trybuny będą pełne, ale po ewentualnym spadku wszystko wróci do normy czytaj na meczach 100-200 osób. Z drugiej strony cieszmy się, że wraca na należne jej miejsce Lechia Gdańsk, a coraz bliżej tego celu jest Śląsk Wrocław. Ach co to bedą za mecze.. :wink: 8)

Awatar użytkownika
FiL
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FiL » 03 cze 2005, 14:06

skoro mają dobry klub niech grają! :D może niedługo klub z mojej miejscowości wleci do 1 ligi i zrobi pożądek! :D huehue:D są już blisko:P narazie a klasa! :D :lol: 8)

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 03 cze 2005, 14:09

NA razie te kluby są bez tradycji-tardycja wyrobi sie z czasem.
To przecież normalne.
Równie dobrze ktoś w 1950 roku mógłby powiedzieć,,Slaśk Wrocław,Lechia Gdansk -co to za kluby?Nie mają zadnej tardycji,istnieją ledwie trzy lata.Zabronmy im gry w I lidze"
I tym sposobem mielibymsy obecnie tylko druzny powstałe w pierwszej dekadzie XX wieku.
Weźmy przykład Polonii Warszawa-stolica,ponad milionowa metropolia-a ile osób chodzi na Polonie Waraszawa?Mniej niz na Amikę.
Futbol to gar równych szans,a nie stolikowych układów-i kazda druzyna ,która sobie wywlaczy awans,niezalezenie czy ze stolicy,z wielkiej metropolii,sredniego miasta,czt ze wsi-ma prawo grać w lidze,do jakiej awnasowała.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 03 cze 2005, 14:19

Obserwator pisze:NA razie te kluby są bez tradycji-tardycja wyrobi sie z czasem.
To przecież normalne.
Równie dobrze ktoś w 1950 roku mógłby powiedzieć,,Slaśk Wrocław,Lechia Gdansk -co to za kluby?Nie mają zadnej tardycji,istnieją ledwie trzy lata.Zabronmy im gry w I lidze"
I tym sposobem mielibymsy obecnie tylko druzny powstałe w pierwszej dekadzie XX wieku.
Weźmy przykład Polonii Warszawa-stolica,ponad milionowa metropolia-a ile osób chodzi na Polonie Waraszawa?Mniej niz na Amikę.
Futbol to gar równych szans,a nie stolikowych układów-i kazda druzyna ,która sobie wywlaczy awans,niezalezenie czy ze stolicy,z wielkiej metropolii,sredniego miasta,czt ze wsi-ma prawo grać w lidze,do jakiej awnasowała.
Nie zauważyłem żeby ktoś pisał o jakimś zabranianiu..Wywalczyli sobie awans - czyli zasłużyli na niego, proste..Co nie zmienie faktu, że może to sie komuś nie podobać.. :wink:
P.S Na Polonię chodzi jednak chyba więcej osób niż na Amike :wink:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 03 cze 2005, 14:21

Ale trzeba im przyznać że jak na wieś to mają ładną murawę !!
Zobaczymy jak się będą zpisywać w II lidze..pewnie będą 'chłopcami do bicia"

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2005, 14:29

Nie będą, bo ta drużyna najbardziej ordynarnie w Polsce kupuje mecze.
A założyciel tematu podał złe fotki, zara wkleję lepsze. Już się nad nimi pastwiłem, ale zaszkodzi jeszcze raz. A co innego małe miasteczko, które lubi Obserwator, a co innego wieś, gdzie idzie 30 osób na mecz.

Heko to uosobienie naszej ligi. A przynajmniej kierunku w jakim zmierza. Na dno.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 cze 2005, 14:30

Z zapełnieniem trubun to Napewno Heko nie będzie miało problemu z okolicznych wsi ludzie będą przyjeżdżać :) A na taki mecz np .z Łks czy KSZO to miejsc braknie :)

Piwus a z tym kupowaniem meczów do ... prawda . Tylko przegrani się tak nad sobą użalają . Przykład STAL RZESZÓW . Od roku o tym samym ...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2005, 14:37 przez Scyzoryk, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2005, 14:31

A jak często tam bywasz, że jesteś tak pewny, że zapełnią? Chyba nie często, bo nawet nazwę wsi źle napisałeś :roll:.

A z kupowaniem to całe południe aż huczy. Nie mówię, jak mam argumentów, więc nie pisz mi w ten sposób :? .
Ostatnio zmieniony 03 cze 2005, 14:35 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 cze 2005, 14:34

Wiem jak się ta wieś nazywa już poprawiłem błedy się zdarzają . A w tej wsi nie byłem ani razu i nie zamierzam tam być :)

jakie całe południe tylko kibice Wisły no ioczywiście Motoru i Stali ... A Wisła II przecierz i tak nie może awasnować. piłkarzą poprostu wstyd że przegrali . Oni "wielcy" piłkarze "wielkiej" Wisły II Kraków z jakimiś tam z Czermna

P.S jakie złe fotki?? są z oficjalnej strony Heko Czermno...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2005, 14:50

Dlatego są złe...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W tych nie ma pozowania :twisted:.

"Gazeta Wyborcza" o meczu Heko - Wisła II

W sobotę cytowaliśmy trenera drużyny rezerwowej Wisły, Jerzego Kowalika, który był oburzony postawą sędziego spotkania z Heko Czermno. - Sędziowanie to skandal. Heko musiało wygrać i wygrało - denerwował się pan Jerzy. Tym meczem Heko wywalczyło awans do II ligi.

