FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1722

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 25 kwie 2013, 0:18

Wg mnie gdyby ktos zaplacil ze 30 za Cesca - swieczka na droge, plakac bym nie plakal. Tez mi sie wydaje ze Pep chcial go pogonic.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2013, 0:23

DREWNIANY SRACZ pisze:Wg mnie gdyby ktos zaplacil ze 30 za Cesca - swieczka na droge, plakac bym nie plakal. Tez mi sie wydaje ze Pep chcial go pogonic.
Za 30 nawet chwile bym się nie zastanawiał. Co nie zmienia faktu, że to szkoda, bo przed transferem do Barcy uchodził za jednego z najlepszych środkowych pomocników na świecie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 kwie 2013, 0:26

Widziałem jak Cesc gra w Prem na środku pola widziałem te gole asysty i byłbym mega szczęśliwy gdyby zagrał w United. Naprawde dawałbym 30 bez zastanowienia bo facet niezapomniał jak się gra w piłke. Dla mnie najlepszy środkowy rozgrywający zawodnik Prem min ostatniego 5 lecia(poza Scholes oczywiscie ale ten jest wiekowy)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 kwie 2013, 0:28

Silva w tym sezonie poza wyskokami grał srednio w City i miewał mecze ze go nie było.
a cesc poza wyskokami grał średnio/słabo i miewał mecze, gdzie po prostu przeszkadzał druzynie. jesli chodzi o zaawansowanie techniczne i umiejętności playmakerskie to nie ma nawet co porównywać tych dwóch zawodników.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 kwie 2013, 0:30

Fabregas w środku pola miał 15 asyst i 15 goli w jednym sezonie z tego co pamiętam- Silva gra znacznie wyżej od niego.Widze że niektórzy nie pamiętają pozycji Fabregasa z Arsenalu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2013, 0:32

OK. Ale zestawiani Fabregasa z Arsenalu z Fabregasem teraz nie ma większego sensu.

Podkreślę po raz kolejny (jako, że nie masz wpływu na to czy ktoś wyłoży 30 baniek czy nie :) ) Fabregas w Barcy nie potrafi porządnie przyjąć piłki!

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 25 kwie 2013, 0:35

W sezonie 07/08 miał 7 bramek i... 20 asyst. Dwa lata później 15 goli i 13 asyst przy czym w pierwszym składzie występował 26 razy. Teraz patrząc ze strony statystyki ma lepszy sezon od poprzedniego, co nie oznacza, że gra dobrze. Gra słabo. Bo to drewno jest.

Czystki byłyby dobre. Łącznie z trenerem i asystentem. Ale to tak samo możliwe jak remontada z Bayernem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 kwie 2013, 8:07

Naprawde dawałbym 30 bez zastanowienia bo facet niezapomniał jak się gra w piłke.
przy polityce sprzedazy zawodnikow przez Barcelone, Cesc jest do wygarniecia tym bardziej dla MU. Kwota 30-40 baniek jak najbardziej realna.

Pique musi sie ogarnac albo trzeba go sprzedac. W kazdym razie potrzeba nam obroncy ktory z miejsca bedzie stanowil filar obrony i tworzyl ze zdrowym Puyolem najlepsza pale stoperow.
Barcelona od marca płaci za ubezpieczenie Neymara - na wypadek, gdyby doznał urazu uniemożliwiającego kontynuowanie kariery. Oficjalne ogłoszenie transferu pozostaje kwestią czasu.
Jak Sandro wyda 80% naszych srodkow transferowych na Neymara, a potem bedzie jeczyl ze nie ma kasy to chyba osobiscie sam go zwymyslam w przyszlym sezonie.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 kwie 2013, 8:37

Jak już jakiegoś pomocnika sprowadzić to ja chętnie zobaczybym Yaya Toure z powrotem w FCB. Podobno coś nie dogaduje się z City i mógłby wrócić. Większa dyskusja będzie pewnie niedługo bo zaraz Barca wygra ligę, odpadnie z LM i czas skupić się na nadchodzącym sezonie.
Tak czy siak trzeba sypnąć groszem jeśli chcemy się utrzymać na samym szczycie. Nie chcę widzieć przesadnego oszczędzania Sandro w tym okienku. Jak mus to mus.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 kwie 2013, 9:02

Yaya podpisal nowy kontrakt i zarabia jeszcze wiecej.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 25 kwie 2013, 10:25

Problemem Fabregasa jest to, że on nie do końca odnalazł się w barcelonie i z pewnością jeszcze nie pokazał najlepszego. Sprzedawanie go to raczej idiotyzm. Xavi ma już 32 lata i powoli powinien ustępować mu pola, a z Fabsem zamiast Xaviego nasza gra powinna być szybsza i mniej schematyczna. Patrząc na kłamstwo jakim jest statystyka, jego sezon nie jest taki zły, a przynajmniej efekty jego gry są o wiele lepsze niż mogło by się wydawać.

