El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 324

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 mar 2013, 19:43

Koper15 pisze:Beka to jest z hejterów Barcy, który 4 lata czekali na duży dołek :D

Nie można wiecznie być najlepszy. Ja miałem okazję kibicować najlepszej drużynie w historii piłki i to się liczy. A obecna sytuacja? Bywały gorsze :D

Pozdrawiam! :D
W zeszłym roku już był dołek jak wygraliście jedno, mało ważne trofeum.

Koper15
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 02 mar 2013, 19:47

To fakt, ale gra była całkiem ok. W meczu z Chelsea dość mocno zbłądziliśmy i niestety - wygraliśmy MAŁO ważne trofeum. Tylko. Na szczęście w tym pomiomo okropnej gry wygramy na 99% jedno z dwóch najważniejszych :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 mar 2013, 23:09

Arwin pisze:Te wszystkie Sir Alex we Trust w ustach fanów Barcelony strasznie nijakie są. Ja jakoś tego nie czuje :wink:
Widzisz mi nie jestesmy fanami ligi i jakimis pierwszymy lepszymi fanami z chin i w sercach mamy milosc do Barcy i antimadridismo. Porazki Realu ciesza jak wygrane. Nie watpij w cules w meczu na OT. Calym sercem jestesmy za MU jak swego czasy Rivo za Juve.
Arwin pisze:Grzegorz, wyjaśnij mi, czemu w dalszym ciągu na Mourinho mówicie (?) tłumacz? Ten tłumacz zlał Barcelonie dupsko dwa razy w ciągu tygodnia, trochę pokory.
Pan sedzia zlal nam dupe w meczach z Realem tudziez z Mou tak samo wiec mamy miec pokore? Valdes wreszcie jak przystalo na kapitana pokazal i nazwal rzeczy po imieniu. Kurestwo trzeba tepic.
stary rupieć pisze:
porażka z Realem może otworzy niektórym oczy, chodzi mi tu o zarząd. Niestety, ale najlepsze co dało się wycisnąć z tej Barcelony już wyciśnięto i trzeba przewietrzyć skład i poszukać innych rozwiązań. Sezon zakończyć z mistrzostwem, 12 kolejek do końca, 7 meczów u siebie, nie można tego spieprzyć :)
Nie ma co ukrywac Real w tym meczu byl lepszy ale gdyby nie pomoc sedziego mielibysmy prawdopodbnie remis. Szkoda bo kazda porazka z odwiecznym wrogiem boli czy to mecz ligowy czy puchar to kazda boli. Nawet z Realem ktory nie zagral tak bardzo rezerwowym skaldem jak probuje nam wmowic pokolenie manity i glebokiego zgwalcenia Madrytu. Dostalismy kolejnego gonga w krotkim okresie czasu. Wnioski? raczej zadne. Kryzysu nie ma, zmiany taktyki rowniez a Rura ma sie dobrze. To ze sedzia nas wyruchal nie po raz pierwszy to nie znaczy ze mamy zaklamywac rzeczywistosc. Tania wymowka z Perezem moze byc po sezonie oby wygranym. Przy obecnej formie nie jestem pewien mistrza ale tlumacz mnie upewnia ze w tym kierunku dazymy.
Mysle ze po meczu z Milanem bedzie mozna definitywnie powiedziec ze cykl sie zakonczyl. Sercem wierze ale mozgiem wieszcze koniec.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 mar 2013, 23:54

Szkoda ze tak ochoczo nie dyskutowaliscie o niepodyktowanych karnych i pracy sedziow po pamietnym meczu z Chelsea, wtedy drukarnia dala wam w efekcie final i wygrana LM, wiec byloby dobrze podkulic ogon, siedziec cicho i przelknac to, ze karma wraca. Macie tez farta, ze blad sedziowski wystapil w meczu o pietruszke w lidze, a nie jakims innym starciu - np. polfinale LM i czerwie z dupy za faul w srodku boiska, ktorego nie bylo - co ROWNIEZ dalo wam w efekcie mocno ulatwiona droge do finalu.

Ogolnie, kibice niepokalanej narzekajacy na sedziow, po ostatnich latach - to jest nic wiecej jak hipokryzja i kabaret.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2013, 0:05

O meczu z CFC bylo powiedziane i karma wrocila...w rewanzu.
O tej czerwonej kartce przestancie gadac bo nawet wasz swiety mial wyklad na przykladzie faulu maply jako modelowego zagrania na czerwo. Zycie mnie nauczylo ze hipokryzja kibaca z Madrytu nie zna granic.
to jest nic wiecej jak hipokryzja i kabaret.
zgadzam sie i czekam na specjalna gablotke w muzeum Realu poswiecona sedziom takim jak Perez. Historia pokazuje ze zasluzyli.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 03 mar 2013, 0:41

Dzisiaj kolejne potwierdzenie wielkiej klasy Barcelony. Real w rezerwowym składzie i grając na luzie ograł Barcę. W meczu szczególnie sędzia sypnął kartkami, praktycznie co chwila żółta. Dobry mecz Moraty, szkoda niewykorzystanej sytuacji sam na sam, ale mam nadzieję, że będzie dostawał więcej szans. Co do karnego w końcówce to w mojej opinii faul był i obiektywnie przyznaję, że powinien być karny.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2013, 1:58

Dobrze że Messi strzelił bramkę bo jutro by był temat numer jeden nie kryzys Dumy Katalonii a ptasia grypa Leo albo podpisana już umowa na 12 lat z Anżą ...

