Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1117

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 22 lut 2013, 22:11

On jest 93 albo 94 także ma dużo czasu jeszcze.
93. Ale Francuzi mają dobre pokolenie młodzieży.Ktoś wspomniał o Umitim jako o najlepszym młodym stoperze francji obok Sakho .Ja bym powiedział że Sakho dawno zatrzymał się w rozwoju.Za to Zouma król FMa z ST.Etienne rocznik 94 świetnie rokuje na przyszłość.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 lut 2013, 22:41

Sakho rozwijał się wręcz idealnie do pewnego czasu, teraz niestety kicha. PSG ma w swoich szeregach świetnego bramkarza A.Areola szkoda, że nie dostaje szans, zapowiadał się na mega talent, ale przystopowało go sprowadzenie Sirigu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 lut 2013, 1:18

Czyżby tak wygladało przeznaczenie Fabio po sezonie:

http://www.juvepoland.com/news.php?id=24120

Taki ruch byłby bardzo ciekawym rozwiazaniem z naszej strony. Pozbylibysmy sie napastnika wkraczajacego powoli na ostatnia prosta w karierze, ale ciagle potrafiacego zrobic różnice, a pozykalibyśmy utalentowanego i perpsektywicznego grajka, ktory moze sie okazac bardzo dobra inwestycja na przyszlosc. Co ciekawe Parma wstepnie wydaje sie byc zainteresowana i nie wierze, że nie bylo jakis rozmów miedzy klubami w tej kwestii w zimie, a plotki w takim tonie sie przeciez pojawiały.

Awatar użytkownika
-Kaski-
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -Kaski- » 23 lut 2013, 1:51

Obiło się komuś o uszy, że podobno znowu mamy sztamę z Legią?:) Była by to dla mnie wspaniała wiadomość :D

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 23 lut 2013, 10:18

Ozdobny przecież to jest gadka szmatka, która była w ostatni dzień Mercato, oni bodaj chcieli za tego Belfodila 10 mln i Fabio. Marotta na to nie poszedł z prostych względów, ten grajek nie jest tyle wart. Fajny z niego talent i Icardiego, ale może po czasie podniecania się ich osobami poczekajmy jak się rozwiną, bo przypominam mamy 3 fajnych napastników na wypożyczeniach :)

Nie słyszałem o odnowieniu sztamy z Legią.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 lut 2013, 10:22

Reaktywowano zawieszoną zgodę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 lut 2013, 10:22

Nie wiem wloski. Ostatniego dnia mercato nie sledzilem w naszym wykonaniu, bo bylem pewien, ze i tak w ten dzien nic sie nie stanie ciekawego w kwestii transferow do Juventusu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 23 lut 2013, 10:38

Maciek masz jakiś news na ten temat? Nic o tym nie wiedziałem :)

Ozdobny, w ostatni dzień mercato była walka o Icardiego, a jak to się nie udało to Marotta powiedział, że chce Belfodila, na co Parma powiedziała kasa plus Fabio, nie byle jaka kasa. Józek się nie zgodził, a parę dni po tym Q powiedział, że w Juventusie czuje się świetnie i chyba od tamtego czasu zagrał w jednym spotkaniu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 lut 2013, 11:01

Słyszałem to od kolegi siedzącego w tych klimatach jeszcze zanim potwierdzono to na stronach internetowych. Na juvepoland jest temat kibicowski i tam ktoś podał linka.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 lut 2013, 17:36

Podobno Barca zaspiewala nam 18 baniek za Sancheza. Patrzac za ile go kupili to jest to cena dosc okazyjna. Ciekawe czy sie skusimy?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 lut 2013, 22:38

Cena rzeczywiście promocyjna, ale czy taki gracz jest nam potrzebny? Jest wiele niewiadomych jeśli chodzi o tego piłkarza, czy jest w stanie wrócić do formy z Serie A i przede wszystkim czy będzie pasował do drużyny. Ja chętnie zobaczyłbym go w Juve, ale niespecjalnie wierzę w ten transfer, głównie z przyczyn finansowych. Nie wydaje mi się by Juve wydało takie pieniądze w ciemno. Prędzej stawiałbym na wypożyczenie z opcją wykupu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 lut 2013, 0:04

Też mam spore wątpliwości, co do ewentualnej przedatności Sancheza w Juve. Nie jestem fanem tekiego ruchu z naszej strony, bo nam jest potrzebny ktos o innej charakterustyce.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 24 lut 2013, 3:57

Snipp_ pisze:Cena rzeczywiście promocyjna, ale czy taki gracz jest nam potrzebny? Jest wiele niewiadomych jeśli chodzi o tego piłkarza, czy jest w stanie wrócić do formy z Serie A i przede wszystkim czy będzie pasował do drużyny.
IMHO ten transfer Sancheza idealnie wpisywałby się w transferową taktykę włoskich zespołów w ostatnim czasie - czyli transfer za promocyjną cenę, za zawodnika, który potrafi znacznie więcej niż pokazywał ostatnio, do tego w tym przypadku perspektywicznego i głodnego sukcesów, za pozyskanie którego cena transferu jest niedoszacowana, bo tego zawodnika stać po prostu na znacznie więcej. Wielu było już piłkarzy, którzy nie sprawdzali się w zupełnie innym, nowym dla siebie środowisku, do tego w zaadoptowaniu się w Barcelonie na pewno Alexisowi nie pomogły problemy zdrowotne, choć oczywiście ocena jego przydatności dla Dumy Katalonii nie może być inna jak ujemna.