Yaya na chwilę obecną byłby idealny, przeciwko zdyscyplinowanym taktycznie rywalom defensywny pomocnik potrafiący mijać rywali byłby jak złoto, Busquets tego nie umie i już raczej nie będzie umiał. Podanie do najbliższego rywala wychodziło mu zawsze najlepiej, a ostatnio notuje sporo strat.

Tito po sezonie odejdzie, wydaje mi się że sam zrezygnuje.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 kwie 2013, 10:54

Bienias pisze:Yaya podpisal nowy kontrakt i zarabia jeszcze wiecej.
Kurde, szkoda :?
stary rupieć pisze:Tito po sezonie odejdzie, wydaje mi się że sam zrezygnuje.
Nie zdziwiłbym się. Jutro ma być na konferencji. Z tego co pamiętam było mówione, że do końca sezonu tylko Roura będzie się wypowiadał, a tu taka zmiana.

Mam nadzieję tylko, że Neymar to nie nr 1 do wzmocnienia ataku. Nie chcę kota w worku. Śmieszą mnie także ploty jakoby Barca chciała Handanovica za 30 mln € :rotfl:
Gdyby Pep był nadal trenerem to by pewnie celował w Hummelsa, Isco i Suareza. A tak dwóch z nich wyląduje w Bawarii :(

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2398

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 25 kwie 2013, 11:42

stary rupieć pisze:Patrząc na kłamstwo jakim jest statystyka, jego sezon nie jest taki zły, a przynajmniej efekty jego gry są o wiele lepsze niż mogło by się wydawać.
i tu jest ciekawa sprawa, ktora pomijaja wszyscy tak krytykujacy cesca. otoz czysto statystycznie w tej druzynie lepszy od niego jest...tylko messi. (i w poprzednim sezonie bylo chyba tak samo). wystepy, gole i asysty w tym sezonie w lidze i lidze mistrzow:

cesc 34 mecze, 11 goli, 10 asyst

iniesta 34 mecze, 3 gole, 15 asyst
xavi 35 meczow, 6 goli, 9 asyst
thiago 23 mecze, 2 gole, 4 asysty
pedro 33 mecze, 6 goli, 6 asyst
alexis 32 mecze, 5 goli, 10 asyst

cesc to swietny pilkarz, ale po pierwsze wyglada na zajechanego fizycznie (bardzo wczesnie rozpoczeta kariera i typowe dla wengera zajezdzanie pilkarzy daje sie we znaki), a po drugie wciaz jeszcze nie znaleziono dla niego stalej roli w barcelonie. na pewno dostanie jeszcze jedna szanse w przyszlym sezonie. jesli znowu pary starczy mu na 1/3 rozgrywek, a na wiosne znowu zgasnie, to trzeba bedzie go sprzedac

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 kwie 2013, 12:21

hehe Cesc w Arsenalu gral fantastycznie, był jednym z lepszych w najlepszej wówczas lidze, poszedł do Barcy, jako ten który ma Xaviego zastąpić i nagle jest drewnem zajechanym przez Wengera :spoko:
gra się Songiem na stoperze, albo Ceskiem w ataku i jak nie błyszczą, to są ujowi ...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 25 kwie 2013, 12:32

Nie Fieldy, problem z Ceskiem jast taki, że gra jak w Arsenalu, tj sezon kończy w marcu :P :wink:
Cesc przez chwile, był obok Iniesty najlepszym pomocnikiem(a nawet on był najlepszy), wtedy system z Messim na 9 oraz Iniesta na boku się sprawdzał znakomicie, bo Cesc wbiegał w pole karne, dawał bramki i asysty. no i drużyna wyglądała lepiej fizycznie, mimo, że bramek tracili od groma

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”