Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 834

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lut 2013, 15:46

Tylko z Gastonem zwanym pieszczotliwie krakiem jest taki numer iż jego gra w tym sezonie była spowodowana stylem Świętych. Mi sie styl świetych podobał od 1 meczu z nami.Mieli fatalna obrone i smiesznego bramkarza ale grali piłką- pomysłowo po ziemi i składnie.Niestety prosta wymówką był styl świetych ..bo to nowicjusz więc pewnie gra piłka na wyskości min 20 metrów :lol: .
Naprawde polecam oglądac Świetych i niektórzy się mocno zdziwią.Powótrze raz jeszcze- pare osób mi podpadło.Rzuciło hasłem że to styl Świętych(loczek and Doktor) powoduje taką gre Gastona.Pytam sie k... jaki styl? I to mi zarzucano że Seria A nie oglądam :foch:

Co do meczu- 3 punkty bedą marzeniem..12 to juz całkiem sporo.jednak przeczuwam jakiś remis który nie będzie najgorszy mimo wszystko.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 lut 2013, 16:11

De Gea - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Valencia, Jones, Cleverley, Giggs - Rooney, Van Persie

subs: Amos, Anderson, Smalling, Hernandez, Carrick, Nani, Welbeck

Mocny skład, nie ma kalkulowania. Zobaczymy jak sobie poradzimy bez Carricka w środku, na szczęście jest na ławce czyli ze zdrowiem wszystko ok.

Kagawa, Young i Rio poza składem. Japończyk i Ferdinand pewnie oszczędzani na środę. Nie pozostaje nic innego jak dzisiaj zgarnąć 3 punkty choć będzie ciężko. Aha, Fellaini w wyjściowym składzie Evertonu :?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lut 2013, 16:17

Troche dziwne bo Kagawa do orłów defensywy nie należy a z rozpiski widać że jest szykowany na Real.Rio wiadomo 2meczy z rzedu nie zagra a jego doświadczenie będzie kluczowe.Carrick wkoncu wolne.

Wystawiamy głowne działa w ataku...cóż trzeba wydrapać te 3 punkty.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 lut 2013, 16:22

Everton praktycznie jak z Villą: Howard, Jagielka, Baines, Distin, Neville, Gibson, Mirallas, Pienaar, Osman, Fellaini, Anichebe

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 lut 2013, 16:23

No to trzeba zobaczyć co tam na Stretford . Everton w tabeli napiera, więc musi być ciekawie ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 lut 2013, 16:45

Skład jest mocny i optymalny. Jedyna rzecz, która martwi to pomoc, trochę się obawiam, że para Jones-Clev wspomagana przez Giggsa może się pogubić i nie zapanujemy nad środkiem pola. Jones daje więcej siły w środku i to może być dla niego swoisty test przed Realem, brakuje Carricka lub kogoś innego kto dyktowałby tempo ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy. Skład jest na tyle mocny, że mamy prawo oczekiwać zgarnięcia pełnej puli mimo, że po drugiej stronie będzie mocny rywal. Nie ma co gdybać i zapeszać...ale perspektywa 12 pkt przewagi i w następnej kolejce mecz City - Chelsea kiedy my gramy z QPR brzmi wręcz bajkowo. No ale pożyjemy, zobaczymy, czeka nas dziś cholernie ciężki mecz, to raczej nie ulega wątpliwości. Dość powiedzieć, że przegraliśmy w lidze w tym sezonie 3 razy, ze Spurs, Norwich i Evertonem właśnie.

Mourinho jak u siebie :lol: Wywiady dla MUTV, przybijanie piątek z fanami, autografy. Oby w środę po meczu nie był w takim dobrym humorze.

Distin wypada po rozgrzewce, za niego Heitinga.

Obrazek

Od Evertonu w hołdzie dla ofiar Monachium. Naprawdę trudno nie lubić tego klubu.

No i to już kibice MU:

Obrazek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lut 2013, 19:47

21 sezonów z Golem w Prem :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: 8) fenomen.

Kurde kiedyś Giggs odżył w środku 8) .teraz odżył na skrzydle...to chyba 1 gol skrzydłowego od...... :lol: Naniego ze Spursami? :roftl3:

Spokojny mecz, cieszą jak cholera te 3 oczka.12 punktów przewagi, mecz z City na OT. Jak nie wygramy majstra to mnie przez długo czas nikt tutaj nie zobaczy

Edit: kolejny gol Bebe w Portugali :mrgreen: :mrgreen: facet przez pol roku strzelil wiecej niz chyba nasi wszyscy skrzydłowi

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 lut 2013, 20:01

Nikt nic nie pisze więc post pod postem.

12 pkt przewagi :jupi: :jupi: :jupi:

Daleki jestem od pisania, że tytuł jest nasz ale jesteśmy na najlepszej drodze żeby go odzyskać. Każde kolejne zwycięstwo będzie nas do niego znacząco zbliżać. Zostało 12 kolejek do końca ligi i na ten moment możemy przegrać aż 4 mecze zakładając, że nadal utrzymamy świetny bilans bramkowy i City wygra wszystko do samego końca co jest wątpliwe. Oczywiście w takim klubie jak MU nigdy się nie zakłada porażki ale sama świadomość naprawdę sporej już przewagi pozwala z optymizmem patrzeć w przyszłość. Teraz tylko nie ulec emocjom, nie dać się rozluźnić jak to miało miejsce w końcówce poprzedniego sezonu i dalej robić swoje.

