FMy - Strona 700

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2013, 0:02

BarcaQzYN pisze:Widzę, że końcówkę będziesz miał niemniej emocjonującą niż ja. U mnie niestety narobiły się kłopoty...
ajjj, po wklejeniu tabeli grałem mecz z Leyton Orient (kuźwa ostatnie 3 mecze to remisy) i ten też zremisowałem :( Przewaga w całym spotkaniu, idealne dośrodkowanie Bidwella (wypożyczenie z Evertonu) i Tulasne zamknął strzałem w okno w pełnym biegu. No i na pożegnanie mój nowy bramkarz (Murphy on loan z QPR) wyjebał się na bezpańskiej piłce czy jakoś tak i napastnik zasadził do pustaka! No w mordę!

W zimowym okienku oprócz Bidwella i Murphy`ego, wypożyczyłem jeszcze Thorpe z Man U i Pritcharda z Tottenhamu. Udało mi się wydębić jeszcze Reesa z Arsenalu, ale ten na pierwszym treningu złamał nogę i ponieważ czekała go 7miesięczna pauza, to odesłałem go do Londynu.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 lut 2013, 0:14

A ja wygrałem 5:1 z Arsenalem, ale to nic nie daje mi w tej chwili. Mam Manchester United u siebie, który walczy ciągle o mistrzostwo, i AV na wyjeździe, która do końca będzie broniła się przed spadkiem.
Spursi mają u siebie Southampton i wyjazd na Stoke City :/ Raczej nie zgubią żadnego punktu. Co prawda bilans bezpośrednich meczów z Tottenhamem mam korzystny (zw. i remis), ale w pierwszej kolejności rozliczane są bilansy bramek, a w tym aspekcie przegrywam z nimi różnicą 5 goli. Ale emocje :D

EDIT: Spursi wygrali 3:1 z Southampton, więc jak przegram z United to nie będzie LM :/

EDIT 2: HAHA 2:1 z United, więc będą emocje do ostatnich minut sezonu :D
Ale w tym meczu działy się bardzo dziwne rzeczy. Najpierw Cabaye podał do Van Persiego kompletnie nieatakowany i ten wpakował piłkę do pustej bramki... Potem De Gea dokonywał cudów jakich jeszcze w żadnym FMie nie widziałem, a na koniec sędzie nie uznał w 100% prawidłowo zdobytej bramki i nawet nie dostałem informacji dlaczego jej nie uznał. Podobno przerwał wcześniej grę, ale nie było mowy ani o spalonym, ani o żadnym faulu czy zagraniu ręką, bo wszystko rozgrywało się bez asysty obrońców.... Chciałem już wyjebać tego FMa z kompa, ale w doliczonym czasie Demba Ba uratował 3 punkty !!!!

EDIT 3: Przegrałem finał LE z Tottenhamem po rzutach karnych... Nie dość, że nie zdobyłem trofeum, to jeszcze wszyscy piłkarze wyczerpani, a Spursi na fali pewnie rozniosą Stoke, i sezon skończy się bez powodów do radości. FUCK.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 lut 2013, 1:16

JEST LIGA MISTRZÓW :D Ale emocje ! Do 77 minuty moje Newcastle remisowało z AV, a Tottenham wygrywał ze Stoke i wydawało się, że już po wszystkim, ale nadeszła ta 77 minuta obu meczów ! :D Newcastle 3 w ligowej tabeli !
Obrazek

I zostałem wybrany menadżerem roku ! Jak mi miło :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 lut 2013, 3:34

Bez logosów grasz? Mnie by oczy bolały od ciągłego patrzenia na te "FMowe" :P

No, ale jak już się chwalicie to i ja coś od siebie dodam (obrazków nie chce mi się zmniejszać, a są spore, więc łapcie w linkach).

Obecnie tabela Serie A wygląda tak: http://i45.tinypic.com/zx3dqr.jpg

Przyznam szczerze, że jestem zaskoczony obecną formą zespołu. Na początku grałem dość w kratkę, to znaczy mecze wygrywałem, ale jednak mało przekonująco, w dodatku miałem po drodze dołek, podczas którego wygrałem ledwie jeden na sześć meczów. No, ale obecnie jestem po serii 7 wygranych z rzędu, w większości 2-3 bramkami i raczej ciężko będzie teraz ten zespół zatrzymać. Mistrzostwa pewnie nie wygram, bo pod koniec sezonu szykuje mi się mały maraton (Milan, Juve, Napoli, Lazio i Viola praktycznie pod rząd), a z tymi z reguły radzę sobie dość średnio. Chyba, że przewaga do tego czasu się powiększy. Plus na pewno taki, że nie gram w żadnych pucharach, a z pucharu Włoch odpadłem w pierwszej rundzie grając rezerwami, więc na zmęczenie narzekać nie mogę.

