Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 557

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 mar 2013, 22:46

Boromir widzę, że dziś rozpędzasz się :)

Może inaczej. Jak padnie jakieś konkretne sensowne nazwisko, to sądzę że Duch potwierdzi. Na razie to dywagacje i plotki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 mar 2013, 23:04

Widze, ze kazdy posiada jakies informacje z pierwszej reki dotyczace nowego selekcjonera, tylko nie ja :(

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 mar 2013, 23:07

czyli wychodzi na to, że to Duch wybiera selekcjonera :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 mar 2013, 23:10

bartbuks pisze:
maciek_88 pisze:Ja słyszałem o Zemanie i Di Matteo . Zdenek i jego 2-0-8 przy rozpoczęciu od środka w kadrze. Nie mogę się doczekać
Niestety Maćku, nic z tych rzeczy :)
Czyli jeszcze nie przekroczyliśmy granicy absurdu. Jeszcze.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 27 mar 2013, 23:14

venomiq pisze:niente - piłkarze spotykają się rzadko, więc niech się zgrywają w meczach o stawkę. Jeśli trener chce grać docelowo w archaicznym 4-4-2 to trudno. Ale niech już sobie gra tak zawsze.
Rozgrywający w środku pola to nie jest obowiązek. Jest wiele taktyk w których żaden gracz nie ma roli rozgrywającego. Widoczne jest to zwłaszcza w klasycznym 4-4-2.
Czyli uważasz, że z San Marino powinna wyjść ta sama jedenastka, która cztery dni wcześniej skompromitowała nasz kraj? Archaiczne nie archaiczne, ważne, że ofensywne. Chociaż Fornalik pokazał, że nawet z taktyki ofensywnej może zrobić typowy beton. I naprawdę myślisz, że dwóch murarzy w środku pola to optymalne zestawienie na San Marino? Odmianą klasycznego 4-4-2 jest tzw. Diament i tutaj już można było próbować grać z piłkarzem defensywnym i ofensywnym.
grzegorzfcb pisze:Polska nie ma dobrych(tj wyszkolonych technicznie z golem i podaniem) środkowych pomocników a ofensywni pomocnicy to nie są żadni wirtuozi lub łowcy goli(od biedy może być pełniący czasem taką rolę w Trabzonie Mierzejewski), więc granie 4:2:3:1 w środku pola z drewnianymi przecinakami i gnuśnym francuzem jest bez sensu
Moim zdaniem jedyne na dziś rozwiązanie go grać 4:4:2 bądź 4:4:1:1 z dwoma napastnikami bo akurat wśród skrzydłowych i napastników jest względnie(słowo kluczowe względnie) w czym wybierać.

Ale drugi, a raczej pierwszy problem to obrona, środek i lewa strona. Są dwa cz raczej 3 słabe ogniwa - Wasilewski, Boenisch i Wawrzyniak. Poza tym Glik to nie jest "urodzony szef defensywy", ale z tym trzeba żyć. Jak bym wywalił obu obecnych lewych "defensorów" :roftl3: wystwaił Komorowskiego jako defensywnego Lewego obrońcę z zakazem przekraczania linii środkowej i raczej pracował na asekuracją Piszczaka. A na środku obok Glika może Celeban
Tylko, że Mierzejewski o wiele bardziej, moim zdaniem, nadaje się na klasyczną „10” niż na skrzydłowego. No ale to już jak kto woli. Jak nie Mierzejewski, to jest Majewski, może na tej pozycji zagrać także Lewandowski. Może w przyszłości taką rolę będzie pełnił Wolski?
Boenisch to już powinien zakończyć swoją reprezentacyjną „karierę”. Kuba się jeszcze nada z lewej strony, no ale trzeba szukać. Może Timote Kołodziejczak? W środku dziura ewidentna. Jest Jędrzejczyk, jest Komorowski, jest szybki Celeban, a w perspektywie czeka na pewno Gracjan Horoszkiewicz.
Dr.Football1 pisze:Widze, ze kazdy posiada jakies informacje z pierwszej reki dotyczace nowego selekcjonera, tylko nie ja :(
Ja też nie.

