FMy - Strona 713

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 07 kwie 2013, 12:09

Mam problem od jakiegoś tygodnia nie chce mi się włączyć Steam żeby grać :/ czasem pojawia się że Steam Aktualizacja i po chwili wyskakuje komunikat brak połączenia z internetem a przecież internet działa. Odinstalowałem grę i steama i nadal to samo gry nie mogę zainstalować wie ktoś może o co chodzi ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 kwie 2013, 12:26

Miałem to samo. Spróbuj włączyć steam i ręcznie przejdź w tryb online w menu.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 07 kwie 2013, 12:45

Steam nie lubi się z firewallami niektórych antywirusów. Wyłącz wszystkie zapory, dodaj do wyjątków steam - któreś z tych dwóch. Ew. nie pozwalaj FMowi aktualizować się automatycznie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 kwie 2013, 22:28

Obrazek

Chyba przesadzili z poziomem trudności na nowym patchu, bo takiej orki to się nie spodziewałem :mrgreen:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 kwie 2013, 22:31

Coach.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 kwie 2013, 17:31

Irytujące jest to, że po zmianie taktyki w czasie meczu, znikają wszystkie ustawienia taktyczne na przeciwnikach i trzeba to ustawiać od nowa. Czasami zdarza mi się zapomnieć i pozostaje niesmak po porażce. Zwłaszcza, jak się liczyło na coś więcej, niż najniższy wymiar kary - dobrze, że to było tylko spotkanie ligowe.

Swoją drogą, nie wiem, czy to wina uaktualnienia, czy akurat tak mi się trafiło, ale strasznie dużo przejęć klubów już na samym początku gry - Liverpool, Inter, do tego jakieś info się pojawia o zakusach szejka na Newcastle. A dopiero za mną 8 kolejek pierwszego sezonu.

Aha, Maupay jest zdecydowanie przesadzony. W wieku 15 lat wszystkie kluczowy atrybuty (i techniczne, i psychiczne, i fizyczne) na poziomie 13-15. Przecież w wieku 20 lat to będzie czołg na poziomie Messiego. No i można go kupić za 2.5 mln. Pewnie, że skorzystałem. Meyera z Schalke chyba też kupię, choć będzie trochę droższy, bo technicznie wygląda genialnie, jak na swój wiek - dużo lepiej, niż taki Vilhena.

Lol za to mam z transferów. Liczyłem, że Bundesliga będzie się wzmacniać, a tu z Bayernu odszedł Muller (do City, za 42 bańki - double lol) i Alaba, na Gustavo obecnie Chelsea poluje, Arsenal wykupił Suboticia za 10 mln. (triple lol), Lewy się obraził i chce odejść (nawet "a czemu by nie Barcelona" wyraża zainteresowanie) i pewnie trafi do PSG - ci to kupują kogo popadnie i za ile popadnie - a Schalke oddało mi Draxlera za 21 mln. (w dodatku w ratach na 4 lata) po tym, jak złożyłem 123456789 ofert - mieli dość spamu i wymiękli! Do tego takie Spurs kupiło Fellainiego za 32 mln. (już widzę Levy'ego tyle wydającego) czy Toivonena za 18 mln., sprzedając jednocześnie Sandro do City za 20 baniek... Przed uaktualnieniem, aż takich cyrków nie było - przynajmniej ja się nie spotkałem.

No i popsuli zakładki podczas meczu, które nagminnie po otwarciu zjeżdżają na dół strony! Panie premierze, jak żyć?!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 kwie 2013, 17:54

Sammyy pisze:Irytujące jest to, że po zmianie taktyki w czasie meczu, znikają wszystkie ustawienia taktyczne na przeciwnikach i trzeba to ustawiać od nowa.
A ja ustawień na przeciwnikach nie używam. Zauważyłem, że jak dobrze dociśnie się taktykę, to rywala łatwiej ogarnąć taktyczną dyscypliną, niż ustawieniami indywidualnymi na jego rywali.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 kwie 2013, 17:58

Obrazek

A dlaczego nie Manchester United? :P

Edit.

Nie wydaje wam się, że gra po ostatnim patchu jest za łatwa?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 kwie 2013, 18:13

bartbuks pisze:A ja ustawień na przeciwnikach nie używam. Zauważyłem, że jak dobrze dociśnie się taktykę, to rywala łatwiej ogarnąć taktyczną dyscypliną, niż ustawieniami indywidualnymi na jego rywali.
I tak, i nie. Jak grasz ze średnią drużyną, vide HSV, to atakując pressingiem i agresywnym odbiorem vad der Vaarta i Badelja, praktycznie wyłączasz z gry piłkarzy kreatywnych, przez co kreacja skupia się głównie na drugim środowym pomocniku i skrzydłowych, z których strony jest o wiele mniejsze zagrożenie. To samo, jak grasz z Bayernem i masz średnich w obronie bocznych obrońców, to robisz stały pressing na skrzydłowych plus agresywny atak na bocznych obrońców, przez co większość ich akcji idzie środkiem itd. Tymi poleceniami można w pewien sposób ograniczyć zamysł prowadzenia akcji przeciwnika i "skierować" go na swoją mocniejszą stronę.

