Ekstraklasa w sezonie 2012/2013 - Strona 35

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lut 2013, 20:41

Zgadzam się w zupełności. Trela man of the match! Gdyby nie on, Górnik wygrałby z 5-0. Zresztą, gdyby nie indolencja strzelecka Zahorskiego, mogłoby być dużo wyżej, a skończyły się małe derby GŚ tylko 1-0. Z taką grą Piast będzie dołował.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 lut 2013, 20:50

ciężko to było oglądać. Niesamowita niedokładność. Podgórski przymierzany przez przesadnych optymistów do kadry pokazał dlaczego na nią nie pojechał. Zdarzają mu się takie mecze jak dziś, w których człowiek wzięty z łapanki dałby więcej drużynie. Trela po raz kolejny super mecz, Fonalik był na trybunach więc czekam na powołanie dla Darka, należy mu się nie tylko za dzisiejszy mecz, ale za cały sezon.

Górnikowi gratuluję, derby trochę średnie, bo stadion w połowie pusty. Podobała mi się gra przede wszystkim Łuczaka, Kwiek jak zwykle spoko. Obrona też bardzo pewnie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 lut 2013, 23:23

:jupi: :jupi: :jupi: Przewiduwałem na facebooku Górniku 1-0 a bramkę Zahorskiego bardziej dla jaj ale ważne są 3 pkt

Widziałem tylko skrót i końcówkę bo robocie ale gdyby Górnik stracił punkty byłaby max cenzura :D Jest pięknie, kolejka dla Górnika 3 plac..Czego chcieć więcej :lol: ...Bramka Zahorskiego :brawo: Czy dalej krytyka będzie dla Niego? Myślę że tak bo nikt nie zapomni że chciał wydoić przy odejściu ile się da...Parę sytuacji z Piastem zepsuł i dobrze że to się nie zemściło...Końcówkę meczu gdzie były głupie faule myślałem, że to się zemści ale Podgórski nei miał swojego najlepszego dnia :P Teraz mecz zbitą Jagą u siebie - tylko 3 pkt Hajto wiesz co masz zrobić !! :lol: Chociaż będzie trudne bo możliwe,że będzie walczył o posadę :/ A potem Lech u siebie - komplet punktów byłby marzeniem ale 4 pkt to cel minimum - jeśli walczymy o 1-3 choć jak będziemy w 5 na koniec sezonu to i tak będzie progres :)

Cały świat już wie, Górnik wygrał mecz, słychać głośny śpiew, my bawimy się! :jupi:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2013, 19:56

:roftl3:

Co Lechia zrobiła.... Karny dla Pogoni w doliczonym czasie gry, a grali prawie caly mecz z przewagą jednego zawodnika.

BRAWO POGOŃ!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 mar 2013, 20:52

Bardzo miękki ten karny dla Pogoni. Edi tylko poczuł rękę Janickiego i położył się jak długi. Z drugiej strony Janicki też inteligencją nie grzeszy, bo nie wiadomo po cholerę chciał Ediego łapać. Dał tylko bez sensu pretekst sędziemu. Mimo wszystko wydaje mi się, że to delikatne dotknięcie nie mogło spowodować upadku Brazyliczyka. Zgadzam się jednak co do tego, że Lechia sama sobie jest winna. Po karnym uznali, że sobie spokojnie 1-0 dowiozą i człapali, a tu klops.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 01 mar 2013, 21:43

Cienko Lech jak na razie, nie wiem co tam w składzie robi Drewniak. Polonia jak na tą zimową wyprzedaż - zadziwiająca, na początku tak przycisnęli, że pressingiem odbierali piłkę jeszcze w polu karnym gospodarzy, teraz świetnie się bronią. Szkoda, że Teodorczyk nie może dziś grać, bo Lech jest ostatni na kuponie, i jak dotąd wszystko wchodzi, a ciężko mi uwierzyć, że Ślusarski strzeli w tym meczu bramkę.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2013, 21:47

Dla neutralnego kibica IMO mecz dobry. Podoba mi się tempo, zaangażowanie i walka zawodników. Wiadomo, brakuje techniki, ale to nie Premier League żeby to wszystko fajnie połączyć. Jak na nasze realia mecz naprawdę ciekawy. Lech nie ma jakos pomysłu na stworzenie klarownej sytuacji, ale próbują innym sposobem tak jak Tonev. Świetne uderzenie i poprzeczka uratowała czarne koszule.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 01 mar 2013, 22:03

