Liga Mistrzów: Bayern-Juventus - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 992
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Liga Mistrzów: Bayern-Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 02 kwie 2013, 12:35

Michał M pisze:
wloski pisze:Raczej jak przegramy to będzie to 2:1, ale liczę na bramkowy remis :).
2:1 biorę w ciemno :p zobaczcie jak w ostatnich latach Bayern wychodzi, jak wygrywa pierwszy mecz u siebie 2:1 :)

Może być i 1:1 (wcale się nie zdziwię jak tak będzie), zwłaszcza że u siebie praktycznie ciągle tracimy gole. Co nie znaczy, że w rewanżu załatwicie nas jak chcecie (proponuję zerknąć na bilans Bayernu na wyjazdach w tym sezonie ;)
Statystyki nie grają (o tym cały czas przypominają mi kibice Milanu, a więc...) i nie będą grać, Juventus to nie ofiara losu jak Arsenal, który przed meczem był posrany o wynik, druga sprawa, że rewanż wam nie wyszedł więc i tutaj nie musi wyjść. Nie ma co się chwalić statystykami, które w obliczu bardzo wyrównanych ekip nic nie dają.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 kwie 2013, 13:22

Bramkowy remis byłby świetnym wynikiem dla Juventusu i według mnie nawet całkiem prawdopodobnym, aczkolwiek i tak obstawiam zwycięstwo Bawarczyków. 2:1 albo 3:1 co zagwarantuje świetny mecz w Turynie. W moich oczach Bayern jest faworytem dwumeczu, ale myślę, że przy dobrych wiatrach można ich pokonać. Kluczowa będzie chyba dyspozycja chimerycznego Mirko, oraz środkowych pomocników których czeka mordercza praca by dać trochę miejsca Pirlo.

Cokolwiek by się nie stało czekają nas 2 mecze których w ostatnich latach Starej Damie brakowało. Szykują się ogromne emocje. Forza!

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 kwie 2013, 13:27

wloski pisze:Nie ma co się chwalić statystykami, które w obliczu bardzo wyrównanych ekip nic nie dają.
To nie chwalenie się, to stwierdzenie faktu - Bayern gra mocno tak u siebie jak i na wyjeździe, a na wyjazdach nawet często lepiej niż u siebie. Choć nie wiem w sumie z czego to wynika ;p I tu i tu zwykle to Bayern prowadzi grę. Więc nawet bramkowy remis (o ile taki będzie) nie będzie świadczył o niczym. Co innego, jeśli Juventus dzisiejsze spotkanie wygra.

Zresztą to raczej Wy się jaracie statystykami, stwierdzając wszem i wobec, jak to Włosi radzą sobie z Niemcami itd.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 kwie 2013, 14:38

Moim zdaniem czekają nas dzisiaj piłkarskie szachy, żadnego widowiska z tego meczu nie będzie. Obie drużyny słyną z tego, że tracą mało goli. Będzie więc gra na błąd rywala, minimalizm totalny. Zawsze przed takimi meczami dmucha się balonik, a potem schodzi z niego powietrze. Taktycznie może być ciekawie, widowiskowo będzie wiało nudą na kilometr- sami zobaczycie. Nie chodzi o to, że nie lubię tych zespołów i robię anyreklamę. W praktyce jednak ciekawiej zapowiadają się inne mecze niż ten (np. Mala-Borussia).

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 02 kwie 2013, 15:13

nadzwyczaj trudno przewidzieć wynik tego spotkania,ale zaryzykowałbym 3-1 dla Bayernu 8)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 kwie 2013, 17:04

Dalej obstawiam, że Juve jest faworytem. Na szybko kilka powodów dlaczego tak sądzę.

1. Bayern udowadnia, że LM a liga krajowa to inne światy. W BL mamy rozróbę, z kolei w Europie Bawarczycy nie zachwycają - zagrali raptem dwa bardzo dobre mecze, znacznie więcej słabych lub byle jakich. Juve z kolei bez porażki.

2. Bayern od kilku spotkań z rzędu traci gole. Nawet z teoretycznie słabiutkimi zespołami jak Fortuna. Juve robi to bardzo rzadko, szczególnie w LM, dotychczas tylko 4 razy piłka wpadła do ich siatki, ostatni raz przed wojną.

