FMy - Strona 704

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lut 2013, 11:19

Miałem wrzucić wczoraj, ale nie miałem już ochoty włączać kompa i się bawić.

Tutaj macie mój terminarz. Szału nie ma, bo to była moja pierwsza gra na tak niskim szczeblu od kilku lat. Zanim przyzwyczaiłem się i wyciągnąłem wnioski, to trochę po dupie się dostało.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tabela:
Obrazek

No i kilku moich grajków. NIe wklejam tutaj wiosennych wypożyczeń, bo to bez sensu.
Obrazek
Obrazek

W trakcie sezonu pozyskałem go za darmo. Nie wiem czemu przyszedł, bo pierw nie chciał, ale zrobil mega różnicę. Lubi grać indywidualnie, dużo widzi i gdy trzeba to podaje lepiej ustawionemu koledze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Król strzelców League One.
Obrazek

Tutaj trzech juniorów, którzy w trakcie sezonu dołączyli do u18. Planuję ich w Championship wprowadzić do zespołu. Na pewno wylądują w kadrze.

Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 lut 2013, 13:24

Chłopaki może ktoś zechciałby się jutro w nocy zmierzyć z moim Newcastle??

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lut 2013, 13:31

Co masz na myśli? On-line?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 lut 2013, 13:39

No meczyk on-line :) Chyba można normalnie importować swoje drużyny w 13' nie?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lut 2013, 13:45

Nie wiem, ostatni raz po sieci grałem bodajże w wersji 2007, więc trudno cokolwiek powiedzieć :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 lut 2013, 16:21

Jak będzie tak sytuacja wyglądała to chyba nie pogram w FM nowego. Otóż możliwe, że mój laptop nie wyrabia choć z drugiej strony nie wydaje mi się. Nie podejrzewam, że gra obecna ma dużo większe wymagania niż poprzednia. Otóż jak gram ok. godziny lub ponad to laptop traci obraz. Nic się nie da zrobić. Laptop się strasznie przegrzewa z lewej strony. Jak jest włączony cały dzień i siedzę tylko na necie to żadnych problemów nie ma. Jakaś rada :?:

W weekend kupuje chłodziarkę do laptopa. Może rozwiąże mi to problem.

e:Milanem długo nie ujadę.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2013, 16:33 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6653

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lut 2013, 16:27

Ja posprzątałem dysk, defragmentacja i inne pierdoły i znacząco przyspieszył. Też mi się wyłączał po dłuższej grze, może nie w FM, ale w takiego Colina starego. Od teraz dbam o to i problemów nie ma. Możesz też oddać do czyszczenia, pewnie sporo kurzu się zebrało.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 lut 2013, 16:29

Wystarczy kupic sobie sprezone powietrze i spryskac nim urzadzenia chlodzace. Dodatkowo jezeli zawsze ci sie laptop grzeje, warto zainwestowac w podkladke chlodzaca pod laptopa.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 lut 2013, 16:50

Mi sie grzal od samego zakupu, dlatego nabylem podkladke firmy Zalman (z tego co sie orientuje dobra marka) od tamtej pory 5-10 stopni mniej na podzespolach.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 lut 2013, 16:58

Nienormalna gra. Wygrywam 2:0 kończy się 2:3. Wygrywam 3:1 kończy się 3:4.

Nie uciągnie w to długo.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 lut 2013, 17:13

