Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 305

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 04 maja 2013, 21:28

Nie graliśmy dzisiaj rewelacyjnej piłki co potwierdzają statystyki, ale najważniejsze są 3 punkty i to, że mamy lidera! Myślę, że dzisiejszy mecz dał dowód na to, że Lovrencics powinien zostać wykupiony z Lombardu Papa, bo kolejna jego wrzutka i gol, którego strzelił Teodorczyk. Fajnie, bo wreszcie się chłopak przełamał i oby było tylko lepiej. Wisła grała dobrze, podobnie jak z Legią, ale mieli trochę pecha i nieskuteczności, a to co zrobił Sikorski to kryminał. Potwierdza się to, że na mecze z czołowymi ekipami Wisła potrafi się ogarnąć, a na mecze ze średniakami po prostu wychodzi z poczuciem, że może coś się uda.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 maja 2013, 21:54

Panowie Piwus-Dudek ile w tym prawdy,że w poniedziałek Nawałka wchodził do siedziby telefoniki razem z Panem Cupiałem(obaj Panowie uśmiechnięci), po 1,5 godziny Nawałka wyszedł sam z niezadowolona miną.. :roll: Bo na forum Górnika o tym ostatnio głośno a jak na forum Wisły?

Ostatnio coraz więcej informacji na to,że Nawałka zostanie w Zabrzu co najwidoczniej wskazuje,że się nie dogadali :jupi:
Z jednej strony bardzo się cieszę,sądzę że trener wyciągnie wnioski(odstrzeli Zahora,Bonina sprowadzi innych perspektywicznych graczy) z drugiej nie podoba mi się,że Górnik to opcja nr 2 :/

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5310
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 maja 2013, 21:58

kiedyś czytałem wszystkie te tematy czysto piłkarskie na forum, ale jak zobaczyłem kto tam się wypowiada to zrezygnowałem. Tak patrząc teraz na szybko to wrzucił ktoś pare linków do wiadomości że Nawałka się dogadał z Górnikiem i to chyba na tyle. W każdym razie jakoś głośniej się to nie odbilo w Krakowie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 maja 2013, 22:03

Dudek
No od 2 dni właśnie można spotkać więcej informacji,że Nawałka pozostanie w Zabrzu...Ale dziś na forum Górnika wyszła informacja odnośnie spotkania Nawałki z Cupiałem w poniedziałek :)
Wydaje mi się,że wszystko rozstrzygnie się w zależności jakie miejsce w tabeli zajmie Górnik choć z drugiej strony - ofert Nawałka dużo nie będzie miał Wisła i może Jagiellonia(ale tu ponoć chodzą słuchy że Stokowiec) także gdzie będzie mu lepiej jak nie w Zabrzu :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 maja 2013, 22:25

Zobaczymy. Ja w Wiśle też bym Nawałke widział, bo jak słyszę że nastepna gazeta czy strona piszą o Smudzie to mnie coś trafia. Najbardziej żałuję tego Moskala, szkoda że w Wiśle na dłużej nie został. Myśle że gorzej niż teraz, za Kulawika by nie było :)

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 13 maja 2013, 22:42

To już było 2 dni temu, ale po takim meczu można się pokusić o podsumowanie.

Niesamowitym jest fakt, że zawsze kiedy Wisła grała z Koroną, miała ogromne problemy. A to Piechna w swoim najlepszym sezonie miał dzień konia, raz grali w 9 to prawie zremisowali.
Wczoraj teoretycznie wyszła przeciwko nim najsłabsza kadrowo Wisła od tych paru sezonów. Mimo to, udało jej się wygrać spokojnie 3:0.
Mimo początkowej niechęci dostrzegam jakiś potecjał w Chrapku: dobrze ułożona noga, tylko ta dynamika mi nie pasuje :suicide: Skrzydła w postaci super-szybkiego Sarkiego i walecznego Małeckiego zdają egzamin. Wiadomo, że napastnika trzeba rozliczać z bramek, ale mimo wszystko doceniam pracę Sikorskiego z przodu. Wiadomo, że nie jest to napastnik na Wisłę, ale potrafi porozbijać się o obrońców przeciwnika. W końcu pokazał się Boguski, o dziwo zrobił wślizg.
Na osobny temat zasługuje gra Stolarskiego i Urygi. O ile w tym drugim widać jeszcze pewne mankamenty (w końcu Korona mogła spokojnie wsadzić 3 bramki, gdyby nie Miśkiewicz), to Paweł radził sobie świetnie. Jest potencjał, żeby był prawym obrońcą na lata.

Utrzymanie jest, a przy takim Śląsku i niewiadomej dyspozycji drużyn, można pokusić się o miejsce w górnej części tabeli :afro:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 maja 2013, 0:55

Gdzie my żyjemy że chwalimy piłkarza ze zrobił wśligz :lol:

swoją drogą jest na 4 kolejki do końca 6pkt do 4 miejsca, cały czas walczymy o puchary :rotfl:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 14 maja 2013, 10:27

Dudek, lecisz na Wrocław?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 maja 2013, 12:52

jeszcze nie wiem. Do dzisiaj do 12 bylem pewny, że tak, teraz się nagle zjebało coś. a Ty?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 14 maja 2013, 13:10

Lecę, powrót w niedzielę :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 maja 2013, 14:32

Pareiko rozwiazal kontrakt z Wisla.

Nastepni do wylotu: Sikorski, Jaliens i Iliev.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 maja 2013, 16:24

Więc tak co do zmian w Wiśle to po kolei:
Pareiko - http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yMPimNlhFs. Bardzo pozytywny piłkarz i człowiek, oddał dużo serca na boisko, do teraz pamiętam jego reakcje na czerwoną kartke na łazienkowskiej. Aczkolwiek wiek już nie ten, refleks też coraz słabszy, do tego ta jego gra nogami... Myślę, że jesli Wisła potrzebuje cięć w budżecie to jest to dobra decyzja. Dodatkowym plusem odejścia Pareiki jest to, że w końcu pierwszym bramkarzem będzie Miskiewicz. Przypomnę, że na 2 ostatnie mecze Wisly kadra bramkarzy to: Miskiewicz(89), Bieszczad i Kocoń(obaj 93).

Obrone dopiszę jeszcze dzisiaj.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 maja 2013, 18:44

miałem pisać dalej ale jakoś nie mam natchnienia. Pewne już jest że po sezonie odchodzą Kosowski, Jaliens, Iliev i Sikorski. Oprócz tego odszedł już Pareiko.

I Kulawik powiedział że mecz z Zagłębiem będzie jego ostatnim.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 31 maja 2013, 18:49

Ze Smudą na podbój Ekstraklasy i Europy :rotfl4: Wisły naprawdę nie stać na lepszego trenera?

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 31 maja 2013, 18:53

Widzisz lepszą opcję? :whistle:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”