Liga Mistrzów: Bayern -Barcelona - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Re: Liga Mistrzów: Bayern -Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 23 kwie 2013, 22:43

Gratulacje dla Bayernu, powodzenia w finale. Remontady na Camp Nou nie będzie. Sędziowie popełniali poważne błędy w obie strony więc bez spiny. Wygrali lepsi, znacznie lepsi.

Dla Barcelony właśnie zakończył się sezon 2012/2013.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 kwie 2013, 22:43

Jeszcze powinna być żółta i karny dla Bayernu za rękę Pique który dziś 2 razy nieprzepisowo zatrzymywał piłkę ręką.
Zawsze jak oglądam Barcę to Alba robi z siebie kretyna, widać typ tak ma.mógł dostać czerwo.
Także wynik zasłużony bo sędzia mylił się w obie strony i zwalanie winy na sędziego nie jest ok.

Niezapomniane widowisko.Bayern potwierdził ze jest w mistrzowskiej formie.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 22:45 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SzpaQQQ
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SzpaQQQ » 23 kwie 2013, 22:45

:rotfl4: Ale rozróba :shock:
Spodziewałem się wygranej Bawarczyków, ale nie takiego gwałtu.
Jednego finalistę już znamy, ciekawe czy jutro poznamy drugiego.
Mimo mojej sympatii do Realu nie będe ukrywał kto jest teraz numerem jeden w piłce klubowej .
Oj, będzie ta ekipa rządziła przez wieeeele lat nie tylko w Niemczech, ale i Europie

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 kwie 2013, 22:45

Z jednej strony 2 bramki dla Bayernu nieprawidłowe,z drugiej 2 karne po zagraniach ręką graczy Barcelony jak nic,poza tym Kasai raczej oszczędził Albę,bo za rzut piłką w twarz to raczej jest czerwo...
Messi schodzący z boiska ze łzami w oczach - bezcenne - widać,że mimo zdobytych trofeów jeszcze mu zależy...
Fajny mecz - ale tak na serio - po dwumeczu ze średniawym ACM,gdzie nie tyle Katalończycy zachwycili co Milan frajersko rewanż zagrał ktokolwiek miał Barcelonę za faworyta w tym spotkaniu?
Jutro dzień BVB i mamy - niestety dla Serie A - niemiecki finał.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 23 kwie 2013, 22:45

Zwycięstwo Bayernu było do przewidzenia. Barcelona w wyraźnym kryzysie, porażka z Realem w Pucharze Króla, męczarnie z Milanem i PSG w LM. Mogą jedynie trochę zaskakiwać rozmiary tego zwycięstwa. W finale wygląda na to, że Bayern będzie faworytem (z kim by nie zagrał), ale to tylko jeden mecz, więc wszystko się może zdarzyć.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 kwie 2013, 22:46

Jak Bayern przejechal sie po Juve to co dziś zrobił z Barca? W wielkiej formie sa Niemcy i w zasadzie chyba awans jest juz rozstrzygniety. Ciekawi mnie czy jest ktos w stanie ich zatrzymac? Moim zadniem nie ma w Europie takiej druzyny.

Bayern w tym sezonie jest niesamowity i możliwe, że przyjscie Guardioli moze choć nie musi tę doskonala maszyne spieprzyc.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 kwie 2013, 22:49

Mowilem, ze lanie bedzie. Nie z taka obrona, nie w takiej formie i nie bez zmian. Pomijajac juz bledy przy 2 bramkach. Definitywny koniec ery Barcy, moze jak Bayern odpusci to sie uda na CN bramke zdobyc. Bayern jest w stanie zdominowac LM na kilka lat. Pewnie UEFA i tak nie pozwoli im na to. Tak czy siak Real w finale z nimi wygra i to jest przykre. Jak nic sie nie zmieni w naszej grze i skladzie to ja nie wiem. Czekam co powie Rosell i Roura. Darujmy sobie tez hasla o remontadzie bo to nie PES/FIFA.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 kwie 2013, 22:49

Cóż, bez niespodzianki, chociaż po cichu na nią liczyłem, bo dla Realu lepiej by było zagrać z Barceloną w finale.

Przewidywałem, że to Bayern awansuje z tej pary do finału, ale nie spodziewałem się, że to spotkanie rozstrzygnie się już w pierwszym meczu. Totalny nokaut, gra Barcelony bezbarwna, poza bezproduktywnymi podaniami na własnej połowie, niczym się nie wyróżnili.
Kibice Barcelony mogą tutaj robić analizę, że ta bramka po faulu a ta po spalonym i inne plepleple, jednak równie dobrze kibice Bayernu mogą mieć pretensje do sędziego, że nie podyktował przynajmniej dwóch rzutów karnych i np. zlitował się nad Alabą nie dając mu czerwonej kartki za niesportowe zachowanie przy uderzeniu piłką w twarz Robbena.

Bayern w tym sezonie gra kosmos i na własnym podwórku i w Europejskich Pucharach, nie jest to machina, ma słabsze mecze ale i tak dominuje na boisku, są niesamowici, sam fakt, że taka dyspozycję utrzymują przez cały sezon jest godny podziwu. Mówiłem, że Guardiola przejmuje kolejnego samograja i będzie chełpił się sukcesami, gdzie włoży swój najmniejszy wkład ... Ale z drugiej strony, teraz będzie na nim ogromna presja, jeśli Bayern zdobędzie 3 korony, to powtórzenie tego będzie bardzo trudne a Bayern jaki dostnie Pep, będzie jeszcze mocniejszy niż ten obecny, bo zapewne dojdzie nie tylko Goetze, ale także napastnik z prawdziwego zdarzenia.
Osobiście nie przepadam za Bayernem, ale potrafię docenić klasę zespołu.

