1) Ince'owi wygasa kontakt i FA wyznacza kwotę odszkodowania za wyszkolenie zawodnika, jaką przyszły pracodawca Toma będzie musiał zapłacić Mandarynkom. Tak się dzieje przy każdym transferze na prawie Bosmana zawodników do 24. roku życia. Oczywiście mówię tu o klasach rozgrywkowych w Anglii, nie wiem jak jest w innych krajach. Przy tej opcji nie wykluczam jego transferu do Liverpoolu.
2) Wciąż się mówi, że Ince ma w Blackpool klauzulę, zgodnie z którą jego kontrakt zostaje automatycznie przedłużony (nie mam pojęcia o ile) po rozegraniu określonej w jego dotychczasowej umowie ilości spotkań (nie mam pojęcia ilu). W takim wypadku jego transfer do Liverpoolu jest moim zdaniem mało prawdopodobny, bo oczywiście niesie za sobą większy wydatek finansowy, a Liverpool już w styczniu dał do zrozumienia, że Ince'a za wszelką cenę kupować nie ma zamiaru.
Skład na Młoty:
Reina - Enrique, Agger, Carragher, Johnson - Lucas, Gerrard, Henderson - Coutinho, Suarez, Downing
Na ławkę rezerwowych wraca Assaidi. W zasadzie już nie pamiętam kto to jest, ale rzecz warta odnotowania.