Nie moge przestać sie smiać
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 kwie 2013, 23:17
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 kwie 2013, 23:19
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 07 kwie 2013, 23:54
Jeżeli rajcują Cię mecze Barcy i Realu, gdzie wiadomo z góry jaki będzie wynik, a potem oglądanie przez 90 minut meczu, gdzie pada wynik 5:0, 6:1 itd. to rzeczywiście liga hiszpańska jest lepsza. Już nie mówię o przepaści między drużynami z czuba tabeli, a resztą.gośc pisze:Po przeczytaniu tego nie mam już najmniejszych wątpliwości, Primera Division jest najsilniejsza, różnica nie jest duża ale jednak to Hiszpanie są górą.
Ja osobiście bardziej lubię realizację PD niż PL (chodzi mi o grafikę i inne szczegóły podczas transmisji), ale co do reszty to się nie zgodzę. PL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze. PD to jest dla kibiców, którzy podniecają się milionem podań Barcelony, jej wynikami 5:0, 6:1 itd. oraz dla fanów technicznej piłki. Normalny kibic wybierze mecz PL, bo tam emocje masz zapewnione, a i przepaść między drużynami nie jest taka duża.gośc pisze:Premier League jest taka cukierkowa, najlepiej oprawiona, najlepsza dla niedzielnych kiobiców, koneserzy bardziej cenią La Liga.
Tyle tylko, że takie Wigan, Norwich czy Newcastle spokojnie ograłoby Deportivo, Mallorcę czy Celtę.gośc pisze:Ponadto doły tabaeli ligi hiszpańskiej miażdżą technicznie doły tabeli ligi angielskiej.
Malaga też była zbudowana przez szejka, więc to trochę dziwny argument.gośc pisze:I nie wyskakujcie z QPR, bo w tym klubie grają rozkapryszone gwiazdeczki za kasę szejka prezentując się gorzej od zwykłych wyrobników. Dziwna ekipa.
lukas_k
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 08 kwie 2013, 7:33
nie wiem czy ogladałeś mecze Hiszpanów ale kibice Realu bez wysiłku przejęli Old Trafford.Takie kibicowanie macie w AngliiPL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 kwie 2013, 8:54
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 kwie 2013, 9:50
League pisze:nie wiem czy ogladałeś mecze Hiszpanów ale kibice Realu bez wysiłku przejęli Old Trafford.Takie kibicowanie macie w AngliiPL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2013, 10:16
Wlasnie sie dowiedzialem ze duza czesc forum jest nienormalna.Ja osobiście bardziej lubię realizację PD niż PL (chodzi mi o grafikę i inne szczegóły podczas transmisji), ale co do reszty to się nie zgodzę. PL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze. PD to jest dla kibiców, którzy podniecają się milionem podań Barcelony, jej wynikami 5:0, 6:1 itd. oraz dla fanów technicznej piłki.wybierze mecz PL, bo tam emocje masz zapewnione, a i przepaść między drużynami nie jest taka duża.Normalny kibic
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 kwie 2013, 10:24
Kiedy? Po końcowym gwizdku.League pisze:nie wiem czy ogladałeś mecze Hiszpanów ale kibice Realu bez wysiłku przejęli Old Trafford.Takie kibicowanie macie w AngliiPL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 08 kwie 2013, 10:25
Taa, po końcowym, pewnie dlatego MU zatrudniło akustyka bo ich kibice przekrzykują.red85 pisze:Kiedy? Po końcowym gwizdku.League pisze:nie wiem czy ogladałeś mecze Hiszpanów ale kibice Realu bez wysiłku przejęli Old Trafford.Takie kibicowanie macie w AngliiPL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 kwie 2013, 10:42
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 kwie 2013, 10:43
W 90% taka sytuacja związana jest z jakimś protestem. Np Legia tak miała. W domu zgon, a na wyjazd jechała najmocniejsza ekipa z dopingiem.red85 pisze:Kiedy? Po końcowym gwizdku.League pisze:nie wiem czy ogladałeś mecze Hiszpanów ale kibice Realu bez wysiłku przejęli Old Trafford.Takie kibicowanie macie w AngliiPL dla niedzielnych kibiców? A to nie czasem na Barcie i Realu jest najwięcej turystów? W PL masz przynajmniej doping na stadionie czołowych drużyn, bo ja takiego na Barcie nie słyszałem jeszcze
Ekipy domowe niemal zawsze wypadają blado. Zorganizowane grupy wyjazdowe, gdzie bawi sie kilka tysięcy ludzi często dają popis. Można to usłyszeć na przykładzie United - w lidze na OT rzadko kiedy jest wielkie poruszanie, a na meczach wyjazdowych ostro jadą z dopingiem.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 kwie 2013, 10:53
Czyli podobnie jak na CN. Tylko, że kibiców z OT nikt piknikami nie nazwie, natomiast kibiców z CN już takred85 pisze:Znowu pomijasz sedno. Na OT bywa często cicho, ale na ważnych meczach (często tych w Europie) bywa naprawdę głośno i tak też było z Realem do pewnego momentu. Zupełnie inna sytuacja ma się z ekipą wyjazdową, która jest świetna.
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 08 kwie 2013, 10:56
lukas_k pisze:Jeżeli rajcują Cię mecze Barcy i Realu, gdzie wiadomo z góry jaki będzie wynik,
Skąd ta pewność?Tyle tylko, że takie Wigan, Norwich czy Newcastle spokojnie ograłoby Deportivo, Mallorcę czy Celtę.
Biały
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 kwie 2013, 10:58
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 kwie 2013, 11:07
Nie tak bardzo jeszcze jak galaktyczna Liga Mistrzów, wice mistrzów, wice-wice mistrzów i wice-wice-wice mistrzów albo jak międzygwiezdne derby wszechHiszpanii i jej wszystkich kolonii ale faktycznie globalizacja to w tym momencie największy wróg dopingu na stadionach. Może zaraz po cenach biletów, które co prawda są jej pokłasiem ale jak pokazuje przykład Bundesligi mozna do pewnego stopnia to pogodzić. Zobaczymy jak Niemcy poradza sobie z tym problemem jak ich liga rzeczywiście zajmie w świecie miejsce Premier League i kitajce po nocach będą wyczekiwać aby pooglądać mecz Borussia - Schalke albo organizować wycieczki, których jednym z punktów kulminacyjnych będzie mecz Bayernu Monachium.bartbuks pisze:
A jeśli faktycznie tak jest (a jest, bo doping na meczach PL jest cienki), to tylko świadczy o tym jak komercyjny stał się futbol na Wyspach.
pfff... w latach 70-tych, 80-tych i wczesnych 90-tych, jak po tureckich stadionach pastuchy kozy wypasali Anglia, obok Holandii być może, miała najlepszy doping na świecie na stadionach. Potrzebna jest swego rodzaju rewolucja, zwrócenie klubów w ręce kibicowskich stowarzyszeń i organizacji i przede wszystkim racjonalizacja cen biletów i w przeciągu 2-3 sezonów wszystko wróci do normy.bartbuks pisze: Pewne jest to, że nigdy nie będzie tam jak w Grecji, czy Turcji, gdzie na pustym stadionie Galatasaray jest głośniej niż na wypełnionym stadionie Premier League.
masacra
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio