El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 326

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 mar 2013, 13:52

Skoro fani Barcelony nazywają Mourinho Tłumaczem, to nic niestosownego, gdy Pep będzie Zjep, Busi będzie Pussi, a Tito jakoś tam, jak nazwał go kiedyś ... Tłumacz?
wyborne porównanie milordzie :angry2:
Barca jest uznawana za klub wszelkich cnót
przez kogo?

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 03 mar 2013, 13:56

wyborne porównanie milordzie
Chyba hiperbola się na to mówi.
przez kogo?
W sumie to przez cały niedzielny świat.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 mar 2013, 14:10

Chyba hiperbola się na to mówi.
zwał jak zwał, i tak było głupie

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 03 mar 2013, 14:17

MGiggs pisze:Problem w tym że Fani Barcy słabo sobie z tym faktem radzą.

Nie mam ochoty czytać całego tematu, ale nie zauważyłem w kilku postach tutaj, żeby ktoś negował nędzę naszej gry, a że sędzia przy okazji pomaga rywalom (nie dawanie karnego to jakby nie patrzeć wyciągnięta ręka ze strony sędziego) to druga sprawa. Więc jak wygląda to nie radzenie sobie? No przegraliśmy, szkoda. Nie pierwszy raz i nie ostatni. Chociaż tym razem to przyszły mistrz Hiszpanii przegrał na Bernabeu, a nie jak 5 lat temu musieliśmy robić szpaler królewskim. Boli mnie ten okres, ale bywało o wiele gorzej :D Ale to tak z mojej strony, nie chcę tutaj udawać kogoś mówiącego za wszystkich cules. Koniec cyklu? Może. Obyście się wszyscy przekonali, że jeszcze nie :wink:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 mar 2013, 14:22

MGiggs pisze:Mnie ciekawi tylko jedno w tym temacie- Barca jest uznawana za klub wszelkich cnót.Jak to jest że Real jest tym który węszy spisek i zwala wszystko na sedziów? Kto do k.. jasnej w tamtym sezonie zwołał konferencje i odwalil żenade jakiej świat nie widział prosząc o lepsze sędziowanie? To zrobił Real czy Barca? Kto węszył spisek?
o co chodzi z konferencja i zenada jakiej swiat nie widzial (ferguson i mou usmiechaja sie pod nosami, jesli to czytaja), bo szczerze mowiac nie kojarze? rosell? daj link jak mozesz

a tak ogolnie to nie badz smieszny. na kazda sytuacje, w ktorej barcelona tlumaczy sie sedziowaniem, czy innym spiskiem przypada 10x takich akcji w wykonaniu mourinho, czy fergusona, takze o co ci chodzi w ogole? przyjebanie sie tak zeby sie tylko przyjebac? z wzorem cnot slowa z dupy, z nieradzeniem sobie z porazkami tez juz kolega wyzej pyta o co ci chodzi, bo fatalnej gry chyba nikt nie neguje, na pewno nie ja...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 mar 2013, 14:33

Ferguson nie zwołuje konferencji i w polowie sezonu tracac x punktów do lidera prosi o lepsze sędziowanie i daje jasny przekaz że sedziowie Barcelonie przeszkadzają a Realowi pomagają....wymień mi ekipy który zrobiły taki numer?

Prawo Kalego.

Ciekwe co do tematu GD ma SAF? To już legendarna na tym forum zaczepka fanów Barcy w strone fanów MU by fani MU obronili trenera przed pomyjami i za 2 strony bym przeczytał że znowu fani MU rozwalają temat? :lol: że znowu o Manchesterze w :lol: temacie o GD? :mrgreen: . Nie tym razem Moody, juz Cie tutaj każdy przejrzał i nie da sie w ciągnąć w napinke. :naughty:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2013, 14:36

Obrazek

Jeśli to ten karny to karnego nie było.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 mar 2013, 14:39

stanowski:
Zapomnijmy na chwilę, że chodzi o konkretną sytuację z meczu Real - Barcelona, bo nie chce mi się tu rozniecać tych głupich klubowych kłótni. Zastanówmy się ogólnie nad pewnymi sytuacjami, do jakich dochodzi na boisku w każdym meczu, niezależnie kto gra. Bo to naprawdę ciekawe.