A ja muszę powiedzieć, że gra jest genialna, po wielu perypetiach wreszcie przekonałem się do tej edycji. Grając Tottenhamem (mistrzostwo w pierwszym sezonie i dalej już nie chciało mi się grać, bo to było już bez sensu :P ) stworzyłem jedno ustawienie, które chyba będzie towarzyszyć mi podczas wszystkich karier w Anglii. Ktoś pisał, że 4-4-2 się nie sprawdzi, muszę temu zaprzeczyć, co więcej, zrezygnowałem z jakichś rozgrywających, defensywnych pomocników, schodzących napastników i innych tego typu udziwnień i gram prostym ustawieniem z klasycznymi skrzydłowymi starego typu (śmigają przy linii, ale mają trochę swobody, więc dryblują często do środka), dwoma napastnikami (jeden jest takim snajperem, drugi ma grać trochę za jego plecami i zgrywać do niego piłki z dośrodkowań, ale ten bardziej defensywny zwykle strzela więcej goli), dwoma box to boxami, którzy mają zapierniczać od pola karnego do pola karnego, generalnie muszą być piłkarzami (lubię to określenie) mobilnymi i radzić sobie w każdym aspekcie rzemiosła. Obrona klasycznie - środek jak to środek (nie ma żadnych Pique'ów, czy innych Thiagów Silvów wyprowadzających piłkę - laga do przodu i pozamiatane, a nie jakieś pierdzielenie się), boczni zapierniczają, aby dośrodkowywać (stąd też może te zejścia skrzydłowych, bo latający jak szaleni BO wystarczają w bocznych rejonach boiska w akcjach ofensywnych). I co najważniejsze - to się sprawdza, bo moje zamysły są realizowane - środkowi obrońcy są wysunięci i atakują rywala już w okolicach połowy boiska (przez to tracę sporo bramek, ale o dziwo - bez przesady), skrzydłowi dużo asystują, ale swoje też strzelają, napastnicy nakurwiają bramki, środkowi pomocnicy są wszędzie (mają zresztą najwięcej km przebiegniętych w sezonie, jakimkolwiek klubem bym nie grał). Jest moc.

Zacząłem Tottenhamem, gdzie strzeliłem 99 goli, straciłem 46, a mistrzostwo zdobyłem w ostatniej kolejce i to dzięki różnicy bramek. I to by było na tyle.

Fajniej gra się Notts Co. Chłopcy są mocno ograniczeni pod względem piłkarskim, ale 99 pkt w League 1 dało mi zwycięstwo i awans. Fajnie gra czarnulek Showunmi, który jest silny, (w miarę) szybki i na tym jego atuty się kończą :P Przed sezonem Championship poszalałem i sprowadziłem kilku fajnych piłkarzy - Campbella z NUFC na wypożyczenie (fajnie wygląda pod względem atrybutów, ale gra dość chimerycznie), czarnego Norwega z City (i ma naprawdę "czarne" atrybuty, bo jest przechuj fizycznie, a i technicznie, o dziwo, daje rade [Ibrahim go zwą]), a na skrzydle pomyka teraz Pennant, którego kontrakt z rzeźnikami się skończył, przez co wylądował w klubie, w którym stawiał pierwsze kroki. I to jest chyba największa indywidualność tego zespołu :wink: Może się utrzymam, może nie, na razie po kilku kolejkach (po pięciu dokładnie) mam 2 wygrane, remis i 2 porażki, odpadłem też z COC, ale tym się nie przejmuję, przecież zdobędę FA Cup.

Jest moc :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lut 2013, 17:54

Fuck. Wkurzające są te pozwolenia o pracę. Znajduję Meksykańca co ma gra w swojej juniorskiej reprezentacji, ma zajebiste statsy, jaram się, że przyjdzie, a tutaj mu nie dają pozwolenia o pracę...

Da się jakoś to przeskoczyć?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 lut 2013, 17:59

Klub partnerski w Chorwacji wypozyczasz na 2-3 lata i wraca z paszportem Unii.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lut 2013, 18:04

Gall pisze:Klub partnerski w Chorwacji wypozyczasz na 2-3 lata i wraca z paszportem Unii.
Hohohoho! Stary ja na gwałt potrzebuję ludzi co potrafią kopać w kierunku bramki. :twisted:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 lut 2013, 18:07

Ja sprowadzilem jakims cudem Kamerunczyka 16 lat bez paszportu UE ale na kontrakt juniorski. Nie moge teraz przedluzyc na profesjonalny bo nie dostaje pozwolenia :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”