Narciarstwo Alpejskie - Strona 11

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Re: Narciarstwo Alpejskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lut 2013, 14:35

Właśnie rozstrzygnął się slalom gigant kobiet, złoto dla Francuzki Tessy Worley, druga Tina Maze, a trzecia Anja Fenninger. Czyli bez większych niespodzianek. Zaraz pojadą Polki, zobaczymy co pokażą.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lut 2013, 14:34

Ted Ligety miażdży na tegorocznych mistrzostwach. Dziś w gigancie praktycznie bezkonkurencyjny. Wspaniała jazda Amerykanina, na którą patrzyło się wręcz z przyjemnością.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2013, 16:32

Koleś jest przemistrzem! Trzecie złoto na tym mundialu, coś wspaniałego. Genialnie przejechał pierwszy przejazd, niesamowity luz, ale... on tak robi na co dzień w zawodach PŚ, więc nie może ten wynik nikogo dziwić. Mnie jeszcze cieszy 3 miejsce dla Włocha Moelgga, szkoda trochę Maxa Blardone, na którego po cichu liczyłem, ale niestety, słabiutko. I na koniec, wielki murzyński [ch**] w dupę Maciejowi Bydlińskiemu. Już drugi raz stchórzył. Raz, gdy nie stanął na starcie supergiganta, bo mu mgła przeszkadzała, a dziś za slalom. Wczoraj przebrnął przez kwalifikacje i... zrezygnował ze startu! Przez niego zamiast 100 zawodników przejechać mogło tylko 99, przez jego humory nie mógł jechać jakiś inny zawodnik, któremu we wczorajszych kwalifikacjach zabrakło jednego miejsca. Pajac i tyle.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 lut 2013, 13:47

Wczoraj piękne zwycięstwo młodej Shiffrin :) Amerykanka ma ogromny talent, niespełna 18. lat ma dopiero. Cała kariera przed nią.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2013, 11:39

I jest! W końcu! Zwycięstwo mojej ulubionej zawodniczki, Hiszpanki Caroliny Ruiz Castillo!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 lut 2013, 11:24

cloner pisze:I jest! W końcu! Zwycięstwo mojej ulubionej zawodniczki, Hiszpanki Caroliny Ruiz Castillo!
http://www.youtube.com/watch?v=08GoLheoOYY - i jest filmik, jakby ktoś chciał obejrzeć. Carolina :mike:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2013, 14:51

I pierwszy weekend nowego sezonu narciarstwa alpejskiego za nami. Tradycyjnie inauguracja miała miejsce w austrackim Soelden, gdzie zarówno kobiety (wczoraj), jak i mężczyźni (dziś) startowali w slalomie gigancie. Wczoraj, jak to często bywa w zawodach płci żeńskiej - małe niespodzianki mieliśmy, wygrała Szwajcarka Lara Gut, dla której to premierowe zwycięstwo w gigancie, pokonała m.in. Zettel i Rebensburg. Dziś natomiast bez jakichkolwiek niespodzianek, pewne zwycięstwo Teda Ligety'ego, drugie miejsce dla Pinturault, a trzecie dla faworyta gospodarzy - Hirschera. Mnie najbardziej interesował powrót po 1,5 roku pauzy spowodowanej kontuzją, operacją i żmudną rehabilitacją Bode Millera. Mój ulubieniec schudł o dobrych kg, ale nic ze swojego wariackiego stylu nie stracił, gigant przejechał - jak na swoje możliwości - dość dobrze i ostatecznie zajął 20. miejsce.

Obrazek

Następne zawody w fińskim Levi chyba dopiero za 2 lub 3 tyg (raczej 3).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lis 2013, 17:00

Obrazek

Jest tu ktoś, kto pamięta tamte stare czasy?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 gru 2013, 23:33

http://www.youtube.com/watch?v=_7zuB6LdcLk - podsumowanie weekendu. Bode's back!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2013, 23:42

- a tu drugi przejazd. Wszystkim polecam.

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2014, 21:54

I po wszystkiemu. Wengen przed tygodniem na skróconej trasie (jak się cieszę, że wybrałem kierunek Opole), więc to się nie bardzo liczy, choć pogratulować Kuengowi i tak trzeba. W miniony weekend zawody w Kitzbuehel. Tak bardzo Bode chciał tam wygrać, ale niestety, w zjeździe na delikatnie zmienionej trasie, z powodu braku śniegu (o dziwo, zaczęło sypać później) i sezonu olimpijskiej, zajął dopiero 3 miejsce, wygrał faworyt gospodarzy Hannes Reichelt (który jak dziś przeczytałem do Sochi nie pojedzie, bo doznał kontuzji), natomiast wczoraj w mega szybkim supergigancie był drugi. Po przejechaniu najlepszych, czyli top22 prowadził Svindal z kimś tam ex-aequo (chyba z Franzem), z nr 23 wyruszył Bode który przejechał praktycznie całość perfekcyjnie, w końcowym etapie popełnił błąd i to chyba zaważyło, że... zawody wygrał jadący z nr 24 Dider Defago, kolejny weteran alpejskich stoków. Dla Millera to było wyzwanie nr 1 w tym sezonie, jak stwierdził wygrana na Streifie jest ważniejsza od Sochi, niestety ani razu w karierze mu się to nie udało. Może za rok :think: Może jeszcze kariery nie skończy, kto to wie ;)

Przy okazji zachęcam wszystkich do obejrzenia jutro wieczorem klasyku w Schladming. Nocny slalom to ogromne wydarzenie, wielki prestiż. 17:45 i 20:45 w eurosport.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sty 2014, 15:51

Ależ perełka, łapcie: - końcówka slalomu w Schladming z 1997 roku. Wracam do domu to ściągam na dysk, bo mimo że transmisja z ORF a nie eurosport (ch.uje usuwają filmy z YT) to lepiej zachować 8)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 mar 2014, 12:58

Właśnie oglądam ceremonię zakończenia PŚ...Muszę przyznać Lara Gut stałą się moją ulubienicą :D Z ciekawości spojrzałem w jej metrykę :P W przyszłych sezonach jedna z kandydatek do KK w PŚ :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2014, 10:47

Ciąg dalszy wspomnień.
- kurczę, pamiętam doskonale te zawody, ostatnie pożegnalne zawody Alberto Tomby, najlepszego slalomisty i gigancisty. Zakończenie sezonu 97/98 i... 50 zwycięstwo Włocha w alpejskim cyrku. Debeściak. Ech, jaki ja młody wtedy byłem, jak się tym jarałem 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 gru 2014, 0:28

- BODE MILLER, GENIO DELLO SCI :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”