Temat pociągnęła "Gazeta Wyborcza". Oto artykuł jaki dzisiaj ukazał się na jej łamach:

- Oddamy wam nasze premie, a wy nam ułatwicie zwycięstwo - taką propozycję mieli dostać w ostatnim meczu z Heko Czermno piłkarze Wisły II (mecz zakończył się wygraną lidera III ligi, 2:0). Twierdzą też, że sędzia "nie zauważył" dwóch spalonych, po których stracili obie bramki.

To był ważny mecz dla drużyny Heko. Zwycięstwo zapewniało jej awans do drugiej ligi. W ostatnią sobotę jej zawodnicy wyszli na boisko w świętokrzyskiej wiosce Czermno na przeciw rezerwowej drużynie krakowskiej Wisły. Wisła II jest zdominowana przez nastolatków. Czasem występują też piłkarze z kadry pierwszej drużyny, którzy rzadziej grają w I lidze.

- Już w trzeciej minucie podszedł do mnie zawodnik Heko i mówi: "Kwieku, my wam oddamy premię za zwycięstwo, a wy nam oddajcie mecz"- opowiada Aleksander Kwiek, który w Czermnie grał wyjątkowo w ataku, choć na co dzień jest pomocnikiem Wisły. - Potem, gdy ledwie się zaczęła druga połowa, inny piłkarz gospodarzy powiedział z kolei: "Kwieku, nie rzucaj się do sędziego. Przecież mecz i tak jest ustawiony". Zapamiętałem go, bo był wysoki. To był Kościukiewicz.

Kwiek miał pretensje do sędziego o uznanie dwóch bramek, które padły w drugiej połowie. Wiślacy - piłkarze i trener - twierdzą, że strzelcy goli byli na pozycji spalonej i nie mogło być mowy o uznaniu bramki. Sędzia liniowy nie podnosił jednak chorągiewki.

- Pierwszego spalonego sędzia pokazał dopiero w 88. min, gdy przegrywaliśmy 0:2, a przecież bramki padły ze spalonych, zwłaszcza ta druga, gdy trzech piłkarzy Heko stało za naszymi obrońcami i to jeden z nich zdobył gola - ma pretensje Kwiek.

Inny piłkarz Wisły, któremu zależy na anonimowości ("nie wiadomo, gdzie jeszcze los rzuci człowieka"): - Do dziś jestem w szoku. Strasznie to wyglądało. Najbardziej mi szkoda młodszych chłopaków z naszej drużyny. Dopiero wchodzą w dorosłą piłkę, a muszą oglądać taką szopkę. To demoralizujące.

Po meczu Kwiek zapytał sędziego, dlaczego uznał bramki. - Usłyszałem tylko "dziękuję", po czym arbiter odwrócił się na pięcie i odszedł - opowiada Kwiek.

Piłkarze z Czermna zaprzeczają, że próbowali kupić mecz od rywali z Wisły II. - To niezła bzdura - mówi Dariusz Walęciak, kapitan Heko. - Przekazanie naszych premii za zwycięstwo piłkarzom Wisły byłoby nierealne i nie mogło mieć miejsca. Po co mielibyśmy to robić?

- Nic takiego nie miało miejsca, my gramy i liczymy tylko na siebie. Wiadomo, że jak się przegrywa mecze, to się ma pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie, szuka się dziury w całym. Przegrywać też trzeba umieć - odpiera zarzuty piłkarz Heko Hubert Kościukiewicz. Dodaje, że nie mówił o "ustawieniu meczu" do Kwieka. - To pomówienie.

Za obelgę pod adresem sędziego zawodnik Wisły Mariusz Magiera został ukarany czerwoną kartką.

Prywatnie spotkanie w Czermnie obserwował Wit Żelazko, członek zarządu PZPN, były sędzia, a także przyjaciel Henryka Koniecznego, właściciela Heko.

- Byłem na meczu w Czermnie razem z wysłannikami Canal+, którzy przygotowywali reportaż o Heko - powiedział Wit Żelazko. - Jest nagrany cały mecz i odsyłam do taśmy Canal+. Do momentu straty gola przez wiślaków wszystko było w porządku. Później się zaczęły utarczki. Nie byłem na płycie, chociaż jestem przyjacielem trenera Jurka Kowalika. Taśma prawdę im powie. Wiślacy obejrzą siebie na pewnych ujęciach, szczególnie tych dotyczących niesportowego zachowania w stosunku do sędziego. A czy bramki były prawidłowe, nie wypada mi się wypowiadać.

- Chętnie bym ten mecz zobaczył - powiedział natomiast prezes Wisły, Janusz Basałaj. - Na razie odbieram różne, sprzeczne sygnały. Z jednej strony słyszę o zbyt nerwowym zachowaniu naszych piłkarzy, ale też z powagą słucham skarg na temat stronniczego sędziowania w Czermnie. Niestety, w trzeciej lidze to bywa normą.

- Nasz młody zespół bardzo się starał, ale sędzia tak kręcił, szczególnie w drugiej połowie, że ręce opadają. Heko miało wygrać i wygrało, ale jeśli kluby takie jak ten wchodzą do drugiej ligi, to boję się o naszą piłkę - stwiedził Kowalik. - W porównaniu do poprzedniego meczu ze składu wypadło nam pięciu zawodników. Brakło nam siły ognia - w ataku z przymusu zagrał Bartek Iwan.

A Heko nie od dziś robi przekręty, tylko ten był najbardziej ostentacyjny..

Ależ chłopie zamotał z tymi editami :roll:
Ostatnio zmieniony 03 cze 2005, 14:53 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 03 cze 2005, 14:51

od Stali wara jak chcesz wytykac to swoich

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik