Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 58

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Puchar Narodów Afryki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 lut 2013, 22:04

EnJoy's pisze:To mało tego znasz Ebi bo Kabore z powodzeniem w OM, Kone to samo w OL, Soro też gdzieś tam kopie po Ligue 2, a super crackiem Lorient jest Alain Traore, który już na turnieju nie gra przez kontuzje.Nie jest to aż tak anonimowa drużyna jak np. Zambia.

Ja Bance najbardziej pamiętam z gry w Mainz, teraz taki szary się stał.
Matka Wikipedia mnie poratowała - wybadałem składy BF i faktycznie bakłażany to nie są :D

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2621
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 lut 2013, 22:38

BURKINA FASO!!!!!

Stopień, w jakim sędzia mylił się na korzyść Ghany wykraczał daleko poza przypadek i dawno już nie trzymałem tak mocno kciuków za drużynę której nie kibicuję na co dzień, jak za Burkina Faso dzisiaj (przed karnymi modliłem się żeby wygrali, Bóg chyba widział dziejącą się niesprawiedliwość). Zagrali fantastycznie, Ghana ani przez chwilę nie miała meczu pod kontrolą i gdyby po tym sędziowskim skandalu awansowali, smród czuć byłoby w finale i jeszcze długo potem. Liczę oczywiście, że po odwołaniu kartka Pitroipy zostanie anulowana i zagra w finale.

Co ciekawe, niesamowity progres Rumaków - od 3 porażek i najgorszej defensywy na PNA 2012 do finału w PNA 2013 8)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 lut 2013, 22:50

Jeśli Pitroipa nie zagra w finale to będzie to wręcz skandal na skalę niewyobrażalną. Cieszy mnie awans Burkina Faso, a teraz życzę im zwycięstwa w finale i pójścia w ślady Zambii jeśli chodzi o sprawianie niespodzianki. Szkoda, że gol Nakoulmy nie został uznany, bo zostałby bohaterem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lut 2013, 23:19

Obejrzalem II polowe dogrywki. To byl niesamowity kwadrans. Fajnie, ze wszystko skonczylo sie happy endem i Nakoulmy sa w finale :)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 07 lut 2013, 9:07

Burkina Faso w finale :jupi: Ogólnie finałowa para super. I wiadomo, że Burkina to musi wygrać 8)

Awatar użytkownika
nauro
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nauro » 07 lut 2013, 16:57

Sędzia półfinałowego meczu pomiędzy Burkina Faso a Ghaną, Tunezyjczyk Slim Jedidi, za szereg błędów, jakie popełnił, został zawieszony do odwołania.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 07 lut 2013, 20:59

i dobrze, imbecyl, ale Bóg czuwał nad sprawiedliwością. Ogólnie te karne miażdzące dla Burkiny bo bramkarz niemal wszystkie karne miał w rękach. :D

Teraz to świat usłyszy o Burkina Faso. Będę oglądał finał i mam nadzieje że bedzie to samo co przed rokiem w wykonaniu Zambii. Jest pierwszy finał, może będzie pierwszy puchar.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lut 2013, 1:13

Podbijam temat - Nakoulma na pewno zdobędzie medal mistrzostw kontynentu - czy w polskiej lidze grał kiedykolwiek zaowdnik z medalem mistrzostw kontynentu? Ciekawi mnie to.

Awatar użytkownika
nauro
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nauro » 08 lut 2013, 1:48

wydaje mi się, że nigdy. Przynajmniej, jeśli chodzi o piłkę seniorską.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 lut 2013, 2:10

Ebi, a medal MŚ też może być? Bo pewnie prawie cała polska kadra z 1974 i 1982 grała u nas :P

O, znalazłem - Kalu Uche, PNA 2010, brąz z Nigerią. Z tymże wtedy już dawno ex-piłkarz Wisły.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lut 2013, 14:45

rzeznik pisze:Ebi, a medal MŚ też może być? Bo pewnie prawie cała polska kadra z 1974 i 1982 grała u nas :P

O, znalazłem - Kalu Uche, PNA 2010, brąz z Nigerią. Z tymże wtedy już dawno ex-piłkarz Wisły.

No właśnie nie MŚ, bo wiadomo, że medalistów mieliśmy.

Kalu Uche zdobył medal będąc już dawno za Polską (a kiee\dy grał w Wiśle nie był jeszcze medalistą).

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 lut 2013, 23:15

W 2004 Ekwueme był członkiem kadry na Puchar Narodów Afryki 2004 . Zagrał tam w 3 meczach jako lewy pomocnik – grupowym z RPA (4:0), półfinałowym z Tunezją (1:1 i 3:5 w karnych) oraz o 3. miejsce z Mali (1:0) i przywiózł z tej imprezy brązowy medal. W tym samym roku grał także w niemal wszystkich meczach kwalifikacyjnych do Mistrzostw Świata w Niemczech, pomimo tego, że przez pół roku pozostawał bez klubu.
tylko trudno mi powiedzieć czy grał wtedy jeszcze w Wiśle Płock czy już w Grecji, bo chyba w zimie przeszedł do Arisu.
W sezonie 2003/2004 zagrał w 11 meczach, a z Wisłą zajął 5. miejsce w lidze. Latem 2004 wyjechał na wakacje do ojczyzny, ostatecznie zerwał kontrakt z klubem z Płocka. Nie dostał jednak pozwolenia na znalezienie sobie nowej drużyny do stycznia 2005. Podpisał wówczas kontrakt z Lechem Poznań, ale zaraz potem wyjechał do Grecji.

Awatar użytkownika
nauro
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nauro » 09 lut 2013, 21:58

janop pisze:Mała powtórka z ubiegłego roku. Mali znów pokonała Ghanę i kończy z trzecim miejscem. Ghana obok WKSu najbardziej zawiodła. Jutro finał i mam nadzieję, że będziemy oglądać dobry mecz zakończony zwycięstwem Nigerii ;)
Również mam nadzieję, że będziemy oglądać dobry mecz, ale ja życzę wygranej Burkina Faso.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 lut 2013, 20:48

Burkina Faso jak dalej będzie grać taki radosny i beztroski futbol to nadzieje się na kon trę i będzie po jabłkach. Inna sprawa, że gol by się przydał :D Może Nakoulma?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 691
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 lut 2013, 20:58

Poziom meczu fatalny. Radosna kopanina i tyle. Najciekawsze są muchy inne owady co jakiś czas przelatujące przed kamerami. Africa :afro:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”