Jest napastnik (zawodnik atakujący), który puszcza piłkę obok obrońcy. Ów obrońca wystawia nogę, co sprawia, że przeciwnik ma trzy możliwości:

a) wpaść na tę nogę i się o nią wywrócić (zazwyczaj bolesne)
b) przeskoczyć przez tę nogę i się wywrócić (mniej bolesne)
c) zatrzymać się i odpuścić piłkę (dość trudne w realizacji, no i głupie)

Jak widzicie, żadna z możliwości nie pozwala na kontynuowanie akcji. W takiej sytuacji obrońca nie trafia w piłkę, a przeciwnik traci szansę na gola. Można się więc zastanawiać - i to całkiem poważnie - czy aby mówić o faulu, musi nastąpić kontakt z przeciwnikiem? Przepisy zabraniają "wchodzenia w tor biegu przeciwnika", jeśli nie jesteś zainteresowany piłką. Teoretycznie jeśli ktoś na ciebie biegnie, a ty staniesz i rozłożysz szeroko ręce, tak, aby przeciwnik musiał łukiem cię obiegać - to jest to faul. W praktyce ani nikt tak nie staje, ani nikt nie obiega, więc przepis martwy.

Ale co zrobić z interwencjami obrońców, którzy nie trafiają w piłkę, ale poprzez zablokowanie "korytarza" uniemożliwiają zdobycie gola. Żeby nie było - ja uważam, że ta sytuacja nie dotyczy meczu Real - Barcelona, ponieważ tam był zwykły kontakt między zawodnikami, czyli najzwyklejszy na świecie faul. Zastanawiam się jednak, co by było, gdyby w podobnej sytuacji kontaktu nie było? Czy zawodnik atakujący celowo musi wpaść w przeciwnika - co może skończyć się kontuzją jednego i drugiego - byle tylko sędziemu "dać pretekst"? Przecież to byłoby idiotyczne

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 03 mar 2013, 14:41

Jeśli to ten karny to karnego nie było.
Oczywiście, że był. Patrz post kolegi Rekinho.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 mar 2013, 14:45

MGiggs pisze:Ferguson nie zwołuje konferencji i w polowie sezonu tracac x punktów do lidera prosi o lepsze sędziowanie i daje jasny przekaz że sedziowie Barcelonie przeszkadzają a Realowi pomagają....wymień mi ekipy który zrobiły taki numer?

Prawo Kalego.

Ciekwe co do tematu GD ma SAF? To już legendarna na tym forum zaczepka fanów Barcy w strone fanów MU by fani MU obronili trenera przed pomyjami i za 2 strony bym przeczytał że znowu fani MU rozwalają temat? :lol: że znowu o Manchesterze w :lol: temacie o GD? :mrgreen: . Nie tym razem Moody, juz Cie tutaj każdy przejrzał i nie da sie w ciągnąć w napinke. :naughty:
daj jakis link do tej konferencji bo serio nie moge sobie przypomniec tej 'niesamowitej zenady'. chyba tyle jestes w stanie zrobic

nie kompromituj sie. po pierwsze ja tylko odpowiedzialem na posta kaczego, sam z siebie nic tu nie pisalem oprocz krotkiego posta zaraz po meczu (zobacz ile tam napinki!). tak zes mnie przejrzal

po drugie do napinki w temacie o barcelonie sam sie wbiles (tez moge zapytac co robi kibic manchesteru w temacie o gd. rownie wielki sens jak twoje pytanie o fergusona)

po trzecie o fergusonie wspomnialem, bo tyle czytam o tej hipokryzji fanow barcelony, o tym jak do konca swiata nie maja prawa juz skrytykowac sedziego bla bla bla, no to uzywajac tej logiki jak fan manchesteru i frustrata fergiego moze wytykac innym narzekanie na sedziow?