Spokojne spotkanie, dużo spokojniejsze niż przewidywałem, szybka bramka Giggsa praktycznie ustawiła nam mecz. Walijczyk strzelił 21 gola w 21 kolejnym sezonie PL (od początku jej istnienia w takiej formie) i 23 gola w 23 kolejnym sezonie gry w piłkę na najwyższym szczeblu. Takie liczby robią wrażenie. Everton sprawił, że dziś kilka razy zakotłowało się pod naszym polem karnym ale generalnie nie było powodów do nerwów. Bardzo podobało mi się zaangażowanie z jakim graliśmy, szczególnie w obronie. Z przodu mam wrażenie, że ostatnio straciliśmy trochę płynności w akcjach i za często piłka nie była grana w tempo ale generalnie wpadły 2 bramki a przy pewnej dozie szczęścia mogły wpaść 2 kolejne więc nie mam zamiaru z tego powodu dzisiaj narzekać. Van Persie IMO nie jest w takim gazie jak jeszcze miesiąc temu ale jak strzela bramkę, asystuje i był blisko kolejnych 2 trafień to grzechem byłoby się go czepiać. Vidić wraca do wysokiej dyspozycji, dzisiaj momentami przypominał tego Serba, który był jednym z najlepszych na świecie. Dzisiaj moim zdaniem najlepszy na boisku. Oby jak najczęściej był w takiej dyspozycji. De Gea co miał wybronić to wybronić. Cała obrona zasługuje dziś na pochwałę, Rafael w dodatku bajeczna asysta przy golu Robina. Środek pola także wbrew moim obawom ogarnął sprawę. Generalnie są dzisiaj powody do mruczenia.

Jest 12 pkt przewagi i nadal po prostu musimy robić swoje. W następnej kolejce (dopiero 23.02) jedziemy na wyjazd z QPR gdzie ostatnio już nie jest o 3pkt tak łatwo jak jeszcze niedawno o czym ostatnio przekonało się City ale Obywatele grają z Chelsea więc teoretycznie jest szansa na powiększenie przewagi. No to teraz danie główne i mecz z Realem, zobaczymy na ile naprawdę stać nasz zespół w Europie :mrgreen:

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 10 lut 2013, 20:56

Walijczyk strzelił 21 gola w 21 kolejnym sezonie PL (od początku jej istnienia w takiej formie)
A taki Obi Mikel w siódmym sezonie w Chelsea czeka na pierwszego gola w PL :lol:

Awatar użytkownika
Lucas07
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lucas07 » 10 lut 2013, 23:32

Obi Mikel ma jednak trochę inne zadania na boisku niż Giggs ;).

No i jest +12 nad City co wydaje się olbrzymią przewagą, na weszło już piszą o tytule, ale po przygodach z poprzedniego sezonu się jeszcze wstrzymam. Wygląda to znakomicie, ale nie będę jeszcze szukał na allegro napinkowych koszulek nawiązujących do 20. tytułu, bo tak zachowywałem się pod koniec poprzedniego sezonu i dostałem pomarańczkę.

Dzisiejszy mecz bardzo dobry, tzn. gra jak gra, bo wiadomo, chodziło o wygraną jak najmniejszą siłą i to się udało, Wielki Sir Alex Ferguson kapitalnie to wszystko rozegrał. Po pudle Persiego na początku niezwykle się bałem, przed meczem też czułem jakąś wpadkę, a tu proszę, pewne i zaskakująco łatwe trzy punkty.

To teraz można się skupić na Realu :).

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 10 lut 2013, 23:37

Lucas07 pisze:Obi Mikel ma jednak trochę inne zadania na boisku niż Giggs ;).
Oh, ale ja nie wymagam, żeby strzelał jak Giggs, ale raz na siedem sezonów mógłby coś trafić...

Z całym szacunkiem dla United, ale Premier League dawno nie była tak słaba. Pokazuje to dyspozycja drużyn w lidze, wyniki w pucharach - ciężko to zanegować...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 lut 2013, 20:06

Man Utd: De Gea; Jones, Vidic, Smalling, Buttner; Young, Cleverley, Anderson, Valencia; Hernandez, Welbeck
Man Utd Subs: Lindegaard, Ferdinand, Giggs, Carrick, Nani, Kagawa, RvP

Awatar użytkownika
Lucas07
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lucas07 » 18 lut 2013, 23:47

Obrazek

Ciekawe czy Phil będzie mógł grać w rewanżu z Realem, na Bernabeu wykonał fantastyczną pracę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 lut 2013, 0:02

Jones :suicide:

Co do meczu to kontuzja Jonsa pomogła nam wygrać mecz bo wszedł zdecydowanie najlepszy na boisku Nani. Słupek gol asysta i wiele fajnych akcji , miałby kolejna asyste ale Welbs po raz 1000000000 pokazał że jak ma piłke w polu karnym to odstawi jakąś konine(dzisiej przeszedł samego siebie :mrgreen: ) LAV cofniety do obrony zagrał ładnie i fajnie wspomagał Naniego, prawa strona wygrała nam ten mecz.

Kolejny słabiutki mecz Smalla.Vida tez średnio choć pare kluczowych głowek wygrał.DDG na przedpolu znowu słabo choc trzeba przyznać że Shorey kapitalnie bije te rożne(w lidze z nami to pokazał w tym szalonym meczu).Buttner poza wrzutkami jest słaby i chaotyczny.

Ciekawe czy Jones sie wykuruje na Real. Roo jak zwykle złamał paznokieć i nie wiadomo czy zagra z QPR.

W kolejnej rundzie Middles/Chelsea na OT.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lut 2013, 18:35

Lista zawodników Manchesteru United i ich wiek, kiedy debiutował Ryan Giggs.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”