O futbolu na luzie... - Strona 1280

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 kwie 2013, 14:01

Mirek15 pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Odsyłam :chill:
Ty to Mirek jesteś as :lol:

Ja się już gubię, kiedy ty ironizujesz a kiedy nie :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 kwie 2013, 14:45

Przede wszystkim Costa jest znakomitym pilkarzem, ktory wiele daje Atletico. Ze ma troche najebane we lbie ? A co ja z tym zrobie ? Nie bede bawil sie w kibica Barcy i wybielal go na sile. Tak, Costa jest pierdolniety, przyznaje to, ma nierowno pod sufitem, ma balagan na strychu.
przecież jeszcze niedawno go wybielałes i pisałeś, ze on jest ciagle prowokowany, faulowany i kazdy pamięta tylko jego plucie na ramosa a innych sytuacji brak i to po prostu do costy taka łatka przylgnęła

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 14:54

przecież jeszcze niedawno go wybielałes i pisałeś, ze on jest ciagle prowokowany, faulowany i kazdy pamięta tylko jego plucie na ramosa a innych sytuacji brak i to po prostu do costy taka łatka przylgnęła
Wybielalem ? No nie wiem. Napisalem, ze jest obecnie najczesciej faulowanym pilkarzem PD i czasami moze sie przez to wkurzyc.

No i w sumie Coscie dopiero niedawno zaczelo odpierdzielac.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 kwie 2013, 14:57

Dr.Football1 pisze:Pisalem wczoraj w "futbolu na luzie" - nie tak dawno majstra mogly zdobyc Blackburn, Stuttgart, Deportivo, Lazio, Valencia czy Wolfsburg - fajne czasy, ciekawe czasy. Nikt nawet nie odpisal, tylko mnie to boli ? Przeciez w koncu juz bedziemy rzygac tymi wszystkimi Bayernami, Menczesterami i Barcelonami.
Przeniosę to tutaj. Pełnie poparcie Doktorze w tej kwestii. Wspomniałem o tym w kontekście kolejnego tytułu Manchesteru.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2013, 15:15

emdżej pisze:
Dr.Football1 pisze:Pisalem wczoraj w "futbolu na luzie" - nie tak dawno majstra mogly zdobyc Blackburn, Stuttgart, Deportivo, Lazio, Valencia czy Wolfsburg - fajne czasy, ciekawe czasy. Nikt nawet nie odpisal, tylko mnie to boli ? Przeciez w koncu juz bedziemy rzygac tymi wszystkimi Bayernami, Menczesterami i Barcelonami.
Przeniosę to tutaj. Pełnie poparcie Doktorze w tej kwestii. Wspomniałem o tym w kontekście kolejnego tytułu Manchesteru.
To i ja się przeniosę.

Ja tego postu nie widziałem, na pewno bym odpisał. Troszkę masz racji. Już od kilku lat narzekam, że w czołówce ciągle te same firmy, choć czasem ktoś odpadnie (Liverpool niedawno stały bywalec 1/2 LM), czasem ktoś dołączy (Bayern, który tyle lat odpadał w ćwerćfinałach, 18/8, teraz 3 półfinał w 4 lata).

Mi w ogóle tęskno do Pucharu Europy, w którym w finale grały PSV, Benfica, Steua, Marsylia, Crvena Zvezda czy HSV. Piękne, różnorodne piłkarsko czasy, starcie wielu kultur i większa radocha dla kibiców z całej Europy. Teraz? Nawet jakiś Rumun, Holender czy Portugalczyk musi sobie wybrać jakiś Manchester, Real czy Bayern do kibicowania coby mieć się czym emocjonować. Już nawet nie pamiętam kiedy jakiś rumuński czy holenderski (! taka potęga!) klub wyszedł w ogóle z grupy LM, a co dopiero półfinał czy finał. ostatnie lata to tylko Manchester, Bayern, Barca, Real i Chelsea. Biednie - raptem kilka klubów z trzech lig.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 15:17

Ja tego postu nie widziałem, na pewno bym odpisał. Troszkę masz racji. Już od kilku lat narzekam, że w czołówce ciągle te same firmy, choć czasem ktoś odpadnie (Liverpool niedawno stały bywalec 1/2 LM), czasem ktoś dołączy (Bayern, który tyle lat odpadał w ćwerćfinałach, 18/8, teraz 3 półfinał w 4 lata).