Obrazek

oczywiscie, ze karny byl. widac na filmiku, widac na zdjeciu. adriano chcial podreslic faul i moze to zmylilo sedziego. no ale wtedy pasowaloby dac zolta za symulacje. bardziej klarowna sytuacja, niz z faulem/nie faulem xabiego na pedro w rewanzu copa del rey

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 03 mar 2013, 14:53

Wklejcie zdjęcie z odległości 3 kilometrów od stadionu i na jego podstawie też oceńcie czy karny był, czy go nie było. Na pewno pomoże to w ostatecznej decyzji.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 mar 2013, 15:01

Co już konferencji nie pamiętasz? :boje się: ah ta słaba pamięć do śmiesznych rzeczy.Wybacz ale dobrze wiemy o co chodzi.

Co robi fan MU w tym temacie.Widze że logika u Ciebie jest słaba więć Ci wyjasnie- jak do tematu o MU wejdzie fan Interu i pisze na ten temat to jest ok bo o to chodzi na forum. Jak w temacie Barcelony fan Barcy 90% swojego wpisu poswięca Fergusonowi to jaki to ma sens?

Za 3 strony będzie standardowe hasło- temat o Barcelonie a rozmawiają o Manchesterze......na ten numer już nikt się nie da nabrać.

To mój ostatni wpis bo widze ze chodzisz na swoje tory,wybacz ale nie będę Cie karmił.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 mar 2013, 15:24

MGiggs pisze:Co już konferencji nie pamiętasz? ah ta słaba pamięć do śmiesznych rzeczy.Wybacz ale dobrze wiemy o co chodzi.
tak tak, uciekaj z tematu, jak nie mozes znalezc potwierdzenia swoich slow. norma. trzeci raz uprzejmie prosze, zebys wkleil link, jakis dowod na to o czym piszesz, na te 'niesamowita zenade, jakiej swiat nie widzial'. szczerze mowie, ze tego nie kojarze, a naprawde chcialbym sobie przypomniec, co to barcelonczycy wtedy nawywijali takiego strasznego. jak nie bedziesz w stanie tego zrobic, to zaczne przypuszczac, ze sobie znowu cos wyimaginowales
MGiggs pisze:Co robi fan MU w tym temacie.Widze że logika u Ciebie jest słaba więć Ci wyjasnie- jak do tematu o MU wejdzie fan Interu i pisze na ten temat to jest ok bo o to chodzi na forum. Jak w temacie Barcelony fan Barcy 90% swojego wpisu poswięca Fergusonowi to jaki to ma sens?
nie no tu juz musialem sie zlapac za jezyk, bo bym znowu wylapal bana (tak jak za napisanie 'clonerka' zamiast 'clonera' :lol: ). po co robisz z siebie glupszego, niz jestes w rzeczywistoci? juz ci ku.rwa napisalem, czemu o nim wspomnialem, a ty dalej rzniesz glupa
po drugie do napinki w temacie o barcelonie sam sie wbiles (tez moge zapytac co robi kibic manchesteru w temacie o gd. rownie wielki sens jak twoje pytanie o fergusona)

po trzecie o fergusonie wspomnialem, bo tyle czytam o tej hipokryzji fanow barcelony, o tym jak do konca swiata nie maja prawa juz skrytykowac sedziego bla bla bla, no to uzywajac tej logiki jak fan manchesteru i frustrata fergiego moze wytykac innym narzekanie na sedziow?
w pogrubionym fragmencie sam napisalem, ze moje pytanie 'co robisz w tym temacie jako kibic manchesteru' jest rownie glupkowate jak twoje zarzucanie hipokryzji fanom barcelony i jednoczesne wytykanie zwalania winy na sedziow bedac jednoczesnie fanem znanego z takich akcji fergusona (jakim cudem mialem go wiec w tym fragmencie nie wymienic?), wiec twoja proba wysmiania mojej logiki jest jedynie strzalem w stope

Koper15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 03 mar 2013, 15:32

Szczerze mówiąc to mam w dupie tego karnego, dobrze ze go dano. Moze 3 porazki w kluczowych meczach dadza pewnym ludziom w Barcelonie do myslenia. Nie ma co plakac, bo liga jest juz wygrana, jedno 2 najważniejszych trofeów będzie nasze. Lepiej zastanowic sie co zrobic, by uzdrowic te druzyne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 paź 2013, 14:49

Odświeżamy i zachęcamy do pisania.

Na razie z mojej strony tyle, bo będzie zapowiedź na głównej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”