3. Bayern nie umie grać przeciw murarce, a takową zapowiada ustawienie misiów Włoch. Pokazał to finał z Chelsea, do niedawna nawet słabiaki jak Mainz czy Koln potrafiły wywozić z AA punkty dzięki zwykłemu autobusowi, zaś Bawarczycy na taką taktykę nigdy nie potrafi się przestawić waląc głową w mur.

4. Bayern raczej średnio radzi sobie z włoskimi ekipami, jeszcze gorzej repra Niemiec. A nie muszę chyba wspominać, że Włosi to największe przekleństwo sąsiadów zza Odry. Z nikim tak się nie mordują jak z nimi.

Pewno jeszcze o czymś myślałem, ale nie spisuję swoich argumentów, te powyższe to tak na szybcika.

Będę zadowolony z 0:0.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 kwie 2013, 17:50

Już nie popadajmy w jakieś skrajności, zaraz się dowiem, że Bayern marzy o tym żeby nie dostać wpierdolu u siebie. Faworytem zarówno według większości postronnych kibiców jak i buków jest jednak Bayern. Może nie tak bardzo wyraźnym jak np. Barca w starciu z PSG ale jednak faworytem. W tym sezonie ekipa z Monachium wygląda przepotężnie, ma świetnie zbalansowaną i zgraną kadrę z indywidualnościami zdolnymi przechylić szalę zwycięstwa z każdym przeciwnikiem, ta drużyna w dodatku jest świetnie zorganizowana i przyczepić można się tylko niuansów. Do tego dochodzi doświadczenie tego zespołu na arenie międzynarodowej i w rozgrywkach pucharowych. Jak mówię, jeśli chodzi o Bayern można tylko przyczepić się do detali jak bramki tracone po stałych fragmentach czy braki w koncentracji ale trudno też oczekiwać od zespołu 100% koncentracji kiedy ten wygrywa 6 bramkami. Zapowiada się wyrównany dwumecz ale jeśli ktoś tu miałby kogoś dzisiaj wypunktować to wskazałbym Bayern.

Ta para jest jednak dlatego tak ciekawa bo Juventus także ma swoje argumenty i sprawia wrażenie jednego z nielicznych zespołów zdolnych wyeliminować Bayern. To też zespół grający bardzo niewygodnym dla Niemców stylem choć jeśli Bawarczycy zagrają na swoim wysokim poziomie Juve zwyczajnie może zabraknąć argumentów bo kadrowo jednak prezentują się w mojej opinii nieco słabiej. Przede wszystkim brakuje im armat, przy dobrej dyspozycji defensywy Bawarczyków mogą mieć problem ze zdobywaniem goli, wiem jak dużo bramek zdobywa druga linia mistrzów Włoch ale w drugiej linii ekipy z Monachium jest pod dostatkiem graczy, którzy mogą zniwelować ten atut Juve a bramki IMO będą niezbędne bo jakoś nie wydaje mi się, że ten dwumecz ograniczy się do 1-2 goli. Nie demonizowałbym argumentu, że Niemcy nie umieją grać z Włochami, traktowałbym to raczej w kategoriach smaczku. Juventus jest za to też zespołem o bardzo wysokim stopniu zorganizowania i właśnie ta organizacja, szczególnie w defensywie może być kluczem do awansu. Argumentem za Włochami także jest rewanż w Turynie. Bayern w tym sezonie może i gra świetnie zarówno u siebie jak i na wyjeździe ale oczywistością jest, że w meczu takiej rangi kiedy mogą decydować detale łatwiej sprawę awansu rozstrzygać przy wsparciu kilkudziesięciu tysięcy swoich kibiców.

Swoją drogą zapowiada się cholernie ciekawy pojedynek jednych z najsilniejszych drugich linii na świecie i na to najbardziej ostrzę sobie zęby.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 kwie 2013, 19:32

Ja osobiście przewiduję 2-1 dla nas.
Bayern to nie reprezentacja Niemiec i osrany przed Pirlo Loew. My mamy trochę inny styl gry i będziemy starali się grać swoje. Muller latający z Lahmem na prawej stronie będą bardzo ważni. No i wkurzony Robben w drugiej połowie.