Mi w ogóle tęskno do Pucharu Europy, w którym w finale grały PSV, Benfica, Steua, Marsylia, Crvena Zvezda czy HSV. Piękne, różnorodne piłkarsko czasy, starcie wielu kultur i większa radocha dla kibiców z całej Europy. Teraz? Nawet jakiś Rumun, Holender czy Portugalczyk musi sobie wybrać jakiś Manchester, Real czy Bayern do kibicowania coby mieć się czym emocjonować. Już nawet nie pamiętam kiedy jakiś rumuński czy holenderski (! taka potęga!) klub wyszedł w ogóle z grupy LM, a co dopiero półfinał czy finał. ostatnie lata to tylko Manchester, Bayern, Barca, Real i Chelsea. Biednie - raptem kilka klubów z trzech lig.

Myślę, że paradoksalnie ratunkiem mogą być... szejkowie Ich pieniądze potrafią wprwadzić na salony przeciętny historycznie zespół na salony (patrz: Malaga, City, PSG). Wtedy odczuwam jednak powiew świeżości, bo zobaczyć City z misiem Anglii czy Malagę w ćwerćfinale LM to coś nowego.
Moze sie tutaj wywiazac ciekawa dyskusja.

Ja wspomnialem o latach 90 i poczatkach XXI wieku, Ebi poszedl nawet dalej i wspomnial starsze czasy, czyli Steaue czy HSV. W dzisiejszej pilce liczy sie kasa, coraz wiecej jest pilkarzy-robotow nastawionych tylko na sukces, ktorzy za grube pieniadze bardzo szybko (czesto takze jako dzieci) trafiaja do waskiej grupy najbogatszych druzyn na swiecie. Taki stan rzeczy jest na dzien dzisiejszy, a cos czuje, ze bedzie jeszcze gorzej.

Tak jak napisal Ebi. Jezeli ktos spoza "elity" bedzie chcial sie bawic z najlepszymi, to potrzebny mu bedzie szejk, ktory spi na petrodolarach i zechce mu sie nowej zabawki. Reszta pozostanie biedakami produkujacymi nowych crackow dla Manchesteru, Bayernu, Barcelony itp.

I niech tylko mi ktos powie, ze kiedys nie bylo lepiej !

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2013, 15:25

Jeszcze wspomnę o dawnym Pucharze UEFA. Najlepsze kluby się zabijały, żeby go wygrać, wystarczy przejrzeć historię finalistów i zwycięzców choćby z lat 90-tych - Juve, Inter, Bayern, Ajax. Teraz brakuje mi tego drugiego pucharu, LE to jednak nie te emocje. Najpierw sztucznie "wydłużono" LM dając najlepszym ligom po 3-4 reprezentantów, a teraz dziwota, że się odpuszcza.

Kiedyś już myślałem jak uzdrowić LM i LE. Obciąż czołowym ligom po jednym miejscu, dać więcej tym bardziej "egzotycznym" i za kilka lat sytuacja wróciłaby do normalności - zamiast być katowanym ciągle PD, BL, SA, PS mielibyśmy więcej klubów ze wschodu itp, a piłkarze tak ochoczo nie zmienialiby np. mistrza Rosji czy Ukrainy na szósty klub w Anglii. Wtedy pomogłoby to krajowym ligom, zamiast jarać się 3-4 rozgrywkami mielibyśmy całą paletę interesujących rozgrywek na podobnym poziomie.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 23 kwie 2013, 15:31

Ebi pisze:Kiedyś już myślałem jak uzdrowić LM i LE. Obciąż czołowym ligom po jednym miejscu, dać więcej tym bardziej "egzotycznym" i za kilka lat sytuacja wróciłaby do normalności - zamiast być katowanym ciągle PD, BL, SA, PS mielibyśmy więcej klubów ze wschodu itp, a piłkarze tak ochoczo nie zmienialiby np. mistrza Rosji czy Ukrainy na szósty klub w Anglii.
Przepraszam, ale co Ty masz do 6 klubu w Anglii?! :won:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6262
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2013, 15:38