Barcelona bardziej rozczarowała niż myślałem. Trzymanie bezproduktywnego Messiego na boisku to też bezsens, bo Fabregas ostatnio jest w świetnej formie i strzela bramki na zawołanie a dziś przesiedział cały mecz na ławce.

No nic, niespodzianki nie było, można się jej doszukiwać w wyniku, bo jak można było typować wygraną Bayernu, to nie aż tak wysoką...
Więc pierwszego finalistę już znamy.

Zastanawia mnie, czy jutro też wszystko wyjaśni się w pierwszym meczu, taki wymarzony wynik, to 1-3 dla Realu Madryt. Wówczas właściwie, było by po robocie i czekali byśmy nie na rewanże, ale właśnie na finał Bayern - Real.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 kwie 2013, 22:50

Aker pisze:Odliczam juz minuty, dzisiejszy mecz bardziej mnie jara niż jutrzejszy. Moim zdaniem Bayern wygra.
no i sie nie zawiodłem, jutro BVB oby do przodu i dyskusję o wyższości ligi niemieckiej nad hiszpańską czas zacząć ;) Dla mnie dzisiaj gracz meczu DANTE i MULLER. Kapitalne zawody obu panów.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 23 kwie 2013, 22:51

League

Jak wynik zasłużony, to po co wypominasz te kartki, błędy sędziego czy inne cyrki? Myślisz?
Widać, że Realowiec.

Ja byłem przeknany o takim wyniku, o takiej grze Barcelony. Skoro Juve z obroną solidniejszą, w dwumeczu dostał cztery bramki, to Barcelona w jednym jest spokojnie tyle w stanie stracić. Na Camp Nou myślę, że też będzie wpie*dol. Messi zasadniczo w tym meczu w ogóle powinien nie zagrać, bo to był najgorszy Messi jakiego widziałem. Już na ławce jest bardziej pożyteczny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 22:52

Jak nic sie nie zmieni w naszej grze i skladzie to ja nie wiem.
Juz nie przesadzaj. Polfinal LM i 40 punktow przewagi w lidze, a Wy tutaj placzecie jakby Barca balansowala na krawedzi Segunda i odpadla w fazie grupowej LE. Nie mozna wiecznie wygrywac, a i tak wiekszosc klubow chcialaby byc na miejscu Blaugrany.

Awatar użytkownika
SzpaQQQ
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SzpaQQQ » 23 kwie 2013, 22:54

Professor Chaos pisze:Tak czy siak Real w finale z nimi wygra i to jest przykre..
Nie byłbym aż taki pewien.
Bayern to maszyna perfekcyjna.
Oczywiście nie mam nic przeciwko wygranej Realu w finale, ale bez żadnych kontrowersji jak w rewanżu z United.

Dla Bayernu to był cudny dzień. Najpierw Gotze, teraz mecz. BRAWO!

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 23 kwie 2013, 22:55

Wszystko się układa w jedną całość - Arsenal jest o klase lepszy od Juve a od Barcelony 2 klasy.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 kwie 2013, 22:55

Przedstawię swoje przemyślenia, chociaż wkurwiło mnie to wszystko, więc w dyskusję się wdawać lepiej nie będę:
1. Bayern nas zeżarł, przetrawił, wysrał i wysmarował kibiców tym gównem.
2. O ile porównania żadnego między grą Barcy a Bayernu dzisiaj być nie może o tyle wkurzające jest to, że bramka numer 2 po spalonym, numer 3 po faulu na żółtą kartkę (za to samo kartkę dostał Gomez w pierwszej połowie) a numer cztery nie widziałem bo musiałem iść zapalić więc nie ocenię
3. Całe Barcelonismo się zastanawiało kto zagra obok Pique a potem bało się jak sobie Bartra poradzi. Natomiast Pique spierdolił przy pierwszej bramce, przy drugiej i jeszcze dawał z siebie wiatraka robić w międzyczasie. O tym, żeby trzymać krycie zapomina ale, żeby sobie zrobić nową fryzurę już pamiętał.
4. Jeśli Villanova nie złoży dymisji to znaczy, że honoru to on nie ma. Kompletnie nic nie daje tej drużynie. Albo nie wie jak ich ustawić, albo nie umie ich zmotywować albo wszyscy są w gównianej formie. Tak czy inaczej to jego wina. (ostatnio oglądając grę Ajaxu pomyślałem, że może de Boer?)
5. Podsumowując: WIELKIE GRATULACJE DLA BAYERNU. Od czasu przyjścia Guardioli nikt nas tak nie upokorzył. Rozwaliliście nas grając w piłkę, bez śladu murarki a wręcz na luzie. Byliście niesamowici. Nie będę ukrywał, że Bayern to jeden z dwóch klubów, których chronicznie nie znoszę ale w tym meczu pokazaliście klasę.
6. Był potencjał na świetny mecz, ale Barcelona dala na całego dupy (nie tylko przegrywając, ale przegrywając w gównianym stylu i nie dostarczając właściwie żadnych pozytywnych wrażeń) za co właściwie wypadałoby przeprosić...

Aż mi się piwa pić nie chce...

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 23 kwie 2013, 22:56

Orłowski super gada na nsporcie. Eksperci z Canal +, a nsportu to niebo i ziemia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”