FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1717

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 14 kwie 2013, 21:04

No właśnie już w GD zagrał i się nie spisał totalnie. Czy jest lepszym zawodnikiem... Wtedy też zagrał z Realem tylko dlatego, że w meczach ze słabszymi rywalami grał znakomicie. Teraz sytuacja się powtarza, ale na horyzoncie jest Bayern w półfinale Champions League...
Zobaczymy co będzie za tydzień, być może Christian w ogóle nie zagra i nie będzie o czym dyskutować przed półfinałem na jego temat. Inna sprawa, że i na Sancheza ostatnio idzie jakoś patrzeć. Choć oczywiście bardzo chciałbym go po sezonie pożegnać.

Para Adriano - Bartra zagrała perfekcyjnie w obronie co się w tym sezonie nie zdarzało chyba żadnej innej parze. Szkoda tylko, że fakt ten wynikał bardziej z nieporadności Piłkarzy Saragossy niż skutecznej gry w defensywie wspomnianej dwójki.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 kwie 2013, 21:13

bartra niech sie najpierw nauczy szybko biegać

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 14 kwie 2013, 21:18

Bartra nigdy nie był wybitnym szybkościowcem .Fajnie jakby się nauczył za to grać ciałem ,bo czymś trzeba nadrabiać braki ,a ta akcje gdzie wyprzedził go gracz Saragossy kryminał.

Ehh a na początku myślałem ,że umiejętności ma podobno do Varana.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 kwie 2013, 21:39

Tak to raczej to, szybkości się nie nauczy :P
Jak ma się jednocześnie biec i przepychać to się gubi. Z Celtą tak się dał ograć, mało co karnego nie zrobił

btw z pewno przesadą muszę stwierdzić, że Sergi Roberto zrobił przez 10 minut w ofensywie więcej niż Cesc przez cały mecz :wink: :whistle:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 14 kwie 2013, 21:46

Dziwne, że tak późno Tito robił zmiany. Mecz był wygrany, można było ok 60 minuty zacząć wprowadzać rezerwowych. Ciekawe czy tym meczem Tello wywalczył sobie miejsce na Bayern.

Barta rozegrał dwa mecze, papiery na granie na pewno ma i nie ma co wyrokować. Na pewno lepiej postawić na Bartrę niż Songa czy Adriano w meczu z Bayernem.

zxcVcxz
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zxcVcxz » 14 kwie 2013, 22:25

dla mnie to Cesc gra jak ostatnia pizda. nie przypomina tego gracza z topowej formy w Arsenalu. nie umie kiwac, jest wolny, a do tego sprawia wrazenie drewna. nie wiem co z nim jest, ale odkąd przyszedl do Barcy, nie liczac przeblyskow, zapomnial jak sie gra w pilke. pilka odbija mu sie od tych kulasów, a przy takim Thiago, z dzisiejszego meczu, wyglada jak ostatnia ciota. tylko celnosc podan zostala mu z czasow Arsenalu... chociaz i w tym meczu jebnal kilka pozal sie boze swiec/przerzutow. i ten jego czas reakcji... wkurwia mnie, nie powiem. pewnie przesadzam, ale jest u mnie na cenzurowanym od dluzszego czasu. a i jeszcze jedno, sprawia wrazenie takiego cipowatego typa, ze byle leszcz go przepycha na boisku.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 14 kwie 2013, 22:28

zgadzam sie, Fabregas to drewno. Wg mnie powinni go sprzedac. Poki jest cos wart.
A Tello to jest kozak gosc 21 lat, szybki, zdecydowany, blyskotliwy, widac ze idolem byl mu Henry, chlopak dzis jest wart z 20 baniek, jak go sprzedadza zazadam glowy Rosella.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 kwie 2013, 9:07

MD robi nam psikusa. Lewandowski jako kandydat na nowa 9 w Barcelonie. Pewnie Kolton zlapie wiatr w zagle :haha:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 kwie 2013, 11:31

Ciekawe czy poda rękę Piszczkowi przed Gran Derbi.

