Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 02 maja 2013, 17:49
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 maja 2013, 18:03
Ale ja nie mówię że Barca grałaby źle, tylko że wprowadzanie jednego systemu gry na wszystkich poziomach młodzieżówki procentuje. Zmiana teraz, odbiłaby się czkawką za parę lat, gdy ta młodzież wchodziłaby do pierwszej drużyny. Obecny system gry nie jest zły, tylko jak obaj widzimy - Messi musi być odciążony. Nie chcę się wypowiadać czy ktoś grający podobnie do Messiego w środku nie byłby dobrym rozwiązaniem, uważam natomiast że wprowadzenie typowego środkowego napastnika (silny, wysoki itd.) byłoby błędem bo całkowicie zmieniłoby profil drużyny która tego nie potrzebuje.mete pisze:Mi się wydaje, że przejście na 4-2-3-1 dla Barcelony mogłoby być bardzo dobrym posunięciem. Pewnie indywidualnie ucierpiałby Messi, ale zyskałaby drużyna i to sporo. Busquets i Xavi/Iniesta (powoli trzeba dawać odpoczywać głównie Xaviemu) a przed nimi Messi i na skrzydłach Neymar i ktoś jeszcze i wysunięty napastnik, który ciągle absorbowałby rywala.Cavani? Kompletnie niepotrzebny. Nie po to młodzieżówki Barcy uczą się grać w 4-3-3 bez wrzutek na dryblasa z przodu, by teraz pierwszy zespół przechodził na 4-2-3-1 z Cavanim z przodu i Messim za nim. Do tego niezwykle drogi.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 02 maja 2013, 18:15
Jesteś jedyny, i to w dodatku uprzedziłeś mnie o kilka minut. Niefartczarny_samael pisze:Wspomniał, wspomniał
szefu91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 maja 2013, 18:34
Nie dałoby rady, ponieważ obecny prezydent Barcy Cruyffa nie znosi. I vice versaSmashing Pumpkins pisze:W sumie nie dałby rady powrót na ławkę trenerską Johana Cruyffa? Pewnie byłby to strzał w dziesiątkę i olbrzymi motywacja do współpracy z legendą Barcelony.
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 03 maja 2013, 9:27
Ciekawe jak to rzeczywiście będzie.The players who are on loan this season (Afellay, Fontas, Cuenca) as well as Bojan (buy back) won't be part of the squad next season. [md]
Santos forward Neymar (21) and PSG centre back Thiago Silva (28) are Barcelona's first main transfer targets for the summer. [sport]
Barcelona plan to sell goalkeeper Victor Valdes (31) and forwards Alexis Sanchez (24) and David Villa (31) this summer. [md]
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 03 maja 2013, 16:07
Ja w takie rzeczy nie wierzę. Że system wpajany od dziecka, że już nie mogą przejść na inną formację, że nauka zajmie im cholernie dużo czasu, że to, że tamto. Piłkarze Barcelony są nadzwyczaj inteligentni, to nie są grajki z Ekstraklasy, żeby gubić się taktycznie. Nie róbmy z nich pokrak, którzy od dziecka mają wpajane różne rzeczy i są hermetycznie zamknięci w pewnym piłkarskim świecie. La masia jest zła, bo uczy jednego stylu i jednego ustawienia, to w takim razie wszystkie inne szkoły są lepsze, bo skupiają się na wielu innych formacjach. Jestem przekonany, że piłkarze Barcelony ogarnęli by takie 4-2-3-1 bardzo szybko, do perfekcji by je doprowadzili w trakcie okresu przygotowawczego. Guardiola nie raz kombinował - widzieliśmy 3-4-3, 4-4-2, jakieś Alvesy na skrzydłach i inne. Ponadto Hiszpania gra 4-2-3-1 i nie wierzę, by Katalończycy tego nie ogarnęli już wcześniej. Prędzej czy później nastąpi zmiana. Do usranej śmierci 4-3-3 grać nie będą.grzegorzfcb pisze:Problemem jest też La Masia(sic). Produkują piłkarzy do obecnego systemu i jest tam pełno pseudo dziewiątek mogących grać na skrzydle tudzież odwrotnie i sporo ofensywnych graczy środka pola z opcją gry na skrzydle ewentualnie. Nijak nie pasują do 4:2:3:1.
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 maja 2013, 18:42
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2013, 18:47
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 maja 2013, 13:35
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 maja 2013, 13:43
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 maja 2013, 13:49
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 04 maja 2013, 14:40

Barcelona have a deal with Dortmund to sign centre back Mats Hummels (24) for 25M, but Vilanova didn't yet give his approval. [sport]
Nie wiem na ile to prawda; sport to chyba jeden z mediów, które podawał info o Drogbie siedzącym w samolocie i zmierzającym do Barcelony, ale jakieś takie mam przeczucie, że któryś z tych dwóch obronców wystąpi w Barcelonie w następnym sezonie. Nie chce mi się wierzyć, by rzeczywiście jako wzmocnienie uznawano tego 18-letniego typka z Romy czy Inigo Martineza (dobrego grajka). Bardziej od Hummelsa widziałbym Kompanego, lecz to niemożliwe. Zobaczymy, co z tego wyniknie, pozostaje czekać.PSG centre back Thiago Silva (28) is Vilanova's first option. First contacts have been made. Barcelona are willing to pay around 40M [sport]
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 maja 2013, 14:44
BarcaQzYN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 maja 2013, 15:03
Official: Barcelona goalkeeper Victor Valdes has a foot injury and is not available for tomorrow's league game against Betis #fcblive
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 maja 2013, 15:04
Zgadzam sie. Xavi zagral najgorszy sezon od kilku lat. Ale jak juz potrafimy wybaczac to trzeba miec na wzgledzie jego kontuzje i przemeczenie. Asyst mial malo bo tylko Messiemu mogl asystowac. Jak bedzie gral slabo to znaczy nie wroci do formy to chyba wszyscy jestesmy zgodni ze posiedzi na lawce. W kwestii Puyola to uwazam ze spokojnie Barcelona powinna miec 3 stoperow do rotacji. Puyol zdrowy to raczej podstawowy sklad. No chyba ze kupimy T.Silve bo Hummels to dla mnie charakterystycznie podobny zawodnik do Pique. Ponadto uwazam ze trzeba postawic na mlodych jak Thiago, Bartra czy Montoya. Jak nie to wypozyczyc i nie marnowac im karier.xavi tez juz dobrych parunastu miesiecy to rownia pochyla. wolniej mysli, przegapia momenty na zagranie otwierajacych podan, coraz mniej asystuje. wszyscy wiedza o jego chronicznych problemach z achillesami, coraz rzadziej jest w stanie zdominowac srodek pola, wystarczy sobie przypomniec, jak stlamszona byla linia pomocy barcy w najwazniejszych meczach tego sezonu. do tego w ogole nie gra w odbiorze. mamy mega utalentowanych pomocnikow,
jest to zly pomysl. Iniesta jako 1/2 w druzynie Barcelony potrafi skutecznie dryblowac. Szkoda marnowac taki talent w srodku boiska na rozgrywanie. Tym bardziej az taki skuteczny w zastepstwie Xaviego nie byl.niesta tez pare razy pokazal w tym sezonie, ze swietnie potrafi dyrygowac druzyna z pozycji xaviego
Bienias
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio