Puchar Niemiec - Strona 6

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Puchar Niemiec

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 27 lut 2013, 22:29

Co ten sędzia taki dziwny i zamiast puszczać grę przy niektórych faulach, gdzie szła akcja to on zatrzymywał?
Weidenfeller chyba wczoraj Gran Derbi oglądał...
Tak w ogóle to zasłużony awans Bayernu. Aker już liczy kasę :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 27 lut 2013, 22:30

Bardzo słaba Borussia dzisiaj. Generalnie w ostatnim czasie zespół Kloppa gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Lewandowski bez choćby malutkiej szansy na gola, nie dał mu dzisiaj pograć Van Buyten z Dante.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2013, 22:31

No :D w końcu zwycięstwo nad Borussią (nie licząc Superpucharu). Dość skromne, no ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji jakich miał Mandzukic, to co się dziwić...

Niemniej jednak zasłużone i to się liczy. Teraz ylko dobrze wylosować w 1/2 fin (czyli nie losować Freiburga na wyjeździe) i "Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin" ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 lut 2013, 22:34

Mnie mecz rozczarował, ani Bayern ani Borussia nie zagrały aż tak świetnie choć szkoda, że FCB nie wcisnęło jeszcze przynajmniej jednej bramki - na początku drugiej połowy zbędnie patyczkował się Muller, a tym bardziej żałuję, że Mandzukić nie trafił po centrze Bastiana bo wyszła by asysta z pieknej akcji tego drugiego.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 lut 2013, 22:44

Między wierszami:

Lewandowski powiedział, że nie przedłuży kontraktu. Ciekawe czy go BVB sprzeda gdzieś.

Gracz meczu to dla mnie Bastian, ale wojownik meczu to Mandzukić. Chorwat wykonał tytaniczną pracę, podczas gdy taki Lewandowski po drugiej stronie był zjadany przez Dante i van Buytena (świetny mecz Belga poza jednym sporym błędem, gdzie stracił głupio piłkę i Gundogan miał okazję)

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 27 lut 2013, 22:44

Mecz trochę rozczarował, ale głównie to wina Dortmundu, który zagrał bardzo słabe spotkanie. Mam nadzieję, że na rewanż z Szachtarem się podniosą, bo awansować muszą.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 lut 2013, 22:55

Ma ktoś link do brameczki? Niestety nie mogłem dziś obejrzeć meczu i dopiero co wróciłem.

Wynik mnie nie zaskoczył - ostatnimi czasy Bayern gra strasznie asekuracyjnie i ostrożnie przeciw BVB. Porażki wreszcie czegoś ich nauczyły. Mówię - nie zaskoczył - w sensie wysokości. Nie było pogromu ani powiedzmy 3-2.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 lut 2013, 22:58

Arjenowi dzisiaj bardzo zależało, sporo pracował, trochę palił, ale widać, że chłopak jest zmotywowany żeby grać częściej.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2013, 23:05

Akarin pisze: Ciekawe czy go BVB sprzeda gdzieś. )
Zgadnij gdzie ;) na 100 procent założy nasza koszulkę - pytanie czy w nowym sezonie czy rok później, ale obstawiam to pierwsze 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 kwie 2013, 9:09

Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin :whistle: :mrgreen:

Znów piękny wynik wczoraj, choć gra miejscami mocno do poprawienia ;) ale dobra taka rozgrzewka przez meczami z Barceloną, no i sukces w postaci awansu do finału z pewnością pozytywnie wpłynie na psychikę graczy. Świetny Shaqiri 8) , w tej formie nie wiem czy nie lepiej jakby to on zagrał w LM obok Francka i Arjena zamiast Muellera, tym bardziej że rozgrywa niewątpliwie lepiej od Muellera. Ale pewnie Jupp postawi jak zwykle na Muellera, a ten wyskoczy ni stąd ni zowąd w najmniej oczekiwanym momencie ... (byłoby nieźle, gdyby się sprawdziło ;p).

No i Gomez - w 7 minut hattrick! Chyba nie ma wątpliwości, że to on zastąpi Mandzukicia, choć niektórzy już przebąkiwali o Pizarro. Claudio będzie natomiast dobrym jokerem, jeśli zajdzie taka potrzeba ;)

W każdym razie w Niemczech mamy teraz spokój. Trzeba szykować się na LM :!:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2013, 22:29

Taka cisza w eterze po Finale? I to było, nie było, całkiem emocjonującym, jak na oczekiwania jakie były ;)

Bayern miał zmiażdzyć Stuttgart, tymczasem Szwabowie postawili nieoczekiwanie dość wysoko poprzeczkę. Później - już przy 3:0, wydawało się, że zacznie się zabawa w kotka i myszkę, sądziłem - nie ja jeden pewnie zresztą, że skończy się na pogromie, a tymczasem Stuttgart niespodziewanie powrócił i stworzył emocjonującą końcówkę :o Brawo im za to, choć dobrze, że nie zachciało im się zrobić dogrywki ;)

Także kończymy sezon w glorii i chwale, brawa dla wszystkich, dla całej drużyny i przede wszystkim Juppa Heynckesa :brawo: :brawo: :brawo:

Podnieśliśmy się z kolan po poprzednim sezonie. I to w jakim stylu :jupi: :jupi: :jupi:

Teraz pora na :pijemy: :pijemy: :pijemy:

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 01 cze 2013, 22:38

Dobry i trzymający w napięciu do końca mecz mimo, że wydawało się, że po drugim golu Gomeza jest już pozamiatane i następne trafienia są kwestią czasu, spodziewałem się nawet powtórki z Bundesligi (6 bramek).

A tymczasem niespodzianka po wejściu Sakaiego który zmienił najgorszego na boisku Molinaro (powinien zejść już w przerwie) Stuttgart się obudził, piękna wrzuta do Harnika, a potem trochę ten drugi gol z przypadku, bo najpierw słupek, potem dobra interwencja Neuera, ale za trzecim razem nareszcie trafił, bo już się mogło wydawać, że nic z tego nie będzie :twisted:

Liczyłem na dogrywkę bo sytuacje dla Stuttgartu potem jako takie były i można było się pokusić o 3 gola, no, ale Bayern to Bayern i tak łatwo im wbić nie jest (Ile to drużyn w tym sezonie im strzeliło 2 gole? Bodaj tylko kilka...)

Plus jest taki, że emocje się zapowiadają w Superpucharze gdzie czeka nas pojedynek Bayernu z Borussią ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2013, 22:46

raf2 pisze:(Ile to drużyn w tym sezonie im strzeliło 2 gole? Bodaj tylko kilka...)
Najwięcej wbiły ... BATE Borysów :P oraz Borussia M-Gladbach - po trzy.

A dwie - uwaga: oprócz Stuttgartu były to takie drużyny jak Arsenal, Bayer Leverkusen, HSV Hamburg i...Fortuna Duesseldorf ( :haha: ).

Borussia Dortmund była w stanie wbić po jednym golu w trzech meczach, a Barcelona czy Juventus nie dały rady ani razu pokonać Neuera.

Bayern z kolei nie strzelił gola tylko...Fabiańskiemu, w przegranym meczu z Arsenalem w Monachium.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 01 cze 2013, 23:00

Brawo Łukasz!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”