Liverpool (zbiorczy) - Strona 543

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 22 lut 2013, 16:18

Nie wiem co masz na mysli m,owiąć, że prał takich jak Suarez bo z tego co kojarzę to Ferguson nokautował zazwyczaj tych, którzy w szczególny sposób uprzykrzali mu życie i to w momentach gdy był ogólnie sfrustrowany słabą grą...
Ale ogólnie masz racje. Typowy przedstawiciel brytyjskiej szkoły piłkarskiej, silny, wysoki, bezkompromisowy. Takich piłkarzy już nie robią. Chris Sutton, Dion Dublin, James Beattie ten to był chyba ostatnim tego typu zawodnik na naprawde dobrym poziomie. Miałem cholerną nadzieje, że kimś takim będzie Andy Carroll (te pół roku w Srokach narobiło mi apetytu, nie powiem, bo sam uwielbiam takich graczy), myslałem, ze będzie naszym bogiem futbolu. K... jaki zawód
Miał być Alanem Schearer a okazuje się, że to kolejny przedstawiciel zdegenerowanej angielskiej młodzieży, kolejny playboy bardziej dbający o to by nie ubrudzić sobie t-shiru niż powaznie powalczyć o piłkę.... dobra dość.
W ostatnich latach tak wkurwiony na człowieka z naszego klubu byłem chyba jeszcze tylko jak Benitez wygonił Robbiego Keane. Nie ma nic gorszego niż zawiedzione nadzieje.

W tym sezonie jeszcze takie tradycje kontynuuję Rickie Lambert, zresztą urodzony z tego co kojarzę w Kirkby ale to już piłkarsko ze 3 poziomy niżej i Le Tissiera czy ww Beattiego to się chłopak nawet nie zbliża, a szkoda bo tacy piłkarze to była kwintesencja angielskiej lig

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6296
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 lut 2013, 19:07

Teraz jest w modzie nowy typ Anglika. Niski, krótko ścięty mulat. Walcott, AOC, GIbbs, Lennon, Bertrand, Defoe. Stylem - szybki, dobry technicznie, o zerowym charakterze i sile. Rzekłbym 'bezpłciowy', ale nie chce jechać po najlepszych graczach Arsenalu. Każdy kto choć ma zadatki na 'niegrzecznego chłopca', typu Rooney, jest przez FA bardzo szybko pacyfikowany.

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 26 lut 2013, 14:54

młode pokolenie, ot co. spójrzcie na kapitanów drużyn narodowych poniżej 21 lat.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 mar 2013, 17:19

Pojawiła się ciekawa informacja jakoby Suarez miał w kontrakcie wpisana klauzulę odstępnego w wysokości 36 mln funtów i jesli ktoś tyle lub więcej zaoferuje to Liverpool nie będzie mógł powiedzieć - nie. Myslałem, że spokojnie 10 baniek więcej, no ale nasi negocjatorzy transferowi nie pierwszy raz przekonują o swojej fachowości.
Ciekawe gdzie wyląduje Urus...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 mar 2013, 17:26

Czuje w kosciach ze Barcelona, pasuje umiejetnosciami i zachowaniem rowniez ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 mar 2013, 17:31

Skąd Ty masz takie informacje?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2013, 17:38

Jest warty tyle co Karol :roftl3:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 mar 2013, 17:54

Sergek pisze:Skąd Ty masz takie informacje?
Kumpel podesłał mi informacje z Eurosportu z pytaniem czy to prawda i czy coś o tym wiem. Odpisałem mu że pierwsze słyszę ale info ciekawe :wink:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 mar 2013, 17:57

No, znalazłem. No informacja bardzo ciekawa, tylko źródło niezbyt wiarygodne. Jak dla mnie bujda.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 mar 2013, 18:08

W końcu znalazłem trochę czasu, żeby nadrobić zaległości forumowe.
mascara pisze:Doczekam się Daaaamianie skąd twa wiedza o zadowolonych kibicach ze wspierania oszusta :twisted: ??
Nie mam możliwości siedzenia w barze w Liverpoolu i rozmawiania z lokalnymi kibicami na temat Suareza, więc posiłkuję się dyskusjami na forach. Nie mówię tu oczywiście o tych polskich. Wystarczy wejść na redandwhitekop.com czy thisisanfield.com, bo właśnie te fora przeglądam najczęściej, by zobaczyć, że zdanie Twoje i oczywiście Twoich znajomych kibiców Liverpoolu, o których już kilka razy tutaj wspomniałeś, nie jest wśród kibiców Liverpoolu zbyt popularne, co oczywiście nie powinno dziwić.

