Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 974

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 19 lut 2013, 15:55

coraz częściej pojawiają się plotki nt. nowego trenera Interu..

pojawiają się tu 3 nazwiska (o Figo nie wspomnę bo to raczej nierealny wymysł portugalczyków): Simeone, Blanc i Mazzari. Simeone o ile mi wiadomo niedawno przedłużył kontrakt, w Blanca raczej nie wierzę, natomiast Mazzari? Jestem jak najbardziej za ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lut 2013, 15:58

Simeone jeszcze nie przedluzyl kontraktu, ale ma to zrobic w ciagu najblizszych dni.

Co ciekawe Cholo powiedzial, ze kiedys wroci do Interu, wiec zapewne predzej czy pozniej zasiadzie na stanowisku trenera FCI, choc jeszcze nie teraz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 lut 2013, 17:10

Obecna polityka jest chyba taka, zeby zmieniać trenerów dopóki nie "zażre". Jest to jakas metoda, bo moze w koncu pojawi ktos taki jak Conte w Juve. Tylko, ze to wcale nie musi prędko nastąpić, a kolejni zawodnicy coraz prędzej zbuduja sobie pozycje silniejsza od kazdego nastepnego szkoleniowca. Na moje oko to złe, powoli stajemy sie druga Chelsea (taka dla ubogich, juz widze jak Inter grałby kupujac Hazarda czy Mate :P), gdzie kazdy nastepny trener bedzie musiał przechodzic szybki kurs lawirowania miedzy wielkimi oczekiwaniami wlaściciela a dogadaniem sie z tzw. "szatnia", troche ograną, wygraną i niekoniecznie zmotywowana do dalszych sukcesów. Patrzcie na Guarina. Chłop jest absolutnym liderem Interu, ale ostatnio jakby w ogole nie brał udziału w grze defensywnej, a wyraźne zespoł tego potrzebuje. Odkad gra tuż za napastnikami w ogole go nie interesuje go bieganie w druga strone. Coś jest nie tak z jego nastawieniem, bo nie sadze zeby nikt mu nie zwrocił uwagi na jego udział w defensywie w takim meczu jak z Violą. Tak naprawde jest na poczatku drogi do bycia gwiazdą, a juz wiedzac jak ważna postacia jest dla gry ofensywnej Interu na boisku sam wyznacza sobie role. A przeciez jaki z Kolmubijczyka ofensywny pomocnik? Silny jak tur robotnik środka pola z umiejetnoscia dobrego podania, gry kombinacyjnej i kurewskim młotkiem w nodze. Jest bardzo potrzebny, ale o zrobieniu z niego ofensywnego pomocnika zadecydowała potrzeba chwili, jego uniwersalność i "bezrybie" na tej pozycji. Jak drużyna jest w defensywie to on jest potrzebny w defensywie. Zaden z niego generał druzyny czy wirtuoz, na którego mają pracowac inni. Przez kilka dobrych meczów nie stał sie nagle Ozilem czy Xavim!

Moim zdaniem kluczowe z punktu widzenia przyszlosci klubu to cierpliwosc i konsekwencja oraz pokazanie, ze to nie piłkarze rzadza w klubie. Wlasnie z tego punktu widzenia zwolnienie Stramacciniego moze umacniac pozycje graczy, którzy absolutnie w pierwszej kolejnosci zasłuzyli na zjebe po meczach ze Sieną czy Fiorentiną. To pierwsza robota Włocha w seniorskiej piłce, on musi popełniac błedy - podkresla to nawet Capello. Mozna go troche porównac do mlodego lekarza, który wyciał kilka wyrostków robaczkowych i chwile pozniej nagle samodzielnie musi przeszczepic serce. Fakt, Andrea troche za dużo miesza z tymi ustawieniami, nawet zawodnicy mogą byc skołowani i nie nadążac za trenerem, chyba tez po tej dobrej serii za bardzo zaufał drużynie i byc moze dał sobie wejść na głowe, ale jesli sie pomylił to powinien dostac szanse do wyciagniecia wnioskow i naprawy. Biorąc pod uwage w jakiej sytuacji przejął Inter: odbywa sie tzw. zmiana warty, a sadzac po kolejnych ruchach to duze znaczenie w kwestii nowych zawodnikow ma ich cena i wiek, wiec wracajac do poprzedniego porównania, on te operacje wykonuje w szpitalu polowym w samym centrum wojny. Gra jest niestety coraz gorsza i tu zawsze zwolennicy zmian będą mieli racje i jesli zapadnie taka decyzja to i trudno do Morattiego bedzie miec pretensje. Jednak w tej chwili powinien dostac wsparcia od Morattiego, przynajmniej do konca sezonu. Zreszta teraz nie zakontraktujemy nikogo poważnego, wiec w lecie znowu bedzie ta sama historia. Media w kazdej sytuacji beda go zwalniac i zatrudniac innych - taka ich rola. Nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem Stramaccioniego, ale następny trener trafiajac do Interu będzie musiał wyeliminowac te same rzeczy i tez bedzie potrzebować czasu. Chyba, ze Inter zatrudni jakiegos cudotwórce albo wizjonera. Stramaccioni ma te przewage nad ewentualnym następnym szkoleniowcem, ze przynajmniej w teorii wie co nalezy zmienic. Warto pamiętać, ze zmiana nie musi byc wcale zmianą na lepsze, a juz gdzies tam powoli Inter balansuje na granicy smiesznosci i powagi, jako ewentualny pracodawca dla poważnych szkoleniowców.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lut 2013, 19:56

W Cluj emocje jak na rybach.

