Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: ozob » 04 mar 2013, 19:25

Emerald

No widzisz jakie Ty masz problemy z rozumieniek czytanego tekstu. Powtorze jeszcze raz. Przed sezonem jako kibic postawilem Juventusowi dwa realne cele. Pierwszy, nadrzedny, to obrona mistrzostwa, a drugi, mniej wazny, to awans do 1/4 w LM. Jak dobrze wiemy od cwiercfinalu dzieli na jedynie 90 minut, co sprawia, ze me serce rosnie. Rownoczesnie z ewentualnym awansem nie mam zamiaru wymagac wiecej od tej druzyny na polu europejskim w pierwszym roku po naszej banicji z elitarnych rozgrywek, bowiem 1/4 LM jest dobrym rezultatem szczegolnie po wygraniu naprawde mocnej grupy. Dlatego tez, z mojego swoistwgo rodzaju zaspokojenia, obojetnym mi jest na kogo trafimy w nastepnej fazie. Nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia czy zmierzymy sie z United, Bayernem, Realem, Barca czy Schalke lub PSG. Jezeli przyjdzie nam grac ze slabszym przeciwnikiem to spoko, bo szansa na awans do dalszych gier bedzie wieksza, a jesli spotakmy sie z jednym z 4 najsilniejszych klubow w Europie to tez przeciez jakiejs wielkiej tragedii nie bedzie, prawda? W takim wypadku druzyna moglaby zmierzyc swoj potencjal, bo co jak nie pojedynki z najlepszymi dadza obraz naszego poziomu w skali europejskiej. Po takim dwumeczu wiedzielibysmy czy podazamy dobra droga lub co jeszcze trzeba poprawic, aby dorownac najlepszym zespolom na Starym Kontynencie.

Nastepnie, punkty do rankingu Juve i punkty dla Serie A mnie gowno obchodza. Po pierwsze, jezeli Juve bedzie silne to nie bedzie problemem losowanie z 3 koszyka, bo juz w przyszlym sezonie czesc zespolow bedzie sie martwic o to, aby nie dolosowano im Juventusu wlasnie. Po drugie, chcialbym, aby wrocila swietnosc ligii, ale dlaczego tylko Juventus ma dbac o punkty dla Serie A? Przeciez to powinno byc domena wszystkich zespolow aspirujacych do gry w europejskich pucharach. Idac dalej niech sie martwia te zespoly, ktore ocieraja sie o 4 miejsce w lidze i graja w LE, bo wlasnie przez ich postawe Serie A w ostatnich latach zleciala na pysk. Co innego ma zmotywowac te druzyny do zwiekszania swojego sportowego i ekonomicznego poziomu jak wlasne dobo i gra w Europie. Juventus powinien dbac przede wszystkim o siebie, a inne zespoly niech biora z nas przyklad, bo w niedalekiej przeszlosci przeciez kolorowo w Turynie nie bylo, ale ciezka praca i madrym dysponowaniem pieniedzmi udalo sie zwiekszyc poziom druzyny i wrocic do Europy.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 20:23 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”