Liga Mistrzów: Bayern -Barcelona - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Re: Liga Mistrzów: Bayern -Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 kwie 2013, 11:43

Ale co Bayern pokazał? Nic na ten temat się nie wypowiada. Z drugiej strony Bayern rzeczywiście stać na taki transfer, bo sobie wypracowali te pieniądze. W przeciwieństwie do większości klubów. Stać, mają ambicję, więc się wzmacniają.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2013, 11:47

mete pisze: Nic na ten temat się nie wypowiada.
Rzut oka na naszą oficjalną - jednak się pojawiło oświadczenie ;)
Ale - z podkreśleniem, że nie chcieliśmy nic ogłaszać przed półfinałowym meczem Borussii. Kto tam sypnął...
mete pisze: Z drugiej strony Bayern rzeczywiście stać na taki transfer, bo sobie wypracowali te pieniądze. W przeciwieństwie do większości klubów. Stać, mają ambicję, więc się wzmacniają.
Właśnie, my nie musimy brać szejków, sprzedawać stadion, zapożyczać się... Cała kasa na Goetzego pójdzie ze specjalnego konta, podobnie jak wcześniej na Martineza.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 11:48 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 kwie 2013, 11:48

To prawda Bayern jest bardzo silny, ale mimo to nie wierzę, żeby poszki z Barcą na wymianę ciosów. Zwłaszcza u siebie.
Myślę, że nie będzie murarki ale otwartej gry też nie.

SmashingPumpkins - w sumie pobudki obojętne, ważne, że wspierasz jasną stronę mocy :)
Z zapytań. Czemu pizda jest smutna? Jeśli chodzi o wulgarne określenie, używane w stosunku do żeńskich organów płciowych to określenie ich jako smutne nie pasuje ni w ząb... :)

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 23 kwie 2013, 12:16

ja mam czuja że barca dziś wygra i jutro real też. ide do bookmakera obstawić.

dziś bayern barca 0-2 oba gole wiadomo kto :mrgreen:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2013, 12:45

Dobra, trochę ochłonąłem po porannej akcji z Goetze :)

Pora skupić się na wydarzeniu sezonu, czyli półfinale z Barcą ;)

Jakie typujecie składy? Bo w sumie to nawet nie jestem do końca pewny co zaproponuje nam Jupp. Jeśli standard to pewnie będzie:

Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Robben, Mueller, Ribery - Gomez
na ławie: Starke - Rafinha, Boateng, Gustavo, Tymoszczuk, Shaqiri, Pizarro

Boję się trochę o Belga, owszem gra b. zaskakująco pozytywny sezon, jednak chyba na szybkich zawodników Barcy lepszy byłby Boateng. Z drugiej strony, Boateng fauluje chyba najczęściej z naszych obrońców i łatwo może sprokurować karnego :?
Co do pomocy, to lekki zawrót głowy - tu możliwe jest nawet ustawienie defensywne, z Gustavo i Martinezem z tyłu, a Schweinim z przodu - na bokach wtedy Franck i chyba Arjen?, albo wstawienie Shaqiriego do pierwszego składu w miejsce Robbena czy Muellera. Wszystko zależy do tego, co taktycznie wymyślił nam Jupp ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2013, 12:56

Emerald pisze:To prawda Bayern jest bardzo silny, ale mimo to nie wierzę, żeby poszki z Barcą na wymianę ciosów. Zwłaszcza u siebie.
nie muszą iść na wymianę ciosów, mogą was zdominować kompletnie :P strasznie się cieszę na ten mecz. Kibicuje FCB z Niemiec, bo pokonali Arsenal, więc chcę by wygrali całe rozgrywki, zawsze to przyjemniej odpaść z późniejszym triumfatorem (po remisie w dwumeczu :) )
Forma Barcy jest dla mnie zagadką, mogą zagrać jak z Milanem w pierwszym meczu, lub jak z Milanem w drugim meczu, sporo zależeć będzie od postawy Messiego, nie wiem czy jest w pełni gotowy do gry, nie wiadomo ile będzie mógł dać Barcelonie. Bayern jest strasznie mocny i myślę, że u siebie wygrają, choć już mieli różne wpadki, jak z Arsenalem, czy przed rokiem, gdzie też byli faworytami do wygranej i przegrali.
Tutaj wszystko sie może zdarzyć, Bayern może zdominować Barcę, Barca może zdominować Bayern, a może będzie wyrównany mecz i akcja za akcje, co chyba byłoby najlepsze z punktu widzenia postronnych widzów. Liczę na kilka ładnych bramek.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 kwie 2013, 16:22

Ja nie wierze ze to pisze, ale mam nadzieje ze Barca dzis zagra na 100% mozliwosci i sprowadzi aroganckich niemcow na ziemie, w ramach zakonczenia cyklu ;) Jak Barcy nie lubie, tak Bayernu jeszcze bardziej, chyba jedyny mozliwy mecz kiedy jestem za katalonczykami. No i licze tez oczywiscie na pojedynki Van Buyten vs Messi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2013, 16:26

cru pisze:Ja nie wierze ze to pisze, ale mam nadzieje ze Barca dzis zagra na 100% mozliwosci i sprowadzi aroganckich niemcow na ziemie, w ramach zakonczenia cyklu ;) Jak Barcy nie lubie, tak Bayernu jeszcze bardziej, chyba jedyny mozliwy mecz kiedy jestem za katalonczykami. No i licze tez oczywiscie na pojedynki Van Buyten vs Messi.
Nic dziwnego, że nie lubisz BCN i Bayernu. Od mało kogo tyle razy wciry dostawaliście.

Czemu aroganckich? Przecież wypowiadają się z wielką rozwaga i szacunkiem o rywalach. A to, że wspomnieli o tym, że są mocni? że pewni swych umiejętności? To chyba nic dziwnego?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 kwie 2013, 16:42

Nie, dlaczego Barcy nie lubie to dosc logiczne, najwiekszy rywal Realu + pizdeczki/aktoreczki. A Bayern bardziej globalnie - bardziej chodzi o typ graczy, jakich z nimi kojarze od lat: Kahn, Effenberg, Scholl, Toni, etc. Tak mi juz zostalo.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 23 kwie 2013, 16:46

:haha: a to dobre faccio bredzi o pizdeczkach a kibicuje klubowi gdzie ikoną jest najbardziej pedalsko wygladajacy i zachowujacy sie pilkarz w historii futbolu :haha:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 kwie 2013, 17:20

Boateng fauluje chyba najczęściej z naszych obrońców i łatwo może sprokurować karnego :?
spokojnie, dla barcelony karne są baaardzo rzadko gwizdane
pizdeczki/aktoreczki
to dlaczego nadal lubisz real?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 23 kwie 2013, 18:12

Niestety wszystko zależy od tego czy zagra i jak zagra Messi.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 kwie 2013, 19:29

Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Martínez, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribéry - Gomez

Czyli jednak Boateng. Mam nadzieję, że zachowa wysoką koncentrację przez cały mecz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 kwie 2013, 19:31

Jednak z Boatengiem, chyba dobrze bo wydaje się, że powinien bardziej nadążać nad ofensywnymi graczami FCB.

Z tego co widziałem to w obronie Barcelony jakiś Bartra także fajnie jakby go tam Franck, Robben, Muller czy Gomez mocno męczyli.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 kwie 2013, 19:32

Wygląda również na to, że będzie jednak oprawa, bo ultrasi się chyba dogadali w ostatniej chwili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”