Szkoda, ze wszyscy przeciwnicy Interu nie sa na poziomie Rumunów. Mecz bardziej przypomina sparing. Cassano wyglada jak oldboj (miejmy nadzieje ze to taktyka oszczedzania sil przed derbami), Ricky Alvarez jak Ricky Kaka za najlepszych czasów, a Guarin strzelił dwie najłatwiejsze bramki w sezonie. Cluj musi strzelic 5 bramek by awnasowac, wiec rywalizacje mozna uznac za zakonczoną.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 lut 2013, 19:58

Jak już pisałem:
warto zauważyć też kolejną dobrą zmianę Rickyego - może czasem okazać się poważnym (i nieoczekiwanym) wzmocnieniem pod koniec sezonu.

Ricky mnie coraz bardziej przekonuje. Dzisiaj w pierwszej połowie praktycznie 2 bramki dzięki niemu - wygląda na to, że w końcu poczuł się pewniej i od razu widać to na boisku - pytanie tylko, czy Strama jest w stanie dać mu odpowiedni kredyt zaufania, czy też dalej będzie grywał ogony.

edit: no i w tym momencie w naszej pomocy aż trzech graczy z rocznika 94' - kto to w ogóle jest ten Simone Pasa ?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lut 2013, 20:30

Wiesz, na tle Cluj to i Pereira wygląda jak z innego piłkarskiego swiata. Problem Ricky'ego jest znany. Wszyscy wiedza ze ma maniane i ładnie prowadzi piłke przy nodze, tylko jest za słaby fizycznie i za wolno "kojarzy" jak na wymagania Serie A. Strama go zdjął, wiec istnieje duza szansa ze zagra z Milanem. Bedzie miał kolejna szanse by udowdnic, ze jednak sie przystosował do warunków panujacych we Wloszech.

Chłopak jest młody, ma papiery by zmeżniec w słabszym klubie w Turcji lub w lidze portugalskiej czy rumuńskiej, stac sie tam gwiazda i pozniej zostac więcej niż niespełnioną nadzieją.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 lut 2013, 22:33

Babel pisze:Wiesz, na tle Cluj to i Pereira wygląda jak z innego piłkarskiego swiata. Problem Ricky'ego jest znany. Wszyscy wiedza ze ma maniane i ładnie prowadzi piłke przy nodze, tylko jest za słaby fizycznie i za wolno "kojarzy" jak na wymagania Serie A. Strama go zdjął, wiec istnieje duza szansa ze zagra z Milanem. Bedzie miał kolejna szanse by udowdnic, ze jednak sie przystosował do warunków panujacych we Wloszech.

Chłopak jest młody, ma papiery by zmeżniec w słabszym klubie w Turcji lub w lidze portugalskiej czy rumuńskiej, stac sie tam gwiazda i pozniej zostac więcej niż niespełnioną nadzieją.
ja wiem, że to tylko Cluj, ale Ricky pokazuje się z dobrej strony już od prawie miesiąca. Zasługuję na większy kredyt zaufania. Po prostu wierzę, że to niekoniecznie już jest klapa trasnferowa ;)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 lut 2013, 8:13

Sytuacja jest o tyle irytujaca, ze Inter z obecnego sezonu to druzyna prawie pod kazdym wzgledem lepsza od zeszlorocznej. Tymczasem sezon moze zakonczyc sie podobna katastrofa.

Przypomne, ze rok temu w ataku gral taki pseudopilkarz jak Zarate wspieramy emerytem Forlanem. Teraz mamy bardzo udany transfer Palacio i Antka, ktory nawet na stojaca cos tam potrafi zrobic, od czasu do czasu. Na pewno zakup srodokowego napastnika bedzie latem priorytetem, chociaz osobiscie nie jestem przekonany na 100% czy Icardi tutaj sprosta roli nastepcy Milito.

W drugiej linii mamy wojownika Gargano, ktory moze i bywa irytujaca ze swoimi niecelnymi podaniami, ale takiego zadaniowca strasznie przez ostatnie dwa lata brakowalo. Nareszczie jest ktos do pressingu, nekania rywala przez niemal 90 minut, Mamy tez w rezerwie Gabiego, ktory rowniez ta role wypelnial imo w sposob satsfakcjonujacy. Dodatkowo doszedl Kuzmanovic, ktory stanowi ciekawe uzupelnienie tej drugie linii, charakterystyka chyba najbardziej zblizony do Thaigo Motty, chociaz nie tak utalentowany. Mamy wreszcie przez caly sezon Guarina, ktory jest zawodnikiem nierownym, ale nalezy do najbardziej wartosciowych pomocnikow na wloskich boiskach (ubiegly sezon to przeciez raptem kilka spotkan w kocowce). Czy koniec koncow mamy Cuchu, ktory rozgrywa fajny sezon (poprzedni byl najgorszym odkad trafil w Interze).