Co ciekawe, mimo że strzelam pełno bramek, w indywidualnych statystykach wyglądam wręcz tragicznie: http://i46.tinypic.com/v5hkyu.jpg

Od pewnego czasu podobnie to wygląda u mnie na większości save'ów. Pełno bramek, ale o króla strzelców się nie biję. Na początku sezonu strzelał u mnie Destro (obecnie chyba 9 goli), co jakiś czas trafia Osvaldo (obecnie chyba 11), a teraz formę zaczął łapać Totti (9 goli w ostatnich 5 meczach... łącznie ma 12 :lol: ) - przy 5 bramkach asystował Lamela: http://i48.tinypic.com/2mgwny1.jpg

Pierwszy raz od bardzo dawna mam pasek zaufania zarządu na maksa, więc liczę, że tym razem gra mi żadnych psikusów robić nie będzie.
O silniku meczowym już nic nie piszę, bo pisałem wystarczająco dużo - dodam tylko, że dalej mnie wkur... wkurza niemiłosiernie, ale jakoś przeżyję. Chyba :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2013, 10:16

Sammyy pisze:strzelał u mnie Destro
Ten Destro to jakiś kozak? Bo u mnie w karierze nie dość, że zarabia €100k (tyg), to jeszcze spuszczają się na nim jakby sam Maradona go namaścił :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 lut 2013, 10:34

Sammy weź zarzuć linkiem do swoich log i twarzy, bo ja ściągnąłem paczkę 8 giga a się okazało, że wiele brakuje i wywaliłem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2013, 10:41

BarcaQzYN
Sammyy korzysta z tego, tak jak ja :)
http://sortitoutsi.net/graphics/style/3/metallic-logos

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 08 lut 2013, 14:54

Przekonaliscie mnie do nowego fmka i juz zrobilem zakup, mam nadzieje ze nie wydalem na darmo kasiurki :lol: :D

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 lut 2013, 15:05

BarcaQzYN pisze:Sammy weź zarzuć linkiem do swoich log i twarzy, bo ja ściągnąłem paczkę 8 giga a się okazało, że wiele brakuje i wywaliłem.

Mam te face'y: klik (choć Bart pisał, że u niego jest jakiś problem z wypakowaniem archiwum) i te logosy co Bart podawał: klik. Wrzucałem już tu kiedyś te linki. Stroje największych lig pobrałem z cmrev. No i mam jeszcze jakiś plik fejk.inc, który zmienia nazwy klubów na "normalniejsze", lig, rozgrywek i odblokowuje prawdziwych zawodników w kadrze Niemiec. Też gdzieś na cmrev jest w dziale plików.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 08 lut 2013, 18:40

Jestem po trzecim sezonie w Swensea w którym miejsce w tabeli jakie zająłem jest troche średnie liczyłem na jakieś 8-9 miejsce ale sie nie udało i skończyłem sezon na miejscu 13 miejscu .Rekompensując sobie średnie spisanie sie w lidze udalo mi sie zdobyc 1 trofeum :jupi: wygrałem Capital One Cup w finale pokonując Liverpool 1:0 .

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 08 lut 2013, 20:08

Na jakich wersjach Fm-a gracie?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2013, 20:26

Jak się nie zdenerwować, gdy Twoi piłkarze w ciągu 45 min 5 razy trafiają w poprzeczkę? :lol:

Awatar użytkownika
arasreal
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arasreal » 08 lut 2013, 21:23

8 on target, 7 goals.. Zabójcza skuteczność Spartanów :D

Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 lut 2013, 23:42

Powiem Wam, że takie wypożyczenia z PL robią dobrą atmosferę w zespole. Bidwell nie jest jakiś kozakiem, ale to co robi w ofensywie w L1, to głowa mała. Dużo widzi, dobrze gra z pierwszej piłki i jak przystało na LB fajnie podłącza się do akcji ofensywnych. Thorpe na DC gra pewnie i czyści wszystko. Niby tylko 181 cm, ale głowę z nim wygrać ciężko. Jedynie zawodzi mnie Pritchard, ktory strasznie słabo wszedł w drużynę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 lut 2013, 0:02

bartbuks pisze:Powiem Wam, że takie wypożyczenia z PL robią dobrą atmosferę w zespole. Bidwell nie jest jakiś kozakiem, ale to co robi w ofensywie w L1, to głowa mała. Dużo widzi, dobrze gra z pierwszej piłki i jak przystało na LB fajnie podłącza się do akcji ofensywnych. Thorpe na DC gra pewnie i czyści wszystko. Niby tylko 181 cm, ale głowę z nim wygrać ciężko. Jedynie zawodzi mnie Pritchard, ktory strasznie słabo wszedł w drużynę.
Z własnego doświadczenia wiem, że jak się gra drużyną z niskiej ligi angielskiej to fajną dawką wzmocnień są właśnie wypożyczenia kopaczy z PL. Niby statystycznie też nie powalają, a grają ze 2 razy lepiej. Choć ja osobiście będę musiał przeskoczyć 2 ligi, żeby awansować chociaż do 4. Zawsze jak szukałem klubu filalnego to liczył na jakiś topowy klub i raz znaleźli mi Chelsea co było bardzo przydatne.

Fajnych piłkarzy też ściągnąłem do siebie proponowanych przez agentów piłkarzy. Mam nadzieję, że jest ta opcja w nowym FMie. Przydatna duża baza danych + piłkarze z wszystkich 1 ligowych boisk w Europie. Można było nie złych Słowaków pościągać.

Jakie twój klub ma finanse :?: Bo ja osobiście przed każdym sezonem grałem 3 sparingi ze znanymi klubami i była pokaźna gotówka z biletów w kasie.

e:Jest coś takiego od IV ligi wzwyż, że potrzeba mieć co najmniej kilku Anglików klubie :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”