FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1738

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2013, 21:46

Ale ten Villa jest żałosny, setkę za setką marnuje. Tello fajnie, ale jednak nieskutecznie, to chyba on pięknie wyłożył piłke Villi, po czym huknął w poprzeczkę. Barca marnje kolejne setki i wszyscy wiemy co się dzieje z niewykorzystanymi sytuacjami. Kapitalny gol dla Betisu...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 05 maja 2013, 21:49

wynik slaby, ale mecz oglada sie swietnie. tello>pedro i alexis razem wzieci, kolejny raz

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 05 maja 2013, 21:52

Przyjeżdża taki Betis, wozi się, ładuje dwie (?) bramki na Nou Camp, no nie ogarniam tego już :lol:
Villa dzisiaj rzeczywiście fatalny mecz, zamiata sobą podłogę, zazwyczaj takie sytuacje z zamkniętymi oczyma ładuje, a dziś takie bagno. Wskoczył chyba na pierwsze miejsce w klasyfikacji "piłkarze do wylotu na skutek rewolucji". Dośrodkowania Sancheza i Alvesa to jest po prostu poziom polskiej ligi. Generalnie Brazylijczyk to całkowicie loty obniżył, pomyśleć, że on kiedyś był najlepszym prawym na świecie, że zajmował z palcem w dupie całą prawą strefę i ogarniał ją na spokojnie. Teraz to u mnie top3 do wywalenia. Nie wierzę, że można grać gorzej.

Messi wejdzie i pozamiata. Jeśli ten maestro go wpuści. Dziwię się, że Fabregas nie lata dzisiaj w ataku, bo Adriano na stoperze już mamy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 maja 2013, 21:55

Villa klasyczny hatttrick :haha:
Tello naprawdę dobry meczi pech przy strzele, Alexis imponuje zachowaniem w polu karnym, super mecz Iniesty, z drugiej strony dobra skuteczność i duży fart Betisu.
I to golazo Pereza :beer:
Fajny mecz do oglądania dobrę, tempo, dużo sytuacji.
Jeśli Betis nie ogarnie defensywy to zapewne Messi w drugiej połowi ich rozjeb... w pojedynkę(jeśli jest w miarę sprawny)
Ba, nawet bez niego powinniśmy coś strzelić
edit: Cesc pauzuje za kartki

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 maja 2013, 21:56

No ja jestem też jakoś bardzo spokojny o wynik.
Chaos za chwilę zacznie gratulować Realowi mistrzostwa :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2013, 22:12

BarcaQzYN pisze:Chaos za chwilę zacznie gratulować Realowi mistrzostwa :D
jedni piszą ciągle czarne scenariusze, a inni wierzą w wygraną, choć szans praktycznie nie ma, co zrobić :wink:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 05 maja 2013, 22:34

Messi > La Liga

Bez niego bysmy o LE walczyli. A gdyby nie zagral do konca sezonu, to byśmy mistrza nie ugrali.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 maja 2013, 23:01

Zaryzykuje warna/bana
Professor Chaos pisze:Messi > La Liga

Bez niego bysmy o LE walczyli. A gdyby nie zagral do konca sezonu, to byśmy mistrza nie ugrali.

Pierdolisz głupoty,zaparz jakąś herbatę lub odejdź od monitora,komputera i nyny...Z całym szacunkiem ale jeśli oglądasz mecze to miej regułę komentowanie go następny dzień,gdy ochłoniesz bo tego się czytać nie da :/

Co do meczu z Betisem zgodnie z oczekiwaniami(wiedziałem,że coś stracimy-brałem nawet pod uwagę 2 bramki) ale ciągle wierzyłem w zwycięstwo...Z Betisem zawsze grało nam się ciężko ale bez przesady - ja rozumiem Bayern przyjechał zrobił swoje ale wciąż rywale mają nasrane w gaciach w meczach z Barceloną czy też Realem w lidze...Także hegomonia tej dwójki w La Liga jeszcze potrwa...Trzeba spokojnie dograć sezon,wzmocnić skład,spokojnie przygotować się do sezonu gdyż przyszły sezon będzie lepszy niż obecny(a ten w cale nie jest aż tak tragiczny jak wielu pisze)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 05 maja 2013, 23:26