W obronie zysalismy Juana, ktory obecnie nie prezentuje sie tak dobrze jak w poczatkowej fazie sezonu, ale jednak jest on obok Ranocchi naszym najlepszym defensorem i o niebo lepiej sie prezentuje niz wybiegajacy sezon temu w podstawie Lucio. Stracilismy jakosc na prawej obronie po odejsciu Maicona. Cesar i Samir to podobny poziom.

W tej calej sytuacji na prawde ciezko jest bronic Stramy. Jestem zdania, ze taki Ranieri z ta kadra awans do LM by jednak wywalczyl. Mecze, jak ten z Fiorentina czy Udine nie sa do zaakceptowania. Najgorsze jest jednak to, ze przyszloroczna LM oddala sie z meczu na mecz coraz bardziej. Wloch musi cos wygrac aby dac MM preteks do zatrzymania go na lawce w przyszlym sezonie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 lut 2013, 10:14

Jezeli przegracie w niedziele przy rownoczesnym zwycietwie Lazio i Violi Wasza sytuacja moze sie znacznie skomplikowac.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 22 lut 2013, 15:24

jak przegramy w niedziele to chyba 'projekt Strama' można będzie zakończyć definitywnie i rozpocząć "projekt Simeone", albo "projekt Mazzarri" ;), bo szans na 3 miejsce już praktycznie nie będzie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 lut 2013, 21:40

Pierwsza podstawowa rzecz, bez której nie można zacząć przyszłego sezonu to kategoryczne wypierdolenie na zbity pysk Gargano, ja nie wiem że jeden dwa dobre mecze mogą zaślepić to ile on strat notuje, jak żyję 26 lat tak nie wdziałem u nas gościa który notuje tyle strat na mecz, to jest pionek i NIE WOLNO z nim kontraktu podpisywać, nerwów nie ma sobie co szarpać na dzisiejszy mecz bo przed sezonem było wiadomo że ten Inter będzie gubił punkty, niekiedy też przez gołowąsa trenera. Zaczną się za chwile spekulacje co do Stramy bo szczerze już wątpię żeby dociągnął do końca sezonu, ale spora też wina Baresiego, gość był asystentem wielu trenerów Interu, i to on powinien pomagać w głównym stopniu drużynie, podoba sytuacja była jak Leonardo prowadził Milan gdzie Tassoti zajmował się taktyką, u nas Baresi to taka sama popierdółka jak cały zarząd.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2013, 23:14

Ciekawe, ze gdyby nie ten pionek to w Interze nie byloby nikogo do czarnej roboty, nikomu niepotrzebnej z punktu widzenia z TV roboty. Zdaje sie tez, ze te kluczowa strate w pierwszej połowie miał kto inny i jakos nie widze takiej reakcji.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 24 lut 2013, 23:18

Ja się smuciłem w derbowym temacie :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2013, 10:27

Babel z Tobą dyskusje nie mają żadnego celu, i tak twierdzisz że ty masz racje ...

trzeba być naprawdę ślepym żeby nie widzieć ile on strat na mecz ! notuje, mieliśmy w swojej historii wielu graczy od tej tzw czarnej roboty, ale żaden nie notował tylu strat na mecz, ja Ci radzę zapuść sobie 1 połowę i spokojnie na luzaka obejrzyj sobie jak Gargano traci, to sie w głowie nie mieści, i uwierz mi na słowo, wolę statystę na boisku który przynajmniej nie będzie tracił niż, takiego walczaka który co piłka to groźna okazja dla rywali. Przy każdym innym trenerze Gargano grałby ogony, i nie dziwi mnie tutaj fakt że Mazzari sadzał go na ławie i pod koniec dopiero wpuszczał, to jest fatalny gracz taktyczny, walki i serca mu odmówić nie można i tego nie neguję, ale gość nie ma prawa grać w takim klubie jak Inter w 1 składzie robiąc tak masakryczne błędy. Jeszcze gdyby te błędy wynikały z tego że ratuje dupe poprzez złe ustawienie kolegi czy coś podobnego, to by te straty aż tak nie bolały, ale sorry Babel on traci w najłatwiejszych sytuacjach. Ja uważam że taki gracz nie ma prawa być w tym klubie, i zdaje się że nie jest to tylko już moja subiektywna opinia, bo coraz więcej kibiców to widzi, no ale Babel ma różowe okulary :wink:

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 25 lut 2013, 10:32

Coco ma rację - Gargano wczoraj był tragiczny. Wolałbym, żeby zamiast niego więcej grał Kuzma, czy też nawet Stanko, bo ciągłe straty Gargano są bardzo irytujące. Tym razem na szczęście bez konsekwencji bramkowych ( a kilka bramek już nam w sezonie zawalił), ale trzymanie go na boisku to sabotaż.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”