Filmy - Strona 134

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Jakie filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 05 lut 2013, 19:09

Ja natomiast mam dość mieszane uczucia co do Flight. Bardzo lubię filmy z Washingtonem, ale tu mi jakoś nie zaimponował. W ogóle sam wątek z pijącym pilotem latającym na haju i wciąż pijanym wydał mi się słaby, nie mówiąc o locie w pozycji "inverted". Goodmana też bardzo lubię, ale ma w tym filmie raczej małą rolę, a szkoda, chociaż jego postać też jakoś dupy mi nie urwało. Też nie chce spoilerować za bardzo, ale film poczułem tak naprawdę dopiero na przesłuchaniu i tu wyszedł stary dobry Danzel. Generalnie to film spoko, ale bez większego szału.

Przynajmniej goła baba była. Swoją drogą to Velazquez z (bodaj Catalina My Name is Earl) więc jest radocha.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lut 2013, 23:41

metol pisze:W ogóle sam wątek z pijącym pilotem latającym na haju i wciąż pijanym wydał mi się słaby, nie mówiąc o locie w pozycji "inverted"
No wiesz ... popijał sobie, ale żeby był pijany to chyba nie :) ten odwrócony lot może rzeczywiście nie pasuje, ale np. w takim Bondzie są większe kwiatki, a przeważnie się fajnie ogląda. Głównie chodziło o sam problem pilota, który niby jest bohaterem, ale do czasu. Goodman mi się podobał, bo on mi się zawsze podoba :P
metol pisze:Przynajmniej goła baba była.
To chyba Sznajder zauważył, jak go spytałem o pozytywy z filmu :lol:

Ogólnie to ... przejrzałem sobie ten temat po łebkach (dyskusja Bartka z busa z petrem o Di Caprio naprawdę wciągająca :smile2: ) i kilka filmów znalazłem, które tu ludzie polecali, a których jeszcze nie widziałem.
Zaraz się zabieram za True Grit, albo Unthinkable jeszcze nie zdecydowałem :]

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 lut 2013, 23:46

fieldy pisze:Unthinkable
Dobry film. Jeśli chodzi oglądałeś Wróg numer jeden, to ten tez powinieneś zaliczyć. Porównasz sceny tortur. A SL Jackson to jeszcze większy skurwysyn niż w Pulp Fiction :D
fieldy pisze:dyskusja Bartka z busa z petrem o Di Caprio naprawdę wciągająca
Nie moja wina, że on taki był/jest :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2013, 8:05

Byłem wczoraj na Poradniku Pozytywnego Myślenia i muszę przyznać, że całkiem nieźle to wyszło. Niby historia prosta, miłość, taniec, choroba + happy end, ale dzięki dobrej grze aktorskiej przenieśli to wszystko na wyższy poziom. Lawrence była tak elektryczna, że nie szło od niej wzroku odlepić, świetna rola.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2013, 11:43

Ja za to oglądałem Argo i muszę polecić. Ben Affleck zekranizował naprawdę bardzo ciekawą autentyczną akcję CIA. Fabuła zaczyna się gdy po rewolucji islamskiej we wcześniej dość postępowym Iranie obalona zostaje placówka dyplomatyczna USA. Kilku dyplomatów uciekło, ale trzeba ich jakoś odbić z wrogiego stanom reżimu. Pomysł na operację jest bardzo zaskakujący: udajmy, że to ekipa filmowa! W tym gatunku (planowana w szczegółach akcja, potem bardzo emocjonująca realizacja gdzie do końca warzy się ostateczny wynik, aż w końcu wszyscy wiemy, że i tak się uda) nic nowego wymyślić się nie da, ale film jest naprawdę dobry. Dobrze zagrany, nie ma przestojów, nie jest jednym z tych hollywoodzkich produkcji, gdzie tempo jest tak szybkie, że już człowiek przestaje rejestrować fabułę, a jedynie gapi się na efekty (Avengers!), o ciekawej fabule. Dodać też można, że jest bardzo dopracowany pod kątem scenografii, wyglądu i ubiorów postaci, którzy naprawdę wyglądają jak z 1980 roku, powtórzenia słynnych zdjęć ze wspomnianej rewolucji gdy obalono Szacha.
Dobre kino. Affleck jako reżyser nie zawodzi, ale po Mieście Złodziei czy przede wszystkim Buntowniku z wyboru w ogóle mnie to nie dziwi.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 lut 2013, 18:26

Affleck nie reżyserował Buntownika z wyboru.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2013, 19:10

Fakt, napisał tylko scenariusz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 lut 2013, 2:26

Właśnie obejrzałem sobie Atlas Chmur. Wszystko fajnie, pięknie, ale nie mogę znaleźć czym łączy się historia dziennikarki z krytykiem ...

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 lut 2013, 10:29

polecicie cos na walentynki?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lut 2013, 10:40

Drogówka.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 lut 2013, 11:56

mam na myśli film który można obejrzeć w domowym zaciszu

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lut 2013, 12:00

Poradniku Pozytywnego Myślenia obejrzyjcie. Daleko mu do klasycznego rom-komu, więc nawet jeśli nie lubisz gatunku miło spędzisz czas, a mimo wszystko opowieść o miłości.

szczena125
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczena125 » 13 lut 2013, 12:01

Dla Niej Wszystko z Russelem Crowe,chociaż ten film ma pare lat i możliwe ze widziałeś.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 lut 2013, 12:04

(L)oczkerson pisze:Poradniku Pozytywnego Myślenia obejrzyjcie. Daleko mu do klasycznego rom-komu, więc nawet jeśli nie lubisz gatunku miło spędzisz czas, a mimo wszystko opowieść o miłości.
Polecałem to ostatnio Magdzie, to ona nie chce :P Dla niej najlepiej jakiś horror, a potem kuźwa boi się wieczorem sama wracać... I weź tu zrozum kobietę...

Dlatego dokonałem idealnego wyboru i w ostatnią sobotę zamiast romantycznego filmu obejrzeliśmy Real - Sevilla/Depor - Granada :smoke:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 lut 2013, 12:11

Aker a w jakiś konkretny gatunek celujesz? :D Też miałem Ci zaproponować Poradnik Pozytywnego Myślenia, wydaje się w sam raz :D

Ostatnio w telewizji nadziałem się na:

Wrestling Ernest Hemingway

Obrazek

Starszy (1993r), mało znany film a ciepły z całkiem mądrym przesłaniem, bardzo przyjemnie mi się go oglądało. I zdziwiłem się mocno kiedy zobaczyłem, że ma tak mało ocen w Internecie.

To faktycznie horror bart, szczególnie dla Sevilli ;)

szczena dobrze gada, The Next Three Days z Russelem C daje radę, baaardzo fajny film a motyw kiedy wchodzi nutka Moby'ego (Mistake) rządzi :wink: No i plus jest taki, że film, który powinien spodobać się każdemu bo jest w nim i intryga, i miłość, i akcja, śmiało można oglądać z dziewczyną. Ja go nawet puściłem kiedyś rodzicom przy okazji wizyty w domu i też byli bardzo zadowoleni ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”