Miałem jeszcze raz odnieść się do poprzedniej dyskusji, ale jak patrzę na to...
masacra pisze:Skoro, mimo tego, że Suarez oszukuje dalej go lubisz, wspierasz i w konsekwencji powyższych bronisz to w pewnym sensie jego oszukiwanie legitymizujesz.
masacra pisze:Chcesz popierać, kibicowac i wspierać oszusta i kłamce, Twój wybór, Twoja sprawa.
masacra pisze:To, że Twoje normy moralne są na niskim poziomie to nie znaczy, że większość kibiców LIverpoolu też tak ma.
masacra pisze:Kiedys jak facet chodził na dziwki, to chodził, nie chwalił sie tym dookoła. Takie czasy, że nawet z chodzenia do burdelu można byc dumnym.
masacra pisze:Wciąz nie wiem skąd wniosek o zadowoleniu większości kibiców ze wspierania oszusta. Jak już oczerniasz swoich kolegów po szalu to możesz przynajmniej jakieś dowody albo chociażby poszlaki na prawdziwość swoich tez przedstawić.
...to mi się odechciewa.

A żadnej klauzuli w kontrakcie Luisa nie ma, także jakiekolwiek dywagacje w tej kwestii można sobie darować.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 20:50 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6296
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 mar 2013, 18:10

Niezależnie od tego czy klauzula istnieje czy nie, Luis Suarez raczej nie ma w planach spędzić swoich najlepszych lat na walce o miejsca 5-8, tym bardziej gdy zgłaszają się po niego kluby, które grają o najwyższe cele. A moim zdaniem Urus to taki gość, że jak tylko spróbujecie zrobić z niego niewolnika, to ten postara się byście w najbliższym okienku puścili go za kapelusz jabłek. 36 mln? Za taki chajsik można mieć Isco+Negredo i być możesz zostanie jeszcze zostanie na klauzule rozwiązania kontraktu Carrolla.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 mar 2013, 18:19

Daaaamian pisze: A żadnej klauzuli w kontrakcie Luisa nie ma, także jakiekolwiek dywagacje w tej kwestii można sobie darować.
Wciaz nie przestaje mnie bawić jak z taką pewnością piszesz o rzeczach, których nie możesz mieć 100% pewności :lol: No offence bo o takich rzeczach nikt z postronnych osób nie może mieć 100% pewności ale tylko Ty piszesz tak jakby kopia kontraktu Suareza leżała u Ciebie na biurku

Zastanawiam się czy to Twoje pobożne życzenia czy naprawdę jesteś tak w stu procentach pewny swoich domysłów.

Suarez odejdzie albo nie odejdzie, byle by syfu wokół siebie nie robił jak ktos go skusi lepszym hajsem.... ekhem, znaczy trofeami.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 mar 2013, 18:41

Jak już o klauzulach mowa - oby prawdą okazały się doniesienia, że jak WHU się utrzyma w lidze, to dają nam 17 mln funtów za Andy'ego. :pray:

Paradoksalnie to będzie znakomity interes. Jak nie wciśniemy im go latem za takie pieniądze, to później skończy w jakimś Reading za 5 mln funtów i ogromną odprawą od Liverpoolu, bo wiadomo, że nikt normalny nie będzie mu dawał 80 tys. funtów tygodniowo.

Pozbyć się tej parodii piłkarza raz na zawsze.

A jak już jest zaczęty dosyć odległy temat transferów to Rodgers wybrał się ostatnio na mecz Feynoordu, gdzie obserwował Stefana de Vrija. Obecność Brendana na trybunach potwierdził rzecznik prasowy holenderskiego klubu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 mar 2013, 20:21

Jak tu się nie cieszyć z posiadania takiego zawodnika jak Suarez? Uwielbiam gościa. :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1506
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 mar 2013, 20:35

a jak się tam miewa Coutinho, pokazuje coś więcej niż pokazywał w Interze ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”