Piłka w TV - Strona 123

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 mar 2013, 14:39

ja bym się nie chwalił specjalnie, ze od dawna jestem abonentem i płacę regularnie, bo takich najmniej szanują - jesteś długo z cyfrą, wiec jesteś przyzwyczajony i zapłacisz więcej, bo nie chcesz stracić tv.
tamte kanały rzeczywiście mozna było dostać jak ktoś ich nekał telefonami, czy mailami, ale tylko do 21 marca. później już nie było takiej opcji.

Ciekawe czy po świętach będzie możliwe dokupić paczkę C+ do niższego pakietu, bo te pakiety niczym się nie różnią tak naprawdę. Tylko 1 jest strasznie ubogi, nic tam nie ma, każdy kolejny pakiet różni się tylko 2 kanałami z paczki C+ (oczywiście Premier League tylko w tym za 119), a cena rośnie z każdym pakietem o 20 zeta miesięcznie.

Ja koncentruję się na Platinum, bo chcę miec Premier League, przy okazji trzeba płacić za filmy :badziewie: do 89 bym zapłacił, więcej raczej nie. W chwili obecnej dają za 99, więc za jakiś czas może zejdą do tych 89.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 mar 2013, 14:50

Nc+ przeprasza klientów i... zwalnia dyrektora

http://www.hotmoney.pl/Nc-przeprasza-kl ... ora-a29964

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 mar 2013, 14:53

Jak już kolesia od marketingu zwalniają, to chyba dobry znak :)

Przepraszają ... mieli problemy komunikacyjne :roftl3: na FB nie pisali, blokowali możliwość komentarzy, na maila odpowiadają ogólnikami, byś się czasem nie dowiedział za dużo .. w sumie, można to nazwać problemami komunikacyjnymi

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 mar 2013, 15:08

ja bym się nie chwalił specjalnie, ze od dawna jestem abonentem i płacę regularnie, bo takich najmniej szanują - jesteś długo z cyfrą, wiec jesteś przyzwyczajony i zapłacisz więcej, bo nie chcesz stracić tv.
tamte kanały rzeczywiście mozna było dostać jak ktoś ich nekał telefonami, czy mailami, ale tylko do 21 marca. później już nie było takiej opcji.
Zgadza się. Przegapiłem ten termin, nie śledziłem forum satkuriera i chciałem sprawdzić czy jeszcze da się to uzyskać.
A co do pisania o stażu, to tak doradzali użytkownicy. Pisać z nimi ostro i o stażu, parę osób uzyskało w ten sposób dostęp, w odpowiedzi im przysyłali, że ze względu na długi staż przychylają się do prośby o włączenie im tych kanałów. Bo głównie oferowali je osobom które w lutym/marcu przedłużali umowę jako bonus.

Ja czekam na rozwój wypadków. Jeśli do końca umowy będę miał wszystkie c+ to do lipca się nigdzie nie ruszam. Na nsporcie mi zależało głównie bo tam ma być żużel, no i się jeszcze na LM załapie. W tej chwili płace 46 z multiroomem za c+kompakt, w lipcu mi się kończy 50% promo, które miałem na 9 miechów i ostatnie 3 mam bulić 82. Wtedy może uda się uzyskać platynę za 79/89 to się przenosić mogę bo będzie podobna cena. Do tego jak ktoś pisał powyżej, jak uda się zachować multiroom z dwoma niezależnymi kartami i dekoderami to może z kimś wejdę w spółę i na pół będę płacił, więc wyjdzie zacna cena :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 mar 2013, 18:05

tego jeszcze nie było :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 mar 2013, 18:21

profil nc+ na fejsie przesłał to profilowi antync+ więc nie fake (tak na moje oko)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 mar 2013, 18:22

Wiesiu przed chwilą na Twittera też to wrzucał.

