Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2013, 23:41
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lut 2013, 23:42
Nie wiem skąd tak mocna wiara w to, że konfliktu zbrojnego w Europie już nie będzie.MGiggs pisze:Rozumiem że to pytanie retoryczne Magnumie?
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2013, 23:44
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lut 2013, 23:47
Historii w szkole nie uczyli? Czy może jak uczyli to takiej wersji historii, że Rosja nie napadała, a wyzwalała te tereny?MGiggs pisze:Nie wiem skąd ten pogląd że Rosja miałby napadać na Polske. Rusofobia zaawansowana.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2013, 23:50
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lut 2013, 23:53
A co jeśli obecny układ polityczny nie przetrwa? A co jeśli, np. Unia się rozpadnie?MGiggs pisze:Zadaje pytanie- jaki cel miałaby Rosja w obecnym układzie Politycznym napadać na Polske?
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 28 lut 2013, 23:53
rzeznik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 lut 2013, 23:56
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2013, 23:58
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 mar 2013, 0:00
No a co ja napisałem w pierwszym poście dotyczącym tego? Kto tutaj się zagotował?MGiggs pisze:Na dzień dzisiejszy jesteśmy w UE i w Nato. Rosji z każdego punktu nie oplaca się atak na Polske- tylko wystarczy na chwile chłodno przekalkulować i odrzucić prawicową rusofobie.
Nie wiem czy ten artykuł, który tu wrzuciłem jest streszczeniem wykładu Szeremetiewa, ale przypomniało mi się o nim to go zapodałem.masacra pisze:Boromir, radze jednak posłuchać dziadka bo troche nie o tym z czego się naśmiewają w TokFM, dużo rzetelniej i ciekawiej
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 mar 2013, 0:04
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 mar 2013, 0:08
MGiggs pisze:Nie wiem jaki bedzie za 100 lat- nikt tego nie wiem.
Skoro nie wiadomo, co będzie za 100 lat (ja tam twierdzę, że nie wiadomo, co będzie za 10 lat), to w takim razie czemu Rosja nie miałaby po raz kolejny wyciągać łap po nasze ziemie? "Być może" znaczy chyba co innego niż "zaatakują nas", czy nie?MGiggs pisze:Napisałeś - że za jakis czas być może.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 mar 2013, 0:15
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 mar 2013, 0:19
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 mar 2013, 0:20
Bo mają inne interesy obecnie plus znikomą pozycję geopolityczną. Natomiast my wciąż znajdujemy się w strefie zainteresowań Moskwy. Widzisz różnicę?MGiggs pisze:Czemu by mieli tego nie zrobić?
Boromir
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio