Barcelona - AC Milan - Strona 54

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Koper15
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 21 lut 2013, 10:52

Koper15 pisze:Faktycznie, tamten filmik wskazuje, ze ręki nie było i gol był prawidłowy (chociaż nie wiem, czy piłka jednak nie dotknęła ręki). Tym bardziej jeszcze większe gratulacje.

Zresztą nawet jak by był nieprawidłowy, to nie byłoby żadnego usprawiedliwienia. Słaba gra to zasłużona porażka. Niech inni szukają wymówek.
Zarzuciłeś mi zrzucanie winy na sędziego. A czegoś takiego nie robiłem. Tak samo jak przyznałem, że gol był prawidłowy po obejrzeniu dobrej powtórki. Nie mam powodu aby posypywać głowę popiołem :D Dla mnie EOT.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6282
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 lut 2013, 10:53

Swoją drogą, nie sądzicie że Da Gea czy Casillas spokojnie by tą piłkę wyciągnął...;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lut 2013, 11:04

zwracam honor, ręki piłkarza MIlanu nie było (gol prawidłowy), wyraźnie w pysk dostał :lol: tej reki Jordi Albiego też bym nie gwizdnął, nie przesadzajmy ....

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lut 2013, 11:20

Koper15 odkopałeś post z wczoraj, a ja odniosłem się do Twojego porannego postu. Ok, nie czytałem wczorajszego, tutaj zwracam honor. Nie napisałem także, że TY zwalasz winę na sędziego, tylko że kibice na poziomie są nielubiani, bo zamiast rozpatrywać beznadziejną grę, to insynuują wypaczenie wyniku.

Jeśli dokonasz logicznego rozbioru zdania, to uda Ci się zauważyć, że nigdzie w nimi nie piszę, że Ty osobiście insynuujesz wypaczenie, tylko, że Twój poziom jest podobny do sfrustrowanych i ślepo szukających odpowiedzi w wyimaginowanych sędziowskich spisków. A ten oto poziom potwierdziłeś dalej wtrącając do dyskusji osobę Bogu ducha winnego Mou, który nawet jak nie ma nic wspólnego z tym meczem, to musi być wspomniany.

Ale zaraz, zaraz. Zwróciłem Ci honor, a Tobą jednak targają emocje, masz rozterki, nie wiesz czy mentalnie nie zdradzasz konspiracyjnych ideałów polskiego kibica Barcelony:
Koper15 pisze:Faktycznie, tamten filmik wskazuje, ze ręki nie było i gol był prawidłowy (chociaż nie wiem, czy piłka jednak nie dotknęła ręki)
To była, czy nie, bo jak na razie to widzę, że zajebałeś się w akcji, a nie wydałeś jakąkolwiek opinię.
Koper15 pisze:Porównywać rękę Alby z ręką (?) Milanu to niedorzeczność.
:lol:

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 21 lut 2013, 11:36

Ja mam luźne pytanie. Dlaczego na tych wszystkich gifach i filmikach ujęcie jest tylko z jednej kamery? Naprawdę nie forowałbym na razie niczego, bo dziwnym trafem każdy filmik jest ucięty, gdy wchodzi powtórka z innej perspektywy. Oczywiście mam wyłożone w to, czy ręka była, czy jej nie było, bo coś takiego co miało miejsce wczoraj ktoś ładnie nazwał karmą. Także nawet w przypadku gdyby ta ręka jednak była miałbym to mocno w dupie. 8)

red eyes
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red eyes » 21 lut 2013, 12:19

Była czy nie była co to ma teraz za znaczenie?. Gol został uznany, Milan wygrał 2:0 i nie ma co płakać. Barcelona zagrała klapę i było kompletnie bezradna. Może przyszedł długo oczekiwany kryzys?,a może to przez brak Tito, Barcelona nie potrafi się wziąć w garść. Nie zapominajmy, że jest jeszcze rewanż na CN i 90. minut do zdobycia minimum dwóch goli.
VeB!

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 21 lut 2013, 12:33

po tej powtorce rzeczywiscie wydaje sie, ze gol prawidlowy. ciekawi mnie jeszcze sytuacja z koncowki, gdzie pedro padl w polu karnym, ale nie pokazali powtorki. zreszta to niewazne, bo w przeciwienstwie do dwumeczu z chelsea, gdzie odpadlismy przez jakis nieprawdopodobny pech, tak wczoraj milan calkowicie zasluzyl na zwyciestwo. fatalna fizycznie barca, do tego brak reakcji na boiskowe wydarzenia. trzeba chwalic allegriego, bo widac, ze ma patent na barce, ale nalezy dodac, ze praktycznie nie mial rywala - trudno z powodzeniem grac w fazie pucharowej ligi mistrzow, kiedy trener w tym czasie siedzi w nowym jorku, bierze chemie i oglada mecze na laptopie

Koper15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 21 lut 2013, 13:26

bartbuks pisze:Koper15 odkopałeś post z wczoraj, a ja odniosłem się do Twojego porannego postu. Ok, nie czytałem wczorajszego, tutaj zwracam honor. Nie napisałem także, że TY zwalasz winę na sędziego, tylko że kibice na poziomie są nielubiani, bo zamiast rozpatrywać beznadziejną grę, to insynuują wypaczenie wyniku.

Jeśli dokonasz logicznego rozbioru zdania, to uda Ci się zauważyć, że nigdzie w nimi nie piszę, że Ty osobiście insynuujesz wypaczenie, tylko, że Twój poziom jest podobny do sfrustrowanych i ślepo szukających odpowiedzi w wyimaginowanych sędziowskich spisków. A ten oto poziom potwierdziłeś dalej wtrącając do dyskusji osobę Bogu ducha winnego Mou, który nawet jak nie ma nic wspólnego z tym meczem, to musi być wspomniany.