W kontekście Juve, nie mam wątpliwości, że Sanchez będzie w stanie wrócić do formy z Serie A i będzie pasował do drużyny - raz, że mówimy o 25-letnim piłkarzu, który ligę włoską zna jak własną kieszeń i w niej się czuł najlepiej, chilijska kolonia w Turynie też mu przeszkadzać nie będzie. A przecież na pozycji cofniętego napastnika, w ustawieniu 3-5-2/3-4-1-2, Alexis spędził szmat czasu w Udine czy ciągle w reprezentacji Chile Borghiego, więc i tu nie rozumiem obaw, bo system Conte nie byłby dla Sancheza nowością. Oczywiście, transfer Chilijczyka byłby ryzykowny, ale patrząc na sytuację finansową Juventusu, jak i na samą sytuacją na rynku transferowym w ostatnich latach, gdzie kupienie Pastore czy nawet Sancheza - czyli gwiazd drużyn Serie A drugiego sortu - odbywało się w kwestiach pieniężnych na astronomicznym pułapie, to chyba Juve to ryzyko musi podjąć, jeśli chce wspiąć się na ten najwyższy pułap. No bo - gdyby w przyszłym sezonie, teoretycznie, sprawdzili się w Turynie Llorente, Sanchez, a do tego udałoby się wzmocnić obronę, to ciężko byłoby wskazać mankamenty, które miałyby uniemożliwić Juventusowi walkę o najważniejsze trofea na arenie międzynarodowej.

Z sympatii dla Juve, byłbym zdecydowanie za.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 lut 2013, 13:08

Mam w zasadzie identyczne zdanie na temat Sancheza. To nie jest transfer pewniak, po którym od razu będzie można powiedzieć, że JUVE na pewno wskoczy na najwyższy poziom w ataku, ale ma wszelkie szanse by takim transferem się okazać. Tylko trzeba trochę zaryzykować. To zresztą nie jest wielką nowością bo w ostatnich latach JUVE nigdy nie sprowadzał gwiazd, a piłkarzy z potencjałem by nimi się stać. W dodatku wiadomo ile takie gwiazdy kosztują. Moim zdaniem JUVE nie jest jeszcze skłonny wydać 40 mln € na pojedynczego piłkarza. Gdzieś czytałem, że JUVE ma dwa scenariusze, albo walka o Joveticia lub Suareza i zostaje kasa jedynie na Poliego i wykup Peluso, albo tańszy Sanchez lub Muriel i jest gotówka by powalczyć o Verrettiego oraz Ogbonnę (lub jakiś duży talent, który by pewnie też kosztował pod 10 mln €). W dodatku pewnie Marotta bardzo liczy na wypożyczenie Sancheza z wykupem co nie jest możliwe w przypadku Joveticia i Suareza. Wtedy faktycznie Sanchez by był o tyle tańszy od Jojo by znalazła się kasa na Verrattiego. Owszem Jojo prawdopodobnie by był większym wzmocnieniem, ale 30-35 mln € :roll: . To trochę jak kupowanie Sancheza czy Pastore dla lata temu. Potężna inwestycja. No i Verratti to dla mnie wymarzony transfer. Bardzo na niego liczyłem przed tym sezonem i dalej mam nadzieje, że wyląduje w JUVE. On jest jedynym zawodnikiem, który ma i odpowiedni talent i odpowiedni styl gry by w pełni zastąpić Pirlo. Tylko z nim JUVE może podtrzymać na lata aktualny układ w środku pomocy. Schemat, który moim zdaniem jest idealnie zrównoważony. Jeśli dzięki oszczędzeniu kasy na Sanchezie może przyjść Verratti to ja jestem na tak. Oczywiście tu trzeba dodać, że wszystkie te plany mogą rozbić się o realia, odejście Verrattiego czy Jovetcia wcale takie pewnie nie jest, Barca wcale nie musi być uległa w negocjacjach, a w Suareza w ogóle nie wierzę i szczerze go nie chce. Ma wielkie umiejętności, ale jego postawa na boisku i charakter w ogóle mi nie pasuje. Nie mogę sobie wyobrazić by taki prostak został nowym liderem ataku JUVE gdy jeszcze wczoraj był nim taki dżentelmen jak Del Piero. Po prostu nie mogę tego wewnętrznie przetrawić.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1321

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 lut 2013, 13:19

Nie wierze w transfer Verattiego do Włoch. Milan niby też ma na niego duże ciśnienie ale on do Włoch nie wróci. Carlo widzi w nim wielki potencjał, to jego rodak, daje mu dużo grać, kontrakt dostanie taki o jakim we Włoszech może zapomnieć. Nie widzę możliwości, chyba że nagle zatęskni za ojczyzną...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”