metol pisze:
Ebi pisze:Kiedyś już myślałem jak uzdrowić LM i LE. Obciąż czołowym ligom po jednym miejscu, dać więcej tym bardziej "egzotycznym" i za kilka lat sytuacja wróciłaby do normalności - zamiast być katowanym ciągle PD, BL, SA, PS mielibyśmy więcej klubów ze wschodu itp, a piłkarze tak ochoczo nie zmienialiby np. mistrza Rosji czy Ukrainy na szósty klub w Anglii.
6 klub w Anglii zeszłego sezonu to Chelsea Londyn, więc trafił idealnie :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2013, 15:45

metol pisze:
To tylko tak metaforycznie :D Chodziło o to, żeby piłkarzom bardziej zależało na walkę o misia Holandii, Rosji, Grecji niż ucieczka i walka o środek tabeli bez sukcesów.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 kwie 2013, 16:04

Nie tak dawno mistrzostwo zdobywała Cheslea, ostatnio Manchester City. Ja myślę, ze nie jest jeszcze tak źle z tą róznorodnością. Przypomne, ze jak Blackburn robiło majstra to nie była to jakas romantyczna przygoda. To było okupione cięzkimi nakładami finansowymi, które zresztą potem zaowocowały cholernie negatywnie, bo ten klub i jego właściciel takich obciazen na dłuższą metę nie mógł wytrzymac.

O rozgrywkach kontynentalnych nawet nie chce mi się pisac. Juz mnie nawet przestało dziwić, ze te wieprze z UEFA z jednej storny wycierają sobie mordy mówiąc o potrzebie zniwelowania różnic między ligami poszczególnych krajów, a z drugiej rok w rok organizują tak absurdalne rozgrywki jak Liga Mistrzów. Dali przywilej niektórym krajom wystawienia więcej niz jednego przedstawiciela w najbardziej dochodowym turnieju na kontynencie i sie potem biedni dziwia, że takich różnic jak się zrobiły w ostatnoch 15 latach to nigdy w histroii nie było. Niesamowite. I jeszcze nazwali ją, [k****], ligą MISTRZÓW. JAk co drugi zespoł w niej grający ostatnie swoje mistrzostwo zdobył 20 lat temu. Mi sie podobało jak liverpool zostawał Mistrzem Europy. Ciul, ze mistrzowska drużyna na Anfield była ostatni raz w 90 roku.

Te rozgrywki szkodzą, szkodzą wszystkim ligom z wyjątkiem 3 moze 4 najbardziej uprzywilejowanych. Zresztą to chyba o to chodziło, bo jak tak patrze to coraz więcej ludzi poczuwa się do kibicowania klubowi, z którym nie ma kompletnie żadnego związku. Kluby urosły w siłe, stały sie miedzynarodowymi korporacjami w których futbol jest na któryms kolejnym miejscu w hierarchii ważności. Kolejny absurd.
Trzeba wrócić do starej formy rozgrywek Pucharu Europy, póki nie jest za późno. Rozwiazac w pizdu tą Lige pożal się boże Mistrzów i wrócić do starych dobrych zasad. A że będzie to mniej dochodów generować? A kogo to obchodzi? Z kim my na tym etapie rozgrywek konkurujemy aby do maksimum wyciskac z nich forse? Z copa Libertadores? Próbujemy wyprzeć z rynków Azjatyckich NBA i NFL? Absurd. Przecież to wszytsko powinno byc zwrócone do wewnątrz, w kierunku europejskiego kibica. To, że kluby miałby kilka procent mniejszy udział w budżecie z tytułu udziału w tych rozgrywkach mógłby np spowodowac, ze wieksze porcentowo znaczenie w budżecie zaczną odgrywac bilety. A to nigdy nikomu nie szkodzi, jak to lokalni fajni w dużej mierze sponsorują swoj klub.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 kwie 2013, 16:11

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2013, 16:34

poszła plota, ze Cavani z PSG dogadany.
przynajmniej do sierpnia nie będziemy czytać, jak Wenger się Cavanim i Goetze interesuje :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 17:40

Kiedys (z 10 lat temu) kazdy narzekal: "liga szkocka, liga 2 druzyn, nuuuda", a teraz praktycznie wszedzie sa ligi jednej, maksymalnie 2 druzyn i jakos nikt zlego slowa nie powie :)

Najlepsze czasy pilki noznej: 1996-2005. Potem to juz tylko kasa, pilkarze z probowek i masturbacja pod ciagle te same druzyny w LM :(

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 kwie 2013, 17:57

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”