Chaos jak zwykle wyolbrzymia i panikuje. Gładki wbrew pozorom mecz(o ile ktoś zaglądał tylko na livescore). Betis cudem prowadził po 1 połowie, bo równie dobrze mogło być 2 bramkowe prowadzenie Barcy gdyby skuteczność była na poziomie chociaż Segunda. Villa dno, bramka dla mnie nic tu nie zmieniła. On sam dobrze sobie zdawał z tego sprawę, schodząc z boiska z opuszczoną głową. Pierwszy do sprzedania na dzień dzisiejszy dla mnie. Poprawny mecz Songa co mnie cieszy, genialny Messiego. Tello graczem meczu pomimo niestrzelenia gola ani asysty. Zaliczył strzał w poprzeczkę, wykreował przynajmniej 1 setkę dla kolegi, ładnie też szarpał na lewym skrzydle obronę Betisu. Zejścia do środka też dobre w jego wykonaniu. Najjaśniejsza postać w meczu.

Momentami gra w ofensywie mogła się podobać pomimo braku dobrego wykończenia, ale nie można zapominać, że Betis miał dziś wyjątkowo poważne problemy kadrowe przed tym meczem w defensywie. Tak czy siak mistrzostwo jest już na wyciągnięcie ręki. Cava się chłodzi.

Komicznie wyglądał Tito uradowany po każdym golu, jakby drżał o swoja posadę :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 maja 2013, 23:28

Kolejny mecz z cyklu: " Samograj Barcelona bez Messiego nie istnieje".

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 maja 2013, 23:41

Niech ten sezon sie zakonczy. Piekna puenta bedzie mistrzostwo zdobyte....w kapciach przed tv w srode :lol:

Po pierwszej polowie powinnismy prowadzic a przegrywalismy. Mecz w naszym wykonaniu taki sam jak z BM. Przeciwnik slabszy wiec bylo duzo sytuacji. W obronie tez bez szalu bo Betis potrafil oddawac grozne strzaly. Skutecznosc Villi wola o pomste do nieba.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 maja 2013, 8:11

cloner pisze:Kolejny mecz z cyklu: " Samograj Barcelona bez Messiego nie istnieje".
kolejny post w stylu 'wszedłem marnie poprowokować pierdoląc głupoty, które nikogo nie interesują'. gratulacje cloner

Awatar użytkownika
Sędzia
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sędzia » 06 maja 2013, 10:29

cloner pisze:Kolejny mecz z cyklu: " Samograj Barcelona bez Messiego nie istnieje".
co za półgłówek. niech zgadne. nosisz dresy i swiecace buty i jedyne co sie dla ciebie liczy to szacunek ludzi ulicy ? :suicide:
typowy ciemniak oceniajacy mecz tylko po samym wyniku

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 maja 2013, 15:40

po co w ogóle komentujecie taki debilizm ?

mecz pokazał przede wszystkim, że gdyby w dwumeczu z Bayernem grał Tello z Villą i Alexisem to może przynajmniej stworzylibyśmy groźną i składną akcję pod bramką Neuera (o jej wykorzystanie byłoby już trudniej, zwłaszcza el Guaje) ale pokazał też, że dalej mamy fatalną skuteczność (Guaje), brak szczęścia (poprzeczka, spojenie) pecha (po pierwszej połowie zamiast wysoko prowadzić przegrywaliśmy) i popełniamy błędy w obronie a destrukcja i pressing zostały zapomniane. flegmatyczne rozgrywanie piłki przez Xaviego również należy odnotować, w meczu miał wiele możliwości posłania prostopadłej piłkii, a zamiast tego spowalniał akcje i robił kółeczka.

mistrzostwo w środę jeśli Real nie wygra, ale my mamy jeszcze do wyrównania rekord punktowy Realu z poprzedniego sezonu (będzie trudno) oraz bramkowy (będzie trudno, ale 16 goli w 4 meczach to nie jest niewykonalne ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 maja 2013, 23:44

Jak dobrze, że większość z tych "napinaczy FCB" mam w ignorze i nie widzę, co oni tam za bzdury wypisują. A prawda jest taka, że gdyby nie Messi to byście dawno byli poza pucharami, chłop wygrywa samemu większość meczów ze słabeuszami z PD. Tyle mam do powiedzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”