Problem mam następujący.Mam w domu n jak i cyfre,ale że ojciec pracuje w Niemczech to n ma we Frankfurcie i tam korzysta z platformy i ta cała migracja nie jest mi na rękę bo płacę za n niewiele, a ojcu wystarcza to co tam jest [ LM i BL ].Teraz jak będzie ta cała migracja to z jednej platformy zrezygnuję, ale ojciec nie chce zostać na lodzie - ja również chcę mieć dostęp do poważnej piłki w domu stąd moje pytanie.Jak wygląda sprawa z multiroomem ? Czy dostanę drugi dekoder i będzie on działać w Niemczech, wie ktoś na czym to polega ?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2013, 18:25

Ja w domu mam Cyfrę z multiroomem. Normalnie mamy dwa dekodery, dwie anteny, dwie karty i każdy ogląda to co chce. Przy czym na jakiej zasadzie miałoby to działać w Niemczech, tego nie wiem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 mar 2013, 18:27

MR z tego co wyczytałem tylko przez kabel, także nie bardzo ciągnąć kabel do Niemiec :lol:
ale za bardzo się w tym nie orientuję, bo sam MR nie mam i nie potrzebuję

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 mar 2013, 18:32

Możesz zrobić serwer sobie, np na nboxie i za pomocą pluginu, bez karty (ale z dostępem do netu) odbierać ten sam pakiet co masz w domu.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2013, 18:39

fieldy pisze:MR z tego co wyczytałem tylko przez kabel, także nie bardzo ciągnąć kabel do Niemiec
ale za bardzo się w tym nie orientuję, bo sam MR nie mam i nie potrzebuję
Nie masz tu racji, Wiesiu :wink: U mnie przynajmniej (brat tym się zajmował i potwierdził moje przypuszczenia) nie ma żadnego połączenia między dwoma odbiornikami. Używamy dwóch niezależnych anten (jedna została po starej Nce i działa), dwóch dekoderów (jeden dzierżawiony od Cyfry, drugi kupiony na własność) i działa. Połączenie być musi, jeśli używa się jednej anteny i konwertera, ale przy dwóch antenach działa to niejako niezależnie od siebie. Przynajmniej u mnie tak to chodzi :P

Edit: Kiedyś musiała być fizyczna bliskość między obydwoma odbiornikami, bo z tego co wiem, karta z drugiego odbiornika musiała być "ładowana" poprzez styk z drugą (coś takiego wyczytałem), teraz można sobie spokojnie oglądać do woli co się chce na dwóch telewizorach. Nie wiem jak wygląda kwestia odległości, bo mamy to w jednym mieszkaniu, ale bez połączenia między odbiornikami, co chyba z siedemnaście razy w tym poście podkreśliłem :wink:
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 18:41 przez piotrcies, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 mar 2013, 18:41

piotrcies pisze:nie ma żadnego połączenia między dwoma odbiornikami
ale już migrowałeś ?

Jak mówię, ręki uciąć sobie nie dam, bo szczegółów odnośnie MR nie czytam, bo mnie to nie dotyczy.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 mar 2013, 18:43

fieldy pisze:ale już migrowałeś ?
Z tego co wiem, jeszcze nie. Oferta, którą otrzymaliśmy skłania nas do konstatacji, żeby pozbyć się tego w pizdu, choć wszystko jeszcze może się zmienić. Poza tym nie jestem na bieżąco w tej materii, bo w domu obecnie nie mieszkam, a o tym ostatnio nie rozmawiałem z "bazą" :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 mar 2013, 18:57

Jeśli dostaniesz multiroom z cyfry z dwoma niezależnymi kartami i dwoma dekoderami to możesz go sobie wywieść gdzie Ci się tylko podoba(z tego co czytałem ludzie którzy byli w cyfrze tak dostają po migracji) . Kiedyś było tak, że trzeba było co parę godzin ładować drugą kartę w głównym dekoderze, ale teraz już tego nie ma. Ja mam w innym pokoju drugi dekoder i wszystko hula cały czas(nawet tam nie mam podpiętej antenty satelitarnej, używam go do odbierania naziemnej) Kwestia jest tylko anteny i jej ustawienia. Ale z tego co piszesz to skoro ojciec ma tam N to z tym problemu być nie powinno. Na forum satkuriera jest sporo osób które wywożą za granice dekodery to jeszcze możesz tam napisać i się upewnić :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 mar 2013, 19:31

Chyba już wiadomo dlaczego nC+ zaczęła robić się milsza i zwalniać.

UOKiK nie wyklucza postępowania administracyjnego w sprawie działań nC+. Chodzi o kontrowersyjne zapisy w listach i propozycjach ofert, które od kilku dni otrzymują abonenci Cyfry+ oraz n-ki. Decyzja w sprawie interwencji może zapaść już w przyszłym tygodniu.

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... um=twitter

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”