FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1708

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 mar 2013, 19:49

Gdzieś w newsach padła informacja, że na transfery będzie ok 40 mln + to co uda się zarobić na ewentualnej sprzedaży zawodników z obecnego składu - kandydatami są Alexis którym rzekomo interesują się Włosi, Alves którym rzekomo interesują się wszelkiej maści szejkowie, Valdes jeśli miałby odchodzić to chyba też nie za darmo. Do tego jeszcze piłkarze przebywający na wypożyczeniu. Do grupy piłkarzy, których sprzedaż należałoby rozważyć dołączyłbym Mascherano, Songa oraz Ville (chociaż tu za 32 latka kokosów nie będzie)

Utopiono ostatnio sporo pieniędzy, więc 92 mln za Neymara to cena z kosmosu. Myślę, że jest wart max 40 i mam nadzieję, że pomimo tego co się o nim pisze trafi gdzie indziej. Podobnie było kiedyś z Robinho, pisało się o nim, że chce do Barcy, być kolejnym wielkim brazylijskim 'R' a jednak do nas nie trafił i całe szczeście.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2013, 18:28

Isaac Cuenca wrócił do Barcelony na razie na badania, a kto wie, czy jego wypożyczenie nie zakończy się wcześniej niż przewidywano. Wychowanek Barcy znów ma problemy z kolanem.

Cuenca udał się na konsultację u chirurga, który oceni zakres urazu i wyśle raport do Amsterdamu. Nie wiadomo jak poważny jest uraz, ale ryzyko nawrotu kontuzji, którą leczył od czerwca jest bardzo duże.

21-latek zdążył w barwach Ajaksu zagrać tylko dwa spotkania.
Cos lamliwy ten Cuenca. Szkoda, bo akurat jego lubie, ale patrze, ze jego przygoda w Holandii zakonczy sie zanim sie jeszcze tak naprawde zaczela.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2013, 19:27

Gdyby znowu zerwał więzadło krzyżowe przednie to by o tym wiedział.
Myślę, że naciągnął poboczne, albo lekko nadszarpał to krzyżowe, ale nie zerwał, więc długo nie będzie odpoczywał.
Obym się nie mylił.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2013, 19:27

Gdyby znowu zerwał więzadło krzyżowe przednie to by o tym wiedział.
Myślę, że naciągnął poboczne, albo lekko nadszarpał to krzyżowe, ale nie zerwał, więc długo nie będzie odpoczywał.
Obym się nie mylił.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 12 mar 2013, 19:54

Tito ma wrócić 25 marca. Miesiąc za późno IMO.

sport-connection
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sport-connection » 13 mar 2013, 10:22

Zastanawiam się nad przyczynami przegranego meczu Milanu. Barcelona zagrała dobry mecz, ale Milan jej w tym pomógł. Obrona drużyn włoskich słynie ze znakomitej organizacji. Nie spodziewałem się 4 bramek. Brałem pod uwagę przegraną Milanu, ale nie w takim stylu.

Koper15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 13 mar 2013, 13:41

Wczoraj przede wszystkim dobrze funkcjonował pressing (w końcu!). Obrona grała świetnie - zwłaszcza Alba grał bardzo roważnie i to mi się podobało. Masche o dziwo poprawnie nie licząc kiksu przy akcji Nianga - ale jak pisałem szczęście też musi pomóc.

