Liga Mistrzów: Bayern-Juventus - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2013, 21:24

Od strony formalnej nazwanie kogoś mocarnym w powietrzu nie jest równoznaczne z napisaniem, że strzela regularnie po rożnych. Bonucci jest groźny przy rożnych, nie raz był blisko/bardzo blisko gola z główki. Podobnie jak Pogba.
Zresztą siła JUVE przy rożnych to Pirlo. On potrafi zagrać bardzo różne piłki. Gol Bonucciego to jeden z kilku tego przykładów.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 30 mar 2013, 21:26

Ja się sugerowałam statystykami z całego sezonu :). Z informacji La Gazzetta wynika, że Bonucci zdobył jednego gola w całym sezonie, w meczu Ligi Mistrzów. W Serie A w ogóle do siatki nie trafił.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 mar 2013, 21:32

Faktycznie, byłem przekonany, że Leo strzelił bramkę w Serie A, włączyłem statystyki i patrzę 1 bramka, a miałem świadomość, że statystyki obejmują tylko ligę włoską. Sorry moja wina, mam to samo zdanie do Loczek, to, że nie mają bramek nie oznacza, że są słabi w powietrzu, piłka w górze bardzo szuka Bonucciego, a i Kielon czasem się podwinie.

1:1 ! Torino brawo!

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 30 mar 2013, 22:00

Nikt nie mówi, że są słabi, bo tak nie jest. Chiellini, Bonucci w powietrzu grać potrafią i nie tylko oni. Juventus posiada argumenty, by zaskoczyć Bayern. Faworytem dwumeczu moim zdaniem będą Bawarczycy, ale faworyci nie zawsze przechodzą dalej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2013, 22:06

Też uważam, że są faworytami, ale to całkiem wygodna pozycja dla JUVE.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 mar 2013, 22:16

Jak czytam wypowiedzi wielu fanów Juve to się zastanawiam skąd wielu z nich bierze, że defensywa Bayernu jest słaba w tym sezonie? To pierwsza rzecz jaka mi wpadła w oczy. Druga to wielu uważa, że Bayern jest za pewny siebie i zlekceważy Juventus i tutaj będzie siła Juve. Głupota kompletna. Trzecia rzecz to znów spora grupa uważa, że Bayern będzie chciał grać jak reprezentacja Niemiec w półfinale ME. Jupp to nie Loew, żeby takie błędy debilne popełnić jak selekcjoner reprezentacji Niemiec. Tutaj na pewno nie będzie krycia plastrem Pirlo przez Kroosa. Nie ma to najmniejszego sensu. I załóż ktoś wreszcie temat meczowy :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2013, 22:28

Tutaj na pewno nie będzie krycia plastrem Pirlo przez Kroosa. Nie ma to najmniejszego sensu.
Myślę, że 3/4 zespołów ściśle kryje Pirlo. W Lidze Mistrzów Chelsea, Szachtar i Celtic były potwornie skoncentrowane na tym by Pirlo nie miał swobody. I moim zdaniem jest w tym sens. JUVE gra się dużo łatwiej gdy Andrea ma swobodę. Choć oczywiście zwykle Pirlo nie ma wielkiego problemu z tym, że ktoś mu wisi na karku.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 mar 2013, 22:29

Choć oczywiście zwykle Pirlo nie ma wielkiego problemu z tym, że ktoś mu wisi na karku.
I Loew się o tym przekonał w półfinale ME testując debilne ustawienie. Bayern narzuca raczej swój styl gry, więc tutaj nie będzie prób przyklejania plastra.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 mar 2013, 22:32

Co rozumiesz poprzez debilne ustawienie jakie testował Loew?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 mar 2013, 22:46

Nie będę zaśmiecał tutaj tematu, ale wstawienie Kroosa, na którego się nie stawiało i wiadomo, że nigdy nie krył on na plaster nikogo, nie skończy się dobrze. No i największy mam żal o trzymacie Podolskiego, który na skrzydle jest cieniutki i zdecydowanie wejście Reusa poprawiło grę. To wszystko jednak temat na inną rozmowę.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 mar 2013, 22:48

Podobno Szwajni ma skręconą kotkę i może nie zagrać we wtorek.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 mar 2013, 23:04

Czytałem to - na angielskim forum kibiców Juve ktoś tak napisał, potem na polskim powtórzył i tutaj doszło.

Schweinsteiger spał źle, gdzie lekko wykręcił kostkę, ale doktor się nim zajął od razu i wszystko jest jak najbardziej w porządku. Wszyscy dostępni są, Gomez również będzie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Liga Mistrzów: Bayern-Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 mar 2013, 23:06

Rozmywamy temat Derbów Włoch. Nie będę pisał zapowiedzi, wstawiał herbów itd, ale prosiłbym pisać tutaj. Jeżeli ktoś się czuję na siłach napisać coś więcej o spotkaniu w formie zapowiedzi, to zachęcam.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Re: Liga Mistrzów: Bayern-Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 mar 2013, 23:13

Ja bym może napisał jakąś zapowiedź, ale ostatnimi czasy źle sie to potem kończyło, więc nie będę żapeszal ;p

Co do samego meczu, to myśle, ze nie ma co wzrozyc z fusów a już na pewno nie na podstawie dzisiejszych spotkań obu drużyn. Obydwa zespoły są potęga u siebie w kraju i moim zdaniem maja naprawdę równe szane. To truizm, ale zdecyduje forma z danych dni dwumeczu ;) chociaż jeśli miałbym na coś stawiać, to na zwycięstwo jednej z pomocy nad druga, a w tych formacjach obie ekipy wydają sie być bardzo silne.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Liga Mistrzów: Bayern-Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 30 mar 2013, 23:15

Rozumiem pragmatyzm kibiców Bayernu, ale bez przesady... Faworyt tego dwumeczu jest jeden i jest nim Bayern. Co oczywiście nie neguje faktu, że Juve ma bardzo dobrą drużynę i jest w stanie powalczyć o awans do półfinału.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”