Karny by był gdyby Adriano nie dołożył od siebie, w mojej ocenie to utwierdziło sędziego że nie było kontaktu, a On trochę tak jak by chciał to podkreślić i sędzia mając w głowie wszystkie inne sytuacje z GD z ostatnich lat po prostu się dał podjąć decyzje, wybrał mniejsze zło - dla niego ...

Jednak najlepszym podsumowaniem tego meczu są dzisiejsze słowa mojego przyjaciela, wieloletniego fana Dumy Katalonii który powiedział po meczu wprost: "Walić karne w 90 minucie ! Szukanie alibi za danie dupy po całości, trzeci mecz bez zwycięstwa nad Realem w tak krótkim czasie ! Kompromitacja przez wielkie K, bo skoro jeden czy drugi piłkarz bagatelizuje że Real prowadzi w 88 3:0 na Camp Nou w jakimś tam Pucharze Króla który Xaviemu nawet nie przystoi wygrywać, to na ligę powinni ich zagryźć, przeżuć i wypluć po tych upokorzeniach z Camp Nou. A tym czasem Mou wystawia Real "B" i w lidze też pokonuje Barce !!! Barca to nie Betis !

Ten mecz dał Mou więcej radości niż ten z CdR... Nie spodziewałem się tego całkowicie, zagrał na nosie Dumie Katalonii po całość. Po Milanie forma wróci :p

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 mar 2013, 6:26

Ogolnie, kibice niepokalanej narzekajacy na sedziow, po ostatnich latach - to jest nic wiecej jak hipokryzja i kabaret.
z kibiców realu za to nie ma już beki, te ciągłe płacze o przekręcone mecze przez arbitrów i symulowanie barcelony nie jest śmieszne, tylko załosne. to jest dopiero hipokryzja (ronaldo wszedł w drugiej połowie i 2 piekne symulki, propsy, nie to co ta cipa busquets), zresztą uzgodnijmy jedno:

a) barca kradnie, barca symuluje, barce można jebać co mecz na 3 karne ale i tak do końca galaktyki nie będa mieli prawa krytykować arbitra bo nie i [ch**], karma
b) real nie kradnie, nie symuluje, co gd byli jebani (bo pepe wcale nie pospacerował po messim, bo arbeloa nie pospacerował po villi itp itd itp itd) przez arbitra, gdyby nie sędziowie to real co rok wygrywałby lm i lige a puchar króla by łaskawie zostawiał tym pedałom i symulantom z katalonii

i koniec tematu, macie racje.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2013, 8:29

rekinho w każdym temacie zachowuje się porządnie, post dotyczący realu i bluzgi lecą.
Powiem tak, śmiesznie się czyta jak kibice Barcelony wytykają symulowanie i nazywają to hipokryzją.
Pique swą wypowiedzią się zbłaźnił.Jego followersi również.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 03 mar 2013, 8:45

Wiedziałem, że któryś miszcz i znafca wyskoczy z Chelsea :rotfl4: temat który był wałkowany milion pińcset razy. Mamy 2013 rok, a niektórzy dalej żyją Ovrebo.

Stawiam, że Valdes wyleci na 5 spotkań, pewnie nazwał złodziejstwo po imieniu albo kazał sędziemu iść świętować z gospodarzami :)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 03 mar 2013, 9:54

lukas_k pisze:Dzisiaj kolejne potwierdzenie wielkiej klasy Barcelony
Najlepszy moment trafiłeś na takie pisanie. Gdzie byłeś ostatnie 5 lat? I jak mają się one do 3 spotkań? :D Odpowiedz sobie.
League pisze:Powiem tak, śmiesznie się czyta jak kibice Barcelony wytykają symulowanie i nazywają to hipokryzją.
Nazwać to tak jednak można. O tutaj sobie zobacz: http://sjp.pwn.pl/slownik/2464701/hipokryzja imo zgodne zachowanie z definicją ;D Najpierw płacz o aktorach z Barcelony, a potem to samo w ich wykonaniu. A czy takie zachowanie jest dobre? No nie jest, z żadnej ze stron. Jak Alba komicznie się wywraca to jest to tak samo żałosne jak robi to Pepe, tylko że to jeszcze nie dawno Pepe narzekał na to strasznie.
Zaza pisze:Po Milanie forma wróci :p
Poproszę chwilkę wcześniej i możemy się zgodzić :D

A tak na serio to poproszę jeszcze w tym sezonie, co by dograć tego mistrza. Śmieszne to będzie (oby). Pół sezonu bez trenera, mistrz w cuglach, ale sezon jak jedna wielka porażka... tak to jest jak się go nie wygrywa w ostatniej kolejce tylko na półmetku.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2013, 10:03

Jak Alba komicznie się wywraca to jest to tak samo żałosne jak robi to Pepe, tylko że to jeszcze nie dawno Pepe narzekał na to strasznie.
Synku sam skorzystaj z tego linku bo Pique chce przeprosin od sędziego a sam nie przepraszał jak kręcił mecze swym aktorstwem.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 03 mar 2013, 11:00

League pisze:Synku sam skorzystaj z tego linku bo Pique chce przeprosin od sędziego a sam nie przepraszał jak kręcił mecze swym aktorstwem.
Tato, nie wiem co chce Pique. Nie czytałem, jeśli chce przeprosin to przesadza. Nie wiem też gdzie tata widział kręcenie meczy aktorstwem Pique, ale może mało oglądam tej Barcy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 mar 2013, 11:29

stary rupieć pisze:Stawiam, że Valdes wyleci na 5 spotkań, pewnie nazwał złodziejstwo po imieniu albo kazał sędziemu iść świętować z gospodarzami
Valdes stojący sto metrów od akcji to najwięcej widział, żeby się wykłócać. :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 mar 2013, 11:34

Ten faul było doskonale widać nawet z jego perspektywy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”