Czemu nie ma tej drużyny z Chorzowa? Dla mnie to niepojęte, że z wyjazdów zazwyczaj przywozimy 3 punkty, a u siebie nikogo nie możemy ograć...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 mar 2013, 22:25

Bo u siebie ciężko się nastawiać na kontrę.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 01 mar 2013, 22:41

Po takim meczu niecenzuralne słowa same cisną się na usta... Jak [k****] można przeważać cały mecz, prowadzić grę, mieć tyle okazji i nie strzelić żadnego gola? Była okazja do objęcia lidera, a spadliśmy na 3 miejsce. Jutro Legia wygrywa i znowu 4 punkty straty........

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 mar 2013, 22:45

lukas_k pisze:Była okazja do objęcia lidera
Dla mnie to jest idiotyczne twierdzenie. Dziennikarze, kibice cały czas gadają, że Lech mógł na 24h zostać liderem. To ja chcę się przed wyborami na 24h mianować prezydentem. Mogę?

Derby Wlkp dla Dyskopolo! Brawo Stokowiec!

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 01 mar 2013, 22:50

Nawet po wygranej Legii nadal mielibyśmy punkt straty.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 mar 2013, 22:50

lukas_k pisze:Po takim meczu niecenzuralne słowa same cisną się na usta... Jak [k****] można przeważać cały mecz, prowadzić grę, mieć tyle okazji i nie strzelić żadnego gola?
Chyba trochę przesadzasz z tymi okazjami. Może rzeczywiście mieliście przewagę, ale tych sytuacji wcale nie było tak dużo. Jedna Ślusarskiego i jedna Hamalainena. Ślusarski jaki jest każdy wie, więc chyba nie można się spodziewać, że pierwszą szansę od razu wykorzysta... Czyli de facto mieliście jedną setkę. Poza tym strzały z dystansu. To aż tak dużo? A tak diametralna przewaga to wynikała raczej też z tego, że przeciwnik szybko strzelił bramkę. W innym wypadku wcale nie jestem taki pewien czy przewaga w posiadaniu byłaby aż taka, bo...wy się męczycie mając piłkę i musząc prowadzić grę.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 01 mar 2013, 22:51

ciężko mi uwierzyć, że Ślusarski strzeli w tym meczu bramkę
Ślusarz jak zwykle niezawodny. Polonia starała się zagrać tak jak w pierwszej połowie i to wystarczyło. Nie rozumiem Rumaka - wpuszczenie Ubiparipa na boisko to jedno, ale wpuszczanie go przy jednocześnie będącym tam Ślusarskim? Ciężko to ogarnąć. Tak samo jak to, że przy tak grającym przeciwniku trzyma dwóch defensywnych pomocników mając na ławce Lovrencicsa i Linettego. Nie ogarniam też Polonii, która mimo tylu osłabień nadal gra dobrze i w sumie nie zdziwię się jeśli na koniec sezonu zajmą miejsce dające start w eliminacjach do ligi europy.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 01 mar 2013, 23:27

Cris7 pisze:
lukas_k pisze:Po takim meczu niecenzuralne słowa same cisną się na usta... Jak [k****] można przeważać cały mecz, prowadzić grę, mieć tyle okazji i nie strzelić żadnego gola?
Chyba trochę przesadzasz z tymi okazjami. Może rzeczywiście mieliście przewagę, ale tych sytuacji wcale nie było tak dużo. Jedna Ślusarskiego i jedna Hamalainena. Ślusarski jaki jest każdy wie, więc chyba nie można się spodziewać, że pierwszą szansę od razu wykorzysta... Czyli de facto mieliście jedną setkę. Poza tym strzały z dystansu. To aż tak dużo? A tak diametralna przewaga to wynikała raczej też z tego, że przeciwnik szybko strzelił bramkę. W innym wypadku wcale nie jestem taki pewien czy przewaga w posiadaniu byłaby aż taka, bo...wy się męczycie mając piłkę i musząc prowadzić grę.
Strzałów było sporo i tak naprawdę to nie mieliśmy też szczęścia, bo albo leciało obok bramki, albo bronił Pawełek, albo była poprzeczka (jak przy strzale Toneva). A jak już jesteśmy przy Tonevie to ciekawe co wyniknie z jego dzisiejszego zachowania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”