A tak na poważnie to nic o tym nie widzę na MD. Za to jest coś o Rooneyu. Można pomarzyć.

http://www.fcbarca.com/47553-redukcja-s ... uzyny.html

Ciekawy artykuł.

Moim zdaniem zostać powinni: Villa, Dos Santos.
Do wiedzenia: Valdes, Alexis, Afellay, Cuenca, Bojan, Fontas.
Do zastanowienia się: Song.

Valdesa na ma co trzymać, tylko trzeba na nim zarobić. Choć ja liczę, że jednak zmieni zdanie. Po co mamy go puszczać za friko.
Song warty zastanowienia się. Wszystko zależy jakie pieniądze ktoś by za niego dał.

Dos Santos moim zdaniem jest bardzo niedoceniany, dlatego powinien zostać. Tak samo Villa zresztą.
Jak oddamy Villę to ktoś na jego miejsce z renomą, nie cudo pokroju Alexisa.
Żadnych Neymarów bo nam to na dobre nie wyjdzie.
Funduszy powinno starczyć na dobrego obrońcę i napastnika. Nie da się być na szczycie nie dając po kieszeni. Potem się to zwróci.

Dla mnie priorytetem jest Hummels i Aguero/Suarez. 40 mln na Neymara to obłęd. A daleko mu do wymienionych wcześniej napastników.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 kwie 2013, 11:49

Ponoć Puyol jest bardzo blisko powrotu do gry i to na mecz w Monachium :!:
Roura parę dni temu mówił, że na pewno w pierwszym meczu nie zagra ale Kapitan wie swoje :lol:
Oby jednak zagrał :pray:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 kwie 2013, 12:05

Nie oszukujmy się. Jest gotowy na takiego przeciwnika? To zawsze Puyol, doświadczenie, charyzma. Jednak wiek już nie ten i kontuzje robią swoje.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 17 kwie 2013, 12:10

Professor Chaos pisze:Nie oszukujmy się. Jest gotowy na takiego przeciwnika? To zawsze Puyol, doświadczenie, charyzma. Jednak wiek już nie ten i kontuzje robią swoje.
To jaką parę stoperów chciałbyś zobaczyć w tym meczu? Kogo cenisz sobie bardziej od Puyola?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 kwie 2013, 12:18

Neymar - gość, któremu w przyszłym roku kończy się kontrakt miałby kosztować 40 baniek? Bez jaj. Jak dla mnie góra 20, i nie obchodzi mnie jaki to on dobry w tej Brazylii.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 kwie 2013, 12:41

Mes que un club. Z tym śledzeniem i inwigilowaniem piłkarzy trafili idealnie :D
FCB keres pisze:Neymar - gość, któremu w przyszłym roku kończy się kontrakt miałby kosztować 40 baniek? Bez jaj. Jak dla mnie góra 20, i nie obchodzi mnie jaki to on dobry w tej Brazylii.
Neymar za każdym razem podczas starć z europejską piłką pokazuje, że dużo pracy przed nim. Taki Medel złoży go w pierwszym meczu i skończy się fisiowanie. Podstawa, to nauczyć Neymara grać po europejsku.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 kwie 2013, 19:22

MeToYou pisze:
Professor Chaos pisze:Nie oszukujmy się. Jest gotowy na takiego przeciwnika? To zawsze Puyol, doświadczenie, charyzma. Jednak wiek już nie ten i kontuzje robią swoje.
To jaką parę stoperów chciałbyś zobaczyć w tym meczu? Kogo cenisz sobie bardziej od Puyola?
Pewnie, że Puyol byłby najlepszy. Gdyby nie dał rady wystąpić to Bartra. W ogóle na Bayern wyszedłbym Songiem i Sergio razem żeby wzmocnić tyły kosztem Pedro/Alexisa. Alves i Alba mogliby na zmianę uzupełniać brak skrzydłowego napastnika. Pewnie i tak zagramy tak jak zawsze :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”