Jeżeli to był ostatni mecz w kadrze Wasyla, to dla mnie to całkowity brak szacunku dla tego piłkarza.
Co do Grosika, to wczoraj na plus. Dużo wiatru robił z przodu, może grał trochę chaotycznie, ale przynajmniej cały czas był pod grą w przeciwieństwie do: patrz -> Milik.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 27 mar 2013, 23:47

Gattuso będzie trenerem :whistle:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8578
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 mar 2013, 23:54

SobolPL pisze:Gattuso będzie trenerem :whistle:
A ja myslalem że gdzieś od konca lutego jest trenerem Sionu :think:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 mar 2013, 23:56

Jeśli chodzi o Polaka to ja dałbym kadrę Ryśkowi Komornickiemu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 mar 2013, 23:57

A ja Wojtkowi Lazarkowi. Zrobilby tyle samo co Komornicki czy inny leszcz z Polski, ale przynajmniej byloby smiesznie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 mar 2013, 23:58

Dr.Football1 jeśli twierdzisz, że Komornicki to jakiś tam leszcz z Polski, to [ch**] się znasz :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 mar 2013, 0:02

Oczywiscie jak zwykle masz racje, Bartku. Miejmy nadzieje, ze PZPN uprzedzi najlepsze europejskie kluby i jak najszybciej zatrudni Komornickiego.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 mar 2013, 0:05

Dr.Football1 pisze:Oczywiscie jak zwykle masz racje, Bartku. Miejmy nadzieje, ze PZPN uprzedzi najlepsze europejskie kluby i jak najszybciej zatrudni Komornickiego.
Komornicki pokazał jedno. Że nie pierdoli się z pseudo-gwiazdeczkami. Zobacz co robi Fornali. Obejrzyj jego konferencje. On z każdym meczem zaczyna się coraz bardziej ośmieszać. Jakiś czas temu byłem za tym, aby postawic na znane nazwisko z zagranicy. Ale nie chcę jakiegoś odgrzewacza, co przyjedzie do PL ratować swoją i tak marną karierę. Jak ma być to ktoś na takim poziomie, to wolę, aby kadrę dostał np Komornicki. Z naszego podwórka ligowego nikomu bym nie dał na razie kadry.

Tutaj trzeba trenera, który pokaże kto rządzi, jebnie w stół, posadzi nadąsane gwiazdy. A Fornalik zajebał się w akcji, wczoraj przed meczem zrobił ze 3kg kupy i spinał się strasznie, bo wie że zegar tyka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8578
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2013, 0:11

Dawać Jurija Szatałowa, dobry trener 8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 mar 2013, 0:17

A co takiego zrobil Komornicki ? Poustawial do pioniu jakichs pastuchow w Szwajcarii ? O ile pamietam przez jakis czas trenowal takze w Polsce i sukcesow nie odnotowano. Jak dla mnie kandydatura malo powazna.

Trzeba siegnac po trenera z zagranicy, trenera doswiadczonego, ale nie dziada, ktory przyjedzie pospac na lawce i dorobic pare groszy przed emerytura.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 mar 2013, 8:55

bartbuks pisze:
Dr.Football1 pisze:Oczywiscie jak zwykle masz racje, Bartku. Miejmy nadzieje, ze PZPN uprzedzi najlepsze europejskie kluby i jak najszybciej zatrudni Komornickiego.
Komornicki pokazał jedno. Że nie pierdoli się z pseudo-gwiazdeczkami. Zobacz co robi Fornali. Obejrzyj jego konferencje. On z każdym meczem zaczyna się coraz bardziej ośmieszać. Jakiś czas temu byłem za tym, aby postawic na znane nazwisko z zagranicy. Ale nie chcę jakiegoś odgrzewacza, co przyjedzie do PL ratować swoją i tak marną karierę. Jak ma być to ktoś na takim poziomie, to wolę, aby kadrę dostał np Komornicki. Z naszego podwórka ligowego nikomu bym nie dał na razie kadry.

Tutaj trzeba trenera, który pokaże kto rządzi, jebnie w stół, posadzi nadąsane gwiazdy. A Fornalik zajebał się w akcji, wczoraj przed meczem zrobił ze 3kg kupy i spinał się strasznie, bo wie że zegar tyka.
ten sam komornicki który miał awansowac z górnikiem do ekstraklasy ale piłkarze go zwolnili i przyszedł nawałka ?
Komornicki to trudny człowiek a u nas niestety nadal panuje moda na zwalnianie trenerów :)
My potrzebujemy Hiddinka bo ta kadrę jedynie cud może uratować

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”