Największy błąd, jaki robią ludzie, to ustawianie poleceń taktycznych na większość graczy przeciwników. Z tego, co zauważyłem, to takie rozwiązanie praktycznie nic nie daje, ale już skupienie się na 2-3 grajkachh często pozwala kompletnie wyłączyć ich z gry. Z mocnym rywalem zwykle daje to niewiele, bo na kilku pozycjach mają cracków, ale już ekipy pokroju HSV, czy Monchengladbach można wymanewrować :P

@Arwin

Po 8 kolejkach Leverkusen mam 21 punktów, przegrałem tylko z Bayernem. W każdym meczu ~60% posiadania piłki, 2x więcej strzałów. Do tego takie mecze, jak wygrana z Trabzonsporem 6:0 czy z Metalistem 5:2 w LE. Jest łatwiej.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 kwie 2013, 18:30

Ja gram Crewe. W CHampionship. Jestem beniaminkiem. Jestem trzeci, mamy marzec. Jak dobrze pójdzie to mogę wygrać ligę, ale celuję w 2 miejsce, choć i baraże będą sukcesem. Nie mam jakiegoś mega składu (płace mam najniższe w lidze, nikogo zajebistego nie mogę kupić, nawet za darmo wziąć). Najbardziej znanym piłkarzem mojego składu jest Andy Johnson, który przez ponad pół roku nie mógł znaleźć pracy. Wziąłem go 2 tyg temu, bo rozjebał mi się napastnik i skrzydłowy. Zgodził się grać za 30 tys euro miesięcznie. Śmieszna suma, co?

Próbowałem moją taktyką grać z ustawieniami indywidualnymi dla rywali. Nie sprawdzało się. Jak zaprzestałem, to zatrybiło i jest ok. Np z takim Fulham (spadli, Berba gra dalej, w sumie to nie wyprzedali się) powinienem dwa razy dostać bęcki. Remis na inaugurację CH i wpierdol im spuściłem w rewanżu na ich stadionie. Dochodzę do wniosków, że bardzo ważne w tej grze są stałe fragmenty gry.

Jakbym miał lepszych grajków (Wootton, Bidwell, Thorpe, Martinez, Clayton, Enzmann, Frediani, Zacharias - oni nie mają jeszcze 20 lat, a grają w I składzie - do tego wsparci są wyselekcjonowanymi piłkarzami z League One - Skuse, Taiwo, Tulasne, Tootle, Ibrahim), to spokojnie mógłbym szykować się na grę w Premier League i to o europejskie puchary :)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 kwie 2013, 15:07

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale sezon :mrgreen: Chyba pierwszy raz miałem tak w FMie, że w pierwszym sezonie narobiłem tyle zamieszania. Zabrakło niestety cztery punkty do LM, ale i tak jest bardzo dobrze. W pucharze Anglii przegrałem z City, ale na nich nie ma mocnych, więc w sumie żaden wstyd. Pogrebniak 23 gole w sezonie, jestem w szoku :shock:

Jeden transfer przed sezonem czyli Libor Kozak, który jest Kozak konkret, chłop jest jak czołg w polu karnym, ustrzelił coś koło 15 goli w 33 meczach więc jest w porządku jak na pierwszy sezon, ale i więcej nie wymagałem. Jeszcze w zimie kupiłem Jona Williamsa z Crystal Palace za 6 milionów, bo to talencik, ale dosyć często jest kontuzjowany, pogra dwa - trzy mecze i kontuzja na miesiąc, będę musiał coś w preseason na to poradzić, bo planuje młodziaka wystawiać jak najczęściej. Jeszcze na wypożyczenie do siebie wziąłem Stephana Schrocka z Hoffenheim, 26-letni Filipińczyk, który całkiem nieźle wszedł w drużynę i w siedmiu spotkaniach, które zdążył rozegrać na skrzydle uzyskał ocenę 7.52, trzeba będzie pomyśleć o wykupieniu go, tymbardziej, że przy taktyce, którą gram czyli klasyczne 4-4-2 nie mam typowych lewych pomocników a jedynie ofensywnych, będę musiał stopniowo zacząć pozbywać się ich. Po sezonie wbija polecany przez uż. Sammyy (jak to się odmienia? :) ) Maupay, który zapowiada się wyśmienicie, promocja jedynie 10 milionów, ale Reading akurat do najbiedniejszych nie należy, więc udało się go pozyskać.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 kwie 2013, 15:28

Arwin pisze:Maupay, który zapowiada się wyśmienicie, promocja jedynie 10 milionów, ale Reading akurat do najbiedniejszych nie należy, więc udało się go pozyskać.
Nie wiem czy wiesz, ale od razu jak uruchamiasz nową grę możesz z nim podpisać kontrakt za 1,5 mln euro.

Ktoś tam pisał o problemach ze steamem, że się nie łączy z internetem. Też mi od kilku dni nie chce chodzić. Wcześniej było ok więc wątpię, że chodzi akurat o antywirusa.

Co do Kozaka. Typowy przykład, że gracze 2,5 gwiazdkowi grają jakby mięli 4. Nieraz mogą zmylić te raporty scouta.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 kwie 2013, 15:30

Mirek15 pisze:Nie wiem czy wiesz, ale od razu jak uruchamiasz nową grę możesz z nim podpisać kontrakt za 1,5 mln euro.
O nim dowiedziałem się w połowie sezonu, ale skoro taki masakrator z niego ma być to i 10 milionów to niewiele.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 kwie 2013, 15:43

Arwin pisze: Sammyy (jak to się odmienia? )
Tak samo, jak 90% słów nie polskich, kończących się na samogłoskę - Sammyy'ego :P

BTW: na FM-Base ktoś wrzucił staty Neala w wieku 18 lat: KLIK

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 kwie 2013, 15:44

Jakiegoś ofensywnego pomocnika do sprowadzenia za darmo na starcie gry to pewnie nie polecicie? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”