Mam nadzieję, że Villa zostanie na tej pozycji co wczoraj. Jak bylo widać Messi może grać kosmicznie także wtedy, kiedy ma przy sobie 9.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2013, 14:28

No z tą świetnie grającą obroną to się nie zapędzajmy :)

Wczoraj poza działającym pressingiem kluczowe było moim zdaniem to, że na skrzydłach grali napastnicy a nie pomocnicy. Widać było ogromną różnicę w grze ofensywnej.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 mar 2013, 14:33

przeciez cala pierwsza polowe na prawym ataku gral obronca alves, a w koncowce na lewym adriano. chyba, ze chodzi ci o to, ze w koncu poszli po rozum do glowy i nie wystawili niby na boku ataku iniesty, ani cesca. kluczowe bylo wystawienie villi na szpicy. nawet allegri przyznal, ze jego ustawienie bardzo im utrudnilo neutralizowanie messiego. szkoda, ze na ostatnie gran derbi wychodzilismy w samobojczym ustawieniu wlasnie z iniesta w ataku i bez nikogo przed messim, wtedy zawodnicy 8 i 9 mogli wychodzic wyzej i razem z 5 i 6 kryc messiego. a z czworka przeciwnikow dookola nawet on sobie nie zawsze poradzi

Obrazek

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 mar 2013, 14:35

Apropos busa, to fajna rzecz mi kumpel wkleil:
Chelsea's bus > Inter Milan's bus > No bus > AC Milan's bus
:wink:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 mar 2013, 14:45

bus interu zdecydowanie na pierwszym miejscu. zeszloroczna obrona chelsea byla porownywalna z tym, co wczoraj prezentowal milan. w sumie nawet w polu karnym bylo wiecej sytuacji rok temu

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2013, 15:16

Moody oczywiście że grał Alves ale nominalnie ustawiony był Messi. Potem za Pedro wszedł Adriano ale sytuacja była taka, że nie musieliśmy już łamać obrony Milanu.

Generalnie chodziło mi o to, że jest trzech napastników na boisku a nie jeden napastnik i 5 pomocników.

Co do Villi to prawda, że napastnik robi różnicę ale jestem przekonany, że gdyby tym napastnikiem był Messi (tzn napastnikiem a nie wiecznie cofnietym do środka elektronem) a po bokach graliby zawodnicy ofensywni to wyszłoby mniej więcej na to samo.

Właśnie o to chodzi, żeby obrońcy musieli non stop pilnować trzech zawodników zamiast jednego.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 13 mar 2013, 15:29

Emerald pisze:gdyby tym napastnikiem był Messi a po bokach graliby zawodnicy ofensywni to wyszłoby mniej więcej na to samo
Nie zgadzam się. Ustawienie Villi i Messiego było kluczowe i taką taktykę powinno się zastosować już w meczu copa del rey z Madrytem. Villa doskonale pracuje, doskonale bo kryty jest zazwyczaj przez dwóch zawodników, co jest wręcz niebywałe, gdy obok jest ktoś taki jak Messi. Wiadomo, że gdy Argentyńczyk ma więcej miejsca potrafi zrobić coś z niczego, dlatego pozycja cofniętego napastnika bądź mediapunty to stuprocentowe wykorzystanie jego potencjału.
Czy Messi w ogóle potrafi grać jako wysunięty napastnik? Gdzie tylko czeka na podania, drybluje kilkakrotnie razy mniej, nie posyła diagonalnych piłek i nie napędza akcji. Wysunięty Messi to nie Messi. Równie dobrze mógł by grać na bramce.

Piłkoszał
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piłkoszał » 13 mar 2013, 16:29

Wczorajsza demolka 4:0 nad Milanem wreszcie zamknie usta niektórym niedowiarkom, którzy od parunastu dni tak usilnie szukali dziury w cały. W skali całego sezonu kilka wpadek Barcelony nic nie znaczy. Wiele osób przez przegrane z Realem doszukiwało się jakiegoś mega wielkiego kryzysu a Barca po prostu robiła swoje (dwa ostatnie mecze 6:0 w bramkach mówi sama za siebie).

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 13 mar 2013, 16:41

Wczorajszy sukces Barcy miał wielu ojców. Należy też zwrócić uwagę na Albę, a szczególnie jego zachowanie przy ostatniej bramce. Pewnie już wiele osób widziało, ale warto wrzucić.

Obrazek

Chłop ma niezły motorek w nogach :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”