Ale zaraz, zaraz. Zwróciłem Ci honor, a Tobą jednak targają emocje, masz rozterki, nie wiesz czy mentalnie nie zdradzasz konspiracyjnych ideałów polskiego kibica Barcelony:
Koper15 pisze:Faktycznie, tamten filmik wskazuje, ze ręki nie było i gol był prawidłowy (chociaż nie wiem, czy piłka jednak nie dotknęła ręki)
To była, czy nie, bo jak na razie to widzę, że zajebałeś się w akcji, a nie wydałeś jakąkolwiek opinię.
Koper15 pisze:Porównywać rękę Alby z ręką (?) Milanu to niedorzeczność.
:lol:
Argumentujesz mój niski poziom tym, że wtrąciłem kwestie Mou. Ale zaraz zaraz. O Jose wspomniałem już po wytknieciu mi tegoż poziomu. Czyli na jakiej podstawie wyciągnąłeś wcześnej wniosek o mojej przynależności do tej nielubianej grupu kibiców Barcelony? Odpowiedz jest prosta - nie przeczytałeś moich postów i zacząłęś głosić swoje teorie o poziomie merytorycznym.Ergo odpowiadasz nieczytając postów, wiec nie ma sensu traktować Twoich wypowiedzi poważnie.

A w akcji się nie zajebałem. Stwierdziłem tylko, że jest ogromnie przypuszczenie, że ręki nie było, aczkolwiek ziarno niepokoju pozostaje. Rozumiesz. Mała wątpliwość, że ręka jednak była. Dziś trzeba jednak taką ewentualność wykluczyć.

Pozdrawiam ciepło.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 lut 2013, 15:18

II połowy nie widziałem - wynik znam....Cóż jest tragiczny...Wielka sprawa dla kibiców,którzy cieszą porażki Barcelony niż zwycięstwa swojej drużyny ale żyjemy w takim porąbym kraju,że można powoli do tego przywyknąć :lol:

Wielkie brawa dla Milanu,oglądając I połowę czułem że może być kiepsko,wpaniale dysponowani Milaniści,szybkie kontraataki a Barca grała totalne gówno :/ W II pewnie było dalsze punktowanie słabej Barcy czego efekt 2-0...Jest jeszcze rewanż ale nie ukrywajmy będzie ciężko choć jak wspominaliście nie takie rzeczy działy się w piłce...Obecnie mam przeczucie 3-1 w rewanżu które nic nam nie da a bramkę stracimy znów po jakimś błędzie :? Ale do rewanżu daleko i może przeczucie będzie inne :lol:
Jeszcze raz wielkie brawa dla Milanu i gratulacje dla kibiców Milanu....Spotkamy się za 2 tygodnie - oby w innych nastrojach :P

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 984
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 lut 2013, 15:37

ddemon pisze:II połowy nie widziałem - wynik znam....Cóż jest tragiczny...Wielka sprawa dla kibiców,którzy cieszą porażki Barcelony niż zwycięstwa swojej drużyny ale żyjemy w takim porąbym kraju,że można powoli do tego przywyknąć :lol:
Tu masz to co jest kwintesencją:
bartbuks pisze:
Koper15 pisze:Ja wiem, że Barca nie jest lubianym klubem i wielu kibiców chce widzieć wszystko przeciw nim, ale nie dajmy się zwariować.
Mylisz pojęcia. To nie Barca jest nielubiana, tylko kibice na Twoim poziomie, którzy zamiast dyskutować o beznadziejnej postawie Katalończyków wpadają i insynuują wypaczenie wyniku.
Barcelona jest świetnym klubem, ale nie przesadzaj nie wygrała LM trzy razy pod rząd. Były też inne drużyny, których kibice cieszyli się ze zwycięstw w ostatnich latach. Kibicowałem wczoraj Milanowi, bo mam dość wszechobecnej Barcelony, a zimny prysznic się przyda, bo trochę sukcesów się narobiło i wielu kibiców Barcelony zaczęło jej kibicować, bo zwietrzyło wieloletnie sukcesy. Mordeczki trzeba wrzucić na luz, nie obarczać porażki przez sędziego, wczoraj Messi nie stworzył ani jednej groźnej sytuacji, ten Messi, który nastrzelał milion bramek w ostatnim roku. Zresztą, jeśli Barcę miała zatrzymać jakaś drużyna to tylko włoska, co pokazały ostatnie mistrzostwa Europy. To samo było z Niemcami, tylko Włochy dali im radę, dlatego Bayern dla mnie wcale nie jest taki groźny, a nawet z miłą chęcią zobaczyłbym spotkanie z Juventusem, nie mówię, że Stara Dama wygra, nie mówię, że awans jest rozstrzygnięty przed meczem, ale Włosi w LM, ME czy MŚ jak wychodzili z grupy zawsze mocno się sprężali.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 21 lut 2013, 15:46

To Chelsea nie wyeliminowala Barcelony rok temu? :lol: No chyba ze Chelsea to Wloska ekipa :)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 984
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 lut 2013, 15:49

Przecież pisałem o tym sezonie panie czepialski.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 21 lut 2013, 15:50

A ja ci podalem przyklad ze to nie jest tak ze Wlosi sa tak wyjatkowi ze tylko oni sa zdolni do niespodzianek :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 21 lut 2013, 16:20

tylko akurat czelsi miała wielkiego farta, barcelona stworzyła sobie kilka setek w spotkaniu z nimi, w meczu z milanem hiszpanie nie stworzyli zadnej, w dodatku oddali tylko 2 celne strzały

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lut 2013, 16:20

LGdS nie wystawila Abbiatiemu oceny :)

Najwyzsza note zgodnie z przewidywaniami dostal Allegri.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”