Skład Juve wg jakiegoś, podobno bardzo dobrze poinformowanego w sprawach Juve, dziennikarza:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso - Quagliarella, Matri

Peluso łapie dużo kartek, więc przydałoby się go szybko złapać na żółtą, Clattenburg daje, z tego co widziałem, sporo kartek.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 kwie 2013, 19:43

Juventus po przebyciu dlugiej drogi od Calciopoli przez marne dwa sezony ligowe i tak w tym roku po prawie 3 letniej banicji osiagna przyzwoity wynik w CL. Bayern jest wedlug mnie faworytem tego dwumeczu, ale mocno wierze, ze Juve posiada argumenty do tego, aby osiagnac dobre rezultaty w najblizszych meczach.

Nie takie rzeczy w CL dzialy sie sezon temu. Jestem optymista przed spotakniem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 kwie 2013, 19:49

Vucinicia czemu nie ma w składzie? Jakaś kontuzja czy co?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 kwie 2013, 19:50

matri quaq czy marchisio, a tu prosze - cala trojka. odwaznie. na inter starczylo, rozsadek wskazuje, ze z bayernem powinno byc zupelnie inaczej.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2465

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 kwie 2013, 19:53

Neuer, Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba, Gustavo, Schweinsteiger, Muller, Kroos, Ribery, Mandzukic. Bayern
Official #Bayern Bench : Starke, Boateng, Tymoshchuk, Robben, Shaqiri, Pizarro, Gomez

fficial #Juve bench: Juventus bench: Storari, Marrone, Padoin, Pogba, Asamoah, Vucinic, Giovinco

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 kwie 2013, 19:56

Najwyżej za Peluso wejdzie Asamoah, nie macie sie z czego cieszyć, bo jest od Peluso lepszym piłkarzem :P

Cały dzień żyję tym meczem. Na temat ewentualnego ustawienia Juve z jednym napastnikiem i Marchisio za jego plecami była już wcześniej dyskusja, sam się wypowiedziałem ale posty niestety przepadly po awarii. Jestem do niego sceptyczni nastawiony ale Conte wie lepiej co robić i moja 'fachowa' ocena i tak jest mało wiarygodna. Loczek fajnie opisał jakby to mogło działać. Oby.

Tak czy inaczej czeka nas dziś niezwykle ciężki mecz. Ameryki nie odkryję mówiąc, że faworytem jest Bayern, który wraz z Barceloną jest obecnie najsilniejszym klubem na świecie imo. Wielu pisze, że ten mecz ostatecznie potwierdzi na jakim etapie jest Juve w stosunku do najlepszych. Ja bym jednak tak tego nie odbierał. nawet jeśli Bayern boleśnie zweryfikuje możliwości Juventusu, to nie będzie to żaden wstyd czy wielka ujma, bo Juventus jeszcze nie jest na poziomie najlepszych klubó europejskich. mam tu na myśli właśnie Bayern czy Barcelone. Juventus wciąż ma kilka słabych punktów, wciąż jest na etapie (końcowym) budowy, a planem minimum był awans z grupy. Wszystko ponad to jest pięknym snem. nie zmienia to jednak faktu, że Bayern można pokonać, a Juventus stać na tę niespodziankę. Kluczem będzie dobry wynik tu w Monachium. Jeśli uda się ugrać remis, najlepiej bramkowy, to do rewanżu podejdę z dużym optymizmem. Jesli oczywiście Vidal i Marchisio nie wykartkują sie :P

oficjalne składy:

Bayern Munich: Neuer; Lahm, van Buyten, Dante, Alaba; Luiz Gustavo, Schweinsteiger; Muller, Kroos, Ribery; Mandzukic

Bayern Munich bench: Starke, Boateng, Tymoshchuk, Robben, Shaqiri, Pizarro, Gomez

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso; Matri, Quagliarella

Juventus bench: Storari, Marrone, Padoin, Pogba, Asamoah, Vucinic, Giovinco

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 kwie 2013, 20:19

Trochę mam rajzefibe przed meczem :D Dawno się żadnym meczem FCB tak nie emocjonowałem :wink: Ale i tak jestem spokojny i ewentualnej porażki mocno nie przeżyję - planem na ten sezon był jednak prymat w Niemczech, a to już się udało.

Jagoda komentuje ["]["]["]["]["]["]["]["]["]["]["]["]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”